- Reaction score
- 102.245
Από γρέζι πώς πάει τώρα;
Μήπως απατώμαι;
Σίγουρα έχεις συνδέσει το μεδια πλευερ σε κάποια από τις εισόδους 1-4. Σε αυτές όταν ο ενισχυτής δεν δει σήμα στο hdmi γυρνάει αυτόματα σε αναλογικό. Γι αυτό και το φυσιμα. Συνδεσε το πλευερ σε κάποια από τις 5-7 και δεν θα ανάψουν τα ηχεία όταν σβήνεις το μεδια πλευερ.Όχι, στο -50 απολύτως τίποτα. Στο -15 περίπου αρχίζει και ακούγεται και αυτό αν κολλήσω το αυτί μου στο ηχείο.
Σήμερα το απόγευμα πάντως, προκειμένου να αποκλείσω το θέμα της γείωσης, τα αποσύνδεσα όλα, sub, media player, ps3. Ακόμα και από την πρίζα τα έβγαλα. Άφησα μόνο τον ενισχυτή με τα ηχεία. Τα ίδια. Μόλις ξανασύνδεσα to media player και το άνοιξα σιωπή.
Εδώ πρέπει να τονίσω ότι όταν ανοίγω τον ενισχυτή (χωρίς να έχω ανοίξει το media player), στην οθόνη του av εμφανίζονται τα ηχεία που έχω, π.χ. 5.1.4. Ανεβάζω την ένταση και ακούω το φύσημα.
Το περίεργο είναι το εξής : Μόλις ανοίξω το media player (wd tv gen 3) η διάταξη των ηχείων εξαφανίζεται από την οθόνη του ενισχυτή. Ανεβάζω λοιπόν την ένταση, ακόμα και στο + 16,5 και δεν ακούγεται τίποτα. Μόλις επιλέξω κάποιο αρχείο να παίξει, τότε εμφανίζεται πάλι η διάταξη των ηχείων.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι :
1) ότι όταν το media player είναι ανοικτό και δεν παίζει κάποιο αρχείο, στην οθόνη του ενισχυτή δεν εμφανίζονται τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα πάνω σε αυτόν. Σε αυτή την περίπτωση φύσημα δεν ακούγεται, ούτε στο max της έντασης.
2) όταν το media player είναι κλειστό, στην οθόνη του ενισχυτή εμφανίζονται τα ηχεία και ακούγεται ο ήχος, όπως περιέγραψα προηγούμενως.
Έτσι δουλεύουν όλα? Έίναι φυσιολογικά?
Ωραία πληροφορία!Σίγουρα έχεις συνδέσει το μεδια πλευερ σε κάποια από τις εισόδους 1-4. Σε αυτές όταν ο ενισχυτής δεν δει σήμα στο hdmi γυρνάει αυτόματα σε αναλογικό. Γι αυτό και το φυσιμα. Συνδεσε το πλευερ σε κάποια από τις 5-7 και δεν θα ανάψουν τα ηχεία όταν σβήνεις το μεδια πλευερ.
Δεν τα έχω παραλάβει τα ηχεία atmos ακόμη αλλιώς θα το έκανα και δεν θα ρωτούσα. Επειδή όμως έχω στο νου μου κάποιες προσφορές που τρέχουν τώρα για τελικούς είπα να πάρω γνώμες.Συντηρητικα σκεπτομενος, δοκιμασε τα εσυ και πες μας
'Ετσι νομίζω και εγώ. Ποιος παίζει στο -8 άραγε.Μιά χαρά θα είσαι στο -16. Αν έγραφες -10 ή -8, δε θα ήσουν.
Δεν θα έχει reference 0dB.Εδώ ο Stathis με τις υψηλές στάθμες παίζει στο -18.
Αυτές που είναι dolby atmos στο -22 -20...λόγω περιεχομένου έντασης .Δεν θα έχει reference 0dB.
Το 0,1% είναι αποδεκτό, το 1% είναι χάλι μαύρο, μη το υπολογίζεις καν.0.1% THD 1.0% THD
Το 8 ωμ, μη το υπολογίζεις ιδιαίτερα, διότι 8-ωμο ηχείο δεν έχω συναντήσει ακόμα.2 Channels Continuously Driven, 8-Ohm Loads 177.6 watts 200.0 watts
2 Channels Continuously Driven, 4-Ohm Loads 251.0 watts 314.7 watts
5 Channels Continuously Driven, 8-Ohm Loads 101.4 watts 119.9 watts
7 Channels Continuously Driven, 8-Ohm Loads 54.2 watts 54.9 watts
Βάλε ένα τελικό και στο κεντρικό, και είσαι άρχοντας.μόνο τα L-R θα παίζουν με τελικό.
Το 0,1% είναι αποδεκτό, το 1% είναι χάλι μαύρο, μη το υπολογίζεις καν.
Το 8 ωμ, μη το υπολογίζεις ιδιαίτερα, διότι 8-ωμο ηχείο δεν έχω συναντήσει ακόμα.
Βάσει των άνωθεν, εκτιμώ ότι η κατάσταση έχει ως εξής:
2 Channels 125 watt /8ωμ
5 Channels 50 watt /8ωμ
7 Channels 35 watt /8ωμ
Για απαραμόρφωτη ισχύ, υπολόγισε ότι έχεις συνολικά γύρω στα 250 βατ. Μοίρασέ τη σε όσα ηχεία θες.
Στο δια ταύτα:
Βάλε ένα τελικό και στο κεντρικό, και είσαι άρχοντας.
από τα πόσα;Κι εγώ κατεβάζω 3-4 ντιμπιά στα Atmos.
Δηλαδή όταν με το καλό βάλεις και ηχεία atmos θα πας -26 -28. Σε άλλα setup με το ίδιο volume θα ακούς....... ψιθυριστά.Αυτές που είναι dolby atmos στο -22 -20...λόγω περιεχομένου έντασης .
Όταν απο το 5.1 πήγα στο 7.1 άνοιξα και άλλο το volume ,οπότε ίσως γίνει το ίδιο .Δηλαδή όταν με το καλό βάλεις και ηχεία atmos θα πας -26 -28. Σε άλλα setup με το ίδιο volume θα ακούς....... ψιθυριστά.
Αυτουνού του κεντρικού, του αξίζει ένας τελικός. Κρίμα είναι.Άρα λες το κεντρικό (που κατεβαίνει και στα 4ωμ στα 210ΗΖ) δεν θα παίζει με τίποτε.