Ηχεια δαπεδου εως 1500 ευρω

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Καλησπερα παλικαρια μου ψαχνω ηχεια δαπεδου εως 1500 ευρω.
Ζηταω μπασο χαμηλα και διαυγεια κρυσταλινες μεσαιες ψηλες θα προτιμηθουν ηχεια με διπλα γουφερ
μαλλον 8ιντσα θα οδηγηθουν απο εναν harman kardon 990 ισως και η ψηλη ευαισθησια που κοιταω ειναι ευπροσδεκτη υπαρξη λαμπατου ενισχυτη στη συλλογη μου!
Μουσικη ροκ blues jazz χωρος 30 τετραγ.

Ακουσα
klipsh r24 f
klipsh r26 f
klipsh rf 3
elac debut f5 kai f6
taga harmony tav 616
taga harmony platinum f 100
chario syntar 530
polk aydio signature
focal chorus 726
εψαχνα το polk audio tsx 550 t αμερικανικη σχολη αφου εκει εχω μαθει αλλα δεν υπαρχει πουθενα στην ελλαδα.Ψαχνω να ακουσω και jbl ES 100 αν υπαρχουν καπου.

Τι εχω παθει δεν με εντυπωσιασε κανενα απο τα παραπανω ωστε να πω πεταω στην ακρη τα JBL lx 9 που εχω δινω το χιλιαρικο και τελος.
Με εντυπωσιασε ενα ζευγος heco gelan 502 gt ομως απο καποια δυσαρεστη διαδικασια επεστρεφη!

Aκουω γνωμες!

Reaction score
168
Καλησπέρα,νομίζω ότι είναι ώρα να ακροαστείς και ένα Harbeth,στις αγγελίες μόλις είδα ένα από δαύτα SHL5....Το δαπέδου το είδα στην αναζήτηση σου αλλά επειδή τα χαϊδεύω καθημερινά επι 5 συναπτά έτη με ένα ζεύγος βάσης δεν θα τα ξεχωρίζεις ! ! !

Reaction score
782
Klipsch RP280F μιας και τα εχω με τον 990 και μου αρεσουν με οτι τα έχω ακούσει εκτος απο λάμπα 845.

Για την τιμη τους απλα τουμπανακια και καινούρια κατω απο 1500

Reaction score
5.897
Μπορεις να ακουσεις και τα ηχεια των Definitive Technology ,και GoldenEar, αμερικανικης προελευσεως και πολυ αξιολογα

Ζηταω μπασο χαμηλα και διαυγεια κρυσταλινες μεσαιες ψηλες θα προτιμηθουν ηχεια με διπλα γουφερ
μαλλον 8ιντσα θα οδηγηθουν απο εναν harman kardon 990 ισως και η ψηλη ευαισθησια που κοιταω ειναι ευπροσδεκτη υπαρξη λαμπατου ενισχυτη στη συλλογη μου!

Ακουσα
klipsh r24 f
klipsh r26 f
klipsh rf 3
elac debut f5 kai f6
taga harmony tav 616
chario syntar 530
polk aydio signature
focal chorus 726
εψαχνα το polk audio tsx 550 t αμερικανικη σχολη αφου εκει εχω μαθει αλλα δεν υπαρχει πουθενα στην ελλαδα.Ψαχνω να ακουσω και jbl ES 100 αν υπαρχουν καπου.

Τι εχω παθει δεν με εντυπωσιασε κανενα απο τα παραπανω ωστε να πω πεταω στην ακρη τα JBL lx 9 που εχω δινω το χιλιαρικο και τελος.
Με εντυπωσιασε ενα ζευγος heco gelan 502 gt ομως απο καποια δυσαρεστη διαδικασια επεστρεφη!

Aκουω γνωμες!

Reaction score
7.089
δεν εχεις παθει τιποτα,λογικο αυτο που σου συνεβη και για να μην παιδευεσαι αδικα,δεν προκειται να βρεις κατι σημαντικα καλυτερο απο τα ηχεια που εχεις με 1500 ευρω. Τονιζω το σημαντικα,γιατι καλυτερο θα βρεις. Για να εχεις ουσιαστικη διαφορα πρεπει να ανεβεις και αλλο,αλλα τοτε θα πρεπει να αναβαθμισεις και τον ενισχυτη σου. Γνωμη μου μεινε οπως εισαι και αν θελεις να πειραματιστεις με μικρο κοστος,αλλαξε καλωδιωση στα ηχεια σου και καποια υλικα του κροσσοβερ με καλυτερης ποιοτητας. Μικρο το ρισκο και το κοστος αλλα ισως εκπλαγεις απο το αποτελεσμα.

Reaction score
460
Στο μπατζετ που έχεις βάλει και με τις μουσικές που ακούς θα έλεγα οτι monitor audio εύκολα. ΟΜΩΣ είχα τα rx8 με τον 990 και "νόμιζα" οτι άκουγα πολύ καλά. Οταν όμως πούλησα τον 990 και πήρα Cambridge cx a80 είδα το "φως" μου.

Βέβαια εγώ άκουγα μεταλλιές και γινόταν λίγο σκληρό το αποτέλεσμα γι αυτό...αν μένεις στο ροκ πιστέυω θα σαι οκ με τον συνδυασμό, ειδικά jazz, blues θεωρώ οτι θα σαι σούπερ.

Γενικότερα επειδή πριν κανα δυο χρόνια έψαχνα ηχεία ακριβώς με τα κριτήρια που έχεις θέσει και με ακριβώς το ίδιο μπάτζετ, τα monitor audio ήταν στα αυτιά μου χιλιόμετρα μπροστά από οτιδήποτε άλλο.

Κεφ δε μου αρέσανε καθόλου, τα chario μου φαινότανε να κουκουλώνουν τα πάντα με μια γλυκάδα και "εξομάλυνση του ήχου" που προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου.
Τα b&w σε αυτές τις τιμές υπολείπονται των άλλων για εμένα, τα dali είναι επίσης πολύ ωραία όπως και τα q acoustics που θα έλεγα να συμπεριλάβεις στο μπάτζετ σου.
Επίσης elac θυμάμαι μου είχαν αρέσει αλλά πηγαίνανε κανά διχίλιαρο και τα απέρριψα, τα κλιπς πάντα μου φαίνονται κουραστικά και γενικότερα τα Monitor audio υπερτερούσαν στα αυτιά μου όλων. Και μπασάτα (ίσως πέραν του δέοντος) και αναλυτικά πολύ, κάτι που εγώ το αποζητάω.

Καλό ψάξιμο γενικά και άκου όσο περισσότερα μπορείς ΜΕ τον ενισχυτή σου! Εγώ το χα κάνει και κοψομεσιάστηκα (είναι και 20 κιλά γάιδαρος) αλλά ήταν καταλυτικό στην αποφασή μου.

Reaction score
34
+1 από εμένα για Monitor Audio. Μια και η σειρά Silver είναι υπό αντικατάσταση, δες αν μπορείς να βρεις σε αυτά τα λεφτά κανένα Silver 8 (τρίδρομο, δύο 6άρια γούφερ, ένα 4άρι για τα μεσαία) ή Silver 10 (το ίδιο με 8άρια). Έτσι όπως περιγράφεις τον ήχο που θες, δύσκολα θα βρεις καλύτερο ηχείο (καινούργιο) σε αυτά τα λεφτά.

Reaction score
67
φιλε μου καλησπερα ειδα προσφατα μια αγγελια που πουλαει καποιος τα vienna acoustics mozart grand 1500 euro λεει τιμη συζητησιμη πανεμορφο ηχειο δεν ξερω μονο αν εχει το χαμηλο που ζητας κατα τα αλλα ειναι super

T

Tadakis

Guest
Δύσκολο φορτίο τα Vienna. Αν και πολύ όμορφα εμφανησιακά και ακουστικά.
[DOUBLEPOST=1507896036][/DOUBLEPOST]Επίσης, έχεις καταλήξει στον λαμπάτο? Μιλάμε για Sinngle Ended ή Push-Pull?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Αναφέρετε παραπάνω για Μ.Α. Προσωπικά υπάρχουν στον χώρο μου αυτά: https://www.stereophile.com/floorloudspeakers/306monitor/index.html
Ηχεία πραγματικά άριστα ακόμη και σήμερα, όμως σε απ ευθείας αντιπαραβολή με klipsch..... απλώς εξαφανίζονται.
Μια επίδειξη αν περάσετε από Νέα Σμύρνη θα σας πείσει.
Σημειωτέον ότι ο ήχος των παραπάνω m.a. με τις νέες σειρές silver δεν διαφέρει καθόλου. Τα μπρονζε δε είναι ένα σκαλί παρακάτω.Έχω εμπειρία με προϊόντα αυτής της πραγματικά σοβαρής εταιρείας, όμως έτσι έχουν τα πράγματα.

Σχετικά με τα chario και εγώ εντόπισα αυτά που αναφέρετε παραπάνω, παρ όλο που είμαι λάτρης του ντιζάιν τους.

Όσο για τα μεταχειρισμένα, και οι δύο προσφορές νομίζω ότι υπερτερούν όλων αυτών που αναφέρουμε εδώ μέσα.

