Analog vs Digital

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.872
Αν δε ενδιαφερουν οι μετρησεις ακομη και με χαμηλοτερης τιμης πικαπ σπο το ΜΚ2 βολευεσαι.
Όχι, ενδιαφέρουν οι μετρήσεις. Στο κουκουρούκου δεν έχει νόημα να μιλάμε.
Δεν θα κατσω τωρα νσ παιρνω μρτρησεις για σενα :p
Τίποτα δεν είναι "απαραίτητο" να κάνεις. Αλλά όταν μιλάμε για σύγκριση analog vs digital, θέλω και μετρήσεις. ;)
Ειμαι σιγουρος ομως οτι ξερεις οτι τα πσραδειγματα που επελεξες δεν ηταν και τα καταλληλα αλλα βολικα για να "δειξεις" τεραστιες διαφορες.
Τα παραδείγματα που επέλεξα είναι δύο έτοιμες λύσεις πικαπ που θεωρεί ο Σταματάκος ως ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις (δες την κριτική του), και ήταν κατα βάση τα πρώτα 2 που βρήκα στο site του.
Αν έχεις παρόμοιες μετρήσεις με του Σταματάκου για οποιαδήποτε άλλη αναλογική πηγή, θα χαρώ να δω το ταπεινό μίντια πλέιερ των 350 ευρώ να ...ταπεινώνεται! :p

Αν θέλεις πιο χαϊ μετρήσεις, μπορούμε να ξαναδούμε αναλυτικά τις μετρήσεις της μέτρικ χάλο, στο site του Σταματάκου, ή του προενισχυτή των mola mola, στο ίδιο site. Και να δούμε στο ίδιο κοστολόγιο με αυτές τις αναμφισβήτητα κορυφαίες πηγές, τι έχει να προσφέρει από πλευράς μετρήσεων η οποιαδήποτε αναλογική πηγή.:smg:

Ως τώρα απλώς ανέβασα μια πολύ απλή και βασική μέτρηση (απόκριση συχνότητας) ενός πλέον οικονομικού ντακ, του ενσωματωμένου σε ένα media player. Αν πάμε σοβαρά στις μετρήσεις, έχω "δυνατά όπλα" στο ψηφιακό οπλοστάσιο.. :angel:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.872
Η προσωπική μου εκτίμηση για τον ήχο ενός "καλοστημένου" πικάπ, συμπίπτει με τη λογική του ντιμιφουτ σε αυτό το ποστ, αλλά με καλύτερη διατύπωση.

Δηλαδή, εκτιμώ πως το σωστό στήσιμο ενός πικάπ συμπεριλαμβάνει ψηφιακή ισοστάθμιση σε επίπεδο πηγής (όχι ισοστάθμιση χώρου), ώστε η απόκριση από έτσι:

να γίνει έτσι:

και μετά, στο σύνολο των πηγών, να γίνει σε δεύτερο στάδιο ισοστάθμιση χώρου, αναλόγως ηχείων και χαρακτηριστικών χώρου, με τα γνωστά τάργκετ κέρβ ακρόασης, αναλόγως στάθμης.

Δηλαδή, στο στάδιο της πηγής, θα πρέπει να γίνει ψηφιοποίηση του σήματος εξόδου του πικάπ, ώστε να ισοσταθμιστεί με χρήση ψηφιακών φίλτρων (DSP) για να παίζει "φλατ", όπως δηλαδή προβλέπεται να παίζει κάθε πηγή.

Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι μάλλον βολική και η χρήση ψηφιακής riaa.

Αυτή είναι και η κατεύθυνση υλοποίησης της δικής μου αναλογικής πηγής, από όπου παίρνω το σήμα εξόδου της κεφαλής και το περνώ στην metric halo κατευθείαν ώστε να ψηφιοποιηθεί (προφανώς μετά τον προενισχυτή μικροφώνου), και σε ψηφιακό επίπεδο να εφαρμόσω riaa και ισοστάθμιση σήματος, άσχετη με την ισοστάθμιση χώρου των ηχείων.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όχι, ενδιαφέρουν οι μετρήσεις

Ηθελα να γραψω " αν σε ενδιαφερουν οι μετρησεις" αλλα γραφω απο κινητο και δεν εχω και τα λεπτοτερα δακτυλα χαχα
Δεν εχω την επιθυμια να "ταπεινωσω" κανενα μηχανημα.Εδωσα τετοια εντυπωση ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.872
Δηλαδή, στο στάδιο της πηγής, θα πρέπει να γίνει ψηφιοποίηση του σήματος εξόδου του πικάπ, ώστε να ισοσταθμιστεί με χρήση ψηφιακών φίλτρων (DSP) για να παίζει "φλατ", όπως δηλαδή προβλέπεται να παίζει κάθε πηγή.
Στο άνωθεν "αιρετικό" (κατά την αγνότητα του αναλογικού) σκεπτικό, θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως η εν σειρά analog to digital και digital to analog μετατροπή, είναι απολύτως διάφανη και αδύνατο να γίνει αντιληπτή από οποιοδήποτε αυτί, εφόσον υλοποιηθεί σωστά από μετατροπείς επιπέδου metric halo, το κόστος της οποίας αποσβένεται από την χρήση της ίδιας ως phono stage, κάτι για το οποίο πολλοί έχουν δώσει πολύ μεγαλύτερα ποσά από το κόστος της μέτρικ..

Δεν εχω την επιθυμια να "ταπεινωσω" κανενα μηχανημα.Εδωσα τετοια εντυπωση ?
Αυτή είναι μονίμως η δική μου επιθυμία, καθώς κυνηγάω την καλύτερη δυνατή απόδοση, στα πλαίσια της υψηλής πιστότητας, και εκτιμώ ότι έχει θέση σε μια analog vs digital "αναμέτρηση". ;)

Δηλαδή το βλέπω σαν μια υγιή μάχη, όπου "εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο", αλλά καλύτερο αντικειμενικά.. :)

Επί της ευκαιρίας, για πες μου, από τις μετρήσεις του Σταματάκου για αυτές τις 2 αναλογικές πηγές, ποια από τις 2 θεωρείς καλύτερη και γιατί; Δηλαδή σε ποιες μετρήσεις στηρίζεις την όποια άποψη επιλογής της τάδε αναλογικής πηγής ως "καλύτερη", ασχέτως κοστολογίου απόκτησης.

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στο άνωθεν "αιρετικό" (κατά την αγνότητα του αναλογικού) σκεπτικό, θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως η εν σειρά analog to digital και digital to analog μετατροπή, είναι απολύτως διάφανη και αδύνατο να γίνει αντιληπτή από οποιοδήποτε αυτί, εφόσον υλοποιηθεί σωστά από μετατροπείς επιπέδου metric halo, το κόστος της οποίας αποσβένεται από την χρήση της ίδιας ως phono stage, κάτι για το οποίο πολλοί έχουν δώσει πολύ μεγαλύτερα ποσά από το κόστος της μέτρικ..

Αυτή είναι μονίμως η δική μου επιθυμία, καθώς κυνηγάω την καλύτερη δυνατή απόδοση, στα πλαίσια της υψηλής πιστότητας, και εκτιμώ ότι έχει θέση σε μια analog vs digital "αναμέτρηση". ;)
Για καποιον που ακουει και αναλογικη και ψηφιακη πηγη με σκοπο να απολαμβανει την μουσικη δεν υφισταται ζητημα ουτε αναμετρησης ουτε μετρησης ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.872
Για καποιον που ακουει και αναλογικη και ψηφιακη πηγη με σκοπο να απολαμβανει την μουσικη δεν υφισταται ζητημα ουτε αναμετρησης ουτε μετρησης ;)
Ναι, αλλά πάντα τίθεται ζήτημα "αναβάθμισης", διότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο".

Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας (όποτε αυτό δείχνει βολικό)..

Ξαναδές το ερώτημα που έθεσα περί του ποια πηγή από τις 2 αναλογικές θεωρείς καλύτερη. ;)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ξαναδές το ερώτημα που έθεσα περί του ποια πηγή από τις 2 αναλογικές θεωρείς καλύτερη. ;)[/QUOTE]
Την ιδια που και συ θεωρεις καλυτερη μεταξυ των δυο.Δες και συ τι ειπα για φτηνοτερες και καλυτερες επιλογες .Φανταζομαι θα ξερεις οτι περισοτερο προτιμω τις δικες μου αναλογικες πηγες :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.872
Την ιδια που και συ θεωρεις καλυτερη μεταξυ των δυο
Προσωπικά, ανάμεσα σε αυτά τα δύο, θεωρώ το πικάπ των 9,5 χιλιάρικων πολύ καλύτερο από το πικάπ των 4 χιλιάρικων, κι όχι λόγω του κοστολογίου. ;)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.675
Εκει που εχουμε καταληξει οτι οσοι ακουνε απο ψηφιακες πηγες ειναι κατι κλεφτες με διαταραγμενη προσωπικοτητα,
Αν συνοψίσω τα συμπεράσματα που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς για την προσωπικότητα των κατόχων παθητικών ηχείων, δε θα τελειώνω ούτε σε μια εβδομάδα.
Έτσι στα πρόχειρα θυμάμαι να έχω χαρακτηριστεί "troll" και "άτομο μειωμένης εμπιστοσύνης"!!!

Οι υπερβολές και οι φανατισμοί δε βοηθούν καμιά συζήτηση.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι να το κανεις αυτο.
Αμα σου αρεσει το "βρωμικο", πας σε καντινα.
Γιατι να πας σε γαλλικο εστιατοριο και να παραγγειλεις ενα με λουκανικο, κρεμμυδι, πατατες, κετσαπ, μουσταρδα?
Δε θα φχαριστηθεις.
[DOUBLEPOST=1498157355][/DOUBLEPOST]
στο ταμπλετ τραγουδι στο spotify ψαχνει?
Οχι, ειναι σπιτι μου και ψαχνει flac 24/192.
(Αγορασμενα ρε>:()
:)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Προσωπικά, ανάμεσα σε αυτά τα δύο, θεωρώ το πικάπ των 9,5 χιλιάρικων πολύ καλύτερο από το πικάπ των 4 χιλιάρικων, κι όχι λόγω του κοστολογίου. ;)
Σαν μοναδες μαλλον συμφωνουμε.Προσωπικα σε τετοια τιμη θα επελεγα αλλους συνδιαδμους.Γνωριζοντας τοσο τον 750 οσο και την 150 δεν χρειαζονται τετοιας τιμης πικαπ για να παιξουν καλα,αλλα θα ελεγα οτι μεταξυ τους ισως να μην ειναι και απολυτα καλος συνδιασμος εκτος κι αν πειραματιστεις με πιο ελαφρυ κελυφος στον 750

Last edited:

T

Tadakis

Guest
Οποιος θελει μπορει να χρησιμοποιησει ενα ποτενσιομετρο στο phono του κατευθειαν σε ενεργα ηχεια.Το δοκιμαμε σε συστημα φιλου και μια χαρα ηταν.Η NVO με παραγγελεια προσφερει τα phono της με τηλεχειριζομενο volume control.Output impedance 10 Ω.
Υπάρχουν και phono stage με αυτή τη δυνατότητα. Από πολύ φτηνα εώς πανάκριβα.

T

Tadakis

Guest
Η προσωπική μου εκτίμηση για τον ήχο ενός "καλοστημένου" πικάπ, συμπίπτει με τη λογική του ντιμιφουτ σε αυτό το ποστ, αλλά με καλύτερη διατύπωση.

Δηλαδή, εκτιμώ πως το σωστό στήσιμο ενός πικάπ συμπεριλαμβάνει ψηφιακή ισοστάθμιση σε επίπεδο πηγής (όχι ισοστάθμιση χώρου), ώστε η απόκριση από έτσι:

να γίνει έτσι:

και μετά, στο σύνολο των πηγών, να γίνει σε δεύτερο στάδιο ισοστάθμιση χώρου, αναλόγως ηχείων και χαρακτηριστικών χώρου, με τα γνωστά τάργκετ κέρβ ακρόασης, αναλόγως στάθμης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι μάλλον βολική και η χρήση ψηφιακής riaa.

Αυτή είναι και η κατεύθυνση υλοποίησης της δικής μου αναλογικής πηγής, από όπου παίρνω το σήμα εξόδου της κεφαλής και το περνώ στην metric halo κατευθείαν ώστε να ψηφιοποιηθεί (προφανώς μετά τον προενισχυτή μικροφώνου), και σε ψηφιακό επίπεδο να εφαρμόσω riaa και ισοστάθμιση σήματος, άσχετη με την ισοστάθμιση χώρου των ηχείων.

Μπορεί αυτό να γίνει? Δεδομένου ότι η κεφαλή έχει εγγενώς παραμόρφωση η οποία είναι 'by design' και ακόμα περισσότερη (και εντελώς απρόβλεπτη) όταν ταιριάζεται/τοποθετείται στο οποιο πικάπ/βραχίωνα... Επίσης αυτό το flat line, σαν απόκριση συχνότητας είναι το ιδάνικό σε κάθε συσκευή ήχου (dac, κασετόφωνο, ενισχυτή, ηχείο κλπ.). Υπάρχει αυτό?

Reaction score
460
View attachment 76463
Κατσε καλα γιατι θα φωναξω τον αβγδ και θα το κανει κολαση:D
Νομίζω κύριοι οτι η διαφορά ειναι εμφανής στην ανωτέρω φωτογραφία δεν ξέρουμε τι κάνει το κορίτσι streamάρει απο το Spotify ή χαζεύει στο Facebook
;η κοπέλα που πόσταρα εγω ειναι σαφές οτι ψάχνει ποιον δίσκο θα ακούσει.-

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.583
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants