65'' και άνω τηλεόραση ή καλή 43'' και προτζέκτορας;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.023
Τηλεόραση
Πλεονεκτήματα:
  • Καλύτερο 4Κ/HDR
  • Δεν χρειαζεσαι συσκότιση
  • Δεν χρειαζεσαι πανί, masking, βάψιμο τοίχων, και άλλες ταλαιπωρίες.
Μειονεκτήματα
  • Πολλα χρήματα στις πολλές ίντσες για καλή εικόνα.
Αλλα και για προβολέα native 4K+Καλό ποιοτικό πανί (οθόνη) παλι πρέπει να δώσεις σεβαστό ποσό.

Δεν νομίζω πως υπαρχει ξεκάθαρος νικητής, ειδικά σε αποστάσεις θέασης 2,5 μέτρων, όπου οι προτεινόμενες διαστάσεις οθόνης ειναι περιπου 85 in.

Οπως πάντα ειναι θέμα value for money, αλλά και τι προτιμάς εσύ. Πήγαινε δες, και πάρε μια γεύση. Εγω παντως δεν ξέρω τι θα επέλεγα στην θέση σου.

Ενω κατανοώ την ερώτηση και μπορώ να απαντήσω γρήγορα ότι εχω μια φαγούρα για κάνα δεκαπενταρικο......
Δεν ειναι λίγα, δεν ειναι και πολλά.
Απο οσο σε εχω ψυχολογήσει μάλλον δεν θα σου φτάσουν για να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

Εικόνα, player, prepro, ηχεία (ισως και τελικοί), subwoofer, room treatment, στήσιμο και calibration, δεν είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσει με 15000€

Reaction score
523
δυστυχως τα λ7 ειναι το παν σε ολα.....

καπως ετσι πρεπει να ξεκινας και να βαζεις ενα οριο π.χ. ως τα διπλα.... αλλιως ξεφευγει η κατασταση εως πολυ θα ελεγα......;)
....οποτε μην με παρεξηγας ...:)

το λεω γιατι αναφερθηκαν μηχανηματα απο οικονομικα ως αστρονομικα σε λ7 ...!!!!!!

αν σε ενδιαφερει ο κινηματογραφος ξεχνας την TV ....ειναι αλλη φιλοσοφια απεικονισης ....εχει να κανει με την υφη του αποτελεσματος και την αισθηση μεγεθους και βαθος πεδιου...
.....ομως μπορεις να εχεις και μια οικονομικη 50-60 ιντσες TV.;)

ο 4 x 5 χωρος ειναι για το σινεμα που θες η ειναι γενικος χωρος και για αλλα πραγματα π.χ σαλονι ?
Dedicated ο χωρος
[DOUBLEPOST=1514904828][/DOUBLEPOST]
Τηλεόραση
Πλεονεκτήματα:
  • Καλύτερο 4Κ/HDR
  • Δεν χρειαζεσαι συσκότιση
  • Δεν χρειαζεσαι πανί, masking, βάψιμο τοίχων, και άλλες ταλαιπωρίες.
Μειονεκτήματα
  • Πολλα χρήματα στις πολλές ίντσες για καλή εικόνα.
Αλλα και για προβολέα native 4K+Καλό ποιοτικό πανί (οθόνη) παλι πρέπει να δώσεις σεβαστό ποσό.

Δεν νομίζω πως υπαρχει ξεκάθαρος νικητής, ειδικά σε αποστάσεις θέασης 2,5 μέτρων, όπου οι προτεινόμενες διαστάσεις οθόνης ειναι περιπου 85 in.

Οπως πάντα ειναι θέμα value for money, αλλά και τι προτιμάς εσύ. Πήγαινε δες, και πάρε μια γεύση. Εγω παντως δεν ξέρω τι θα επέλεγα στην θέση σου.

Δεν ειναι λίγα, δεν ειναι και πολλά.
Απο οσο σε εχω ψυχολογήσει μάλλον δεν θα σου φτάσουν για να σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

Εικόνα, player, prepro, ηχεία (ισως και τελικοί), subwoofer, room treatment, στήσιμο και calibration, δεν είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσει με 15000€
Μαλλον με εχεις ψυχολογησει σωστα..

Reaction score
15.543
αφου λοιπον εχεις το ελευθερο για να κανεις το καλυτερο οπτικοακουστικα, το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να φτιαξεις τον χωρο χρωματικα και ακουστικα σε ενα καλο επιπεδο.....

οποτε θελεις καποια μελετη ως προς το ακουστικο μερος του χωρου .....το χρωματικο ειναι πιο ευκολο και εχει να κανει με σκουρες αποχρωσεις και περι ορεξεως.....οποτε για κατι σε καλο αποτελεσμα θες περιπου το 1/3 του χρηματικου ποσου που αναφερεις σιγουρα....
.....ειναι η βαση για να μπορεις χτισεις πανω σε αυτη....αλλιως τζαμπα θα παιδευεσαι αιωνια

Reaction score
523
αφου λοιπον εχεις το ελευθερο για να κανεις το καλυτερο οπτικοακουστικα, το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να φτιαξεις τον χωρο χρωματικα και ακουστικα σε ενα καλο επιπεδο.....

οποτε θελεις καποια μελετη ως προς το ακουστικο μερος του χωρου .....το χρωματικο ειναι πιο ευκολο και εχει να κανει με σκουρες αποχρωσεις και περι ορεξεως.....οποτε για κατι σε καλο αποτελεσμα θες περιπου το 1/3 του χρηματικου ποσου που αναφερεις σιγουρα....
.....ειναι η βαση για να μπορεις χτισεις πανω σε αυτη....αλλιως τζαμπα θα παιδευεσαι αιωνια
5000 για room treatment
[DOUBLEPOST=1514906512][/DOUBLEPOST]Εκτος απο 4 μπασογωνιες 2.5μ εκαστη και το τυπικο παχυ χαλί....
για σχεδον nearfield ακροαση....περιπου 2.5μ από καθε περιμετρικο ηχείο.....χρειάζομαι κάτι παραπάνω?

Reaction score
15.543
5000 για room treatment
περιπου ναι .!!!!
....αν δεν γινει μελετη δεν μπορεις να ξερεις....αλλα καπου εκει το κοβω για να ειναι και καλαισθητος ο χωρος..

ειναι τα θεμελια ....οποτε καθοριζεις το ποσο ακριβα θελεις να πας σε οπτικοακουστικο εξοπλισμο μετα για να εχεις την ποιοτητα που θες.;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.023
5000 για room treatment
Ισως ο Κώστας εννοεί μαζί με βαψίματα μελέτη μετρησεις κτλ. Και παλι ισως ειναι πολλά, καποια απο αυτα ισως λόγω επαγγέλματος να εχεις πρόσβαση και σε καλύτερες τιμές.

Reaction score
674
Καλησπερα και χρονια πολλα και απο μενα σε ολους!
Πριν ενα μηνα πηρα 75αρα τηλεοταση και οταν τοποθετηθηκε στον τοιχο καταλαβα αμεσως οτι οι ιντσες ηταν λιγοτερες των προσδοκιων μου. Και η αποσταση θεασης ειναι αρκετα μεγαλη βεβαια κοντα στα 4 μετρα και δεν βοηθαει. Εχει απολυτο δικαιο ο Ζιζικ. Τα δεδομενα θεασης πλεον εχουν αλλαξει. Αν παρεις τηγλεοραση παρε οσο μεγαλυτερη μπορεις.

Reaction score
2.297
Για να καταλαβω, και χωρις να θελω να χαλασω το θεμα του φιλου, στα δυομιση μετρα θελω 85 ιντσες?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Για να καταλαβω, και χωρις να θελω να χαλασω το θεμα του φιλου, στα δυομιση μετρα θελω 85 ιντσες?
Ναι, αν πρόκειται για 4Κ με 4Κ πρόγραμμα και θέλεις να βλέπεις πλήρως τη διαφορά ανάλυσης, για 2K δε χρειάζεται τόσο μικρή απόσταση.
Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει κανείς μικρότερη τιβί ή μεγαλύτερη απόσταση. Η 4Κ εικόνα πάλι θα φαίνεται πιό συμπαγής απο 2Κ.

Reaction score
674
Και με HDR! Οπωσδηποτε. Η διαφορα στην ποιοτητα εικονας ειναι συντριπτικη! Ειναι το ATMOS της εικονας. Μονο οταν το δει καποιος θα καταλαβει τι δουλεια εχει γινει στο χρωματικο προτυπο tου συστηματος. Εδω και λιγες μερες αδυνατω να δω ταινια που δεν ειναι HDR. Ειναι κολλημα. Και οταν πηρα την τηλεοραση τον Νοεμβριο δεν ηξερα καν τι ειναι αυτο. Απλα ετυχε η συγκεκριμμενη να το εχει και ελπιζω ολες οι τηλεορασεις απο δω και στο εξης

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
και γω που ειχα παρει το 2011 55αρα tv τι καταλαβα...πεταξα 2300 ευρω...... τωρα την εχω και την κοιταω.ουτε την αναβω. 10 ταινιες ειδα συνολικα και φυσικα τις ξαναειδα ολες στον προτζεκτορα και τις ξαναβαθμολογησα.

ειναι ακριβως οπως το ειπε ο κεφαλας πριν...ποστ #40. :thumbsup:

Οσον αφορα για το HDR ειναι μια νεα τεχνολογια που καποια στιγμη θα ωριμάσει παντου. υπομονη.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
ok. Παντως μου κανει λιγο υπερβολή....
Έχει να κάνει με την πλήρη ή μερική αντίληψη της ανάλυσης της εικόνας.

Το σχήμα που παρέθεσε ο Dimifoot,

Μας δείχνει οτι απο τα 2,50 μέτρα το 4Κ είναι αντιληπτό και με 65', αλλά όχι βέλτιστα. Άλλα χαρακτηριστικά του 4Κ, όπως το HDR που αναφέρει ο @alex200, το ευρύ χρωματικό τρίγωνο (μετά απο καλιμπράρισμα συνήθως) και η συμπαγής εικόνα θα είναι περισσότερο ή και πλήρως αντιληπτά.

Οι υπερβολές εξάλλου, είναι κανόνας στο σπορ μας. :p

Reaction score
8.347
Έχει να κάνει με την πλήρη ή μερική αντίληψη της ανάλυσης της εικόνας.
την ανάλυση θα την δεις ,αλλα εγω μαζι με την ανάλυση θα παρω και χαπια πονοκέφαλου αν κατσω στα 2 μέτρα.Συνεπώς ο κανονας δεν ισχύει για ολους.

Reaction score
2.556
Εκτός από την διακριτότητα των pixels δεν παίζει ρόλο και η οριζόντια γωνία;
Ειδικά όταν φοράς γυαλιά με λίγη πρεσβυωπία;

Η 106" οθόνη στα 3 περίπου μέτρα με κουράζει πολύ. Ακόμα και χωρίς γυαλιά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.703
Είναι δύσκολο για τους περισσότερους άνω των 40 να δεχτούν ότι η TV πρέπει να είναι μεγάλη και να καθόμαστε κοντά, όταν έχουν περάσει 10ετίες μπροστά σε 27άρες και 32άρες τηλεοράσεις, διαστάσεις που πλέον έχουμε στα μόνιτορ υπολογιστών. Παλιά δεν υπήρχαν TV μεγάλων διαστάσεων κι όταν άρχισαν να εμφανίζονται ήταν δυσανάλογα ακριβές, χώρια το ότι η ποιότητα του περιεχομένου θέασης ήταν άθλια συγκριτικά με σήμερα. Τα σχεδιαγράμματα με τις σχέσεις απόστασης θέασης-διαγωνίου ήταν sci-fi αναγνώσματα. Η τεχνολογία και η πτώση των τιμών ανέβασε το ενδιαφέρον για ρεαλιστικό home cinema.

Από εμπειρική παρατήρηση μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι κάθε περίπου δύο χρόνια οι τηλεοράσεις της ίδιας κατηγορίας τιμής ανεβαίνουν περίπου 15% σε διαγώνιο. Παλιότερα είχαμε τις 42άρες, μετά ήρθαν οι 47άρες, μετά οι 55άρες, φτάνουμε στις 65άρες κλπ.

Reaction score
8.347
Ρύθμισέ την σωστά.
μια χαρα ρυθμισμένη είναι.
Ενταξει ένα σωστό ειπες ότι το φορουμ είναι για τρελούς.:D
[DOUBLEPOST=1514919887][/DOUBLEPOST]
Είναι δύσκολο για τους περισσότερους άνω των 40 να δεχτούν ότι η TV πρέπει να είναι μεγάλη και να καθόμαστε κοντά, όταν έχουν περάσει 10ετίες μπροστά σε 27άρες και 32άρες τηλεοράσεις, διαστάσεις που πλέον έχουμε στα μόνιτορ υπολογιστών. Παλιά δεν υπήρχαν TV μεγάλων διαστάσεων κι όταν άρχισαν να εμφανίζονται ήταν δυσανάλογα ακριβές, χώρια το ότι η ποιότητα του περιεχομένου θέασης ήταν άθλια συγκριτικά με σήμερα. Τα σχεδιαγράμματα με τις σχέσεις απόστασης θέασης-διαγωνίου ήταν sci-fi αναγνώσματα. Η τεχνολογία και η πτώση των τιμών ανέβασε το ενδιαφέρον για ρεαλιστικό home cinema.

Από εμπειρική παρατήρηση μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι κάθε περίπου δύο χρόνια οι τηλεοράσεις της ίδιας κατηγορίας τιμής ανεβαίνουν περίπου 15% σε διαγώνιο. Παλιότερα είχαμε τις 42άρες, μετά ήρθαν οι 47άρες, μετά οι 55άρες, φτάνουμε στις 65άρες κλπ.
Αλέξη υπάρχει η θεωρία ,υπαρχει και η εμπειρία.Οταν εγω ζαλίζομαι,ξερω ότι δεν μου κανει η απόσταση ,οσες θεωριες και ν ακουσω.Το ιδιο ισχυει και για αλλους που ξερω.Τωρα τι γουστάρετε εσεις ,δικο σας θεμα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.703
Αλέξη υπάρχει η θεωρία ,υπαρχει και η εμπειρία.Οταν εγω ζαλίζομαι,ξερω ότι δεν μου κανει η απόσταση ,οσες θεωριες και ν ακουσω.Το ιδιο ισχυει και για αλλους που ξερω.Τωρα τι γουστάρετε εσεις ,δικο σας θεμα.
Σωστά. Αλλά οι κανόνες που υπάρχουν δεν επηρεάζονται από τις ιδιαιτερότητες του καθενός από μας. Η γυναίκα μου, για παράδειγμα, ζαλίζεται με οποιοδήποτε video game έχει γρήγορες εναλλαγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν τα παιχνίδια πιο αργά για να καλύπτουν όσους έχουν αντίστοιχο θέμα, ούτε ότι η γυναίκα μου μπορεί να είναι "κριτής" της ταχύτητας των παιχνιδιών.

Υ.Γ. Εγώ την 65άρα TV μου την έχω στα 2,5 μέτρα και μου φαίνεται μικρή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan