Η βελτιστη αγορα ηχειων για να συνοδευσουν ενα marantz 5010

Reaction score
3
  • Καλησπερα σε ολους. Προσφατα αγορασα εναν marantz 5010 και πανω σε αυτον θελω να χτισω ενα αξιοπρεπες ηχοσυστημα. Το επομενο βημα μου ειναι η αγορα ηχειων δαπεδου. Αλλα επειδη υπαρχει σκοταδι σε θεματα ηχου, θα ηθελα μια βοηθεια απο οσους εχουν διαθεση να μοιραστουν τις γνωσεις και το χρονο τους. Ευχαριστω προκαταβολικα.

Reaction score
15.469
Καλησπερα και καλως ηρθες,
κανονικα πρωτα παιρνεις ηχεια και μετα τον ενισχυτη που θα τα υποστηριξει αλλα ... τι να κανουμε ... θα το καταπιουμε κι αυτο ! :D
Λοιπον ...
στερεο ή (θα πας σιγα-σιγα σε) πολυκαναλο ?
μπατζετ ?
τετραγωνικα χωρου (το κυβιζουμε μονοι μας ) ?
σχεδιαγραμμα του χωρου που θα μπουν ?
αποσταση θεσης ακροασης ?
WAF ?

αυτα ειναι τα βασικα για να ξεκινησεις να παιρνεις απαντησεις ... :drinks:

• Like
Reactions: GKZ

Reaction score
3
Καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση. Μπατζετ απο 700 εως 1200( αν κατι βεβαια αξιζει δεν θα ειναι θεμα να ανεβουμε λιγο, αλλα πανω κατω εκει). Ο χωρος ειναι περιπου 35-40 τμ σε σχημα γαμα. Θα το χρησιμοποιησω και για home cinema(σιγα σιγα θα αγορασω και τα υπολοιπα, απλα προτιμω να αγορασω κατι καλο παρα ολα μαζι και μετρια πραγματα, μακαρι να ειχα ολα τα λεφτα αλλα οπως τα υπολογιζω ολα μαζι παμε περιπου στα 3 χιλιαρικα) αρα μαλλον πεντακαναλο. Απο σταθμες για να ειμαι ειλικρινης δεν καταλαβαινω καν την ορολογια ( να με συγχωρεις αλλα οπως ειπα σκοταδι σε θεματα ηχου, αν και διαβαζω σδω και κανα μηνα μπας και ξεστραβωθω).

Reaction score
3
Φιλε oldy σε ευχαριστω και μακαρι να ειχαμε κανει αυτη την κουβεντα πριν αγορασω αλλα τωρα το ποταμι δεν γυρναει πισω. Πραγματικα δεν γνωριζα οτι πρωτα αγοραζουμε ηχεια. Ελπιζω με τον ενισχυτη να μην εχω κανει τρελη πατατα, αν και μου φανηκε αξιοπρεπης! Η αποσταση θεσης ακροασης θα ειναι στα 3 μετρα και το σχημα του χωρου γαμα(σαλονι+κουζινα). Μην γελασεις αλλα το WAF δεν ξερω τι ειναι. Μπορεις να το κανεις ταληρα☺☺☺.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Καλώς ήρθες!

Ο ενισχυτής είναι μιά χαρά γι' αυτό που ζητάς.

WAF = Wife acceptance factor
Στάθμη = Ένταση ακρόασης

Επειδή σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς και subwoofer, υπολόγισέ το κι αυτό.
Προσωπικά δεν θα έπαιρνα δαπέδου για L-R. Θα έπαιρνα τέσσερα ίδια μεσαία ηχεία και το αντίστοιχο κεντρικό.

Reaction score
3
Φιλε zizic σε ευχαριστω για το λιανα. Προς το παρον φιλε NO WAF( ΣΟΛΟ καριερα δηλαδη). Το σταθμες μου ακουστηκε πολυ επιστημονικο. Εντασεις κατι στη μεση θα ελεγα, δεν θα ηθελα να θυσιασω την ποιοτητα για χαρη της εντασης αλλα να μην ειναι και ipod.

Reaction score
15.469
Το Wife Acceptance Factor ειναι το πιο βασικο προβλημα στο hifi κι ας λενε αλλοι για ισχεις ,συνθετες αντιστασεις και στασιμα κυματα.
Μπορεις να κανεις οτι θελεις στο χωρο σου ή υπαρχει συνθετο με πορσελανες ?
αμα βαλεις τιποτα μαβρα κουτια θα πεσει παντοφλα ?
αυτο ειναι το waf :D ...

στα 3 μετρα πρεπει να κοιταξεις για ηχειο με 2 6,5αρια γουφερ ή 1 8ιντσο ...

δευτερο χερι ηχεια ειναι μεσα στις επιλογες σου ?

Reaction score
3
Φιλε oldy παιζουμε μπαλα αφοβα. Δεν υπαρχει γυναικα στο σπιτι. Ειμαι εγω και ο μικρος αδερφος. Και γυναικα να υπαρξει θα μπει σε αλλο σπιτι, αυτο θα μεινει για προσωπικη χρηση! Τα μεταχειρισμενα τα φοβαμαι λιγο( λογω αμπαλοσυνης βλεπεις). Απο αυτα που βλεπω μου αρεσουν τα Q ACOUSTICS 3050 και το πιο μεγαλο 40 κατι και τα Focal 726. Τι γνωμη εχετε για αυτα;

Reaction score
3
Φιλε oldy ευχαριστω για την προταση. Απλα λογω ελλειψης γνωσης του αντικειμενου θα δισταζα να προχωρησω σε αγορα μεταχειρισμενου.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Καλησπέρα και καλώs ήρθεs . :hi:

Θα βοηθούσαν και τα εξείs .
Τά ηχεία θα πάνε στην μικρή πλευρά του Γ ή στην μεγάλη ?
Τί ηχεία έχειs ακούσει στο χώρο σου ώs τώρα ?
Ποιά είναι τα ακούσματα σου ? jazz rock disco κλπ.
Καί τα ρέστα μου .....
Εκτόs από την κουζίνα στό βάθοs , ό χώροs σου είναι γεμάτοs ( χαλιά , σαλόνια κλπ. )

Υ.Σ.
Πρέπει να φτιαχτεί ό " φάκελοs σου " σωστά ..... καταλαβαίνειs . :help:

-
Καλώs ήρθεs .

Reaction score
3
Φιλε emmanouil 1964 εχεις δικιο να με ρωτας ολα αυτα για να βγαλουμε μια ακρη. Τα ηχεια θα μπουνε στο μεγαλο κοματι του γαμα! Ο χωρος ειναι ενα κλασικο σαλονι με καναπε και ενα τραπεζακι, οχι πολλα επιπλα, τζακι και μια μπαλκονοπορτα. Δεν ειναι πολυ φορτωμενο αλλα εχει τα βασικα ενος μεσου σαλονιου! Δεν εχω προτιμηση σε ενα ειδος μουσικης, ειμαι ανοιχτος σε ακουσματα. Πιο πολυ θα ελεγα ακουω disco, rock και ηλεκτρονικη. Δεν εχω ακουσει κανενα ηχειο στο χωρο και δεν ξερω πως θα μπορουσα να το κανω αυτο. Συγνωμη αν κουραζω με την αγνοια μου αλλα αν μπορεις να μου δειξεις μια κατευθυνση. Μπορω δηλαδη να παω σε εναν εμπορο και να παρω τα ηχεια στο χωρο μου για δοκιμη; Φανταζομαι και ο ηχος θα ειναι κατι υποκειμενικο για τον καθενα αλλιως ολοι θα ακουγαμε τα ιδια, αλλα θα υπαρχουν και καποια στανταρ. Δεν ζηταω απο κανενα να παρει την ευθυνη απο μενα , να διαλεξει( δεν θα το ηθελα αλλωστε να σκαω εγω τα χιλιαρικα και να μην βαζω και λιγο το δικο μου γουστο) και να μου τα δωσει μασημενα. Απλα σαν πιο εμπειροι εναν μπουσουλα για να κινηθω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος