Να φτιάξω την αποθήκη της υπόγας;

Να κάνω την αποθήκη home theater;

• Total voters
    42

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.208
Όταν μετακόμισα σ' αυτό το σπίτι το 2008, ήταν στα πλάνα αλλά ξεχάστηκε γιατί είχα να φτιάξω τον κήπο.
Στην υπόγα ή στον κήπο θα έτρωγα τον χρόνο μου; :rolleyes:
Κάθε τόσο τη θυμάμαι, και μετά απο λίγο καιρό μου φεύγει, αλλά τις τελευταίες μέρες επανήλθε πιό επίμονα: Η μεταφορά του κύριου συστήματος στην υπόγα. :geek:

Το (απ' τη μία πλευρά) υπόγειο του σπιτιού που νοικιάζω και θα μείνω για όσο δεν το θέλει η Αρτεμούλα, έχει μεταξύ άλλων χώρων και 2 αποθήκες. Η μια είναι 8 τ.μ. και η άλλη:

Untitled.jpg

Τα προβλήματα είναι αρκετά, γιατί δίπλα στην επάνω δεξιά εξοχή (στο 3,10) βρίσκεται το καλοριφέρ σε άλλο δωμάτιο, το πάτωμα είναι μη επίπεδη πέτρα Καρύστου, η πόρτα είναι πλακάζ(; ) φθηνή υπογείου και οι τοίχοι στη δεξιά πλευρά είναι λεπτοί (μονό τούβλο). Οι υπόλοιπες τρεις πλευρές είναι μπετόν.
Στη μέση περίπου περισσεύει μια κολώνα (το 45 εκ) με το αντίστοιχο δοκάρι (το 3,45).
Το ύψος είναι 3 μέτρα και στην κάτω πλευρά ψηλά υπάρχει φαρδύς φεγγίτης.
Στον κάτω τοίχο δεξιά και στο κάτω μέρος της εξοχής υπάρχουν σώματα καλοριφέρ με ύψος 75cm που δεν λειτουργώ γιατί η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ 'κεί κάτω στη γης (και δεν χρειάζονται ζέσταμα οι κούτες :D ). Αν μετακομίσει το σύστημα, θα θερμαίνεται γρήγορα και φθηνά αλλά με θόρυβο και βουητό.
Φυσικά γίνεται μάχη απ' την αντήχηση. :party:

Πρώτο πρόβλημα το πλάτος, που δεν είναι αρκετό για ιδανικές αποστάσεις surround ηχείων. Εκεί κάπου βρίσκεται η πόρτα.
Δεύτερο, η θέση του καναπέ για την επιθυμητή απόσταση 3,50 μέτρων απο την σταθερή οθόνη πλάτους 320cm (συν πλαίσιο 25).
Τρίτο, η κάλυψη του πατώματος με μοκέτα (+υπόστρωμα; ) και τμήματος των τοίχων με απορρόφηση.
Το σύστημα είναι 7.2.4 και το επιθυμητό ύψος των surround και surround back ηχείων είναι 115cm.

Η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί στην επάνω ή καλύτερα στην κάτω πλευρά του σχεδίου γιατί αν την βάλω στην αριστερή, στο σαλόνι είναι σούπερ και με κουζίνα δίπλα. :)

Υπάρχει ένα ψυγείο των '50s της γιαγιάς μου, για να μην ανεβαίνουμε επάνω κάθε λίγο.
Ο υπάρχων (2,30) καναπές του home theater είναι τέλειος για ξάπλες και μπορεί να μεταφερθεί εκεί λίγο δύσκολα.

Έχετε αγαπητοί συμφορουμίτες ιδέες για τοποθέτηση και ίσως (λογικό στο ξένο σπίτι ) κόστος εργασιών;
Αξίζει τον κόπο;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.639
Όταν μετακόμισα σ' αυτό το σπίτι το 2008, ήταν στα πλάνα αλλά ξεχάστηκε γιατί είχα να φτιάξω τον κήπο.
Στην υπόγα ή στον κήπο θα έτρωγα τον χρόνο μου; :rolleyes:
Κάθε τόσο τη θυμάμαι, και μετά απο λίγο καιρό μου φεύγει, αλλά τις τελευταίες μέρες επανήλθε πιό επίμονα: Η μεταφορά του κύριου συστήματος στην υπόγα. :geek:

Το (απ' τη μία πλευρά) υπόγειο του σπιτιού που νοικιάζω και θα μείνω για όσο δεν το θέλει η Αρτεμούλα, έχει μεταξύ άλλων χώρων και 2 αποθήκες. Η μια είναι 8 τ.μ. και η άλλη:

View attachment 84909

Τα προβλήματα είναι αρκετά, γιατί δίπλα στην επάνω δεξιά εξοχή (στο 3,10) βρίσκεται το καλοριφέρ σε άλλο δωμάτιο, το πάτωμα είναι μη επίπεδη πέτρα Καρύστου, η πόρτα είναι πλακάζ(; ) φθηνή υπογείου και οι τοίχοι στη δεξιά πλευρά είναι λεπτοί (μονό τούβλο). Οι υπόλοιπες τρεις πλευρές είναι μπετόν.
Στη μέση περίπου περισσεύει μια κολώνα (το 45 εκ) με το αντίστοιχο δοκάρι (το 3,45).
Στον κάτω τοίχο δεξιά και στο κάτω μέρος της εξοχής υπάρχουν σώματα καλοριφέρ που δεν λειτουργώ γιατί η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ 'κεί κάτω στη γης (και δεν χρειάζονται ζέσταμα οι κούτες :D ). Αν μετακομίσει το σύστημα, θα θερμαίνεται γρήγορα και φθηνά αλλά με θόρυβο και βουητό.

Πρώτο πρόβλημα το πλάτος, που δεν είναι αρκετό για ιδανικές αποστάσεις surround ηχείων. Εκεί κάπου βρίσκεται επίσης η πόρτα.
Δεύτερο, η θέση του καναπέ για την επιθυμητή απόσταση 3,50 μέτρων απο την σταθερή οθόνη πλάτους 320cm (συν πλαίσιο 25).
Τρίτο, η κάλυψη του πατώματος με μοκέτα (+υπόστρωμα; ) και τμήματος των τοίχων με απορρόφηση.
Το σύστημα είναι 7.2.4 και το επιθυμητό ύψος των surround και surround back ηχείων είναι 115cm.

Η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί στην επάνω ή καλύτερα στην κάτω πλευρά του σχεδίου γιατί αν την βάλω στην αριστερή, στο σαλόνι είναι σούπερ και με κουζίνα δίπλα. :)

Υπάρχει ένα ψυγείο των '50s της γιαγιάς μου, για να μην ανεβαίνουμε επάνω κάθε λίγο.
Ο υπάρχων (2,30) καναπές του home theater είναι τέλειος για ξάπλες και μπορεί να μεταφερθεί εκεί λίγο δύσκολα.

Έχετε αγαπητοί συμφορουμίτες ιδέες για τοποθέτηση και ίσως (λογικό στο ξένο σπίτι ) κόστος εργασιών;
Αξίζει τον κόπο;
ΘΑ ήταν καλή ιδέα..
αλλά πιστεύω τρώγεσαι με τα ρούχα σου μόνο και μόνο για λίγο room gain μου φαίνεται...:sneaky::whistling:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.740
Αν μπορούσε να γίνει activity στο harmony και με ένα κλικ να φτιαχνόταν αμέσως τότε θα έλεγα ναι...έλα όμως που δεν γίνεται. :D
Και μόνο που το σκέφτομαι έχω εξαντληθεί από την κούραση και κλαίω τα λεφτουδάκια. Με (πολύ) λιγότερα χρήματα (εκτιμώ) κλείνεις τον χώρο που είναι το κύριο σύστημα τώρα (με ελαφρές λυόμενες κατασκευές, που ενδεχομένως τις ξηλώνεις και τις παίρνεις μαζί σου όταν και αν φύγεις) και έχεις σκοτάδι και room gain. Περισσότερα με pm :roflmao:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.134
ΘΑ ήταν καλή ιδέα..
αλλά πιστεύω τρώγεσαι με τα ρούχα σου μόνο και μόνο για λίγο room gain μου φαίνεται...:sneaky::whistling:
Ίσως το καλοκαίρι να μην θέλει να περιμένει τις 9 για να δει ταινία. :idk:

Στον κάτω τοίχο δεξιά και στο κάτω μέρος της εξοχής υπάρχουν σώματα καλοριφέρ με ύψος 75cm που δεν λειτουργώ γιατί η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ 'κεί κάτω στη γης (και δεν χρειάζονται ζέσταμα οι κούτες :D ). Αν μετακομίσει το σύστημα, θα θερμαίνεται γρήγορα και φθηνά αλλά με θόρυβο και βουητό.

Πρώτο πρόβλημα το πλάτος, που δεν είναι αρκετό για ιδανικές αποστάσεις surround ηχείων. Εκεί κάπου βρίσκεται η πόρτα.

Αξίζει τον κόπο;
1. Με μια πρώτη ματιά, η κάτω πλευρά των 3,85 μ. φαίνεται η καλύτερη επιλογή.

2. Ο τοίχος μονού τούβλου σε τι ενοχλεί; :D

3. Πιο εύκολα καλύπτεται χώρος από τα SVS, αλλά δύσκολο να αποφύγεις το μπουμάρισμα

4. Ευκαιρία να στήσεις Atmos πολύ καλύτερων επιδόσεων

5. Το καλοκαίρι, όπου και θα έχεις το πλεονέκτημα να παίζεις όποτε θέλεις, μήπως δεν θα βλέπεις την ώρα να ανέβεις επάνω για να απολαύσεις τον κήπο και τη θέα; :idk:

Για την περιποίηση του χώρου θα βοηθήσουν άλλοι, ελπίζω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.134
Ρε μάστορα...μια διασκέδαση είχαμε και εμείς..τα waterskis του Zizik!
Μην του βάζεις ιδέες σε παρακαλώ πολύ!!!
Θα τα αφήσει εκεί για kinky γούστα με την κυρά. :D

Θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό. :roflmao::roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.740
Για πες...
Ολα γίνονται, σκελετός αν χρειαστεί με αλουμίνια και πανελς με οτι όψη απέξω και οτι υλικό μέσα θέλει.
[DOUBLEPOST=1512488938][/DOUBLEPOST]
Ολα γίνονται, σκελετός αν χρειαστεί με αλουμίνια και πανελς με οτι όψη απέξω και οτι υλικό μέσα θέλει.
Υπάρχουν και έτοιμες λύσεις, όλοι οι εσωτερικοί χώροι γραφείων κάπως έτσι φτιάχνονται.

Reaction score
6.481
τροφη για σκεψη..
3.45χ7.85 ή 3.10~3.50 χ5.10 αναθεωρηση καποιων σαραουντ σε επιτοιχια λογω χωρου, σε μονους τοιχους κατεπιλογη γυψοσανιδα -πετροβαμβακας. εφυγα....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.639
Ίσως το καλοκαίρι να μην θέλει να περιμένει τις 9 για να δει ταινία. :idk:
Για να το αναφέρεις ενδεχομένως να ξέρεις...;)

Αλλά!(και καταθέτω την γνώμη μου)

ρε παιδιά να ηρεμήσουμε λίγο
μένει σε ένα από τα πιο ντριμ χάουζ έβερ,:thumbsup::hi:
τα έχει όλα τακτοποιημένα (νοικοκύρης-μερακλής):hi::hi:
απίστευτος χώρος,με άπλα να ανοίγει το μάτι σου:hi::hi::hi:
μένει εκεί από το 2008
και ξαφνικά συζητούμε το πρόβλημα του φωτός?!:o

μυαλό έχει και μπόλικο να το διορθώσει...ας το κάνει και τσαντίρι με πλερέζες αι ντοντ γκιβ ε φακ...αλλά να μην πάει πουθενά!

αν πάλι θέλει παραπάνω μπάσο ας δώσει τα svs και ας φτιάξει 3 x 18'' re και θα το λύσει;)

τρέμω στην ιδέα να πάει σε ένα υπόγειο όπου πέραν του χρόνου παραμονής..που πιστεύω δεν έχει θέμα...δεν παύει να είναι υπόγειο που θα βλέπει 4 ντουβάρια:(

αυτές είναι επιλογές όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο χώρο που μένουμε ...δημιουργούμε μόνοι μας πρόβλημα-ψεγάδι για να εμφανίσουμε λύση...

ΟΧΙ ! από μένα :(

Υ.Γ.Εκτός και αν θέλει να βάλει Auro και ντρέπεται να το δείξει:tongue::roflmao:

Θα τα αφήσει εκεί για kinky γούστα με την κυρά. :D

Θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό. :roflmao::roflmao:
:p:roflmao::roflmao:

Reaction score
1.559
Και εγώ πιστεύω πως έχεις φτιάξει ένα πολύ όμορφο χώρο
Χίλιες φόρες να ασχοληθείς να τον διορθώσεις πάρα να πας κάτω στα μπουντρούμια...........
Και εάν έχεις χρόνο για σκότωμα και δεν έχεις τι να κάνεις θα μπορούσες άνετα να αρχίσεις να μαγειρεύεις για ΕΜΑΣ;);););)
Σκέψου πόσα όμορφα πράγματα θα μπορούσες να μας φτιάξεις :p :p :p

Reaction score
1.495
Θα το έκανα ασυζητητί σε δικό μου σπίτι οπου η επένδυση θα μου έμενε στο σπιτι. Να επενδύσεις τόσο χρόνο και χρήμα σε χώρο που δε σου ανήκει το θεωρώ κρίμα. Αν μιλάμε για υποδομή που μπορεί έστω και εν μέρη να μετακομίσει μαζί σου μελλοντικά είναι άλλη κουβέντα. Διαφερετικά...θα πήγαινα κανένα ωραίο ταξιδάκι αναψυχής να έχω να το θυμάμαι κιόλας :beach:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Εννοείται πως αξίζει η υπογα.:thumbsup:

Πλεον ειναι καιρος ν'ακουσεις και καλυτερο ηχο. αυτη τη στιγμη παιρνεις ενα 75% του συνολο σου ως αποδοση. αυτο αποτελεί προσωπικη μου αποψη κρινοντας απο τις φορες που εχω ερθει/δει/ακουσει. Απο εικονα δεν εχεις θεμα αλλα και οταν ερθει η ωρα της ξερεις τι πρεπει να κανεις.

Απο την πρωτη στιγμη σου ειχα πει για κατω. Φτιαξε ενα Reference Home Theater προδιαγραφών (αφου μπορεις) και κανε εκ νεου αξιολογηση στο που εισαι και που μπορεις να φτασεις. Ανοιγονται μετα νεες δυνατοτητες για το επιθυμητό αποτελεσμα τ'οποιο θα σε δικαιωσει.

Οκ. Εχει εξοδα αλλα δεν ειναι και τοσα πολλα. Οπως καθε τετοιου ειδους αλλαγη. Αλλα θα γινει μια φορα. Να πειραξεις τον υπάρχων χωρο πανω....δε θα το προτεινα. ειναι σαλονι και πρεπει να παραμεινει σαλονι,γιατι πανω απ'ολα ειναι σπιτι.

Επισης στο υπογειο θα μπορεις να μας μαγειρευεις ποπ κορν και να τρωμε με τον Κυριακο! :D

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.330
Members
38.170
Νεότερο μέλος
Jargy@