Να φτιάξω την αποθήκη της υπόγας;

Να κάνω την αποθήκη home theater;


  • Total voters
    42

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
38.886
Reaction score
79.325
Ακόμα κάθεσαι????? Κάντο.......!!!!! Ναι και απο μένα. Αφού είσαι μερακλής και πιάνει το χέρι σου μπορείς να το κάνεις μόνος σου και οικονομικά και το οφέλη πολλά. εκτός του ότι θα βλέπεις ότι ώρα θες θα δεις πολύ διαφορά στον ήχο και στην εικονα. Άλλη συσκότιση το να μην μπενει καθόλου φως και άλλο να μπενει φώς απο τα παράθυρα, και νύχτα Που είναι έχει φώς και επηρεάζει την εικόνα. Βάλε την οθόνη στο τοίχο που είναι 385 και αν δεν θες να πάνε πολύ πισω τα b.s κρέμασε τα απο το. ταβάνι η βόλτα σε βάσεις στην αποστάση που θες.
και μιας και πιάνει το χέρι σου...
μήπως να το έσκαβες και λίγο ακόμα ?
:roflmao::roflmao:
 









Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.723
Reaction score
76.033
Βάλε την οθόνη στο τοίχο που είναι 385 και αν δεν θες να πάνε πολύ πισω τα b.s κρέμασε τα απο το. ταβάνι η βόλτα σε βάσεις στην αποστάση που θες.
Τα SB δεν είναι πρόβλημα, τα surround όμως θα είναι πολύ κοντά. Όπως και τώρα. :)

Α)3.50χ5.10 οχι δεν εννοω αν εννοεις το ιδιο :D , να φτιαξεις δωματιο απλα να ειναι μερος του συνολικου, ο εκει χωρος να αξιοποιηθει, καναπες 1,65 απο τον πισω τοιχο ...ο υπολοιπος ανοιχτος, για τοποθετησεις μηχανηματων, μινι μπαρ κλπ..
Δεν θέλω να γίνει μικρότερο απο τώρα. ;)

Β)3.45χ7.85 , καναπες κοντα στην κολονα-δοκαρι εξογκωμα~και περασια γυψοσανιδα για να γινει ευθεια αλλα και να μονωθει το μονοτουβλο.Πανω δεξια το 1.65χ3.10 να γινει περασια παλι γυψοσανιδα και χωνευτη συρταριερα με ολα τα μηχανηματα ...αυτα ελεγα για να αμβλυθουν και να αξιοποιηθουν ταυτοχρονα, εννοειται ο,τι δεν εξεχει χωνευεται...και φυσικα δευτερη πορτα...απεναντι η εαν περνει την κλεβεις παρακατω λιγο... εισαστε αδυνατοι?:D
Το λογικότερο είναι αυτό, αλλά πάλι στενό μου το βγάζεις μαστροSOCO. :p:p


Υπενθυμίζω πως δεν με ενδιαφέρει η μόνωση του HT ώστε να μην ακούγεται απ' έξω. Με ενδιαφέρει να ακούγεται σωστά μέσα, κι ας μπουμπουνίζει το υπόλοιπο σπίτι. :o
 

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Μηνύματα
2.342
Reaction score
7.957
Έκανα βλακεία χθες, που ευτυχώς διορθώνεται. Poll!
Όπως παντα στα poll, λειπει μια επιλογή:
Αφηνεις το συστημα ως εχει στο σαλονι ή το κανεις λιγο πιο light/lifestyle, και φτιαχνεις ένα hardcore στην υπογα, με εντοιχισμένα array μπροστα, custom 18αρια subs, μερικα kW PA ενισχυτες κι έναν Sony από πανω.
...και bar με dj booth στην πισω γωνια...
...τα παντα όλα!
Λεφτα υπαρχουν :party:
 


Μηνύματα
588
Reaction score
1.026
Εγώ ανάποδα θα τα έκανα.. home cinema στην υπογα, με τα πάντα τοποθετημένα σωστά ωραία κι όμορφα,κρυμμένα καλώδια και πολλά dB και στο σαλόνι θα έβαζα ένα παρταδικο ηχοσύστημα για να κάνουμε κέφι με την παρέα σε μαζώξεις, τραπεζια, γιορτές κλπ κλπ. Παρεα βέβαια με τα απαραίτητα αξεσουάρ όπως ένα booth, barακι κλπ. Δε θα μου άρεσε να φέρνω κόσμο σπίτι και να περνάει μπρος πίσω πάνω κάτω από ηχεια-ενισχυτες-οθονες κλπ. Ειδικά αν έχουν και πιτσιρίκια!
 


Μηνύματα
510
Reaction score
88
Ένας από τους χώρους που θυμάμαι και μου είχε αρέσει πολύ (από αυτούς που κατά καιρούς έχουμε δει σε φωτογραφίες εδώ μέσα) είναι και ο δικός σου.
Μου είχε αρέσει πολύ!
Εγώ θα βάλω τους προβληματισμούς που μου ήρθαν στο μυαλό:
Στο υπόγειο μπορεί να φτιαχτεί ο χώρος αποκλειστικά για τέτοια χρήση αλλά χάνεις την αμεσότητα που έχεις στο να χρησιμοποιείς τους άλλους χώρους του σπιτιού (κουζίνα για να πάρεις κάτι να τσιμπήσεις, τουαλέτα:D κλπ).
Ο ένας λόγος για τέτοια χρήση θα ήταν να περάσεις καλώδια και ηχεία παντού χωρίς να ανησυχείς τόσο για το αισθητικό αποτέλεσμα όσο θα ανησυχούσες σε ένα σαλόνι καθώς και η συσκότιση.
Ο άλλος λόγος πάντα κατά την άποψή μου θα ήταν να ξεχωρίσεις το home cinema με όλα του τα μηχανήματα, ηχεία, οθόνες κλπ (και να φύγουν από ένα σαλόνι σε έναν dedicated χώρο) από ένα δικάναλο σύστημα που θα σε συντροφεύει για μουσικές ακροάσεις. Αυτός ο λόγος είναι και ο μοναδικός ο οποίος θα με έψηνε να κάνω μια τέτοια αλλαγή.
Αν όμως βλέπεις πολύ συχνά ταινίες τότε θα περνάς αρκετές ώρες στο υπόγειο. Επίσης αν βλέπεις μια ταινία μόνος σου το θετικό είναι ότι μπορείς να μην ενοχλείς. Από την άλλη απομονώνεσαι εντελώς από τους άλλους (οπότε και θα πρέπει να σηκώνεσαι εσύ για να παίρνεις μπύρες:drinks:).
 

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.723
Reaction score
76.033
Τα υπόγεια , ακόμα και για όσους τα έχουν , είναι λύσεις ανάγκης.
Είσαι άρχοντας στο σαλόνι και θα κατέβεις για 3 - 4db στην υπόγα;
Τα ζητήματα του σαλονιού, που όταν βρισκόταν σε άλλη θέση πριν το 2011 με 110' δεν υπήρχαν. Γιατί υπήρχε μέτρο. :D

1. Τα surround είναι κοντά. Απο το κέντρο του καναπέ, το ένα είναι στο 1,30* και το άλλο στο 1,50. Τα SB στα 1,70 και τα LCR στα 2,50.

*Το 1,30 γίνεται εύκολα κι αυτό 1,50, αλλά είμαι τεμπέλαρος και δεν φτιάχνω ένα ξύλινο ραφάκι στο ύψος του πρώτου σκαλιού ώστε να ανέβει η ρυθμιζόμενη βάση του ηχείου.

IMG_20171206_102033.jpg



2. Αριστερά τοίχος, δεξιά 3,50+ μέτρα. Όσο και να βελτιώνεται με την ισοστάθμιση (πολύ), δεν παύει να ακούγεται ελαφρά διαφορετικά.
Μου αρέσουν τα σκι αποπάνω και διασκεδάζω, αλλά αν υπήρχε ταβάνι θα ήταν καλύτερα για τον ήχο, έστω και χωρίς τον "αέρα" που υπάρχει τώρα.

3. Τα subs γεμίζουν μιά χαρά το χώρο, χωρίς φυσικά πίεση λόγω των 300 κ.μ., αλλά ακούγονται τριγμοί και συντονισμοί απο πόρτες και παράθυρα στα πολύ δυνατά. Ακούω πολύ δυνατά. :p

4. Επειδή δεν υπάρχουν παντζούρια, έχω βάλει παντού ρολά συσκότισης που λειτουργούν τέλεια το βράδυ αλλά όχι το απόγευμα.
Δεν είναι σοβαρό θέμα, αλλά θα ήθελα να βλέπω τα Disney και τα Studio Ghibli μου νωρίς με τα άλλα παιδάκια. :party:

IMG_20171206_102439.jpg
 



Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.723
Reaction score
76.033
Φτιάξε βρε μια στο sketchup
Ξεκίνησα χθες, αλλά δεν είναι όπως το παλιό program που ήταν τέλειο και τα παράτησα. :p


Αν όμως βλέπεις πολύ συχνά ταινίες τότε θα περνάς αρκετές ώρες στο υπόγειο.
Σχεδόν καθημερινά. :)

Ειδικά αν έχουν και πιτσιρίκια!
Έχω αλλεργία. :D
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.974
Μηνύματα
2.924.541
Members
38.118
Νεότερο μέλος
DP6
Top