Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

Reaction score
745
Για προενισχυτή γιατί δεν κοιτάς πάλι Hattor;
Έχει και σε μεγάλο και σε μικρό, με διάφορα είδη αντιστάσεων (εγώ μάλλον θα έπαιρνα τον φτηνό balanced με τις Vishay).
Θα μου πεις "είναι παθητικοί", αλλά και πάλι έχει όπσιοναλ ενεργά στάδια είτε με 2134, είτε με ClassD opamp (ο μεγάλος έχει και όπσιοναλ λαμπάτο ενεργό στάδιο, αλλά τσιμπάει).
Όσο για τα βολτ του προ για τα ενκόρια θα πω την εμπειρία μου.
Έχω τον Psaudio GCP200 για να οδηγεί τα nc400.
Με volume στο 50 (άντε 55 σε καμιά εγγραφή σέφιλντ λαμπ που είναι χαμηλογραμμένες) γίνεται του κουτρούλη ο γάμος σε περίπου 25 τμ με σονουσφαμπερ σίγκνουμ. Για να σε ακούσει ο δίπλα σου πρέπει να φωνάζεις... όλα αυτά και με πικαπ και με cd και με usb dac
Στο 70 είναι το 1:1
Τερματίζει στο 100
Οπότε;...

A

AKARL

Guest
Πρέπει να εξηγηθεί; Το thread γίνεται χριστουγεννιάτικο δέντρο, και όχι μόνο αισθητικά. ;)
5-6, άντε μια στις τόσες και παραπάνω δεν είναι αρκετά για την έκφραση των συναισθημάτων σου; :p
Με πλήγωσες και με πόνεσες .... ΑΚΑΡΔε Ζιζίκο....(μου)

Αφτή τη στιγμή παίρνω παφσίπονο, που μου 'πεψε με μαντάτο ο Ρόουζ, για να μου περάσει.

Το αισθητικό θεματάκι το αντιλαμβάνομαι, αν και σε ζητήματα αισθητικής υπάρχει η περίφημη πορτακαλόπιτα (από πορτακάλια), όπως, άλλωστε, μαρτυρούν και οι διάφορες μουσικές προτιμήσεις... if you follow my drift.

Το άλλο με το ματάκι, φευ, δεν το αντιλαμβάνομαι. Θα μπορούσες, ίσως;

Τα συναισθήματά μου ... είναι πιο πολλά από τις χροιές ενός υψιτελούς συνδυασμού μονοτελούς τριοδικού λυχνιακού ενισχυτή και ζεύγους υπερευαίσθητων ηχείων φόρτισης χοάνης, η, δε, ένταση του πάθους των υπερβαίνει τη δύναμη της μανιασμένης αβαθούς θάλασσας στην άβυσσο της οποίας συναντά, κανείς, τις εξαιρετικά σπάνιες μεγάλες λευκές φάλαινες (που να 'ναι, άραγε, κρυμμένη αυτή η ψυχή;).

Οπότε, τι να μου κάνουν 5-6 φατσούλες μόνο;

Τεσπά, υποθέτω ότι c' est la vie sans rose που λέγανε οι Γαλάτες.
[DOUBLEPOST=1516543137][/DOUBLEPOST]
Που να σου πω και ότι σκέφτομαι να ... τον φροντίσω τον χώρο.

A

AKARL

Guest
Γκάϋς μια βοήθεια με αριθμητικές πράξεις παρακαλώ. :help:

Τα δεδομένα μου είναι:

α) Ο προενισχυτής μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά ευαισθησίας εισόδου:

1) Input Sensitivity Phono (MM): 1,85 mVrms @ 1KHz και Input Overload 400 mVrms @ 1KHz

2) Input Sensitivity Line-in: 110 mVrms και Input Overload 50 Vrms

β) Ο προενισχυτής μου έχει:

1) Rated Output: 1,4 Vrms into 10 kΩ or higher

2) Maximum Output: 23 Vrms into 10 kΩ or higher

γ) Χρησιμοποιώ:

1) Kεφαλή ΜΜ με Output Voltage (typical): 3 mV RMS @ 1 kHz @ 5 cm/sec peak velocity και

2) CD player με Output Level: 2 V (1 kHz, 0 dB) (+/- 0.3 V).

δ) Έκαστο μονομπλόκ Hattor NC500MP έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Input Sensitivity: 2,35 V
rms
2) Output power: 270 W/8 ohm, 500W/4 ohm, 400W/2 Ohm
3) Gain: 26 dB
4) Input Impedance: 10 kohm

Ερωτήσεις:

1) Ποια είναι η τάση εξόδου του προενισχυτή μου (σε Βολτ) με την κεφαλή που έχω και πως υπολογίζεται αυτό;

2) Ποια είναι η τάση εξόδου του προενισχυτή μου (σε Βολτ) με το CD Player που έχω και πως υπολογίζεται αυτό;

3) Με τα αποτελέσματα των ερωτήσεων 1 & 2 (πικάπ & CD) πόσα Βατ θα αποδώσει το μονομπλόκ σε φορτίο 8Ω και 4Ω σε κάθε περίπτωση;

Muchas Gracias :hi:

Reaction score
15.467
Γκάϋς μια βοήθεια με αριθμητικές πράξεις παρακαλώ. :help:

Τα δεδομένα μου είναι:

α) Ο προενισχυτής μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά ευαισθησίας εισόδου:

1) Input Sensitivity Phono (MM): 1,85 mVrms @ 1KHz και Input Overload 400 mVrms @ 1KHz

2) Input Sensitivity Line-in: 110 mVrms και Input Overload 50 Vrms

β) Ο προενισχυτής μου έχει:

1) Rated Output: 1,4 Vrms into 10 kΩ or higher

2) Maximum Output: 23 Vrms into 10 kΩ or higher

γ) Χρησιμοποιώ:

1) Kεφαλή ΜΜ με Output Voltage (typical): 3 mV RMS @ 1 kHz @ 5 cm/sec peak velocity και

2) CD player με Output Level: 2 V (1 kHz, 0 dB) (+/- 0.3 V).

δ) Έκαστο μονομπλόκ Hattor NC500MP έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Input Sensitivity: 2,35 V
rms
2) Output power: 270 W/8 ohm, 500W/4 ohm, 400W/2 Ohm
3) Gain: 26 dB
4) Input Impedance: 10 kohm

Ερωτήσεις:

1) Ποια είναι η τάση εξόδου του προενισχυτή μου (σε Βολτ) με την κεφαλή που έχω και πως υπολογίζεται αυτό;

2) Ποια είναι η τάση εξόδου του προενισχυτή μου (σε Βολτ) με το CD Player που έχω και πως υπολογίζεται αυτό;

3) Με τα αποτελέσματα των ερωτήσεων 1 & 2 (πικάπ & CD) πόσα Βατ θα αποδώσει το μονομπλόκ σε φορτίο 8Ω και 4Ω σε κάθε περίπτωση;

Muchas Gracias :hi:
εγω παντως ποτε μου δε καταφερα να βγαλω ακρη με δαυτα ... αυτοι που τα ξερουν ειναι μαγοι ...

Attachments

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
Μπα, κοστίζει 2,73 αβουγουδού, είναι στέρεο και δεν έχει κσύλινη πρόσοπση και γραμματάκια για πσύκτρες.
Αξίζει για 'σένα η (α)πιθανή διαφορά στον ήχο 1,72 ABCDs; Ψάξε βαθιά μέσα σου και η απάντηση θα αποκαλυφθεί μόνη της σε τρεις ημέρες το πολύ. :D

A

AKARL

Guest
Αξίζει για 'σένα η (α)πιθανή διαφορά στον ήχο 1,72 ABCDs; Ψάξε βαθιά μέσα σου και η απάντηση θα αποκαλυφθεί μόνη της σε τρεις ημέρες το πολύ. :D
Χαχαχαχαχαχαχαχα

Με παρερμήνευσες αγαπητέμένε Ζιζίκο.

Εγώ συζητώ την πιθανότητα/σκοπιμότητα της αγοράς ζεύγους Hattor NC500MP με, μόλις, 1,78 αβουγουδού το ζευγάρι.

Πετάγονται, μετά, δγιάφορα υψιτελή τρολλ και ρίχνουν το μακρύ και το κοντό τους....

Σα να είδα τον ΕΑΡ να τριγυρνά στη γειτονιά....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.983
πόσα Βατ θα αποδώσει το μονομπλόκ σε φορτίο 8Ω και 4Ω σε κάθε περίπτωση;
Αν θες καλά βατ, χρειάζεται να συνδέεις προ τελικό με XLR.
Ειδάλλως, είναι κακά βατ. Μονομπαντα.
Τον ΕΑΡ περιμένετε όλοι να καθαρίσει;
Μπα, δε καθαρίζει το πράγμα...

Τα ενισχυτικά στάδια αυτά, είναι φτιαγμένα για διαφορικό σήμα, με τα πλην του και με τα συν του.
Άμα τους δώσεις μόνο συν, με έρ σε α, δουλεύεις τα μισά, τα υπόλοιπα κάθονται και τα ξύνουν μέχρι να ματώσουν.

Ε, δε γίνεται δουλειά έτσι, τζάμπα καίει η λάμπα.

Τώρα για ματσινγκ σταδίων, τα δεδομένα του προ δεν αρκούν, αλλά η μέγιστη στάθμη εξόδου δείχνει υπεραρκετή. Να, αυτά γλυτώνεις στα ενεργά ηχεία, τα έχει ματσαρει κάποιος άλλος και δε πρήζεται το συκώτι σου με τέτοια θέματα, εσύ ακούς μουσική, αυτό ξέρεις να κάνεις, τα άλλα είναι θέματα αλλουνου παπά. Σα το ευαγγέλιο.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.983
Ο χατορ δεν αναφέρει πως δουλεύει το ερσεά του, υποθέτω χωρίς μετατροπή του ισορροπημένου σε διαφορικό, πράγμα που απαιτεί ένα οπ-αμπ να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.

Αν είναι έτσι (που έτσι φαίνεται να είναι) τότε ο χατορας βγάζει τα μισά βατ με ερσεά.

Το οποίο βεβαίως δε θα το "ακούσεις" εύκολα, τι ψυχή θαρρείς πως έχουν 3 παραπάνω ντιμπι..

Βεβαίως, αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά, αλλά κι αυτές τις διαφορές που δε λέω δε πρόκειται να τις "ακούσεις" εύκολα.

Εσύ, όπως και γω κι όλοι, ακούμε μουσική...
Τα υπόλοιπα, κυρίως τα φανταζόμαστε, είναι εγκεφαλικό το παιχνίδι.

Reaction score
30.453
Κώστα, αυτό με τα ισορροπημένα και τα ανισορροπα και τη μισή ισχύ, αφορά όλους τους τελικούς ή τους class d μόνο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.983
Ρωτάω ρε άνθρωπε!
Ρώτα, ρώτα.
Μετά, πάρε ενεργά, να πάψεις να ρωτάς κάθε στριμενάντερο.:drinks:

ΥΓ. Στα ενεργά, μη ρωτάς τι τάξη λειτουργίας έχουν τα ενσωματωμένα ενισχυτικά στάδια, δε σε νοιάζει. Αλήθεια.8-)
Το μόνο που αξίζει πραγματικά να ρωτάς, είναι αν συνδέονται ασύρματα, να παίζεις από το κινητό σου. Τα υπόλοιπα είναι αλλουνου παπά ευαγγέλια.:p

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29