ΑΠΕΙΡΟΣ ΕΓΩ+ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ=ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

Reaction score
91
Γεια χαρα παιδια, εχω να ποσταρω απο το 2009 αλλα ποτε δεν ξερεις ποτε θα χρειαστεις avsite.gr:idk:...
Το λοιπον.
Φτιαχνει η γυναικα ενα κεντρο SPA/MASSAGE.O xωρος που χρειαζεται μουσικη ειναι η ρεσεψιον και 2 μικρα δωματια του μασαζ.
οι απαιτησεις ελαχιστες σε ενταση και ποιοτητα.Σχεδον χαλακι θα ελεγα.
Πιανω εγω το γυψοσανιδα και τον ηλεκτρολογο πριν καν πανε εργαλεια στο μαγαζι και τους λεω.
Παιδια επειδη στο πρωτο μαγαζι γινανε τα ιδια και τα ακουσα εγω ....τι θελω αυτη τη φορα.
Θελω στα 2 δωματια απο ενα ηχειο, που θα παιζει το ΙΔΙΟ.
Ας χασω το στερεο,δε με πηραζει ,χαλακι θα παιζει και ασε που πολυ πελατες δε θελουν καθολου μουσικη.
Και στη ρεσεψιον 2 ηχειακια ,βαλτα οπου θες δε με πηραζει αλλα θα παιζουν διαφορετικη πηγη απο τα αλλα.
-ΟΚ?
-ΟΚ

ΠΑΡΕΝΘΕΣΑΡΑ
Και ολα αυτα γινανε γιατι λεω στη γυναικα.
επειδη τη παθαμε στο πρωτο μαγαζι...να παω στο Nακα απεναντι ειναι στη κυριολεξια
να παρω 2 αυτοενσχυωμενα μικρουλια ηχειακια ειτε με line-in (3,5mm) να κοτσαρειις ενα ΜΡ3 ή δικτιακα ουτε καλωδια ουτε τιποτα.ενα ρευμα μονο?
για τα δωματιακια να ξεμπεδευουμε και στη ρεσεψιον ενα μινι hi-fi LG που ειναι μοστρα?
Αφου δεν εφαγα ξυλο>:(:oops::eek:.
Tελικα εγω δε κανω για τιποτα,παρα μονο οτι ειμαι καλο τιμονι στο δρομο και να κανω και μοκο.:lolsign::lol:

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Και σκαει το καταραμενο τηλ χτες.
-Ελα φτιαξε τα ηχεια......ΤΩΡΑ
Ο γατος ο ηλεκτρολογος εβαλε 4 ηχεια οροφης ευτυχως.:D
Στη ρεσεψιον ΟΚ βγαινουν 2 ζευγη καλωδιων.
Κανω ετσι να δω γιατι δε βλεπω αλλα 2 ζευγη καλωδιων ,αλλα ενα ζευγος απο τα δωματιακια.
Αμεσως καταλαβα οτι μαζι με το γυψοσανιδα τον παιξανε παρεα και σβυνανε και τα τσιγαρα κατω σε κανουργιο παρκε ενω τους ειχα παει απο τασακια μεχρι κρουσασν και καφε.
Οποτε αφου τα κανανε σκατα ,γεφυρωσε τα 2 ηχεια στα δωματιακια και για αυτο καταληγουν 3 ζευγη αναμονες.
Αλλα εγω ειμαι ηλιθιος που τους ειπα μιληστε πρωτα μεταξυ σας για τα καλωδια.
Εβγαλα το ενα απο τα δυο να δω τι μπορω να κανω.τιποτα απολυτως.δε χωραει τριχα πλεον. βάφτηκαν κιολας.
Τα ηχεια ειναι 4 ιδια,ευτηχως και παλι τα καταφερε σε αυτο.
ειναι 20W / 8Ω.

Η ΑΠΟΡΙΑ
Τι πρπει να αγορασω να παιξουν ωπος θελω?
Υπαρχει ενισχητης που να μπορει να μοιρασει διαφορετικη εισοδο ,σε καθενα ζευγος ηχειων?
Ενας spare που εχω ,το κωλου βεβαια, εχει
Α or B
A+B
αλλα απο την ιδια πηγη.
Επισης τι παιζει που γεφυρωσε ο βλαμενος τα 2,απο αντισταση?

:help:ΣΩΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΗ ΜΟΥΡΟΥΡΑ:help:

Reaction score
1.246
Γιατί δεν παίζεις τον ενισχυτή mono ? Δηλαδή εκεί που θα έχεις κόκκινο άσπρο Ένα στερεοφωνικό σήμα να είναι 2 ξεχωριστά ( θα έχουν όμως ίδια ένταση, εάν έχεις μπάλανς κάτι μπορείς να κάνεις...)
Εάν και δεν έχω καταλάβει ΑΚΡΙΒΩΣ τι θέλεις να γίνει ( Κάνε διάγραμμα)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.047
Αν και εισαι ενας μικρος Θεουλης, μας τα λες τοσο ωραια και γουσταρω να διαβασω κι αλλα, δε καταλαβα καλα επι της ουσιας το προβλημα και το τι θελεις να γινει τελικα!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.597
Αν κατάλαβα καλά έχεις 2 ζεύγη στη ρεσεψιόν (1 από κάθε ηχείο) και ένα ζεύγος στο δωμάτια (τα 2 ηχεία των δωματίων, παράλληλα) οπότε δεν είσαι και πολύ άσχημα.....

-Ρεσεψιόν: πηγή > ενισχυτής Stereo -> χρησιμοποιείς κανονικά τα 2 κανάλια του ενισχυτή και οδηγείς 2 ηχεία stereo
-Δωμάτια: πηγή > ενισχυτής Στερεο με διακόπτη να παίζει mono -> χρησιμοποιείς μόνο το ένα κανάλι του ενισχυτή (γύρνα και το balance εκεί) και οδηγείς τα παράλληλα ηχεία

Reaction score
11.249
Η ερώτηση που θα πρέπει να κάνεις στους εγκαταστάτες είναι:
-Τα ηχεία στα δωμάτια είναι συνδεδεμένα παράλληλα ή σε σειρά;

Αν δεν μπορούν να απαντήσουν αλλά και για επιβεβαίωση, μπορείς με ένα πολύμετρο να μετρήσεις την αντίσταση των ζευγαριών για να καταλάβεις μόνος σου.

1ο βήμα:
Μετράς την αντίσταση του ενός ηχείου από τη ρεσεψιόν. Έστω ότι είναι περίπου 8 ωμ.
Μετά μετράς την αντίσταση του άλλου ηχείου από τη ρεσεψιόν. Θα είναι και αυτή ίδια.

2ο βήμα:
Μετράς την αντίσταση στο ζεύγος καλωδίων που έρχεται από τα δωμάτια.
α) Αν είναι 4 ωμ, είναι συνδεδεμένα παράλληλα.
β) Αν είναι 16 ωμ είναι συνδεδεμένα σε σειρά.

Στην α) περίπτωση θέλεις ένα κοινό ενισχυτικό κανάλι (ένα μονοφωνικό ενισχυτή).

Στην β) περίπτωση θέλεις ένα ενισχυτικό κανάλι (ένα μονοφωνικό ενισχυτή) που να μπορεί να οδηγήσει ηχεία 16 ωμ.

Επίσης θέλεις ακόμα 2 ενισχυτικά κανάλια (ένα στερεοφωνικό ενισχυτή) για να οδηγήσεις τα 2 ηχεία της ρεσεψιόν.
[DOUBLEPOST=1511341242][/DOUBLEPOST]Υπάρχει κι άλλη μια λύση για να τη γλυτώσεις με στερεοφωνικό ενισχυτή, αλλά άστη αυ΄τη ακόμα.

minas

Πισιά
Reaction score
3.963
Πάντως μία φιλική συμβουλή είναι ότι στις εργασίες πάντα χρειάζονται επίβλεψη... όσο και να τους εξηγήσεις/εμπιστεύεσαι.

Reaction score
91
Παιδια καλημερα.ευχαριστω πολυ που απαντησατε.αλλα σας εχω μπερδεψει.επειδη ξερω τα βασικα ωπος καταλαβατε,ενα πραγμα σα το πακιστανο στο βενζιναδικο, που κανει σκατα τα ρεστα αλλα βαζει αερα στα λαστιχα like a boss.να φτιαξω ενα σχεδιαγραμα και να ανεβασω καμια φωτο?επισης τα ζευγαρωμενα τα εχει συνδεσει στανταρ το + με το + και το - με το -.αυτο ειναι συνδεση σε σειρα ετσι?

ΥΓ:Οτι κανω σημερα ,αλλιως το βραδυ κουβερτα ,κρουασαν μολτο και καναπε στο σαλονι.θα τιμωρηθω.

Reaction score
11.249
Εμένα δεν με μπέρδεψες. Πολύμετρο έχεις; Για όχι σε κόβω.
[DOUBLEPOST=1511342191][/DOUBLEPOST](Για το βράδυ, πάρε πάπλωμα, πιάσαν τα κρύα...)

Reaction score
91
Εμένα δεν με μπέρδεψες. Πολύμετρο έχεις; Για όχι σε κόβω.
[DOUBLEPOST=1511342191][/DOUBLEPOST](Για το βράδυ, πάρε πάπλωμα, πιάσαν τα κρύα...)

Eχω πολυμετρο αλλα δε χρειαζετε....αυτη ειναι συνδεση του γεφυρωμενου.Το νιωθω οτι με καταλαβες....Θελω το ενα ζευγος στη ρεσεψιον να παιζει στέρεο.ωπος καταλαβες ειναι και σωστες οι αναμονες.και απο ενα ηχειο σε καθε δωματιακι ,που ειναι τα γεφυρωμενα αλλα να παιζει αλλη πηγη απο τη ρεσεψιον.
Εχεις ενα θεραπευτικο μασαζακι απο μενα δωρακι να ξερεις...

Reaction score
168
Θελω στα 2 δωματια απο ενα ηχειο, που θα παιζει το ΙΔΙΟ.

Και στη ρεσεψιον 2 ηχειακια ,βαλτα οπου θες δε με πηραζει αλλα θα παιζουν διαφορετικη πηγη απο τα αλλα.
άρα ο ηλεκτρολόγος έκανε ότι του ζήτησες...
[DOUBLEPOST=1511344230][/DOUBLEPOST]
τα ζευγαρωμενα τα εχει συνδεσει στανταρ το + με το + και το - με το -.αυτο ειναι συνδεση σε σειρα ετσι?
αυτό είναι παράλληλη σύνδεση. σύνολο αντίστασης 4Ω

Reaction score
91
άρα ο ηλεκτρολόγος έκανε ότι του ζήτησες...
[DOUBLEPOST=1511344230][/DOUBLEPOST]

αυτό είναι παράλληλη σύνδεση. σύνολο αντίστασης 4Ω
MIDROS λεγε φιλε ,εισαι ηλεκτρολογος?
Γιατι πηγε και τα γεφυρωσε και με μπλεκει με 4Ω αντιστασεις κτλ????τραβα αλλη μια γραμμη ρε μαστορα να τελειωνουμε.4 ηχεια 4 αναμονες.και γω μαστορας ειμαι αλλα δεν κανω οτι μου κατεβει οπου δε χρειαζετε.υδραυλικα πιεσως ελαιου φτιαχνω.και εκει να δεις τι κανουν τα ελληνικα μαστορια.500 ανταπτορες για να συνδεσεις ενα μαρκουτσι 1/2 ιντσα ΒSP σπειρωμα.

ΥΓ:ο ενισχυτης ο spare βγηκε απο το παταρι βαφτισμενος.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ,ΜΗ ΤΟ ΚΑΨΩ ΤΟ ΚΩΛΟΜΑΓΑΖΟ

Reaction score
168
MIDROS λεγε φιλε ,εισαι ηλεκτρολογος?
Γιατι πηγε και τα γεφυρωσε και με μπλεκει με 4Ω αντιστασεις κτλ????τραβα αλλη μια γραμμη ρε μαστορα να τελειωνουμε.4 ηχεια 4 αναμονες.και γω μαστορας ειμαι αλλα δεν κανω οτι μου κατεβει οπου δε χρειαζετε.υδραυλικα πιεσως ελαιου φτιαχνω.και εκει να δεις τι κανουν τα ελληνικα μαστορια.500 ανταπτορες για να συνδεσεις ενα μαρκουτσι 1/2 ιντσα ΒSP σπειρωμα.

ηλεκτρονικός

λυπάμαι αλλά εσύ τον μπέρδεψες, αν δεν του έλεγες τίποτα θα σου έφερνε τέσσερα καλώδια. απ΄την άλλη δεν είναι τόσο τραγικό.
πώς είχες σκοπό από την αρχή να παίζεις από δύο διαφορετικές πηγές? με δύο ενισχυτές?

A

AKARL

Guest
Έχης κε .... άλες επιλογές αφού.

Κάλεσε τα μαστόργια να τα κεράσης "δωρεάν μασάζ" και άσε τα άλλα στον Αμπντούλ. :showingbiceps: :whistling:

A

AKARL

Guest
Δεν φωνάζεις τον @daharis666 να σου φτιάξει μια καμπύλη με το νάνο του ,μπας και το σώσουμε?:D
Σιγά μη μπορέση να το φτχιάκση ο Νταχάρης κε ο νάνος του.

Εδώ χρειάζεται τουλάστιχον Περαστικός ή Πετρομένης (ο Καστρουνής θα ήταν υπερβολή, ε?).

Last edited by a moderator:

Reaction score
11.249
Σύμφωνα με τη φωτογραφία, είναι συνδεδεμένα παράλληλα.
Άρα τελικά οδηγείς με μια πηγή με στερεοφωνικό ενισχυτή τα 2 ηχεία της ρεσεψιόν και με μια άλλη πηγή, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα κανάλι του ενισχυτή, τα ηχεία στα δωμάτια.
Όπως λες κι εσύ, καλύτερα να σου έφερναν 4 καλώδια, αλλά και πάλι την κάνεις τη δουλειά σου.
Πρόσεχε μόνο, αν χρησιμοποιήσεις τη μία έξοδο από το στέρεο ενισχυτή, να γυρίσεις το balance προς αυτή την έξοδο, για να μην κάψεις την άλλη.

Reaction score
91
Λοιπον Κυριοι να ξεκαθαρησω δεν ειναι μασαζ με Happy End....
Φανταστείτε στο πρωτο μαγαζί κουραρουν πολλους αθλητες,κυριος ποδοσφαιριστες στο θεραπευτικο.Οσο αφορα το χαλαρωτικο το διπλο μασαζ παει τρένο.και γω δε το πιστευα το μαγαζι οτι θα παει,αλλα τραβηξε.ειναι αποφητος ΤΕΙ Αισθητικης η γυναικα ,που ειναι το ανωτερο στη τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα.δεν υπαρχει ΑΕΙ.τωρα αμα σας πω οτι πολλες δε πανε διακοπες αμα δε βγαλουν φρυδι....Γυναικες...
Στο θεμα μας τωρα.
Μου αφηνει ο νακας σε τρελη τιμη αυτο
http://www.nakas.gr/prd/phonic-max-500-telikos-enisxitis
Με 2 τμχ καθαρησα.και μου μενει και ενα καναλι καβατζα για το μπανιο.τους βαλω κλασσικη μουσικη στο μελλον.
Το βυσμα 1/4 TRS δε ξερω τι ειναι?εχει σχεση με το καρφι 3,5mm?

Παιδια ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε και αμα υπαρχει αλλη προταση δεκτη.
Παω στον ΑΜΠΝΤΟΥΛ να με τέντωσει και ο θεος βοηθος
[DOUBLEPOST=1511359478][/DOUBLEPOST]Α και ο Νταχαρης και ο Νανος του , τι ειναι?ο ενας παει το μυαλο μου.2 μετρος μουστακαλης με ατριχο κορμακι?αλλα ο νανος ?παλι καλα παντως που δεν ειναι ανοιξη.θα ειχε προβλημα ο νανος....

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.597
Μιας και ο ενισχυτής που δείχνεις έχει ανεξάρτητα volumes ανα καναλι, μπορείς και με έναν μόνο να βολευτείς.
Μια έξοδος στην ρεσεψιον (θα κάνεις και αυτά τα ηχεία παράλληλα) και μια στα δωμάτια.
Απλά πρέπει να κάνεις λίγο πατέντα, όχι σπουδαία πράγματα με τα καλώδια εισόδου.

Reaction score
23.870
για τις σταθμες που θες , οτι και να βαλεις θα αντεξει 30 χρονια.
εχω δει πολυ χειροτερους συνδιασμους να δουλευουν.
καρφι 1/4 ειναι το μεγαλο , οχι το 3.5 των συνηθισμενων ακουστικων

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic