Θέλω τηλεόραση, τώρα! Αλλά ποια, όμως;

Reaction score
2
Καλησπέρα, παιδιά.
Άσχετος ζητά τα φώτα σας.

Έπειτα από 12 χρόνια αποφάσισα να αλλάξω τηλεόραση. Πήρα αυτή την απόφαση τα Χριστούγεννα, όταν έπεισα τον γαμπρό μου να βάλει Netflix και είδα τις χαώδεις διαφορές σε σχέση με τη δική μου «γριούλα»! Η τηλεόραση που είχε νομίζω πως ήταν η LG 47LB730, δίχως να είμαι σίγουρος, όμως.

Η τηλεόραση προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για θέαση ταινιών και σειρών και για το Νetflix. Δεν με νοιάζει να είναι μοντέλο 2017 ή 2016, αρκεί να είναι smart tv και να μπορεί απροβλημάτιστα να εμφανίζει το περιεχόμενο του Νetflix με ελληνικούς υπότιτλους. Εξάλλου, φαντάζομαι, πως αν είναι μοντέλο δύο-τριών ετών θα μπορέσω να την πάρω και μεταχειρισμένη σε αρκετά καλύτερη τιμή.

Από διάφορες αγγελίες δεξιά κι αριστερά έχω δει κάποια μοντέλα που πωλούν οι ιδιοκτήτες τους.
Αναφέρω μερικά:

Sharp LC-43CUF8472ES
Samsung UE49MU6202KXXH - 4K Curved Smart TV
Samsung ue43mu6122 4K HDR
Sony KD55XE8096 55" 4Κ
LG 47LB730V
LG 55 UH600 4 Κ Ultra HD
Samsung UE48J5500
Samsung UE55MU6200

Γνωρίζω, βέβαια, πως σε αυτά τα χρήματα τα 4Η και τα ΗDR είναι παραμύθια, αλλά ποια τηλεόραση θα επιλέγατε από αυτές;
Έχετε κάποια άλλη να μου προτείνετε;
Ευχαριστώ προκαταβολικά, παιδιά.

Reaction score
122
τα ελάχιστα από τα προσωπικά μου κριτήρια:

1) δέκτης dvb-t2 για να πιάνει κανάλια tv και μελλοντικά.
2) πάνελ VA και όχι IPS (Το VA έχει βαθύτερο μαύρο, το IPS μεγαλύτερη γωνία θέασης αλλά με ''γκρίζο'' μαύρο, ειδικά με σβηστά φώτα στo σκοτάδι)
3) Για 4Κ όσο περισσότερες ίντσες υπάρχει οικονομική δυνατότητα, ας πούμε το ελάχιστο 55 με θέαση από κοντά.
4) πάνελ με ρυθμό ανανέωσης 100 Hz για καθαρότερη εικόνα σε σκηνές με γρήγορη κίνηση.

Τα οκονομικότερα μοντέλα που καλύπτουν τα παραπάνω (και τα δικά σου κριτήρια) στα 1000 ευρώ περίπου:
https://www.skroutz.gr/s/11524476/Samsung-UE55MU7000.html
https://www.skroutz.gr/s/10838329/Sony-KD-55XE8505.html
https://www.skroutz.gr/s/11573408/Sony-KD-55XE8577.html

η Samsung UE55MU7000 έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει εξωτερικό κουτί συνδέσεων (hdmi, usb, κλπ).

Last edited:

Reaction score
2
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Πάνω στη φούρια μου ξέχασα μια σημαντική λεπτομέρεια, το ποσό που μπορώ να διαθέσω.
Είναι μέχρι 550 ευρώ, μετά έχει παντόφλα!

Reaction score
1.055
...αποσταση θεασης?
43 με 55 εχουν διαφορα μεγαλη . Αποφασισε ποσο μεγαλη την θελεις ....την Tv !
2 χρονων μεταχειρισμενη δεν θα επαιρνα εκτος εαν ηξερα τον κατοχο και τη χρηση του προσωπικα

Last edited:

Reaction score
122
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Πάνω στη φούρια μου ξέχασα μια σημαντική λεπτομέρεια, το ποσό που μπορώ να διαθέσω.
Είναι μέχρι 550 ευρώ, μετά έχει παντόφλα!
Ότι βρεθεί σε Samsung ή LG τότε λόγω πιθανότατα καλύτερης smart δυνατότητας. Με δέκτη dvb-t2, στη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση.

Reaction score
1.055
Κατσε να δεις στο γαμπρο σου μια ταινια απο την ιδια αποσταση που θα βλεπεις εσυ στο σπιτι σου
Αν εισαι ευχαριστημενος τοτε παρε μια 50 αρα αν οχι τοτε 55
Οι παλιοτερες tv ηταν πιο αξιοπιστες , οι τωρινες ειναι πολυ ευκολες στις βλαβες . Μην δωσεις χρηματα επομενη μερα μεινεις παλι με την προηγουμενη. Καλη αναζητηση !

Reaction score
122
Δηλαδή όσες αναφέρω πιο πάνω (LG και Samsung) είναι εντάξει;
Από τα μοντέλα που αναφέρεις για 4K θα κοίταζα μόνο τις 55. Όχι την συγκεκριμένη LG 55UH600 γιατί είναι RGBW (με 25% λιγότερα pixels δηλαδή)

Μένει η Samsung 55MU6200 και η Sony 55XE8096, με προτίμηση στη Samsung λόγω VA οθόνης. Η Sony έχει IPS.
H Samsung έxει το μειονέκτημα για μένα ότι είναι καμπυλωτή.

Reaction score
2
Λοιπόν, πήγα στον κωτσόβολο και στο πλαίσιο για να δω από κοντά τηλεοράσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι στο πλαίσιο οι μισές τηλεοράσεις έπαιζαν ένα βίντεο το οποίο, όμως, δεν ήταν σε όλες τις τηλεόράσεις στην ίδια σκηνή. Για παράδειγμα, σε μια τηλεόραση έδειχνε τη φάλαινα και στην άλλη ένα ιστιοφόρο, άρα δεν μπορούσες να συγκρίνεις την ίδια σκηνή σε διπλανές τηλεοράσεις. Οι άλλες μισές τηλεοράσεις έπαιζαν ελληνικά κανάλια ή άσχετα βίντεο.
Στον Κωτσόβολο δε, έπαιζαν ένα διαφημιστικό βιντεάκι της εταιρίας, πιθανότατα σε ανάλυση 720. Όταν τους είπα ότι δεν μπορώ έτσι να κρίνω τις «ικανότητες» της τηλεόρασης, τα παιδιά στην πώληση μου είπαν να φέρω ένα στικάκι με όποιο βίντεο θέλω για να το βάλουμε στις τηλεοράσεις ώστε να με βοηθήσει να αποφασίσω.
Πιθανότατα θα το έχετε ξανασυζητήσει υπάρχει κάποιο μικρό βίντεο διάρκειας λίγων λεπτών που μπορώ να κατεβάσω για να κρίνω την ποιότητα; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόλογο ή να κατεβάσω ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν στο YouTube;
Ευχαριστώ πολύ.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Πιθανότατα θα το έχετε ξανασυζητήσει υπάρχει κάποιο μικρό βίντεο διάρκειας λίγων λεπτών που μπορώ να κατεβάσω για να κρίνω την ποιότητα; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόλογο ή να κατεβάσω ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν στο YouTube;
Να έχεις υπ' όψη σου πως με τις default εκτυφλωτικές ρυθμίσεις στους υπερφωτισμένους χώρους δε θα καταλάβεις πολλά, και δεν θα δεις πιθανό clouding ή άλλα μειονεκτήματα.
Προσπάθησε τουλάχιστον να αλλάξεις σε κάποια Cinema ρύθμιση τις υπο δοκιμή.

Reaction score
1.055
+1 για zizik εγω παω να δω τηλεορασεις μονο για την επιλογη μεγεθους τιποτε αλλο
Ψαξε τα reviews στο internet Δες αν εχει dvbt2 μην την ξαναπαθουμε παλι .....

Reaction score
2
Δεν θέλω οπωσδήποτε να είναι curved, αλλά δεν με πειράζει κι αν είναι.
Απλά, από τις πολλές που είδα σήμερα, αυτή κι άλλες 4-5 μου κίνησαν το ενδιαφέρον.
Δεν τις αναφέρω όλες για να μη σας ζαλίσω.

Reaction score
25.607
ΟΙ ΚΟΙΛΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΟΠΤΙΚΟ

ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΩΣΤΑ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΘΕΑΣΗΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΑΥΤΗΝ....
[DOUBLEPOST=1516398293][/DOUBLEPOST]https://www.you.gr/eikona-ichos/til...MIxNL6pP_k2AIVRVsYCh2blQF0EAEYASAEEgJDSPD_BwE

ΜΕ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ......

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΔΕΚΤΗ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29