Analog vs Digital

Reaction score
330
Συνολικά, δε βλέπω κανένα καημό για χρήση οποιασδήποτε πηγής θέλει ή βολεύεται ο καθένας. Έχω όμως ένα καημό, να μη μου δικαιολογεί ο καθένας τον δικό του προσωπικό καημό με ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως επιστημονικοφανείς, όταν απέχουν έτη φωτός από το επιστημονικό του θέματος, αντί απλώς να υπερασπίζεται (δικαίως) την προσωπική του αισθητική και τις ψυχοσωματικές του ιδιαιτερότητες.
Συμφωνώ με όλα ( η άποψή μου για το μκ2 είναι γνωστή και αποδεδειγμένη παλαιότερα ...... ) Για τον καημό δεν έχεις άδικό ..... πάντως για τις ψυχοσωματικές ιδιαιτερότητες υπάρχουν κατάλληλοι επιστήμονες ....( στον ιατρικό χώρο ....... ) που εξηγούν συμπεριφορές και στάσεις .... Καλά νάμαστ ... και όλα τα άλλα.....

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.799
Άσχετο .

Φίλε
Bhutia .
Μέγάλοs και Τεράστιοs ό πατριώτηs μου Νίκος Καζαντζάκης !
Μά τα λόγια τούτα απ άλλα χείλη βγήκαν .
Σαν έχω δίκιο , τιμήστε τον ποιητή .
Ευχαριστώ . :drinks:

-
("...Not a Hero,but a High Functioning Sociopath." Sherlock) "Να μαλώσεις τον άνεμο.Να μαλώσεις τη νύχτα.Εγώ να τους πεις δεν είμαι ένα τυχαίο περιστατικό να τους παραδοθώ"Νίκος Καζαντζάκης" .
-

Νικηφόρος Βρεττάκος:

« Να μαλώσεις τον άνεμο .

Να μαλώσεις τη νύχτα .

Εγώ , να τους πεις ,

δεν είμαι ένα τυχαίο περιστατικό » .

-

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Από αυτά που διάβασα, κατάλαβα ότι η ψηφιακή αναπαραγωγή, υπερτερεί της αναλογικής (βινύλιο)! αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί στις εκθέσεις, σχεδόν όλες οι εταιρίες, παίζουν και εκθέτουν τα πανάκριβα συστήματά τους με βινύλιο! αυτό δεν είναι παράξενο? Μήπως κάτι μας ξεφεύγει?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Διότι δεν πουλάνε hi-fi, αλλά life style, φιγούρα, τουπέ και όνειρα. Cocktails and dreams...
Αυτή είναι μια καλή εξήγηση! βέβαια δεν εξηγεί, γιατί όσοι επισκέπτονται τις εκθέσεις (χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν), μετά σκοτώνονται για το ποιο σύστημα έπαιζε καλύτερα, άλλος γιατί έφταιγε ο χώρος, τα ηχεία, το στήσιμο κτλ. :D

Reaction score
11.122
Γιατί ο καθένας θέλει να εκφράσει τη γνώμη του, να τη μοιραστεί με άλλους. Μερικές φορές θέλει να ακούσει και γνώμες άλλως και άλλες απλά προσπαθήσει να πείσει όλους ότι εκείνος έχει τη σωστότερη γνώμη και τη δικαιολογεί με την προσωπική του αντίληψη και ερμηνεία της πραγματικότητας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.925
Η κόντρα είναι γνωστή και δεν έχει τελειωμό. Για να μη χαλάνε οι συζητήσεις με τις βαρετές και επαναλαμβανόμενες διαμάχες, ανοίγουμε αυτό το thread για να εκτονώνεστε ελεύθερα (εντός λογικών ορίων).

Εδώ θα μεταφέρονται και όσα posts "ξεφεύγουν" σε άλλα θέματα.

TGD

Reaction score
8.629
Το αναλογικό και το ψηφιακό δεν έχουν διαφορά. Είναι σαν τον δυισμό κύματος-σωματιδίου. Άλλοτε συμπερφέρονται σαν σωμάτια (ψηφιακά) άλλοτε σαν κύματα (αναλογικά). Ένα αναλογικό σήμα μπορείς να το θεωρήσεις ψηφιακό αν έχεις αρκετά την απαραίτητη συχνόιτητα δειγματοληψίας. Ένα ψηφιακό σήμα μπορείς να το θεωρήσεις αναλογικό αν κοιτάξεις με ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια τη διάσταση του χρόνου. Απλά το ψηφιακό είναι πιο συμβατό με τη σημερινή τεχνολογία.

Σας θυμίζω τι έγινε στις οθόνες των υπολογιστών. Στην αρχή ήταν ψηφιακές (Hercules, CGA, EGA). Μετά δεν έφτανε το bandwidth για να υποστηριχθούν οι μεγαλύτερες αναλύσεις και τα περισσότερα χρώματα και έγιναν αναλογικές (VGA). Και μετά όταν η τεχνολογία φθύνηνε ξαναέγιναν ψηφιακές (DVI, HDMI).

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
- και τα δύο , το καθ΄ ένα για τις ομορφιές του ( το ξέρω δεν μπουρλοτιάζω την συζήτηση ) . . . ok , ακούω όμως περισσότερο βινύλιο , και όταν γυρνάω από διακοπές είναι αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο

Reaction score
1.469
Υπαρχει τροπος να μετρησουμε δυνάμεις?
Ποσοι απο εδω ειναι αναλογικοι
Ποσοι ψηφιακοι
Ποσοι υβριδικοι εχουν δηλαδη κ τα 2 στο συστημα τους?
Και ποσοι χεστ@καν για το τι ειναι επειδη τους αρεσει η μουσικη απο που και να αναπαράγεται
Γκάλοπ τωρα!!!!:D

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
Ποσοι ψηφιακοι
Και ποσοι χεστ@καν για το τι ειναι επειδη τους αρεσει η μουσικη απο που και να αναπαράγεται
- συμφωνώ , αν και σε εμέναν τα 3 & 4 συμπίπτουν

Reaction score
731
Ποσοι ψηφιακοι
+1

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
Να, πάρε μια ιδέα:

figure-2-the-us-recorded-music-market-1990-20161.jpg

Αυτό το μικρό-μικρό μαύρο κάτω στην εικόνα είναι το βινύλιο.

Για εκκεντρικούς.

Το λαχανί είναι το streaming. Μάλλον αυξάνεται γρηγορότερα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.901
Να, πάρε μια ιδέα:

View attachment 76323

Για εκκεντρικούς.

Κι ο άλλος ψάχνει για CD transport, κι όχι για άμεση αγορά, για του χρόνου.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Reaction score
1.469
Να, πάρε μια ιδέα:

View attachment 76323

Για εκκεντρικούς.

Δεν ξερω απο που ειναι τα στοιχεια αυτα
Φεν τα απορρίπτω φυσικα αλλα δεν ξερω και το κατα ποσο αξιοπιστα ειναι
Σαν ταση και οχι σαν απόλυτα νουμερα φαίνονται σωστα
Βέβαια αν τα δει καποιος ψυχραιμα και αποστασιοποιημένα οπως ειδαμε πρόσφατα και στο αρθρο του what hifi το spotify εχει απιστευτα πολλους συνδρομητες ομως χανει χρηματα
(Ζημιες 400 εκατομ £)

Αυτο σημαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία ειναι Free users
Ε αυτους δεν νομιζω να τους υπολογιζουμε ως χρηστες streaming υπηρεσιών

Υ.Γ αληθεια πως μπορει καποιος να υπολογισει ποσο download γινεται:D
Μαλλον δεν μπορει κανεις

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.297
Δεν ξερω απο που ειναι τα στοιχεια αυτα
Φεν τα απορρίπτω φυσικα αλλα δεν ξερω και το κατα ποσο αξιοπιστα ειναι
Σαν ταση και οχι σαν απόλυτα νουμερα φαίνονται σωστα
Βέβαια αν τα δει καποιος ψυχραιμα και αποστασιοποιημένα οπως ειδαμε πρόσφατα και στο αρθρο του what hifi το spotify εχει απιστευτα πολλους συνδρομητες ομως χανει χρηματα
(Ζημιες 400 εκατομ £)

Αυτο σημαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία ειναι Free users
Ε αυτους δεν νομιζω να τους υπολογιζουμε ως χρηστες streaming υπηρεσιών

Υ.Γ αληθεια πως μπορει καποιος να υπολογισει ποσο download γινεται:D
Μαλλον δεν μπορει κανεις
- και όπως προείπες , το βινύλιο το αγοράζεις vs δωρεάν ''κατέβασμα'' . . . άδικη σύγκριση

gonis

Luger
Reaction score
12.061
Υποθέτω οτι τα στοιχεία βγαίνουν απο νόμιμους χρήστες και δεν συμπεριλαμβάνουν "πειρατές"
Αλλιώς αν συμπεριληφθούν και οι χρήστες αγραφων κασετών θα αλλάξουν δραματικα:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.590
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants