Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Α οκ..Πόθεν προκύπτει αυτή η γενίκευση;
δεν είναι γενίκευση τα έχω ακούσει με ηλεκτροστατικό ηχείο και ο κατασκευαστής προτείνει ως 4ωμ ηχεία , μιλάω για τους συγκεκριμένους ενισχυτές .
Ευχαριστώ,Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Απομονώνεις το pin 1, που είναι η γείωση, σε ένα από τα δύο καλώδια ( L ή R) και πάντα στο τελείωμα του.
Φίλε μου δοκίμασα το κολπάκι που μου πρότεινες με την απομόνωση του αρνητικού στο (Left) RCA που πάει στον τελικό. Η δοκιμή έγινε με το πιο φτηνό πρεσσαριστό RCA, στο οποίο έκοψα εντελώς τη βύσμα στη μία άκρη και προσάρμοσα ένα βύσμα RCA των 0,50 €, συνδέοντας μόνο το θετικό και κόβοντας εντελώς το αρνητικό. Δυστυχώς η δοκιμή δεν έδωσε αποτέλεσα. Τουναντίον ο θόρυβος εντάθηκε (η ένταση του θορύβου ίσως και να οφείλεται στην κάκιστη ποιότητα του RCA της δοκιμής).Η Rotel, μιας και το έφερε η κουβέντα, έχει τη φήμη, όχι άδικα κατά τη γνώμη μου, ως <<Η high End εταιρία του φτωχού>>.
Είναι δε μια αρκετά συντηρητική εταιρία και οι τιμές ισχύος που ανακοινώνει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και με το παραπάνω, αφού και μεγάλη τροφοδοσία διαθέτουν και ισχυρό στάδιο εξόδου.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι παραμορφώσεις που συνοδεύουν τις προδιαγραφές είναι εξαιρετικά χαμηλές, της τάξης του 0,03%, όταν άλλες εταιρίες βάζουν τιμές ισχύος για παραμόρφωση 0,1-1%.
Για παράδειγμα ο RB-1090.
Η εταιρία ανακοίνωνε 380 watt στα 8 Ωμ και 700 στα 4.
Τι μπορούσε να δώσει στιγμιαία με παραμόρφωση 1%...
527 watts στα 8 ωμ, 1054 στα 4, 1920 watts στα 2 Ωμ και 2825 στο 1 Ωμ!!!
Σίγουρα εξασφάλισες πως έκοψες την γείωση και την μόνωσες, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ακουμπάει στο εξωτερικό κέλυφος του βύσματος.Φίλε μου δοκίμασα το κολπάκι που μου πρότεινες με την απομόνωση του αρνητικού στο (Left) RCA που πάει στον τελικό. Η δοκιμή έγινε με το πιο φτηνό πρεσσαριστό RCA, στο οποίο έκοψα εντελώς τη βύσμα στη μία άκρη και προσάρμοσα ένα βύσμα RCA των 0,50 €, συνδέοντας μόνο το θετικό και κόβοντας εντελώς το αρνητικό. Δυστυχώς η δοκιμή δεν έδωσε αποτέλεσα. Τουναντίον ο θόρυβος εντάθηκε (η ένταση του θορύβου ίσως και να οφείλεται στην κάκιστη ποιότητα του RCA της δοκιμής).
Μετά από αυτά, αν δεν υπάρχουν άλλες ιδέες, λέω να πάω προ και τελικό στον τεχνικό (δε λέω το όνομά του για να μη θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά αν επιτρέπεται από το forum το λέω, δεν έχω πρόβλημα) να δει τι συμβαίνει και αν μπορεί να κάνει κάτι. Ίσως φταίει και η (πολύ παλιά) γείωση του σπιτιού. Και στην τελική, αν δε γίνεται τίποτα, αντί να απελπιστώ θα το καταπιώ και θα συνεχίσω να απολαμβάνω τις jazzιες μου.
Σίγουρα. Έκοψα και το καλώδιο και την προέκταση του κελύφους όπου συνδέεται. Δυστυχώς είμαι εκτός τώρα και δεν μπορώ να στείλω φωτο.Σίγουρα εξασφάλισες πως έκοψες την γείωση και την μόνωσες, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ακουμπάει στο εξωτερικό κέλυφος του βύσματος.
Ανέβασε φωτογραφία από το εσωτερικό αν μπορείς.
Πες μου κάτι...
Πλησιάζοντας το αυτί σου στο ηχείο. Από που ακούς το θόρυβο που λες, από ποιο μεγάφωνο?
Είναι ένα υπόκωφο βουητό σταθερό ή κάτι άλλο?
Από το tweeter είναι λογικό να ακούς ένα φύσημα στο βάθος και τίποτα άλλο.
Στην δική μου περίπτωση ο θόρυβος, σαν φύσημα αλλά επί πλέον και σαν σφύριγμα επηρεάζει μόνο το τουίτερ.Σίγουρα. Έκοψα και το καλώδιο και την προέκταση του κελύφους όπου συνδέεται. Δυστυχώς είμαι εκτός τώρα και δεν μπορώ να στείλω φωτο.
Οθόρυβ
[DOUBLEPOST=1514630204][/DOUBLEPOST]Ο θόρυβος έρχεται από το twitter και δεν είναι φύσημα. Είναι zzzz...
Όλοι με όλους μιλάμε. Μπας και βρούμε άκρη.Στην δική μου περίπτωση ο θόρυβος, σαν φύσημα αλλά επί πλέον και σαν σφύριγμα επηρεάζει μόνο το τουίτερ.
Και ακούγεται και όταν το ποτενσιόμετρο του ήχου είναι τελείως κλειστό (mute)...
(Συγνώμη, αναφέρομαι στον PeterMeni..).
Σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα (πάνω δεξιά θα δείς την ειδοποίηση).Όλοι με όλους μιλάμε. Μπας και βρούμε άκρη.
ARXARIE ,δεν κοιτάς μπας και τη ζημιά στην κάνει κάτι τέτοιο?Το πρόβλημα ήταν ενα εξωτερικό τροφοδοτικό 12 βολτ για ενα ντακ κινεζικο των 20 ευρώ. Το άλλαξα και ....... σιγην ιχθύoς.
Αυτά
Αυτά που αναφέρω παραπάνω, δηλαδή.Είχα το ίδιο πρόβλημα (ζζζζζ στα τουίτερς) ,το οποίο εξαφανίστηκε όταν απομάκρυνα ένα παλιό λαπτοπ της acer από το σύστημα. Το τροφοδοτικό του ήταν κάπου ανάμεσα στο υπόλοιπο σπαγγέτι καλωδίων του συστήματος.
Κάτι παρόμοιο ανέφερε και ο @nkelara
ARXARIE ,δεν κοιτάς μπας και τη ζημιά στην κάνει κάτι τέτοιο?
Πχ ,το τροφοδοτικό του Dynavector.
Το έχω κάνει και αυτό. Πως έλεγε η παλιά διαφήμιση? "Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Δεν γίνεται τίποτα!"Μπορεί να είναι βλακεία αυτό που λέω ,αλλά...αν έχεις καμιά μακριά μπαλαντέζα ,δεν δοκιμάζεις να συνδέσεις το πολύμπριζο με κάποιο φις σε άλλο δωμάτιο?
Πχ, εκεί που είναι το σύστημα της συμβίας.