DACs - τελειωμό δεν έχουν

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.402
Bryston BDA-3 DAC
DAC of all Trades
Equipment report

Bryston sure has been spreading its metaphorical wings as of late. Beginning with an ambitious foray into the world of loudspeakers in 2012, the company has continued to broaden its offerings, most recently with the surprising release of a turntable driven by an innovative power supply, a range of modular phono amplification products, the next-generation “cubed” series of power amplifiers, and the delightfully unexpected announcement of a new CD player.

This expansion effort is further exemplified by developments within the company’s product lines. The Bryston BDA-3 DAC enhances the functionality of the 2013 Product of the Year Award-winning BDA-2 by adding a second asynchronous USB input and four HDMI inputs. PCM sample rates up to 384kHz are now supported, as are DSD rates up to DSD 4x (aka DSD256). Most significantly, not only can DSD signals be received by the BDA-3’s USB inputs but also from suitably equipped HDMI sources. In light of the questionable ongoing availability of premium SACD players—and the finite lifespan of any optical-disc transport mechanism—this ability to play SACDs in native DSD mode over HDMI from inexpensive universal-disc players adds a capability heretofore unavailable from high-performance stereo DACs . . .

Specs & Pricing
PCM sample rates: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192 kHz, 352.8, 384kHz
DSD sampled rates: DSD, DSD128, DSD256
Output level: 4.0 volts balanced, 2.0 volts unbalanced
THD + Noise: 0.002%
IMD: 0.0003%”
Dimensions: 17" x 3.63" x 11.12"
Weight: 8.5 lbs.
Shipping weight: 15 lbs.
Price: $3495

http://www.theabsolutesound.com/articles/bryston-bda-3-dac/

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.402
Benchmark DAC3 HGC D/A preamplifier-headphone amplifier
Jim Austin | Oct 26, 2017

Much has been written about the divide in high-end audio between subjectivists, who trust their ears, and objectivists, who believe that anything not scientifically proven is fake news. I respect both sides and am skeptical of both extremes, and I like to think that's how most audiophiles feel. High-end audio is about experiencing music—that's the whole point—but scientific and technological rigor lie behind every real advance, past and future. I regret the cynical snake-oil salesmanship, bad thinking, and clumsy engineering that pervade certain parts of our hobby . . .

. . . Description: Two-channel D/A processor–preamplifier–headphone amplifier. Digital inputs (switchable): 1 USB, 2 optical, 2 coaxial. Input sampling frequencies: 28–210kHz (coaxial); 28–96kHz (optical); 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192kHz, DSD64 over DoP (USB). Maximum word length: 24 bits. Analog inputs: 2 pairs (RCA). Analog outputs: 1 pair balanced (XLR), 2 pairs unbalanced (RCA), 2 headphone (1?4"). Frequency response at Fs=48kHz: 20Hz–20kHz, +0dB/–0.015dB; –0.015dB at 10Hz; –0.005dB at 20kHz; –0.031dB at 40kHz; –0.15dB at 80kHz. Signal/noise: 128dB, A-weighted. THD+noise (1kHz at –3dBFS): –119dBFS; –116dB, 0.00016%. Output impedance: 60 ohms (balanced, attenuator off), 30 ohms (unbalanced). Power consumption: <0.5W idle, 12W typical program, 15W maximum.
Dimensions: 9.5" (249mm) W by 1.725" (44.5mm) H by 9.33" (237mm) D. Weight: 3 lbs (1.4kg) net, 7 lbs (3.2kg) shipping.
Finishes: Silver, Black.
Serial number of unit reviewed: 16420377-0.
Price: $2195.

Read more at https://www.stereophile.com/content...ifier-headphone-amplifier#fcsA25oBW2GxgUy5.99

Reaction score
2
Με την βοηθεια των φιλων εδω σε αλλο ποστ κατεληξα στην αγορα ενος dac που θα το συνδεσω με το λαπτοπ και θα παιζω απο εκει τα cd μου και θα κατεβαζω και αμετρητα flac... το μονο διλημα που εχω τωρα ειναι ποιο dac ? αυτο https://www.skroutz.gr/s/1756268/Cambridge-DacMagic-100.html
η αυτο https://www.athensproaudio.gr/el/musical-fidelity-v90-dac.html

Reaction score
7.089
Με την βοηθεια των φιλων εδω σε αλλο ποστ κατεληξα στην αγορα ενος dac που θα το συνδεσω με το λαπτοπ και θα παιζω απο εκει τα cd μου και θα κατεβαζω και αμετρητα flac... το μονο διλημα που εχω τωρα ειναι ποιο dac ? αυτο https://www.skroutz.gr/s/1756268/Cambridge-DacMagic-100.html
η αυτο https://www.athensproaudio.gr/el/musical-fidelity-v90-dac.html
Κανένα από τα δύο,είναι μοντέλα τεσσάρων ετών, χωρίς δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων dsd,mqa και με τον περιορισμό 24/96 από την usb είσοδο.

Reaction score
2
επειδη ειμαι λιγο ασχετος τι σημαινει αυτος ο περιορισμος ?? εγω εχω σκοπο να παιζω αρχεια flac , τα αλλα δεν τα ξερω καν... Δηλαδη για μια φτηνη λυση τι να δω ??

Reaction score
7.089
επειδη ειμαι λιγο ασχετος τι σημαινει αυτος ο περιορισμος ?? εγω εχω σκοπο να παιζω αρχεια flac , τα αλλα δεν τα ξερω καν... Δηλαδη για μια φτηνη λυση τι να δω ??
Σε ενδιαφέρει μόνο usb dac ή να έχει και άλλες ψηφιακές εισόδους? Το ανώτατο ποσό που μπορείς να δώσεις?

Reaction score
2
Σε ενδιαφέρει μόνο usb dac ή να έχει και άλλες ψηφιακές εισόδους? Το ανώτατο ποσό που μπορείς να δώσεις?
ξεκινησα να παρω ενα cd player γιατι το παλιο που ειχα τα φτυσε , στην πορεια ειδα και τα network cd player που τα κανουν ολα αλλα πανε στα 400 ευρω . ετσι κατεληξα οτι πιο πολυ συμφερει να παρω ενα dac να κανω τα cd flac και να το συνδεσω και στο λαπτοπ για ιντερνετικο ραδιοφωνο. δυστηχως πανω απο 250 ευρω ζοριζομαι παρα πολυ....

Reaction score
7.089
Ναι....εγώ στα είπα αυτά το πρωί;). Γνώμη μου να πας σε network player με δυνατότητα usb dac ακόμα και αν χρειαστεί να πας την αγορά 2-3 μήνες αργότερα.

Reaction score
2
Ναι....εγώ στα είπα αυτά το πρωί;). Γνώμη μου να πας σε network player με δυνατότητα usb dac ακόμα και αν χρειαστεί να πας την αγορά 2-3 μήνες αργότερα.
οπως , μπορεις σε παρακαλω να μου προτεινεις καποιο σχετικα οικονομικο ? και γιατι να μην παρω ενα οικονομικο dac και να κανω την ιδια δουλεια με το pc ? sorry απλα εχω μπερδευτει..

Reaction score
107
οτι πληρωνεις παιρνεις, το πολυ οικονομικο μπορει να μην σε οικανοποιει. απο ηχεια και ενισχυτη τι εχεις; παντος το dac καλο ειναι να παιζει 24-192 και dsd, υπαρχει πολυ μουσικη στο διαδκττυο σε τετοιες μορφες

Reaction score
2
οτι πληρωνεις παιρνεις, το πολυ οικονομικο μπορει να μην σε οικανοποιει. απο ηχεια και ενισχυτη τι εχεις; παντος το dac καλο ειναι να παιζει 24-192 και dsd, υπαρχει πολυ μουσικη στο διαδκττυο σε τετοιες μορφες
ενισχυτη hafler dh 200 kai 201 και ηχεια bw 683s2 , αρα ενα dac που να τα υποστηριζει αυτα και να ειναι οσο πιο οικονομικο γινετε ?? μια ακομα ερωτηση , τι ειναι τα 24-192 ? εγω εχω ειδη κατεβασει αρκετα flac. αυτα παιζουν σε ολα τα dac ετσι δεν ειναι ?

Last edited:

Reaction score
107
τα ηχεια σου ειναι καλα, τον ενισχυτη δεν τον ξερω. παντος οικανοποητικο το συστημα σου, καλο θα ηταν να ανεβεις σε τιμη καποιου ντακ και να παιζει 24-192 οπως ειπε και ο tanto..

Reaction score
2
τα ηχεια σου ειναι καλα, τον ενισχυτη δεν τον ξερω. παντος οικανοποητικο το συστημα σου, καλο θα ηταν να ανεβεις σε τιμη καποιου ντακ και να παιζει 24-192 οπως ειπε και ο tanto..
ξερετε καποιο οσο γινετε πιο οικονομικο να δω ? επισης τι ειναι ρε παιδια τα 24-192 ?

Reaction score
5.867

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.472
ξερετε καποιο οσο γινετε πιο οικονομικο να δω ? επισης τι ειναι ρε παιδια τα 24-192 ?

24bits=μήκος ψηφιακής λέξης. Πολύ χοντρικά έχει αρκετή ανάλυση.
192khz=συχνότητα δειγματοληψίας. Πόσα δείγματα πληροφορίας παίρνονται το δευτερόλεπτο . Αμμεση σχέση χοντρικά πάντα με το πόση ανάλυση και πόση πληροφορία μπορεί να έχει ένα ψηφιακό σήμα.

Reaction score
2
24bits=μήκος ψηφιακής λέξης. Πολύ χοντρικά έχει αρκετή ανάλυση.
192khz=συχνότητα δειγματοληψίας. Πόσα δείγματα πληροφορίας παίρνονται το δευτερόλεπτο . Αμμεση σχέση χοντρικά πάντα με το πόση ανάλυση και πόση πληροφορία μπορεί να έχει ένα ψηφιακό σήμα.
Όταν μετατρέπουμε ένα CD σε flac με το exact audio copy τα αρχεία δημιουργούνται σε 24 /192 ? Και τα flac που κατεβάζουμε γράφουν κάπου σε τι είναι?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός