Περι ευαισθησιας ,διαμετρου και οδηγησης ηχειων...

Reaction score
1.057
Εχοντας στη κατοχη μου τον ca azur 651 συνδεμενο με τα q acoustics 3010 και ενα σαμπ σκεφτομουν μηπως θα μπορουσα να τα αντικαταστησω βαζοντας τα q acoustics 3050
Τα χαρακτηριστικα ειναι τα ακολουθα
Q 3050 92 db sensitivity 6ohm 2x6,5" drives ( max amplifier power 100w)
Q 3010 86 db 6 ohm 1x4 drive ( max amplifier watt 75)
Η απορια μου ειναι πως θα συμπεριφερθει ενας ενισχυτης σε διπλασιας ευαισθησιας ηχεια αλλα μεγαλυτερης διαμετρου και 2 woofer σε καθε τεμαχιο? Ποια ηχεια θα οδηγησει καλυτερα ο ενισχυτης?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.221
Με δυο λόγια...

Έχουμε δύο ηχεία με πολύ κοντινή αντίσταση φορτίου, περίπου 6 Ωμ, αλλά μεγάλη διαφορά στην ευαισθησία, 6 db.
Αυτό σημαίνει, θεωρητικά, ότι για την ίδια στάθμη ακρόασης χρειάζεται το 1/4 της ισχύος (περίπου) από τον ενισχυτή σου. Στην πράξη κάτι περισσότερο.
Αυτό από μόνο του, λόγο της χαμηλής του ισχύος, του κάνει τη ζωή πολύ εύκολη.

Αν προσθέσεις και την πολύ μικρότερη κίνηση των κώνων των μεγαφώνων σου, για δεδομένη στάθμη, έχεις πολλαπλά οφέλη σε παραμορφώσεις και χαμηλότερη παραγόμενη ΗΕΔ.
Το μεγάλο ηχείο, αν δύναται να τοποθετηθεί ορθά, είναι σωστότερη κίνηση.
Μοναδικό μείον η μικρότερη αδράνεια του κώνου των 4 ιντσών, αλλά υποδεέστερης σημασίας σε σχέση με τα προηγούμενα.

Προς τιμήν της, η Q acoustics ανήκει στις ελάχιστες εταιρίες που επαληθεύονται τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνει για τα ηχεία της.

GKZ

Reaction score
222
Προς τιμήν της, η Q acoustics ανήκει στις ελάχιστες εταιρίες που επαληθεύονται τα χαρακτηριστικά που ανακοινώνει για τα ηχεία της.
Σωστά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.374
Η απορια μου ειναι πως θα συμπεριφερθει ενας ενισχυτης σε διπλασιας ευαισθησιας ηχεια
Θα κάνει πάρτι να το γιορτάσει.
[DOUBLEPOST=1523854169][/DOUBLEPOST]
Ποια ηχεια θα οδηγησει καλυτερα ο ενισχυτης?
Τα πιο ευαίσθητα.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.512
Members
38.333
Νεότερο μέλος