Προτάγματα Ενισχυτικών Βαθμίδων για Jazzεμένους

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.092
Unverified States of...AKARL
...
Την ευλογία του EAR (νομίζω ότι) την έχω αναμένω, λοιπόν, και χρησμό από τον κρυμμένο Γκουρού.
Β: Μπορείς ν'αγοράσεις έναν ενισχυτή χωρίς να τον έχεις πρώτα ακούσει;
Α: Μπορώ,μπορώ...

Β: Μπορείς σίγουρα να συνεχίσεις ικανοποιημένος με οτιδήποτε θα ακούσεις κατόπιν;
Α: Δεν είμαι απολύτως βέβαιος...
Β: Τότε ούτε αυτόν ν'αγοράσεις μπορείς...
:idk:

Εάν πάλι το κάνεις και δεν σε συγκινεί απολύτως,οφείλει να υπάρχει plan-Β,όπως λ.χ. να έβαζες πλώρη για κάποια προενισχυτική μονάδα σαν το Schiit Freya κι ένα ανεξάρτητο φωνογραφικό στάδιο...

Last edited:

A

AKARL

Guest
Unverified States of...AKARL

Β: Μπορείς ν'αγοράσεις έναν ενισχυτή χωρίς να τον έχεις πρώτα ακούσει;
Α: Μπορώ,μπορώ...

Β: Μπορείς σίγουρα να συνεχίσεις ικανοποιημένος με οτιδήποτε θα ακούσεις κατόπιν;
Α: Δεν είμαι απολύτως βέβαιος...
:idk:

Εάν πάλι το κάνεις και δεν σε συγκινεί απολύτως,οφείλει να υπάρχει plan-Β,όπως λ.χ. να έβαζες πλώρη για κάποια προενισχυτική μονάδα σαν το Schiit Freya κι ένα ανεξάρτητο φωνογραφικό στάδιο...
Respect! :hi:

Α: Ουδείς μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος... αυτό είναι ένα στοιχειώδες, πως το λέει ο ΕΑΡ, .... φάκτ οφ λάϊφ.
Α: Μα, ούτως ή άλλως, δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω οποιονδήποτε καινούριο τελικό στο χώρο και το σύστημά μου. Έτσι, οι μόνες "δικλείδες ασφαλείας" είναι η συμβατότητα με τον προ που έχω η, θεωρητική, δυνατότητα επαρκούς οδήγησης των ηχείων μου, και το, κατά το δυνατό, μικρότερο οικονομικό ρίσκο του εγχειρήματος.

Η αναφορά μου σε Κράουν στο πρώτο μήνυμά μου δεν ήταν εντελώς τυχαία .... ούτε όμως είχε και το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσης. Ήταν .... guesstimate.

Μετά από 300 μηνύματα, και έχοντας, ουσιαστικά, επιστρέψει στο αρχικό σημείο, μπορώ να πω το εξής:

Όπως διαπίστωσα πολύ μεγάλη βελτίωση αλλάζοντας ηχεία θεωρώ ότι θα διαπιστώσω, επίσης, πολύ μεγάλη βελτίωση αλλάζοντας τον τελικό ενισχυτή στο δεδομένο σύμπλεγμα χώρου και ηχοσυστήματός μου.

Οποιαδήποτε επιλογή τελικού ενισχυτή με τρανζίστορ τάξης Α/Β απαιτεί, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον το ίδιο ποσό με τα ηχεία. Οι περισσότερες επιλογές κοστίζουν από λίγο έως πολύ περισσότερο.

Η επιλογή του Κράουν, πέρα από το πόσο προσιτή είναι, έχει σοβαρά εχέγγυα να αποτελεί μια τεχνικά άρτια και συμβατή λύση (υπερ)επαρκούς οδήγησης των ηχείων μου χωρίς, ουσιαστικά, να αποτελεί σοβαρό οικονομικό ρίσκο.

"Εάν πάλι το κάνεις και δεν σε συγκινεί απολύτως,οφείλει να υπάρχει plan-Β,όπως λ.χ. να έβαζες πλώρη για κάποια προενισχυτική μονάδα σαν το Schiit Freya κι ένα ανεξάρτητο φωνογραφικό στάδιο..." :hi:

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Εννοείται ότι πατάω στη γη και δεν έχω τις όποιες, παράλογες, απαιτήσεις. Ουσιαστικά η μόνη απαίτηση που έχω είναι το αποτέλεσμα να είναι αισθητά καλύτερο από τώρα. Αισθητά ... όχι πολύ. Τα, όποια, δεδομένα τείνουν να συνηγορούν σε αυτό. Ίδωμεν.
Για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του Ντόκτορ Ντίμι: Είμαι με το δάκτυλο στη σκανδάλη ... :hunter:

Reaction score
4.327
Λοιπόν τα ηχεία σου δεν πολύ ευαίσθητα οπότε στην περίπτωσή σου θα δοκίμαζα έναν crown xls1502 (θα οδηγηθεί από τον προ σου άνετα καθώς έχει ρύθμιση ευαισθησίας στα ,75 εκτός από το 1,4 και δεν θα έχεις και θέμα με hum που έχουν τα πολύ ευαίσθητα). Δεν υπάρχει κανα μαγαζί εκεί κοντά σου να νοικιάσεις - δοκιμάσεις κάποιον;

Κατάστημα με επαγγελματικό ήχο

A

AKARL

Guest
Λοιπόν τα ηχεία σου δεν πολύ ευαίσθητα οπότε στην περίπτωσή σου θα δοκίμαζα έναν crown xls1502 (θα οδηγηθεί από τον προ σου άνετα καθώς έχει ρύθμιση ευαισθησίας στα ,75 εκτός από το 1,4 και δεν θα έχεις και θέμα με hum που έχουν τα πολύ ευαίσθητα). Δεν υπάρχει κανα μαγαζί εκεί κοντά σου να νοικιάσεις - δοκιμάσεις κάποιον;

Κατάστημα με επαγγελματικό ήχο
Όχι από όσο γνωρίζω, ίσως ξέρει ο Όλντυ ή κάποιος άλλος Καστρινός. Γροικάτε κοπέλια;
[DOUBLEPOST=1516998149][/DOUBLEPOST]Να κάνουμε και ένα μουσικοχορευτικό διάλλειμα; ;)

Ας κάνουμε .... :dance2::dance::dance2:

A

AKARL

Guest
Λοιπόν, ο κύβος ερρίφθη και δεν είναι νκορ κνορ.

Βρίσκω τον Κράουν ΧΛΣ-1502 με 0,75 αβουγουδού στο Βον Στούδιο (που είναι και η αντιπροσωπεία).

Την αγορά (μάρκετ στο χωριό μου) των επαγγελματικών συσκευών δεν τη γνωρίζω (έτσι δεν ξέρω τι παίζει με περιθώρια κέρδους κλπ.) γιατί ως τώρα ασχολούμουν μόνο με τις χαϊ-φαϊ συσκευές . :roflmao:

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης του Κράουν με περίπου 0,64 αβουγουδού (είτε από άλλο κατάστημα είτε από καμμία "άκρη" στο Βον Στούδιο); :help:

Reaction score
6.204
Λοιπόν, ο κύβος ερρίφθη και δεν είναι νκορ κνορ.

Βρίσκω τον Κράουν ΧΛΣ-1502 με 0,75 αβουγουδού στο Βον Στούδιο (που είναι και η αντιπροσωπεία).

Την αγορά (μάρκετ στο χωριό μου) των επαγγελματικών συσκευών δεν τη γνωρίζω (έτσι δεν ξέρω τι παίζει με περιθώρια κέρδους κλπ.) γιατί ως τώρα ασχολούμουν μόνο με τις χαϊ-φαϊ συσκευές . :roflmao:

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης του Κράουν με περίπου 0,64 αβουγουδού (είτε από άλλο κατάστημα είτε από καμμία "άκρη" στο Βον Στούδιο); :help:
ο daharis απο καπου τον ειχε παρει με κανα τριακοσαρι, οποτε ρωτησε τον . Το καλυτερο ειναι αν εχεις καποιο δικο σου ανθρωπο με επιχείρηση να το παρει μεσω αυτης και να το παραγγειλεις μεσω thomann για να γλυτωσεις το φπα, μιας και ειναι κομπλε και απο θεμα αξιοπιστίας .

Reaction score
2.428
Συγγνωμη για την παρεμβαση αλλα το φπα δεν μπορει να το γλυτωσει κανεις,ειτε ειναι επιχειρηση ειτε ιδιωτης.Απλα απο τη στιγμη που θα κοπει τιμολογιο εντος Ε.Ε ειναι ενδοκοινοτικη συναλλαγη δεν πληρωνεις το φπα στον πωλητη (tax free) αλλα τον πληρωνεις εδω στην Ελλαδα.
Μαλιστα ειναι τοσο αδικο το συστημα που εκει αφαιρειται ουσιαστικα 19% (εαν ειναι πχ Γερμανια) κι εδω πληρωνεις 24%.

Reaction score
6.204
Συγγνωμη για την παρεμβαση αλλα το φπα δεν μπορει να το γλυτωσει κανεις,ειτε ειναι επιχειρηση ειτε ιδιωτης.Απλα απο τη στιγμη που θα κοπει τιμολογιο εντος Ε.Ε ειναι ενδοκοινοτικη συναλλαγη δεν πληρωνεις το φπα στον πωλητη (tax free) αλλα τον πληρωνεις εδω στην Ελλαδα.
Μαλιστα ειναι τοσο αδικο το συστημα που εκει αφαιρειται ουσιαστικα 19% (εαν ειναι πχ Γερμανια) κι εδω πληρωνεις 24%.
Συγνωμη αλλα δεν ειναι ετσι μαλλον κατι δεν εχεις διαβασει καλα. Εδω καταβαλεις το φπα μονο αν το μεταπωλήσεις το αντικειμενο. Αν το κρατησεις για την επιχειρηση σου δεν το καταβαλεις ποτε.

Reaction score
2.428
Εχω επιχειρηση γι αυτο στο λεω.
Δεν διαφωνω σε αυτο που λες αλλα πως θα του αγορασει εναν ενισχυτη καποιος επαγγελματιας πχ φιλος υδραυλικος,γιατρος, η τελος παντων οποιοσδηποτε δεν μπορει να μεταπωλησει τον ενισχυτη λογω επαγγελματος;

Συγγνωμη για το off-topic.

Reaction score
1.220
Εχω επιχειρηση γι αυτο στο λεω...
Εγώ όταν είχα επιχείρηση δε πλήρωνα ΦΠΑ σε ενδοκοινοτικές αγορές ούτε στον πωλητή ούτε στο κράτος. Επίσης ο Thomann (και άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά μαγαζιά) μας χρεώνουν και αφαιρούν τον ΦΠΑ της χώρας μας. Πριν ένα μήνα παρήγγειλα τον 1502 με 24% ΦΠΑ, φυσικά ήταν φθηνότερος από τα τοπικά μαγαζιά και τώρα τον έχουν ρίξει όλοι ακόμα πιο κάτω.

Reaction score
2.428
Εγώ όταν είχα επιχείρηση δε πλήρωνα ΦΠΑ σε ενδοκοινοτικές αγορές ούτε στον πωλητή ούτε στο κράτος. Επίσης ο Thomann (και άλλα μεγάλα Ευρωπαϊκά μαγαζιά) μας χρεώνουν και αφαιρούν τον ΦΠΑ της χώρας μας. Πριν ένα μήνα παρήγγειλα τον 1502 με 24% ΦΠΑ, φυσικά ήταν φθηνότερος από τα τοπικά μαγαζιά και τώρα τον έχουν ρίξει όλοι ακόμα πιο κάτω.
Ας μην διαφωνησουμε σε αυτο τωρα,ουτως η αλλως δεν ειναι αυτο το θεμα στο νημα.Εαν διαβασεις καλα τα γραφομενα μου θα καταλαβεις τι εννοω:)
Εμενα αλλo με ενδιαφερει.........:p
Ο crown καλος και με τι συνοδα;

A

AKARL

Guest
ο daharis απο καπου τον ειχε παρει με κανα τριακοσαρι, οποτε ρωτησε τον . Το καλυτερο ειναι αν εχεις καποιο δικο σου ανθρωπο με επιχείρηση να το παρει μεσω αυτης και να το παραγγειλεις μεσω thomann για να γλυτωσεις το φπα, μιας και ειναι κομπλε και απο θεμα αξιοπιστίας .
Γιατί, τώρα, αφτό ουδεμία εντύπωση μου προκαλεί; :D

Φοβάμαι ότι δεν έπχιασες το υπονοούμενο του Αλέξανδρου.

Εδω καταβαλεις το φπα μονο αν το μεταπωλήσεις το αντικειμενο. Αν το κρατησεις για την επιχειρηση σου δεν το καταβαλεις ποτε.
Να, είδες, σου το είπε ξεκάθαρα! :D

Δεν διαφωνω σε αυτο που λες αλλα πως θα του αγορασει εναν ενισχυτη καποιος επαγγελματιας πχ φιλος υδραυλικος,γιατρος, η τελος παντων οποιοσδηποτε δεν μπορει να μεταπωλησει τον ενισχυτη λογω επαγγελματος;
Σε αφτό έχεις δίκιο. Δε θα μπορεί να τον μεταπωλήσει. Τι τον εμποδίζει, όμως, ως κουμπάρο ή σύντεκνό μου, να τονέ φέρει στο σπίτι μου για να τον "ακούσουμε"; Μπορεί να μου αρέζει πάρα πολύ και έτσι να θελήσω να τον "ακούσω" για καμμιά βδομαδούλα ακόμα ... και σύρε-ξέσυρε να τονέ ξεχάσει στο σπίτι μου επ΄αόριστον. ;)

:help: Ζητείτε επιγώντος κάτωχος επαγγελματικού ΑΦΜ για συντεκνιά ή κουμπαριά .... Πληροφορίε εντώς.

Εμενα αλλo με ενδιαφερει.........
Ο crown καλος και με τι συνοδα;
Όταν, με το καλό, έχω το εργαλείο στα χέργια μου δεσμεύομαι να ποστάρω αναλυτική δοκιμή που θα ζήλευε ακόμα και ο .... Σταματάκος! :taunt:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.931
Το ΦΠΑ υπάρχει τρόπος να το γλυτώσεις, αυτό είναι δεδομένο, είτε αγοράσεις από εξωτερικό, είτε από ντόπιο μαγαζί, απλώς θα πρέπει να κοπεί τιμολόγιο προς το μαγαζί που έχεις ένα φίλο να σε εξυπηρετήσει.

Κράουν έχω "ακούσει" με ο,τι ηχεία φαντάζεστε, από Μάρτιν Λόγκαν τέρατα, έως 801 και μεγάλα σπεντορ. Ποτέ δεν αποτέλεσε θέμα η δήθεν χαμηλή ποιότητα στην "απόδοση" του "επαγγελματικού" κράουν, ίσα ίσα το αντίθετο ήταν εμφανές, ενώ βέβαια η οδήγηση ήταν πάντοτε άριστη, καθότι ... κράουν.

A

AKARL

Guest
Το ΦΠΑ υπάρχει τρόπος να το γλυτώσεις, αυτό είναι δεδομένο, είτε αγοράσεις από εξωτερικό, είτε από ντόπιο μαγαζί, απλώς θα πρέπει να κοπεί τιμολόγιο προς το μαγαζί που έχεις ένα φίλο να σε εξυπηρετήσει.

Κράουν έχω "ακούσει" με ο,τι ηχεία φαντάζεστε, από Μάρτιν Λόγκαν τέρατα, έως 801 και μεγάλα σπεντορ. Ποτέ δεν αποτέλεσε θέμα η δήθεν χαμηλή ποιότητα στην "απόδοση" του "επαγγελματικού" κράουν, ίσα ίσα το αντίθετο ήταν εμφανές, ενώ βέβαια η οδήγηση ήταν πάντοτε άριστη, καθότι ... κράουν.
Πέστα βρε χρυσόστομεαυτιά! Εδά μόνο έχω αρχίσει να κατέω, μιάν ολιά, από αφτά που λες... :thumbsup:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.931
Κοίτα, τα "επαγγελματικά" εργαλεία φτιάχνονται με σκοπό να βγάζουν τα βατ που λένε και σερί, δηλαδη να δουλεύουν πχ σε ένα κλάμπ στο μαξ (θα έχεις δει τα λαμπάκια του κλιπαρισματος να τραιμοπαιζουν στις προσόψεις των ενισχυτών ή και των ενεργών ηχείων) για πολλές ώρες καθημερινά, για χρόνια.. κάτι αντίστοιχο ως δοκιμασία αν το κάνεις σε οικιακά προϊόντα ήχου, είναι δεδομένο ότι θα τα πάρεις στο χέρι με τη μία.

Όχι ότι δε χαλάνε τα επαγγελματικά, ούτε όλα τα επαγγελματικά είναι άρτιας κατασκευής, κι αυτά τινάζουν τα πέταλα, αναλόγως της ποιότητας κατασκευής τους φυσικά, και γι'αυτό η κραουν έχει "καλό όνομα" στην πιάτσα, όπως κι η JBL.

Στην πράξη, κι ας δούμε αξιόλογα μηχανήματα οικιακής χρήσης, αν πάρεις ένα μεγάλο μπιενταμπλεγιου, πχ το 801, και το αρχίσεις τέρμα τα γκάζια με έναν Νέμο ή κλασέ ωμέγα στην τσίτα, στα κόκκινα, με Μόμπι και τρανς για ένα 8-ωρο, ξέρεις καλά ότι θα τα κάψεις όλα, στάχτη και μπουρμπερη. Μια αντίστοιχη δοκιμασία με JBL και κράουν, είναι η καθημερινότητά τους και δε θα ιδρώσει η μασχάλη κανενός. Οπότε, βγάζεις κάποια συμπεράσματα...

A

AKARL

Guest
αν πάρεις ένα μεγάλο μπιενταμπλεγιου, πχ το 801, και το αρχίσεις τέρμα τα γκάζια με έναν Νέμο ή κλασέ ωμέγα στην τσίτα, στα κόκκινα, με Μόμπι και τρανς για ένα 8-ωρο, ξέρεις καλά ότι θα τα κάψεις όλα, στάχτη και μπουρμπερη.
:roflmao::roflmao::roflmao:

Η επιλογή του συγκεκριμένου ηχείου είναι, φαντάζομαι, ... εντελώς τυχαία... :rofl:

A

AKARL

Guest
Είναι κουφ@λ@ σου λέω. Μεγάλη.
Αχ, βρε Ντόκτορ, τι πρέπει να έχεις τραβήξει από αφτόν τον τρομοκράτη. :(:oops:

Η αρχική μου συμπάθεια προς το πρόσωπό σου έχει εμπλουτισθεί και με ενσυναίσθηση αναλογιζόμενος τι είδους και πόσο μπούλυινγκ έχεις υποστεί απ΄ τον ΕΑΡ. :eek:

Reaction score
30.453
Ζητείτε επιγώντος κάτωχος επαγγελματικού ΑΦΜ για συντεκνιά ή κουμπαριά .... Πληροφορίε εντώς.
Επαγκελματηκού βρε αγράμαται!
[DOUBLEPOST=1517226298][/DOUBLEPOST]
:roflmao::roflmao::roflmao:

Η επιλογή του συγκεκριμένου ηχείου είναι, φαντάζομαι, ... εντελώς τυχαία... :rofl:
Είναι κουφ@λ@ σου λέω. Μεγάλη.
Μπιεντάμπλιγιου και έναν ομμάτ!:dance2:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.838
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR