Να φτιάξω την αποθήκη της υπόγας;

Να κάνω την αποθήκη home theater;

• Total voters
    42

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.698
Να μου πεις σοφίτα, μάλιστα.
Επίσης από ότι κατάλαβα δεν μιλάμε για ''υπόγειο'' μεζονέτας ή για άλλο δωμάτιο αλλά για αποθήκη. Τι να πας να κάνεις στην σπηλιά ;
Αν ενοχλούσε γείτονες ή την γυναίκα χίλιες φορές να πήγαινε να ησύχαζε, αν το υπόγειο είχε σούπερ διαστάσεις πάλι να πήγαινε. Τώρα το κόβω τσάμπα παίδεμα.

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.665
μαλλον γουσταρεις ετσι σε δουλεια να βρισκομαστε μου φαινεται... κι εμεις σκεφτομαστε να το δυναμωσουμε λιγο παραπανω, με ψυχολογικη πιεση λογω οικοδομης ολη μερα, να μη μας την πει κανενας, με αποτελεσμα στην ουσια να μην μπορουμε ν απολαυσουμε πραγματικα και ψυχολογικα αυτο για το οποιο παιδευτηκαμε τοσο πολυ να χτισουμε και να εχουμε!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Όπως παντα στα poll, λειπει μια επιλογή:
Αφηνεις το συστημα ως εχει στο σαλονι ή το κανεις λιγο πιο light/lifestyle, και φτιαχνεις ένα hardcore στην υπογα, με εντοιχισμένα array μπροστα, custom 18αρια subs, μερικα kW PA ενισχυτες κι έναν Sony από πανω.
...και bar με dj booth στην πισω γωνια...
...τα παντα όλα!
Λεφτα υπαρχουν :party:
Σωστός! Να μπει στο poll παρακαλώ.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.698
μαλλον γουσταρεις ετσι σε δουλεια να βρισκομαστε μου φαινεται... κι εμεις σκεφτομαστε να το δυναμωσουμε λιγο παραπανω, με ψυχολογικη πιεση λογω οικοδομης ολη μερα, να μη μας την πει κανενας, με αποτελεσμα στην ουσια να μην μπορουμε ν απολαυσουμε πραγματικα και ψυχολογικα αυτο για το οποιο παιδευτηκαμε τοσο πολυ να χτισουμε και να εχουμε!
Όχι μωρέ, τον ενοχλεί η κρυσταλλιέρα !! :lolsign::lolsign:

Last edited:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.865
Τα ζητήματα του σαλονιού, που όταν βρισκόταν σε άλλη θέση πριν το 2011 με 110' δεν υπήρχαν. Γιατί υπήρχε μέτρο. :D

1. Τα surround είναι κοντά. Απο το κέντρο του καναπέ, το ένα είναι στο 1,30* και το άλλο στο 1,50. Τα SB στα 1,70 και τα LCR στα 2,50.

*Το 1,30 γίνεται εύκολα κι αυτό 1,50, αλλά είμαι τεμπέλαρος και δεν φτιάχνω ένα ξύλινο ραφάκι στο ύψος του πρώτου σκαλιού ώστε να ανέβει η ρυθμιζόμενη βάση του ηχείου.

View attachment 84969

2. Αριστερά τοίχος, δεξιά 3,50+ μέτρα. Όσο και να βελτιώνεται με την ισοστάθμιση (πολύ), δεν παύει να ακούγεται ελαφρά διαφορετικά.
Μου αρέσουν τα σκι αποπάνω και διασκεδάζω, αλλά αν υπήρχε ταβάνι θα ήταν καλύτερα για τον ήχο, έστω και χωρίς τον "αέρα" που υπάρχει τώρα.

3. Τα subs γεμίζουν μιά χαρά το χώρο, χωρίς φυσικά πίεση λόγω των 300 κ.μ., αλλά ακούγονται τριγμοί και συντονισμοί απο πόρτες και παράθυρα στα πολύ δυνατά. Ακούω πολύ δυνατά. :p

4. Επειδή δεν υπάρχουν παντζούρια, έχω βάλει παντού ρολά συσκότισης που λειτουργούν τέλεια το βράδυ αλλά όχι το απόγευμα.
Δεν είναι σοβαρό θέμα, αλλά θα ήθελα να βλέπω τα Disney και τα Studio Ghibli μου νωρίς με τα άλλα παιδάκια. :party:

View attachment 84968
Εισαι ωραιος και εγω γουσταρω παιδικα!!!!!!!!!!!:party:

Reaction score
1.947
Αφού ο χώρος δεν είναι ιδιόκτητος......αφού ο χώρος δεν είναι και ότι καλύτερο για τέτοια δουλειά......αφού δεν έχεις παιδιά να πηγαινοέρχονται και να τρέμει η καρδούλα σου για τα ηχεία......αφού δεν έχεις γείτονες και το τσιτώνεις όσο θες.....τι την θες την τσάμπα μανούρα...;;;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.344
εγω σας λέω οτι το έχει αποφασίσει ήδη και μας κάνει γυμνάσια...:cool:
Καθόλου, χθες το μεσημέρι πριν την παρουσίαση και το βράδυ αφού γύρισα, έκατσα στα γ@μωκαθίσματα που έχει παρκάρει ένας φίλος και το εξέταζα.

IMG_20171206_140749.jpg

IMG_20171206_140817.jpg

IMG_20171206_140836.jpg

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.698
Κρεμάς την οθόνη από το δοκάρι, καναπές εκεί που είναι ο σωρός με το στρώμα θαλάσσης . Πάλι στριμωχτά είσαι. Μπασοπαγίδες μετά κτλ κτλ.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.684
  • Like
Reactions: PPG

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.344
Κρεμάς την οθόνη από το δοκάρι, καναπές εκεί που είναι ο σωρός με το στρώμα θαλάσσης . Πάλι στριμωχτά είσαι. Μπασοπαγίδες μετά κτλ κτλ.
Η οθόνη είναι σταθερή. :p Μόλις μέτρησα πλήρες ολικό, 3,50 μέτρα.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.698
Ε θα κρεμάσεις σταθερά την οθόνη :tongue: Δεξί ηχείο δίπλα από το δοκάρι κοκ.
[DOUBLEPOST=1512564956][/DOUBLEPOST]Θα βάψεις μαύρη την κολόνα.... βρε τι δουλειές με φούντες ανοίγεις τώρα; Μια χαρά είσαι στην σαλονάρα σου.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.671
Εγώ ανάποδα θα τα έκανα.. home cinema στην υπογα, με τα πάντα τοποθετημένα σωστά ωραία κι όμορφα,κρυμμένα καλώδια και πολλά dB και στο σαλόνι θα έβαζα ένα παρταδικο ηχοσύστημα για να κάνουμε κέφι με την παρέα σε μαζώξεις, τραπεζια, γιορτές κλπ κλπ. Παρεα βέβαια με τα απαραίτητα αξεσουάρ όπως ένα booth, barακι κλπ. Δε θα μου άρεσε να φέρνω κόσμο σπίτι και να περνάει μπρος πίσω πάνω κάτω από ηχεια-ενισχυτες-οθονες κλπ. Ειδικά αν έχουν και πιτσιρίκια!
Οι περισσότεροι φίλοι του, απ' ό,τι μαθαίνω, πάνε για ταινίες και όχι για φαγητό. Τώρα αν προκύψει κι αυτό, μια χαρά συνδυάζονται όλα στο σαλόνι.

Πιτσιρίκια έρχονται μόνο όταν του έρχεται διάθεση να τους αλλάξει πάνα. :roflmao::roflmao:

Μια χαρά ,τέλειος, άλλοι αυτό τον χώρο έχουν για σαλόνι.:party:
Πώς θα τα χωρέσει τα focal με το οθονάκι του; :D

Reaction score
2.425
Η άποψη μου.

Αν σκοπεύεις να ρίξεις ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό ώστε να φτιάξες το υπόγειο (καλές κουρτίνες –μοκέτα – ηχητική μελέτη και βοηθήματα– πιθανώς οροφή – καθίσματα HC - φωτισμός κλπ) τότε το κάνεις.

Βλ΄πεω και τον χώρο που έχει κάποια θεματάκια

Με άρπα – κόλα λύσεις στο υπόγειο , το σαλόνι σου μου φαίνεται πολλές κλάσεις καλύτερη λύση.

Ένα ακόμη θέμα είναι η οικογενειακή σου κατάσταση – αν έμενα μόνος μου δεν πήγαινα με τίποτα στο υπόγειο , αν υπάρχουν και άλλοι στο σπίτι (σύζυγος – παιδιά κλπ ) θα πήγαινα (είναι η περίπτωση μου και έτσι και αλλιώς το έχω κάνει).

Περισσότερο σημαντικό λόγο βλέπω το παραπάνω – αν υπάρχουν άλλα άτομα στο σπίτι είναι αδύνατον να κάνεις τα θέλω σου στο σαλόνι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.633
Members
38.213
Νεότερο μέλος
koumou57