Ηλεκτρονικό τσιγάρο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.831
Μπα..είμαι της ηλεκτρονικής κατάστασης εγώ.
Καλή η ηλεκτρονική κατάσταση αλλά και η καυτή-ωμή δύναμη έχει κρυφές χάρες....
πάντα με προσοχή βέβαια.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.962

H πρώτη μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο βγαίνει μετά από 3,5 χρόνια έρευνας

Συμπεράσματα

Σε ένα μικρό δείγμα μη καπνιστών νεαρών ενηλίκων, οι καθημερινοί χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν προσεκτικά για περίπου 3½ χρόνια, δεν διαπιστώθηκε μείωση των σπιρομετρικών δεικτών, ανάπτυξη αναπνευστικών συμπτωμάτων, αλλαγές στους δείκτες της φλεγμονής των πνευμόνων στον εκπνεόμενο αέρα ή ευρήματα πρώιμων βλαβών των πνευμόνων στο HRCT, σε σύγκριση με μια προσεκτικά αντιστοιχισμένη ομάδα μη καπνιστών που δε χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ακόμα και οι βαρύτεροι χρήστες ecigar δεν παρουσιάσαν οποιαδήποτε ένδειξη εμφάνισης τραυματισμού στον πνεύμονα όπως αντικατοπτρίζεται σε αυτά τα φυσιολογικά, κλινικά ή φλεγμονώδη μέτρα. Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές στην αρτηριακή πίεση ή τον καρδιακό ρυθμό. Δεδομένου ότι οι χρήστες ecigar που μελετήσαμε ποτέ δεν ήταν καπνιστές, αποφεύχθηκαν ενδεχόμενες συγχύσεις με την εισπνοή προϊόντων καπνού .

Ενώ το μέγεθος του δείγματος ήταν μικρό, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης μπορεί να παράσχουν ορισμένες αποδείξεις ότι η μακροχρόνια χρήση των ηλεκτρονικών τσογάρων είναι απίθανο να προκαλέσει σημαντικές ανησυχίες για την υγεία σε σχετικά νέους χρήστες. Περαιτέρω μελέτες σε μεγαλύτερο δείγμα χρηστών της ΕΚ με και χωρίς ιστορικό καπνίσματος τις αναμένουμε.

https://www.nature.com/articles/s41598-017-14043-2

Reaction score
8.905
geekvape athena + maze v3...
Μπράβο Κωστάκη, πολύ καλή επιλογή, σε μηχανικό μοντάκι είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί ανεξαιρέτου χρημάτων, και ο maze v3 φαίνεται ενδιαφέρον με το πόστ-λες ντέκ, μόνο η ροζουλή μπαταρία δεν μου κάθετε καλά.... σε μηχανικά μόνο vtc 5a η hb2 ;)

Reaction score
8.905
ο maze v3 φαίνεται ενδιαφέρον με το πόστ-λες ντέκ
ωχ μπερδεύτηκα, γεράματα.... είναι ο 3 που έχω (και εγώ) εδώ και πολύ καιρό και δεν τον έχω βγάλει από το κουτί του και ο λόγος είναι ότι μου αρέσει να παίζω με διπλή αντίσταση.... για πες εντυπώσεις....;)

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.519
Members
38.335