Reaction score
13

Ακουσα
klipsh r24 f
klipsh r26 f
klipsh rf 3
elac debut f5 kai f6
taga harmony tav 616
chario syntar 530
polk aydio signature
focal chorus 726

Aκουω γνωμες!
JohnBlue tl66 + Klipsh Herresy iii

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.529
- με αυτά που ζητάς και δεδομένων των 30τμ ( όχι και λίγα ) , θα πρότεινα ότι μεγαλύτερο σε καμπίνα και διάμετρο γούφερ , από την klipsch & monitr audio

- μπορείς να μας πείς επακριβώς τις διαστάσεις του χώρου , που θα στηθούν , την θέση ακρόασης , και τέλος εάν υπάρχει ή θα υπάρξει ακουστική φροντίδα ( τοίχοι - γωνίες κλπ ) ;

Reaction score
34
Αναφέρετε παραπάνω για Μ.Α. Προσωπικά υπάρχουν στον χώρο μου αυτά: https://www.stereophile.com/floorloudspeakers/306monitor/index.html
Ηχεία πραγματικά άριστα ακόμη και σήμερα, όμως σε απ ευθείας αντιπαραβολή με klipsch..... απλώς εξαφανίζονται.
Μια επίδειξη αν περάσετε από Νέα Σμύρνη θα σας πείσει.
Σημειωτέον ότι ο ήχος των παραπάνω m.a. με τις νέες σειρές silver δεν διαφέρει καθόλου. Τα μπρονζε δε είναι ένα σκαλί παρακάτω.Έχω εμπειρία με προϊόντα αυτής της πραγματικά σοβαρής εταιρείας, όμως έτσι έχουν τα πράγματα.

Σχετικά με τα chario και εγώ εντόπισα αυτά που αναφέρετε παραπάνω, παρ όλο που είμαι λάτρης του ντιζάιν τους.

Όσο για τα μεταχειρισμένα, και οι δύο προσφορές νομίζω ότι υπερτερούν όλων αυτών που αναφέρουμε εδώ μέσα.
Φίλε Vakis, έχω ακούσει σε απευθείας αντιπαράθεση τα RX8 με τα Silver 8. Ενώ υποτίθεται ότι τα δεύτερα αντικατέστησαν τα πρώτα, μιλάμε για τελείως άλλη σχεδίαση (3-δρομα και όχι 2,5-δρομα), άλλη γενιά γούφερ που μετά εξόπλισε και τη σειρά Gold, και ομοιογένεια-έλεγχος-ανοιχτοσύνη σε άλλο επίπεδο απλά.

Τα Vienna που αναφέρθηκαν πάντως είναι άλλη ιστορία, έτσι; Προφανώς. Γι' αυτό κι εγώ έκανα λόγο για τιμή *καινούργιου* ηχείου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

Aκουω γνωμες!
Απάντηση σου έδωσε παραπάνω ο tanto και θα συνεχίσω...
Τα ηχεία δαπέδου με πολλαπλά woofer, στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις, για να το πω ευγενικά, δεν λένε κάτι.
Επιπλέον, φαντάζομαι, έχεις <<κουρδίσει>> τα αυτιά σου σύμφωνα με το υπάρχον ηχείο και οτιδήποτε άλλο κρίνεται βάση αυτού.

Σε τριάντα τετραγωνικά ένα μεγάλο ηχείο οφείλει να είναι αρχικά δεμένο σαν κατασκευή καμπίνας.
Κανένα από αυτά δεν είναι οπότε θα ακούς τριξίματα που θα <<λερώνουν>> το άκουσμα.
Όταν βλέπεις ηχείο κοντά στα 90 εκατοστά και ζυγίζει 11 κιλά τι περιμένεις δηλαδή!
Για υλικά, μεγάφωνα και σχεδίαση μην ανοίξουμε κουβέντα εεε.

Το Heco Celan που ανέφερες θεωρώ πως, εν μέρη, είναι εξαίρεση στον κανόνα.
Έχει στιβαρή καμπίνα 27,5 κιλών, ενώ έχουν γίνει συμβιβασμοί εκεί που πρέπει, μεγάφωνα και υλικά, και όχι στη σχεδίαση και την κατασκευή.

Γενικά την Γερμανική σχολή ήχου δεν την πάω με τίποτα, εκτός κάποιον ηχείων τους.
Θα σου προτείνω και κάτι άλλο, πάνω από τα 1500 ευρώ που ψάχνεις, αλλά λόγο της προσφοράς θεωρώ πως είναι ευκαιρία...
http://www.akoustiki-kritis.gr/platinum-m50/

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Έ δεν είμαστε καλά, έχω γράψει τίποτε για τα klipsch εδώ μέσα? θα με τρελάνετε εσείς! :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster