Denon AVR-X4300 vs AVR-X6300 vs MARANTZ SR-7011 VS

Reaction score
22
Καλησπέρα θα ήθελα την άποψη σας για τους τρεις παραπάνω ενισχυτές. Ο 6300 είναι 11κάναλος και σε άλλη κατηγορία σε σχέση με τους άλλους δύο. Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσω τόσα κάναλια. Το setup μάλλον θα είναι 5.1.4. Το κυριότερο που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα ήχου του 6300 σε σχέση με τον 4300 και η οδήγηση ηχείων λόγω παραπάνω ισχύος. Έχω μπροστινά Audio Spectrum Artemis και κεντρικό AS Estia. Αν πάω για τους 4300, 7011, το θέμα με την Marantz είναι η ποιότητα κατασκευής. Έχω ακούσει ότι είναι υποδιέστερη της Denon. Ειδικά για το 6300 έχω διαβάσει ότι είναι made in Japan. Ισχύει; Τέλος υποστηρίζουν όλοι DTS-X out of the box; Ευχαριστώ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.570
Έχω ακούσει ότι είναι υποδιέστερη της Denon.
Έτσι λένε, μάλλον σωστά.

Ειδικά για το 6300 έχω διαβάσει ότι είναι made in Japan. Ισχύει;
Νομίζω πως και ο 4300 είναι Ιαπωνικός. Για να βεβαιωθείς, μπορείς να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία.

Τέλος υποστηρίζουν όλοι DTS-X out of the box;
Ναι.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Και εγώ συμφωνώ με τον Zizik .
Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, η ποιότητα του marantz (εσωτερικά) δεν εμπνέει. Παρ όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Από ήχο .... δεν είναι άσχημος. Πάντως και εγώ προσωπικά θα κοίταζα κάτι άλλο σήμερα. Ίσως όμως σε Yamaha και όχι σε denon.
Υπάρχουν πράγματα που αξίζει να επενδύσουμε σε αυτήν την Εταιρεία: Ο γνωστός ήχος της, η ποιότητα κατασκευής, οι περισσότερες ευκολίες (Εφευρέτης των dsp), Καθώς και η σχέση τιμής με αυτά που προσφέρει.

Reaction score
22
Ναι αυτόν.

Εδώ θα βρεις πολλά.
https://www.avsite.gr/forum/threads/yamaha-aventage.145923/page-20

Προσωπικά πάντως, και ύστερα από αρκετή εμπειρία στο θέμα, αυτή την στιγμή αν μου πρότειναν να πάω σε νέα αγορά, ασυζητητί θα επέλεγα Yamaha.
Δεν θα διαφωνήσω για τον ΥΑΜΑΗΑ αν και στο DSP υστερεί και αυτό κάνει την μεγάλη διαφορά στο Home Theater. Σε επίπεδο ηχητικό αντί για flat για μουσική μάλλον θα αφήνω πια το DSP on. Δυστυχώς τον ήχο που βγάζει DSP-Α1 μου δεν τον βγάζει κανείς καινούργιος ενισχυτής. Πάντως αν βρίσκατε τον 6300 λίγο ακριβότερο από 4300 και 7011 θα τον επιλέγατε;

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Σε ήχο είναι όλοι περίπου ίδιοι, ανάλογα με τις δυνατότητές σου προχωρείς.
Πιστεύω ότι όποιον και να επιλέξεις, σίγουρα θα σε καλύψει. Σε εμφάνιση (καθαρά υποκειμενικό) θα επέλεγα marantz 7011.

Reaction score
2.207
Δεν θα διαφωνήσω για τον ΥΑΜΑΗΑ αν και στο DSP υστερεί και αυτό κάνει την μεγάλη διαφορά στο Home Theater.
Θα διαφωνήσω για τα DSP αν και μάλλον εννοείς το σύστημα ισοσταθμισης όπου εκεί όντως το audyssey υπερτερεί εναντι του ΥPOA.
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.
Ηχητικά οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ τους.
Αν θες το απόλυτο value for money, παίρνεις marantz με μια υποχώρηση στην ποιότητα κατασκευής.
Αν θες το καλύτερο σύστημα ισοστάθμισης, Αυro 3D (μαζι με marantz) και τις περισσότερες ευκολίες παίρνεις Denon. Aν χρειάζεσαι 11 κανάλια και θέλεις να ικανοποιηθείς και ψυχολογικά (παίρνω το ανώτερο μοντέλο) παίρνεις τον 6300.
Αν θές λίγο καλύτερο ήχο σε δικάναλη ακρόαση και καλύτετη αξιοπιστία παίρνεις Υamaha.
H επιλογή είναι δική σου.

Reaction score
22
Θα διαφωνήσω για τα DSP αν και μάλλον εννοείς το σύστημα ισοσταθμισης όπου εκεί όντως το audyssey υπερτερεί εναντι του ΥPOA.
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.
Ηχητικά οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ τους.
Αν θες το απόλυτο value for money, παίρνεις marantz με μια υποχώρηση στην ποιότητα κατασκευής.
Αν θες το καλύτερο σύστημα ισοστάθμισης, Αυro 3D (μαζι με marantz) και τις περισσότερες ευκολίες παίρνεις Denon. Aν χρειάζεσαι 11 κανάλια και θέλεις να ικανοποιηθείς και ψυχολογικά (παίρνω το ανώτερο μοντέλο) παίρνεις τον 6300.
Αν θές λίγο καλύτερο ήχο σε δικάναλη ακρόαση και καλύτετη αξιοπιστία παίρνεις Υamaha.
H επιλογή είναι δική σου.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. DSP (Digital signal processing) εννοώ το Audyssey, YPAO. Για τον 6300 αν το θέμα είναι απλά ψυχολογικό η διαφορά τιμής των 1000 Ευρώ στην Ελλάδα δεν αξίζει. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι μόνο ψυχολογικό. Έίναι κανείς ιδιοκτήτης του 6200 ή 6300 να μας πει;

Reaction score
2.207
Θα συμφωνήσω μαζί σου. DSP (Digital signal processing) εννοώ το Audyssey, YPAO. Για τον 6300 αν το θέμα είναι απλά ψυχολογικό η διαφορά τιμής των 1000 Ευρώ στην Ελλάδα δεν αξίζει. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι μόνο ψυχολογικό. Έίναι κανείς ιδιοκτήτης του 6200 ή 6300 να μας πει;
Οι 6300/ 4300, αν δεν κάνω λάθος, έχουν τα ιδια dac και η διαφορά τους στην ισχύ είναι 15watt. Πόσο καλύτερος ηχητικά να είναι ο 6300; Σίγουρα έχει περισότερες ευκολίες αλλα τις χρειάζεσαι; Για 1000€ παραπάνω δεν νομίζω να αξίζει ο 6300.

Reaction score
5
Και γω ανάμεσα σε αυτούς είμαι τελικά. Εκτός αν κάνω την υπέρβαση και πάω για 2070 ή 3060 (λίγο αργότερα, αν πέσει η τιμή). Με τον Marantz με βολεύει οτι έχει και learning remote.
Όπως και να έχει και μένα μου φαίνεται δύσκολη η επιλογή ανάμεσα σε αυτούς.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Ίδιο εργοστάσιο κατασκευής είναι, ίδια μηχανήματα σε γενικές γραμμές. Κοίταξε την καλύτερη τιμή προς τις ευκολίες. Πράγματι το τηλεχειριστήριο του μάραντζ έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καθώς και τις περισσότερες ευκολίες. Εφ όσον κλείνεις προς την μεριά denon- marantz , επιλέγεις marantz, το έχομε αναλύσει, έχομε δηλαδή ασχοληθεί αρκετά με το θέμα εδώ μέσα.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514