Έκθεση Hxos eikona show 2017

Reaction score
5.826
Δυστυχώς για όλους το 95% του κοινού της έκθεσης δεν είναι πελάτες για διάφορους λόγους.

Η έκθεση πρέπει να στραφεί σε consumer προϊόντα , να γίνει σε μεγαλύτερο χώρο και τότε ίσως τραβήξει και τους μεγάλους (SONY – LG κλπ με μεγάλα περίπτερα ) που όχι άδικα συμπεραίνουν πως , όπως είναι , απευθύνεται σε ειδικό κοινό

Σε κοινό που επιπλέον είναι γερασμένο και (πλέον) απρόθυμο ή αδύναμο να καταναλώσει.
:thumbsup:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Γι'αυτό και η μεγάλη επισκεψιμότητα στα δωμάτια με λαμπατα ενισχυτικά!
Έλεγαν όλοι , "είδα φως και μπήκα" !
Ισχύει και αντιστρόφως,η μεγάλη επισκεψιμότητα (και παραμονή) λυχνιακών ενισχυτικών σε οικιακούς χώρους ακροατών μπορεί κάλλιστα να προκύπτει από την εκστατικότητα του όλου λαμπυρίσματος - έστω και αν τα ηχεία δεν είναι επαρκώς οδηγούμενα και η ενεργειακή πληρότητα του φάσματος υποφέρει...o_O

Και μετά το πάρτυ,δύο tips προς πιθανή εφαρμογή...

- Για τον DF : εάν κι εφόσον το δάκτυλο τραβήξει τη σκανδάλη,έχε υπόψιν ότι στο δικτύωμα διαχωρισμού των Triton το tweeter είναι συνδεδεμένο σε αντίστροφη πολικότητα ως προς τις μονάδες mid/woofer,γεγονός που σημαίνει ότι η ενσωμάτωση σε πολυκάναλη σύσταση απαιτεί για τη συνοχή της στερεοσκοπικής απεικόνισης πλαισίωση από ηχεία που θα διακρίνονται από το ίδιο χαρακτηριστικό...

- Για τους εκθέτες γενικώς: εάν κι εφόσον το σύστημα που θα έχετε στήσει προς επίδειξη δεν θα απέδιδε τα δέοντα -΄ανεξαρτήτως αιτιολογιών - δεν έχετε παρά να φέρετε στο δωμάτιο τα εκάστοτε κορίτσια της Samsung (ή ανάλογων πολυεθνικών εταιρειών),οπότε η ακροαματική απόδοση θ'ανέλθει αυτομάτως στα...μάτια των επισκεπτών.:sneaky:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.847
Για τον DF : εάν κι εφόσον το δάκτυλο τραβήξει τη σκανδάλη,έχε υπόψιν ότι στο δικτύωμα διαχωρισμού των Triton το tweeter είναι συνδεδεμένο σε αντίστροφη πολικότητα ως προς τις μονάδες mid/woofer,γεγονός που σημαίνει ότι η ενσωμάτωση σε πολυκάναλη σύσταση απαιτεί για τη συνοχή της στερεοσκοπικής απεικόνισης πλαισίωση από ηχεία που θα διακρίνονται από το ίδιο χαρακτηριστικό...
Αν γίνει, θα παω για πλήρες σετ
Περισσότερα εδώ
https://www.avsite.gr/forum/threads/Σταδιακή-αναβάθμιση-ηχοσυστήματος.149534/page-63#post-2237155
Για πες;

Reaction score
6.845
Τάσο, έμαθα απ τα παιδιά , ότι τα μοντέλα με την πράσινη οθόνη πάνε για αντικατάσταση.
Γενικά μιλώντας για την Cyrus...
λογικο ειναι,πρασινη οθονη το 2017......ποσα χρονια φορανε αυτες τις πρασινες οθονες? Βεβαια το σασσι μισου πλατους ειναι αληθεια οτι δεν αφηνει και πολυτελειες για ευρυχωριες. Τελος παντων,χαιρομαι που ειναι ξανα στη χωρα μας αυτες οι συσκευες,αν και δεν ξερω ποσο εχει αλλαξει το κουρδισμα τους σε σχεση με τα παλια cyrus.Το θεμα της τιμολογιακης πολιτικης θα πρεπει να το δουν λιγακι παντως, χρεοκοπημενη χωρα ειμαστε αλλωστε.

A

AKARL

Guest
Μετά τη σύντομη εικονική περιήγησή μου στην έκθεση, τις ευχαριστίες μου στον κ. Αβουγουδού που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα :hi:, θα ήθελα να αναφέρω τι με εντυπωσίασε με κριτήρια μουσικοαπολαυστικά και ουχί υπσηλοπιστοτικά (αυτά τα τελευταία τα κάλυπσε με απόλυτη πληρότητα ο κ. Μπουτιά :hi:).

Έχουμε και λέμε:

Στην πρώτη θέση, με τεράστια απόσταση από τα άλλα, το σύστημα της Έκο Διάστασις: ΣΡΒ - Τιν Παν Άλλεϋ από δωδεκάιντσο επί περιστρεφόμενης τράπεζας, τι άλλο να ζητήσει κανείς; :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Στη δεύτερη θέση το σύστημα της Λαμπ 12 (όχι επειδή είναι λάμπες και κόρνες): Το Πάρε Πέντε του ΝτιΜπι εκσακολουθεί να είναι πολύ αγαπημένο άκουζμα έστω και αν η πάροδος του χρόνου έχει, τρόπον τινά, μικρύνει την έκπληκση από την καινοτομική, για την εποχή του, χρήση 5/4 μέτρων.

Στην τρίτη θέση το σύστημα με τα Κλιπς Φόρτε: ενδιαφέρον οπερετικό κομμάτι που αυτή τη στιγμή αδυνατώ να προσδιορίσω.

Τα λοιπά συστήματα καλά και άγια αλλά αν είναι να ακούω μουσική για ασανσέρ να μου λείπει το βύσσινο. ;):D

Reaction score
325
Η έκθεση μου άρεσε πολύ αυτή τη φορά. Δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με την ωρίμανση και ως ακροατής/χομπίστας αλλά και ως προσωπικότητα (θέλω να πιστεύω!). Καθώς αναπόφεκτα μεγαλώνουμε μαζί με όλους τους άλλους κι εμείς οι ίδιοι! Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι ξέρω τι ψάχνω και τι μ'αρέσει, αλλά και τι χρειάζομαι για να περάσω καλά. Οπότε όπου βρήκα χαμό και υπερβολικές εντάσεις απλά δεν μπήκα, όπου βρήκα συστήματα εντελώς απλησίαστα κάθισα ίσα ίσα να πάρω μια γεύση, ενώ όπου τα μηχανήματα μου έκαναν κλικ κάθισα αρκετά για να τα χαρώ και να μάθω γι'αυτά.
Θα συμφωνήσω για τα golden ear με rega, ωραίος ήχος αν και θεωρώ τον συγκεκριμένο χώρο μεγάλο γι' αυτά.
Τα μικρά atc, τα μεγάλα jm lab (μετά από κάποιον χρόνο εξοικείωσης), το μπομπινόφωνο της ακουστικής κρήτης, το σύστημα με τους gryphon & vienna, είναι μερικά από τα μηχανήματα όπου κοντοστάθηκα.
Δεν περίμενα, για να συμφωνήσω και εδώ με προλαλήσαντες, να παίζουν τα pmc τόσο τσιμπημένα στις υψηλές παρά την πολύ καλή πηγή (dynavector). Θέμα στησίματος-ταιριάσματος;
Δεν περίμενα επίσης να παίζουν τα tiangle τόσο άψυχα στις μεσαίες. Και το λέω ενώ είμαι κάτοχος triangle. Παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι τα triangle θέλουν καλό ταίριασμα ως αντιρρόπηση στις λίγο σκοτεινές μεσαίες και προβολικές υψηλές που τα χαρακτηρίζουν. Δεν μπορώ συνεπώς παρά να σκεφτώ λάμπες!
Θα φανώ αιρετικός σε πολλούς αλλά αυτή είναι η ακουστική μου εμπειρία και την καταθέτω: πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα στο σύστημα ASR - DUEVEL. Μιλάμε βέβαια για ηχεία 20000 (περι των ενισχυτών δεν ρώτησα). Σε κάποια φάση κοίταγα τον αντιπρόσωπο για να πειστώ ότι δεν πρόκειται για τη φωνή του αλλά για τον τραγουδιστή. Πολύ καλές χροιές και χωρίς να υπολείπονται σε εστιασμό.
Τέλος να πω κι εγώ, ανεξάρτητα από τον σεβασμό και εκτίμηση προς τη δουλειά τους, ότι θα προτιμούσα μια σταθερή πολιτική τιμών από τους α/φους Τσακιρίδη.
Αυτά προς το παρόν!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
...το σύστημα με τα Κλιπς Φόρτε: ενδιαφέρον οπερετικό κομμάτι που αυτή τη στιγμή αδυνατώ να προσδιορίσω...
Και γω περιμένω να ευκαιρήσει κάνα ανιψάκι, γιατί για να κάτσω τώρα στα γεράματα να μάθω πως δουλεύει το ΣΑΖΑΜ, δε... o_O Μπορεί να μας πει και κανένας απ΄τα παιδιά που έστησαν το δωμάτιο... :angel:
---- ----
Όλα καλά μου φάνηκαν κατά τα άλλα (μέσω youtube :cry: ) και να είμαστε καλά να πάμε όλοι του χρόνου :drinks: .
---- ----
Μέσω youtube και μέσω αγνώστου μικροφώνου, αγνώστου smartphone λοιπόν, εύφημος μνεία εις τα μικρά Goldenear με τον μικρό 50άρη Rega, σε τόσο μεγάλο χώρο ! Μπράβο σ' όσους το τόλμησαν, ήταν διδακτικώτατο!
Επιβεβαίωσε αυτά που ήξερα (και υπέθετα) για τα ηχεία αυτά!
Παίζουν Larger AND BETTER than Life! Με απλά λόγια, κολακεύουν σχεδόν κάθε (προσεγμένο) σύστημα ενισχυτή πηγής τους "κληρώσει" το γούστο του αγοραστή! Πράγμα καλό για την πλειοψηφία ημών! :hi:
Αφού έβαλα στο πρόγραμμα, να πάω να ακούσω και τα μοντελ 1 και 3...
--- ---
Μπορεί να λέμε εδώ ότι τα "στέρεα" έπαιζαν μόνο μουσική για ασανσέρ, αλλά και ένα που είδα να παίζει μουσική χωρίς ούτε δευτερόλεπτο σιγής, χαντακώθηκε... Απαράδεκτο προς ανυπόφορο!
Φυσικά δεν έφταιγε το σύστημα. Άμα παίζεις cd με dr4, δηλαδή καγκουρο-παραγωγή, σε πολύ καλό μηχάνημα (σε κάθε μηχάνημα...), αυτά παθαίνεις... :confused:
Το ότι εγώ είμαι χαζο-καψούρης με ένα μουσικό συγκρότημα, δε σημαίνει τίποτα, ούτε για τη Μουσική, ούτε για το HiFi... Μπορεί κάθε φορά που πατάω το "PLAY", να φεύγουν τα σκυλιά γαυγίζοντας... :sneaky::confused:
----
Νάστε όλοι καλά να ξανα-εκθέσετε! :drinks:
Και του χρόνου η του παρα-χρόνου, να υπάρχει τέτοια ποικιλία ώστε, η έκθεση να γεμίσει νιάτα που δε θα ξέρουν τι θέλουν να πρωτοαγοράσουν! :smile:

Reaction score
6.845
Είχα ακούσει μια φορά ένα δανεικο Cyrus 3 και είχα πάθει πλάκα......
εγω ειχα τον cyrus 3 με το εξτρα τροφοδοτικο psx,1997 με 2000 ,τον ειχα πουλησει για να παρω προτελικο audiolab.

Reaction score
1.215
Δεν έχω αλλάξει ούτε καλώδιο στο σύστημα μου για περίπου 7 χρόνια γιατί δε χρειάζεται αν και ο βασικότερος λόγος είναι ότι μια πραγματική αναβάθμιση (δηλαδή αρκετά χρήματα) δεν την αντέχω οικονομικά. Έτσι πηγαίνω με διαφορετική διάθεση τα τελευταία χρόνια στην έκθεση, δεν έχω κανένα άγχος να βρω την φετινή ευκαιρία γιατί ευκαιρία που μπορώ να την πάρω/κλείσω εκείνη τη στιγμή απλά δεν υπάρχει για μένα.

Η φετινή έκθεση ομολογώ δε με ενθουσίασε όσο τα προηγούμενα 2-3 χρόνια. Πηγαίνω πάντα στην αρχή (Σαββάτο πρωί δηλαδή φέτος) με την ελπίδα να υπάρχει λιγότερος κόσμος για να μπορώ ν' ακούσω καλύτερα. Αυτό που δεν αλλάζει ποτέ είναι ότι υπήρχαν δωμάτια που δεν είχαν ανοίξει ή ήταν ανέτοιμα. Πως γίνεται αυτό από αυτούς που αποκαλούνται επαγγελματίες δε μπορώ να το καταλάβω. Το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό 24/7 και γνωρίζω ότι στήνουν τα δωμάτια τουλάχιστον από τη προηγούμενη μέρα. Βλέπω κάποια πράγματα σε φωτογραφίες/βίντεο που δε τα είδα ούτε σε στατική έκθεση όταν ήμουν εγώ!

Το να μου αρέσει κάτι είναι και θέμα τύχης. Πρέπει να υπάρχει ησυχία στο δωμάτιο, να έχουν στηθεί σωστά και διαλεχτεί έξυπνα τα μηχανήματα και η μουσική να αναδεικνύει το σύστημα αλλά και να μου κρατάει το ενδιαφέρον. Το μόνο σύστημα που μου άρεσε ήταν τα B&W βάσης ή Bowers & Wilkins τώρα μιας και πρόσεξα ότι άλλαξαν το logo. Γέμιζαν άνετα το δωμάτιο, είχαν σφιχτό και περισσότερο χαμηλό απ' όσο περίμενα και εκτεταμένα ψηλά που με εντυπωσίασαν χωρίς να με κουράσουν.

Απογοήτευση άλλη μια χρονιά το κατάστημα με τους δίσκους, νέο σε μένα αλλά με τις ίδιες υψηλές τιμές του προηγούμενου.

Αρκετές απουσίες αλλά εκτιμώ ότι στην Ελλάδα του 2017 γίνεται HiFi έκθεση με ελεύθερη είσοδο και ελπίζω να συνεχίσει ακόμα και με τους μισούς εκθέτες. Από τη στιγμή που περνάω ευχάριστα το πρωινό μου χωρίς αντίτιμο δε μπορώ να πω πολλά ενώ γνωρίζω ότι με τις τιμές που έχουν τα 9 στα 10 μηχανήματα πολύ δύσκολα θα γίνω πελάτης σε οποιοδήποτε κατάστημα. Επισκέπτης είμαι και θα παραμείνω.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
869
Λοιπόν,
μου άρεσε η έκθεση, μου άρεσε που είδα φίλους και γνωστούς, μου άρεσε η παρέα και το φαγητό.
Μου άρεσε πολύ το δωμάτιο του του Κοψαφτόπουλου Γ που αν και ήταν μικρά τα ηχεία μπορούσαν και κάλυπταν αρκετά καλά τα πολλά τετραγωνικά του χώρου.
Μου άρεσε πολύ του Κοσταδήμα Ν με τα εξαιρετικά ηχεία
Επίσης το δωμάτιο με τα quad που δεν ήταν κάτι το φοβερό, αλλά δεν είχε λάθη!
Μετά από καιρό άκουσα πολύ ωραίο ήχο από τα focal!
Μου λαρεσαν οι καινοτομίες των προιόντων της wavemotion με τον Αρβανιτάκη να κάνει πλήρη παρουσίαση των προιόντων.
Μου άρεσε πολύ η συζήτηση στο φαγητό με τον Κορακάκη Ν περί καλωδίων σήματος.

Δεν μου άρεσε που μερικοί επισκέπτες ήταν άπλητοι με όλα τα παρελκόμενα.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη που με ένα γρήγορο ανέκδοτο γελάσαμε τρεις φίλοι την στιγμή που υπήρχε ακρόαση στο δωμάτιο της focal!

Και του χρόνου να είμαστε καλά και να ξαναπάμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.823
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025