Με τι ενισχυτή να συνδυάσω τα Dali Opticon 8

Reaction score
1.203
Η μέτρηση στο 1kz είναι η μισή αλήθεια. Το σήμα ειναι μικτό. Μπορεί στα 200w να έχει παραμόρφωση 1% στο 1kz αλλα στα 40hz στα 200w η παραμόρφωση να είναι στο θεο. Τουτέστιν η οφελιμη ισχύς να είναι λιγότερη στην πράξη.
Στο link που έχω βάλει πιο πάνω υπάρχουν τρία διαγράμματα!
Τι ακριβώς μετρήσεις είναι αυτές;;;

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Να σου πω, οχι για τον Primare που δεν ακουσα, μα για μια αλλη περιπτωση "ισχυος".
Εχοντας εναν αλλο ολοκληρωμενο 200αρη/8 για ακροαση με τα Sonus Faber Venere 3 (συνιστωμενη ισχυς 40-300w), εφερε ενας συν-κριτης εναν φτωχο και ταπεινο Croft, 45w/8 νομιζω. Φυσικα ο μεγαλος τα "επαιξε" τα s.f. , μα οταν βαλαμε τον μικρο.... μειναμε! Τελεια οδηγηση με αριστο ηχο (με περιορισμους φυσικα λογω ισχυος). Συμπερασμα: ασε τα ονομαστικα watt και παρε τον για δοκιμη αν σε ενδιαφερει (αυτον και οποιονδηποτε αλλον)
Αυτός ο Croft πρέπει να είναι μία από τις ιδιαιτερότητες του Audio που μόνο Άγγλοι θα μπορούσαν να παράξουν.
Δεν είναι μόνο ότι στερείται ευκολιών που πολλοί σύγχρονοι ενισχυτές έχουν ως δεδομένες, αλλά προσθέτει κι από πάνω δυσκολίες με το ιδιόμορφο volume pot του. Συν τοις άλλοις, οι μετρήσεις του Atkinson στο Stereophile είναι επιεικώς τραγικές.
Ωστόσο, ενθουσίασε και τους τρεις reviewers που τον άκουσαν διαδοχικά θεωρώντας τον εξαιρετικό κομμάτι για την κατηγορία τιμής του.
Άγγλοι...

https://www.stereophile.com/content/croft-acoustics-phono-integrated-integrated-amplifier

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τα ηξερα αυτα αλλα διαψευστηκαν πανηγυρικα. Εχει καλο ηχο, μας εβαλε κυριολεκτικα μεσα στο ...μπαρ με την τραγουδιστρια (το τζαζιστικο Fever, δεν θυμαμαι με ποια) διπλα μας, δεξια μας μαλλον. Αντιθετα με τον σχεδον 3πλασιας τιμης, αλλα ..μοντερνο, που επαιξε τυπικα και αψυχα!

Reaction score
935
Τα ηξερα αυτα αλλα διαψευστηκαν πανηγυρικα. Εχει καλο ηχο, μας εβαλε κυριολεκτικα μεσα στο ...μπαρ με την τραγουδιστρια (το τζαζιστικο Fever, δεν θυμαμαι με ποια) διπλα μας, δεξια μας μαλλον. Αντιθετα με τον σχεδον 3πλασιας τιμης, αλλα ..μοντερνο, που επαιξε τυπικα και αψυχα!
Μήπως όμως αν έπαιζε μοντέρνο χέβυ μέταλ (ή κλασική μουσική) σε μεγάλες στάθμες άδειαζε και αγκομαχούσε; Μ' αυτά και μ' αυτά θέλω να πω ότι μπορεί κάποιες παραμορφώσεις / αποκλίσεις από την ουδετερότητα να κάθονται ωραία στ' αυτί σε συγκεκριμένα συστήματα / χώρους / εντάσεις και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά μπορεί να χαντακώνουν άλλου είδους πρόγραμμα σε άλλες εντάσεις / χώρο. Άμα είναι να διαλέγουμε ενισχυτή με βάση το πως αποδίδει ένα συγκεκριμένο είδος, άστα βράστα...

Reaction score
107
να ρωτησω κατι.... εχω εναν ενισχυτη 40 watt, και ηχεια 100 watt με ευαισθησια 90. αν ηταν παραπανω watt ο ενισχυτης θα ειχε καλυτερη ηχητικη αποδοση; ακομα παιζει ρολο και τα watt της πυγης με τα watt του ενισχυτη στην αποδοση;

Reaction score
1.391
:hi:
να ρωτησω κατι.... εχω εναν ενισχυτη 40 watt, και ηχεια 100 watt με ευαισθησια 90. αν ηταν παραπανω watt ο ενισχυτης θα ειχε καλυτερη ηχητικη αποδοση; ακομα παιζει ρολο και τα watt της πυγης με τα watt του ενισχυτη στην αποδοση;
Τα βάτ της πηγής δεν έχουν καμία σχέση γιατί πολύ απλά είναι βάτ κατανάλωσης...
Τώρα για το άλλο σκέλος της ερώτησης καλο είναι να αναγραψεις τα μοντέλα ηχείου κ ενισχυτή..

Reaction score
1.064
Υπαρχουν ενισχυτες με 40 w που κανουν 150€ και αλλα με 40w που κανουν 1000+
Νομιζω αυτο αρκει.Καλο ειναι να πεις στους γκουρου εδω του forum τα μοντελα για τα περαιτερω

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μήπως όμως αν έπαιζε μοντέρνο χέβυ μέταλ (ή κλασική μουσική) σε μεγάλες στάθμες άδειαζε και αγκομαχούσε; Μ' αυτά και μ' αυτά θέλω να πω ότι μπορεί κάποιες παραμορφώσεις / αποκλίσεις από την ουδετερότητα να κάθονται ωραία στ' αυτί σε συγκεκριμένα συστήματα / χώρους / εντάσεις και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά μπορεί να χαντακώνουν άλλου είδους πρόγραμμα σε άλλες εντάσεις / χώρο. Άμα είναι να διαλέγουμε ενισχυτή με βάση το πως αποδίδει ένα συγκεκριμένο είδος, άστα βράστα...
Ενισχυτη και ηχεια διαλεγουμε αναλογα με το τι και πως ακουμε, οχι απο το σωρο.
Πιθανοτατα, λογω τροφοδοσιας οπως ειπα, σε εντονα περασματα, μεταλλαδικων και βαριων ηλεκτρονικων, ο Croft να τα παρεδιδε, αλλα για το ειδος που ακουσαμε (και προτιμουμε) ηταν πολυ καλος

Reaction score
107
ο ενισχυτης μου ειναι ο rotel ra 10 στα 8ωμ κατηγορια στα 400 ευρω.. τα ηχεια ειναι monitro audio bronze 2 100 bat στα 8 ωμ... ακουω τα παντα, εκτος απο μεταλ μουσικη.... η απορρια μου ειναι, αν ηταν ο ενισχυτης γυρω στα 80 η 90 βατ θα ειχε καλυτερη αποδοση; και το δευτερο ερωτημα μου ειναι, αν παλι ο ενισχυτης ειχε παραπανω βαττ θα ειχε καλυτερη αποδοση και η πυγη; αυτα.. ευχαριστω!!!!

Reaction score
38
Εδώ ο ιταλός τον έχει σε προσφορά.Ο Ιταλος τον εχει προσφορα αλλα πως θα τον παρω στα χερια μου για βορειο Ελλαδα λεμε.Για δες τι χρεωνει ο Ιταλος!!!
Le spese di trasporto sono calcolate in base alla spesa effettuata.
Fino a 50 € è di 5 €, da 50 a 100 € è di 10.00 €, superati i 100 € è di 20.00 €. La merce viene spedita direttamente da Lyrics Audio con l'imballo originale. I tempi indicati per i termini di consegna sono indicativi e non sono assolutamente vincolanti per Lyrics Audio. Le spese di trasporto indicate sopra si riferiscono a consegne da effettuarsi su tutto il territorio nazionale. Per informazioni relative alle spese di trasporto di merce in Europa è necessario chiamare il numero di telefono 06 70494820.
http://www.lyrics.it/Rotel/Rotel-RA-1592

Και ένα τεστ για τον συγκεκριμένο ολοκληρωμένο
http://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2705-rotel-ra-1592

ROTEL RA-1592 (Google translate)
  • Ονομαστική ισχύς (1% THD + N, 1 kHz) [W] 8 Ω, 2χ 210
  • Ονομαστική ισχύς (1% THD + N, 1 kHz) [W] -4 Ω, 2x 367
  • Ευαισθησία (για μέγιστη ισχύ) [V] 1x 0.6
  • / Αναλογία σήμα θορύβου (Α-σταθμισμένη φίλτρο, σε σχέση με 1W) [dB] 84
  • Δυναμική [dB] 108
  • Ο συντελεστής απόσβεσης (από την άποψη της Ω 4) 112

Προσπαθώ να βρω χρόνο να πάω να τον ακούσω, αλλά δεν βγαίνει το πρόγραμμα :(

Off topic....

Ps. Κάπου προς το τέλος Έχει και κάτι γραφήματα που δεν καταλαβαίνω.
Αν κάποιος ειδικός μπορεί, ας μας κάνει την επεξήγηση τους.

Reaction score
5.897
[DOUBLEPOST=1509300100][/DOUBLEPOST]
Αλλά αυτοι που πραγματικα ακουνε μουσική βολευονται με οτιδήποτε .Ακομα και από τρανζιστορ .Γυριζοντας μεσα στον χωρο τους ή καθισμενοι στο γραφειο τους η στον καναπέ τους σιγομουρμουρώντας Αλεξιου η Pink Floyd .

Καποια στιγμη συνειδητοποίησα οτι την καλύτερη μουσικη την ακουγα με ενα teppaz ( ηλεκτροφωνο -πικαπ-ενισχυτης-ηχειο ολα μαζί) στα σχολικα πάρτυ .Τοτες που ακούγαμε την μουσικη και βγαζαμε γκομενες ,καναμε παρεες και πλάκες και ο αγωνας ητανε ποιός θα πάρει τον νεο δισκο του Παντελιδη πρώτος και οχι ποιανου το ματζαφλάρι αποδιδει καλύτερη την τονικη ισορροπία στην αρια του Πουτσινι .
Θα έλεγα "Γαματε γιατι χανόμαστε " (τραγουδι ειναι , του Τζιμάκου ) αλλά θα ακουστει brutal .
Οπότε απλά λεω "μην τρελλαίνεστε "
Δεν πιστεύω να πηγαίνεις σε κανένα live; Τι το θες; Να ακούσεις πως είναι ένα φυσικό όργανο να παίζει μπροστά σου; Και γιατί να ακούσεις το τάδε κονσέρτο του Beethoven στο Μέγαρο; Το ακούς από το ραδιάκι κάνοντας μπάνιο...το ίδιο πράγμα είναι...μουσική ακούς!!
Για τα υπόλοιπα (γκόμενες κ.λ.π) συμφωνούμε!!

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
ο ενισχυτης μου ειναι ο rotel ra 10 στα 8ωμ κατηγορια στα 400 ευρω.. τα ηχεια ειναι monitro audio bronze 2 100 bat στα 8 ωμ... ακουω τα παντα, εκτος απο μεταλ μουσικη.... η απορρια μου ειναι, αν ηταν ο ενισχυτης γυρω στα 80 η 90 βατ θα ειχε καλυτερη αποδοση; και το δευτερο ερωτημα μου ειναι, αν παλι ο ενισχυτης ειχε παραπανω βαττ θα ειχε καλυτερη αποδοση και η πυγη; αυτα..

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα σου αποδώσει καλύτερο ήχο ο πιο ισχυρός σε ισχύ ενισχυτής. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω υπάρχουν ενισχυτές ίδιας ισχύος με τεράστιες οικονομικές διαφορές. Ένας διπλάσιας ισχύος ενισχυτής θα οδηγεί πιο δυνατά τα μεγάφωνά σου και ίσως έχει καλύτερο έλεγχο σε αυτά, αλλά μέχρι εκεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster