Διάφορα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.347
Αυτά είναι τα 5 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια
Υποφέρω με όλη τη σημασία της λέξης από τα κουνούπια. Τα συγκεντρώνω όλα επάνω μου. Κι όταν με τσιμπήσουν παθαίνω αλλεργικές αντιδράσεις με έντονες κοκκινίλες, πρηξίματα και απαίσια φαγούρα.
Από την άλλη, δεν αντέχω τις φυτικές μυρωδιές, ειδικά αυτές τις έντονες που περιγράφονται.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.347
Η οικογένεια του Γουίλ Σμιθ μάζεψε τα σκουπίδια στις παραλίες των Αντίπαξων

wlemsm001.jpg

Ο διάσημος χολιγουντιανός ηθοποιός, Γουίλ Σμίθ, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην χώρα μας μαζί με την επίσης ηθοποιό σύζυγό του Τζάντα Πίνκετ-Σμιθ και την κόρη τους Γουίλοου. Απολαμβάνοντας λοιπόν την ομορφιά των ελληνικών νησιών σε ένα πολυτελές σκάφος, η οικογένεια Σμιθ ήρθε αντιμέτωπη με το γνωστό πρόβλημα των σκουπιδιών στις ελληνικές παραλίες. Και αποφάσισε να αναλάβει δράση!

Συγκεκριμένα, η 16χρονη Γουίλοου, που και αυτή ακολουθεί τα βήματα των γονιών της ως ηθοποιός, αλλά και ως τραγουδίστρια, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της, και άλλους τέσσερις ανθρώπους, σταμάτησαν για μία μέρα την χαλάρωσή τους και άρχισαν να καθαρίζουν συνολικά 3 παραλίες στους Αντίπαξους, μαζεύοντας 22 μεγάλες σακούλες πλαστικών.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.692
Υποφέρω με όλη τη σημασία της λέξης από τα κουνούπια. Τα συγκεντρώνω όλα επάνω μου. Κι όταν με τσιμπήσουν παθαίνω αλλεργικές αντιδράσεις με έντονες κοκκινίλες, πρηξίματα και απαίσια φαγούρα.
Από την άλλη, δεν αντέχω τις φυτικές μυρωδιές, ειδικά αυτές τις έντονες που περιγράφονται.
- δεν έχω τόσο θέμα με τις αλλεργίες , αλλά τα τραβάω σαν μαγνήτης >:(

- έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία 6/7 χρόνια έχει παραγίνει το κακό , έχεις προσέξει και εσύ κάτι ανάλογο ;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.692
Η οικογένεια του Γουίλ Σμιθ μάζεψε τα σκουπίδια στις παραλίες των Αντίπαξων

View attachment 76450

Ο διάσημος χολιγουντιανός ηθοποιός, Γουίλ Σμίθ, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην χώρα μας μαζί με την επίσης ηθοποιό σύζυγό του Τζάντα Πίνκετ-Σμιθ και την κόρη τους Γουίλοου. Απολαμβάνοντας λοιπόν την ομορφιά των ελληνικών νησιών σε ένα πολυτελές σκάφος, η οικογένεια Σμιθ ήρθε αντιμέτωπη με το γνωστό πρόβλημα των σκουπιδιών στις ελληνικές παραλίες. Και αποφάσισε να αναλάβει δράση!

Συγκεκριμένα, η 16χρονη Γουίλοου, που και αυτή ακολουθεί τα βήματα των γονιών της ως ηθοποιός, αλλά και ως τραγουδίστρια, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της, και άλλους τέσσερις ανθρώπους, σταμάτησαν για μία μέρα την χαλάρωσή τους και άρχισαν να καθαρίζουν συνολικά 3 παραλίες στους Αντίπαξους, μαζεύοντας 22 μεγάλες σακούλες πλαστικών.
- :o:oops::o:oops: . . . ρεζίλι γίναμε πάλι

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.347
- δεν έχω τόσο θέμα με τις αλλεργίες , αλλά τα τραβάω σαν μαγνήτης >:(

- έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία 6/7 χρόνια έχει παραγίνει το κακό , έχεις προσέξει και εσύ κάτι ανάλογο ;
Να σου πω την εμπειρία μου από το εξοχικό στην Ανατολική Αττική που φημίζεται για τα κουνούπια.
Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επειδή το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά είναι "μαιευτήριο" κουνουπιών, είχαν ψεκάσει σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα ο αριθμός των κουνουπιών να μειωθεί σε λογικά επίπεδα. Αυτό κράτησε για λίγα χρόνια ακόμα, μέχρι που η κρίση επηρέασε και τους ψεκασμούς. Πλέον ή δεν γίνονται ή αν γίνονται δεν επαρκούν.
Επίσης, έχουν αποκτήσει ανοσία στα περισσότερα εντομοαπωθητικά που παλιότερα δούλευαν.
Έχω και το θέμα με τις μυρωδιές και δεν μπορώ τα σπρέι και τις αλοιφές που μυρίζουν λουλούδια, νούφαρα, πατσουλί κλπ. Θέλω αν μυρίζει να φέρνει προς το καλλυντικό το άρωμα. Το μόνο λοιπόν σκεύασμα ευρείας κυκλοφορίας που με καλύπτει και διώχνει ακόμα τα κουνούπια είναι αυτό της Hansaplast.

Reaction score
16.494

Φιδάκι ,Autan, κεριά κατά των κουνουπιών,εντομοαπωθητικά φυτικά λάδια για επάλειψη σώματος κοκ....,τα εχω δοκιμάσει ολα.Το μόνο που ελάττωσε τον πληθυσμό τους πέρυσι - είχαμε σμήνη - ήταν το παρακάτω από τον κόσμο του σπορ κι εγώ το έκανα άθλημα! Κάθε βράδυ τα μετρούσα κατά εκατοντάδες - διότι τα συγκέντρωνα σκοτωμένα και χαιρόμουν σαν παιδί. Διαφορετικά ήταν αδύνατο να απολαύσει κανεις τη βράδινη δροσιά με το χαρακτηριστικό βουητό τους.

Δουλεύοντας στον κήπο μέσα στη ζέστη,ο ιδρώτας μου τα έλκυε κατά δεκάδες ένα βράδυ και Μ έστειλαν στο κοντινότερο διανυκτερεύον φαρμακείο για
IMG_2476.JPG
.

Αποτελεσματικοτατο! Αρκεί να σας αρέσουν τα σπορ.:)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.822
Παιδιά οι ηλεκτρικές ρακέτες κάνουν καταπληκτική δουλειά (αν δουλεύουν)
Και με τις μύγες και με τα κουνούπια.
Τα κουνούπια είναι πιο εύκολος στόχος καθώς κινούνται και πετάνε πιο αργά από τις μύγες.
Έχω πάρει πολλές από τους κινέζους (ποιούς άλλους) και καναδυό που δεν δούλευαν τις πέταξα.
Αλλά αυτές που δουλεύουν είναι μια χαρά εξολοθρευτές.
Συστήνονται όμως κυρίως για εσωτερικούς χώρους.
Αν ασχοληθείς λίγη ώρα, εξοντώνεις ότι πετούμενο υπάρχει μέσα στον χώρο.

Χώρια η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν το κουνούπι ή η μύγα που σου έσπασε τα νεύρα έχει πέσει στο πλέγμα και την κεραυνοβολείς και την βλέπεις να πεθαίνει τρέμοντας από το ηλεκτροσόκ. :D :D

Last edited:

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.767
Χώρια η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν το κουνούπι ή η μύγα που σου έσπασε τα νεύρα έχει πέσει στο πλέγμα και την κεραυνοβολείς και την βλέπεις να τρέμει πεθαίνοντας από το ηλεκτροσόκ. :D :D
:thumbsup:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.833
Ti 24;

230 ή καλύτερα 380! :D

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.822
Ti 24;

230 ή καλύτερα 380! :D
Δεν το επιτρέπει η διεθνής αμνηστία.
Μέχρι 24 Volt επιτρέπει, αλλιώς δεν παίρνει έγκριση TUV και CE.
Άλλωστε σε όλα τα σοβαρά δημοκρατικά κράτη, τα βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ γίνονται με τάση από 7 Volt μέχρι τα 65.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.692
Η απόλυτη ξεφτίλα διεθνώς και δεν βλέπω παραιτήσεις.:rolleyes:
- ίσως Στάθη γιατί κάτι τέτοια μας δημιουργούν τόση αποστροφή που συνειδητά ασχολούμαστε με κάτι άλλο . . .

. . . μάλλον λάθος κίνηση τελικά . . . συνηθίζουμε την ασχήμια :(

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.347
Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επειδή το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά είναι "μαιευτήριο" κουνουπιών, είχαν ψεκάσει σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα ο αριθμός των κουνουπιών να μειωθεί σε λογικά επίπεδα. Αυτό κράτησε για λίγα χρόνια ακόμα, μέχρι που η κρίση επηρέασε και τους ψεκασμούς. Πλέον ή δεν γίνονται ή αν γίνονται δεν επαρκούν.
Επίσης, έχουν αποκτήσει ανοσία στα περισσότερα εντομοαπωθητικά που παλιότερα δούλευαν.
Δεν προλάβαμε να το συζητήσουμε και ...

Τραγωδία στον Σχoινιά: Eπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο - Δύο νεκροί

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.692
Το μικρότερο σχολείο στην ΕE με έναν μόνο μαθητή!

Στους Αρκιούς, ένα νησάκι μόλις 6,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανατολικά της Πάτμου, λειτουργεί το μικρότερο σχολείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο σχολικό έτος, που μόλις ολοκληρώθηκε, μετρούσε μόλις … έναν μαθητή, τον 8χρονο Χρήστο. Η δασκάλα του σχολείου μιλά στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις δυσκολίες, αλλά και για την υποστήριξη από τους αρμόδιους φορείς. Από το μικρό αυτό νησάκι με τους λιγοστούς κατοίκους, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου η δασκάλα του σχολείου, Σίλια Δημητρακοπούλου:

«Είναι ο όγδοος χρόνος μου που ασκώ το λειτούργημα και φέτος ήταν ο πρώτος χρόνος μου εδώ σε αυτό το νησί. Δεν έχω ξαναδουλέψει σε τόσο μικρό σχολείο. Αυτή τη χρονιά είχα ένα μόλις μαθητή, τον μικρό Χρήστο, που θα πάει τώρα τρίτη δημοτικού και είναι οκτώ ετών.» Η νεαρή δασκάλα ετοιμάζει τα πράγματά της για να επιστρέψει στη βάση της μετά το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στους Αρκιούς, που, όπως λέει, χρειάστηκε να ψάξει στον χάρτη για να δει πού βρίσκονται. «Ομολογώ πως κι εγώ πριν έρθω εδώ δεν ήξερα καν για την ύπαρξη του νησιού, το έψαχνα στον χάρτη . . .

http://perierga.gr/2017/06/to-mikrotero-sxoleio-sthn-ee-me-enan-mono-mathiti/

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.276
Members
38.293
Νεότερο μέλος
ONIKOS1