Με τι ενισχυτή να συνδυάσω τα Dali Opticon 8

Reaction score
8.905
...ο αλλος πηρε τα ψαγμενα τα τελεια τα ενισχυτικα αλλα δεν τον ενδιαφερει να τα κρυψει πισω απο τις ηχειαρες θελει να τα βλεπει ! να φαινονται ! και με μπλε λεντακι ε ? ετσι ειναι , θελωμε να θωρουμε οχι ν' ακουμε (και ειμαστε πολλοι) και πρωτος εγω με τσι γκουμουτσες μου :oops:
Είσαι λίγο υπερβολικός με τα σχόλιά σου, όσον αφορά την επίδειξη....;) ο καθένας χαίρετε αυτά που έχει και με τον τρόπο που θεωρεί αυτός.... κανονικά έπρεπε να σχολιαστεί ότι παρόλο τις ακριβές συσκευές του, δεν μένει μόνο σε αυτές αλλά ότι έχει και φροντισμένο χώρο!:)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.711
οριστε, εδω τα βασικα "χτενισμενα" ...
Για ξεκίνημα...

Παρακάτω

Ο @stamatisxanthos εχει δυο επιλογές
  1. Να ακούει HiFi μουσική στην τυπική διάταξη-τρίγωνο. Σε αυτήν την περίπτωση, και για να πιάσουν τόπο τα χρήματά του, πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του τον παράγοντα χώρο (room modes, αποστάσεις, RT60, treatments, dsp κτλ). Δεν πετάμε ενα σύστημα στο σαλόνι ελπίζοντας να παίξει. Δεν θα παίξει, ή μάλλον δεν θα παίξει όσο το πληρώσαμε. Πριν ληφθούν αποφάσεις θελει μελέτη.
  2. Να ακούει σε ποιότητα "lifestyle" σε όλο το σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση συστηματα τύπου sonos (εχουν πολλές εταιρίες πλέον) ειναι πολυ βολικά και εύκολα στη χρήση.

Reaction score
935
Για ξεκίνημα...

Παρακάτω

Ο @stamatisxanthos εχει δυο επιλογές

1. Να ακούει σε ποιότητα "lifestyle" σε όλο το σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση συστηματα τύπου sonos (εχουν πολλές εταιρίες πλέον) ειναι πολυ βολικά και εύκολα στη χρήση.
Δεν παίρνεις καλύτερα τη lifestyle οδό και συμπληρωματικά ένα καλό ζεύγος ακουστικών / dac ενισχυτή ακουστικών για τις κριτικές ακροάσεις;

Reaction score
15.469
Είσαι λίγο υπερβολικός με τα σχόλιά σου, όσον αφορά την επίδειξη....;) ο καθένας χαίρετε αυτά που έχει και με τον τρόπο που θεωρεί αυτός.... κανονικά έπρεπε να σχολιαστεί ότι παρόλο τις ακριβές συσκευές του, δεν μένει μόνο σε αυτές αλλά ότι έχει και φροντισμένο χώρο!:)
Εχεις δικιο, αλλα το κανω με καλη καρδια :angel:
αλλωστε στο ιδιο σχολιο και στην ιδια λογικη βαζω και τον εαυτο μου μεσα ...
τι γινεται ομως με το μηκος του καλωδιου απο τον τελικο στο ηχειο ? δε συνφωνησαμε οτι πρεπει να ειναι οσο το δυνατο πιο μικρο ? (ειναι τοοοσο κρισιμο αυτο ? εγω δεν εχω αποψη -) εαν ναι ομως και εαν η προτεραιοτητα ειναι ο ηχος, καπου αλλου θα 'πρεπε να ειχαν μπει τα ενισχυτικα τσι φωτος ,
απο 'κει και περα καθεις κανει οτι θελει σπιτι του - απολυτως σεβαστο, εμενα δε μου πεφτει λογος - θα μ' ενδιεφερε ομως να ξερω ποια ειναι τα βασικα λαθη - οι βασικες αρχες - οι κανονες βρε παιδι μου κι απο 'κει και περα ας κανω οπως μου καπνισει ,αυτο ψαχνω .:drinks:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Σα να μην πέρασε μια μερα .....
Rt60 ,room treatment ,και το λουρι της μανας .
Από οσα διαβασα μαλλον δεν υπάρχουν τετοιες ανησυχιες στον αγοραστή
Κατα πάσα πιθανοτητα θα αγορασει από τον καλύτερο πωλητη ;)
Μια συμβουλή μονο αν πάρει αυτα τα ηχεια .Παρε οσα περισσοτερα βατ αντεχει η τσεπη σου .Και χιλια μην σου πω .....
Αυτα από μενα

Reaction score
11.759
Πέραν του ότι τα συγκερκιμένα είναι μικρά για το χώρο
Έχεις δίκιο, ξέχασα να προσθέσω το υπογούφερ στην αγορά για να συμπληρωθεί το σύστημα. Είναι εντός budget.

(και υποκειμενικά άσχημα για σαλόνι)
Δεν καταλαβαίνω. Η κοπέλα μου είναι όμορφη, για τα ηχεία γιατί να ενδιαφέρεται κάποιος για την εξωτερική εμφάνιση; Μουσική παίζουν, εκεί πρέπει να έχουν χαρίσματα.

για πισί καλά είναι...
Είσαι προβοκάτορας.

Απλα πιστευω οτι οι απαντησεις του στυλ "...Με ένα γρήγορο ψάξιμο" και παραθετοντας links δεν μπορουν να βοηθησουν καποιον ο οποιος σε δυσκολες εποχες θα δωσει τοσα χρηματα.
Για αυτό κι εγώ δεν ήθελα από την αρχή να ασχοληθώ με το θέμα. Και στο κάτω κάτω δε θα κάτσω να κάνω 2 ώρες ψάξιμο για κανέναν. Επίσης, δεν ρώτησε ο ενδιαφερόμενος από γνήσια απορία (που θα του απαντούσα σοβαρά), αλλά ο ΒασίληςΜ με "άλλη" διάθεση. Και σε τελική ανάλυση, το πιστεύω ότι τα ηχεία που παρέθεσα με ένα υπογούφερ και άριστη επιλογή είναι, και θα γεμίσουν το χώρο.

Reaction score
38
Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό:

https://www.thomann.de/gr/genelec_8340_apm.htm
Αυτά τα μικρά τα βαρέθηκα σε μέγεθος εννοώ,
είχα στους υπολογιστές και τους δίνω δρόμο σιγά-σιγά
τώρα τελευταία πήρα αυτά για υπολογιστή Bluetooth (70 watt).
Thonet & Vander

Δηλαδή δεν μπορώ τα μικρά θέλω όγκο προς θεού δεν μηδενίζω τα πάντα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.711
Δεν κατάλαβα Μάνο

Πέρασε μια μερα και άλλαξαν οι νόμοι της ακουστικής χώρων; έγινε ντεμοντέ;

:dance:

Και αν δεν εχει τέτοιες ανησυχίες, ας τις αποκτήσει πριν να ειναι αργά.

Reaction score
8.905
....τι γινεται ομως με το μηκος του καλωδιου απο τον τελικο στο ηχειο ? δε συνφωνησαμε οτι πρεπει να ειναι οσο το δυνατο πιο μικρο ? (ειναι τοοοσο κρισιμο αυτο ? εγω δεν εχω αποψη...
Δυστυχώς όλα παίζουν ρόλο.... και μεγάλες διαφορές υπάρχουν.... :( και όσο "κουρδίζεις / ισορροπείς τονικά" τον χώρο σου και έχεις κάποιες αξιόλογες "ακριβής" (δεν εννοώ ακριβές) "μηχανές"... τόσο και περισσότερο γίνονται αισθητές αυτές οι διαφορές! ;)

Reaction score
38
Από οσα διαβασα μαλλον δεν υπάρχουν τετοιες ανησυχιες στον αγοραστή
Κατα πάσα πιθανοτητα θα αγορασει από τον καλύτερο πωλητη ;)
Μια συμβουλή μονο αν πάρει αυτα τα ηχεια .Παρε οσα περισσοτερα βατ αντεχει η τσεπη σου .Και χιλια μην σου πω .....
Αυτα από μενα
Μισό εγώ θέλω αυτόν τον ενισχυτάκο τον (Vincente SV-238) πόσο θα πρέπει να είναι το volume να μπορώ να σταθώ στο διαμερισμά μου,πόσο να φεύγω και πόσο οι γείτονες να ενοχλούνται.Διαμέρισμα 110τμ. και χώρος ακρόασης 60τμ.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Φίλε ,
stamatisxanthos
καλώs ήρθεs .
-
" Όχι δεν τα έχω πάρει ακόμη,
Θα παίξουν σε χώρο 60τμ.σαλόνι-κουζίνα ενιαίος χώρος,
τα 45τμ.τετραγωνισμένα τα άλλα 15τμ.περίεργα με κολώνα και τοιχίο." # 09
-
Eίμαι και σε διαμέρισμα θα ξεσηκώσω όλη τη γειτονιά!!!με αυτά τα watt # 19
-
Dimifoot
Ψυχραιμία.

Αφού δεν τα εχεις αγοράσει ακόμα, μηπως να το δούμε το θέμα απο την αρχή...μπορει να υπάρχουν και πιο καλές επιλογές, σε αλλη κατεύθυνση. # 32
-
Bρε παιδιά για εγώ θέλω να ακούω μουσική σε 110τμ.όλο το διαμέρισμα 1ος όροφος 60τμ. ο χώρος ακρόασης και
προσέξτε χωρίς να ξεσηκώνω τη γειτονιά χαμηλά το volume και να ακούω Αλεχίου η Κανά αλλά και λίγο μπάσο.
Κόλλησα σε μεγάλα ηχεία μεγάλος άνθρωπος είμαι δεν θα το κάνω και Discotek θέλω να γεμίζει ο χώρος χωρίς να ενοχλώ τους δίπλα. # 35
-
comtal
Δε γίνεται αυτό που λες.
Πάρε δυο ηχεία near field βάλτα στο γραφείο σου και άκου μουσική. Ή επιπλέον ένα ζεύγος ακουστικά.
Μην ξοδευτείς άδικα. # 36
-
lancelotos
Αν θες για χαμηλες εντασεις και Αλεξιου δε χρειαζεσαι τοσο μεγαλα ηχεια...νομιζω πεταμενα λεφτα.. # 37
lancelotos - comtal Σάs βγάζω το καπέλο :hi:
-
Τώρα θα με γελάτε αλλά δεν μπορώ να φανταστώ αυτά τα μηχανήματα την ισχύ τους,Εγώ έχω μείνει στα παλιά Hi-fi
και δεν έχω πάει να τσεκάρω κιόλας σε κάποιο μαγαζί να μου κάνουν επίδειξη ακρόαση είμαι επαρχία.
# 39
Emmanouil 1964
Φίλε μου εγώ δεν γελάω ...κλαίω ! Κλαίω τα ευρώ και αs μην τα έχειs δώσει ακόμα !
-
stamatisxanthos
Είσαι πολύ ψαγμένος για κάνε μου κανένα πακετάκι σε τιμές όταν ευκαιρίσεις εγώ βλέπω αυτά τα δύο
γύρω στα 2.500 euro και 2000 euro τα ηχεία πάω 4.500 ξεφεύγω πολύ έχουμε και οικογένειες να ταισουμε. # 63 :headbang:
-
Dimifoot
Δεν υπονοώ πως τα Dali ειναι για πέταμα.

Αυτο που θέλω να πω, ειναι πως σε εναν μεγάλο χώρο των 60τμ, οι μη μελετημένες κινήσεις δεν εχουν κανέναν νόημα. # 79

A γειά σου φίλε !

-
Λοιπόν
Φίλε ,
stamatisxanthos ,
Όλοι μαs θέμε να ακούμε καλά ! Τό ίδιο και εσύ .
Τά ηχεία που έβαλεs στο μάτι , και δεν ξεκολάs από αυτά , είναι ...μεγάλα !
Μπορείs να ακούσειs στον χώρο αυτό και με μικρότερα .
Αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξειs τον χώρο σου (κοντά στα 500e )
Όλα ξεκινούν από εδώ !
Δέs το βιντεάκι .
-

-

πάντα φιλικά . :hi:

Reaction score
15.469
Μισό εγώ θέλω αυτόν τον ενισχυτάκο τον (Vincente SV-238) πόσο θα πρέπει να είναι το volume να μπορώ να σταθώ στο διαμερισμά μου,πόσο να φεύγω και πόσο οι γείτονες να ενοχλούνται.Διαμέρισμα 110τμ. και χώρος ακρόασης 60τμ.
Δε μπορει καποιος να σου πει σε ποιο σημειο της διαδρομης του volume θα συμβουνε αυτα τα φαινομενα - αμα ενοχλουνται οι γειτονες χτυπανε το κουδουνι ή το ταβανι -αμα ειναι δυνατα το χαμηλωνεις - γι' αυτο υπαρχει το volume

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.711
Δείτε (ακούστε) το παραπάνω βιντεάκι.

Και μετα μιλάμε.
Αν δεν καταλάβουν όλοι τα βασικά, τσάμπα καίει η λάμπα.

Εννοείται πως υπάρχουν πολυ πιο όμορφα treatments απο αυτα.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
stamatisxanthos
Είσαι πολύ ψαγμένος για κάνε μου κανένα πακετάκι σε τιμές όταν ευκαιρίσεις εγώ βλέπω αυτά τα δύο
γύρω στα 2.500 euro και 2000 euro τα ηχεία πάω 4.500 ξεφεύγω πολύ έχουμε και οικογένειες να ταισουμε. # 63 :headbang:

:) Μα... Εσύ ο ίδιος μίλησες μίλησες εξ αρχής για ηχεία και ενισχυτή συνολικής αξίας άνω των 5.000€... 8-) (Vincent 238, 3000 €, Dali Opticon 8, 2000 €...). Πως με τα 4.500 € "ξεφεύγουμε πολύ;"o_O
Εγώ απλά σου είπα πως ίσως να μη χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα πολλά, και ότι ΑΝ ξοδέψεις, ίσως (σίγουρα) υπάρχουν κι άλλες επιλογές ίσως (σίγουρα) και καλύτερες...:)

Reaction score
38
κατι τετοιο θα σ' ενδιεφερε ? νομιζω πανε γυρω στα 8 κατοσταρικα το κομματι ...
Όχι σε μικρά,
Κόλλησα σε μεγάλα πρώτα στα κινέζικα cav-v και καλή γραμμή εξωτερικά
αλλά τα κατηγορούσαν και κατέληξα στα dali αλλά όλα παίζουν ρόλο,ντηζαιν κλπ
βλέπουμε dali 2000 euro και δεν παίρνει μια ράσπα να σπάσει λίγο τις γωνιές,
ο κινέζος το κάνει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Δεν κατάλαβα Μάνο

Πέρασε μια μερα και άλλαξαν οι νόμοι της ακουστικής χώρων; έγινε ντεμοντέ;

:dance:

Και αν δεν εχει τέτοιες ανησυχίες, ας τις αποκτήσει πριν να ειναι αργά.
Αχ αυτος ο Κωσταυτιάς ....εχει καψει κοσμο και κοσμάκη .....:whistling:

Reaction score
38
:) Μα... Εσύ ο ίδιος μίλησες μίλησες εξ αρχής για ηχεία και ενισχυτή συνολικής αξίας άνω των 5.000€... 8-) (Vincent 238, 3000 €, Dali Opticon 8, 2000 €...). Πως με τα 4.500 € "ξεφεύγουμε πολύ;"o_O
Εγώ απλά σου είπα πως ίσως να μη χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα πολλά, και ότι ΑΝ ξοδέψεις, ίσως (σίγουρα) υπάρχουν κι άλλες επιλογές ίσως (σίγουρα) και καλύτερες...:)
τον vincent sv-238 τον ψάχνω και μεταχειρισμένο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo