Τι ηχεία και ενισχυτικά έχουμε;

BLUES

TV
Reaction score
974
Εχουν γινει καποιες αλλαγες τον τελευταιο χρονο
Ενισχυτης ASR Emmiter 1 Blue version
Dac Wavedream Rockna single end
Ηχεια ATC 50 passive
Kαλημερα ,καλη χρονια σε ολους
Καποιες βελτιωσεις εχουν γινει
Αναβαθμιση Atc σε SL version με νεο κροσοβερ με Μουντορφ σιλβερ γκολντ,
Ακουστικη βελτιωση χωρου ακροασης και μετρηση με βοηθεια του Χαρι
Καλωδιωση απο την σειρα Hydra SIGNALPROJECT σε ρευματος και ιντερκοννεκτ
Αurender N-100 H ως πλειερ
usb καλωδιο Currius
Kαι μαζι και το συστημα οικιακου κινηματογραφου
Τρανσπορτ------Panasonik dmp-ub- 900 4k uhd 3d
Media player-Dune solo HD 4K
Cosmote tv-Netflix
hdmi-----Hama
Ψηφιακο καλωδιο 75 ομ-----Κρις Σαμοβιγκο----
Τηλεοραση LG OLED 55BV7-Z
Ηχομπαρα LG SJ-9

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Δυο πρωτο ''χερια'' νεροχρωμα για αρχη... Επεται ξυσιμο ξανα και επεξεργασια για να ''πεσει'' η ενταση στο χρωμα κλπ... Για την ωρα τις αφησα ετσι γιατι εχω άλλες υποχρεώσεις. Οσο για τη μεση ευτυχως ηταν παροδικο :). Στα συγκεκριμένα ηχεια λετε να εχω οφελος αν πειραματιστω και με ακιδες?
IMG_6074g.jpg

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.660
Το συστημα μου, επειτα απο καποιες σημαντικες αναβαθμισεις:

Cd: Audio Analogue Maestro 24/192 Rev. 2.0
Προενισχυτης: Audio Analogue Maestro Line Reference
Τελικοι: Audio Analogue Maestro Monoblock Reference
Προενισχυτης phono: Goldnote PH7 & PSU7
Ηχεια: Rosso Fiorentino Volterra
Πικ-απ: Vyger Timor GEN.II, Goldnote U-39, Bluelectric/Torlai Virus
DAC: Audio Analogue/Airtech Vivace
Ραδιοφωνο: Audio Analogue Cherubini Tuner USB/DAC
Καλωδιωσεις: BCD Engineering
Aυτο το ιταλικο συστημα θελει φωτο!

Z

Zdimis

Guest
Δυο πρωτο ''χερια'' νεροχρωμα για αρχη... Επεται ξυσιμο ξανα και επεξεργασια για να ''πεσει'' η ενταση στο χρωμα κλπ... Για την ωρα τις αφησα ετσι γιατι εχω άλλες υποχρεώσεις. Οσο για τη μεση ευτυχως ηταν παροδικο :). Στα συγκεκριμένα ηχεια λετε να εχω οφελος αν πειραματιστω και με ακιδες?
View attachment 87638
toe in τιποτα :) ?

Reaction score
138
Παρ' ότι το έχω αναφέρει σε άλλη συζήτηση και ας αναφέρω το σύστημά μου για να πω τον πόνο μου:
- Amp: Rotel michi RHB-10 αναβαθμισμένο (από γνώστη του εργαλείου)
- Pre: α) Gamut C2r επίσης σοβαρά αναβαθμισμένο τόσο στη τροφοδοσία όσο και στους τελεστικούς (ακριβούτσικη αναβάθμιση λόγω τελεστικών), β) Rotel michi RHC-10 (passive) σε αγγελία για πώληση
- Phono: Thorens TD166 mkVI, με καλωδίωση VDH και κεφαλή Sumiko Blue Point II (mc υψηλοέξοδη), με αφαίρεση του χάρμπορντ από κάτω και στήριξη σε ακίδες Oehlbach
- Phono stage: Dynavector p75 mk3
- CDP: Advance Acoustic mcd204 (Στα χέρια του PeterMeni για ολική αναβάθμιση)
- Speakers: Triangle Genese Quartet
- Καλώδια ρεύματος: Kimber PK-10, Pangea AC14-SE
- Πολύπριζο: Supra
- Interconnect, καλώδια ηχείων: Atlas

Το πρόβλημά μου:
1) χώρος με αντήχηση και στατικά (δεν λύνεται ελέω συζύγου) και μεγάλη απόσταση ακρόασης (ανάλογη βέβαια και η απόσταση μεταξύ των ηχείων χωρίς να γίνεται "τρύπα").
2) Αυτό που με τρελαίνει: Μεσαίες σε... ισπανική υποχώρηση. Τόσο, που μοιάζουν επιπλέον να έχουν χροιά σαν να ακούγονται μέσα από πλαστικό σωλήνα. Και όχι: Δεν είναι τα ηχεία όπως μου είπε κάποιος ή ο χώρος (από μόνος του). Τοποθέτησα έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή Marantz 2x80w για δοκιμή. Εντάξει μπέρδευαν τα όργανα, άκουγες τη μισή ηχογράφηση αλλά... τα μεσαία και οι φωνές των τραγουδιστών ήταν εκεί. Μπροστά, διάφανες, ζωντανές και πιο πραγματικές. Πως το έλυσα? Στην αρχή >:(>:(>:( και μετά :cry::cry::cry:

Reaction score
132
Σήμερα παρέλαβα το νέο μου σετάκια για το γραφείο.Προσωπικά μου αρέσουν τα σασί plexiglass κι έτσι προχώρησα σε παραγγελία των tsakiridis-devices Artemis plus (6550) και ένα alexander προενισχυτη με βελτιωμένο πακέτο της εταιρείας(.Τρεις μετασχηματιστές κτλ).Αύριο θα τα συνδέσω και θα στείλω εντυπωσεις .

Attachments

Reaction score
132
Έτοιμος.Εβαλα και προχειρο ζευγάρι καλώδια ηχείων kimber 8tc που μου είχε μείνει.Τωρα πρέπει να βάλω κι ένα super audio cd marantz που έχω.Οποιος κρητικός θέλει κερνάω ρακί.

Attachments

Reaction score
199
Έτοιμος.Εβαλα και προχειρο ζευγάρι καλώδια ηχείων kimber 8tc που μου είχε μείνει.Τωρα πρέπει να βάλω κι ένα super audio cd marantz που έχω.Οποιος κρητικός θέλει κερνάω ρακί.
Τα ηχεία είναι των αδελφών Τσακιρίδη;

Reaction score
132
Τα ηχεία είναι των αδελφών Τσακιρίδη;
φίλε Σάκη όχι,είναι ένα κιτ της audax που είχα στις κούτες στην αποθήκη από το 1993 περίπου.Απλά είχα 2 logo των Αγαπητών αδελφών και τα έβαλα γιατί μου άρεσαν σαν σχέδιο.

Reaction score
3.091
View attachment 87638
Αποσβετικό υλικό μεταξύ βάσης και ηχείου,υπάρχει;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Αποσβετικό υλικό μεταξύ βάσης και ηχείου,υπάρχει;
Καλησπέρα, ναι εχω βαλει και για ασφαλεια. Καποια στιγμη θα παρω και ακιδες να πειραματιστω. Για το εδαφος μονο όχι για βαση προς ηχειο...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.804
Αυτό το διημερο ακουω τα spendor s3/5 τα εχω σε βασεις της norstone 60cm γεμισμένες με αμμο. Είναι φθηνες αλλα στοιβαρες, γινεται δουλεια. Δοκιμαζω Creek destiny σαν pro με τον τελικο της Rotel rb 1070 (αποφασίζω αν θα κρατηθεί ο rotel). Ο creek μονος του παιζει καλα αλλα τα αναίσθητα μικρα σε καποιες ηχογραφήσεις επωφελούνται από την εξτρα δυναμη του rotel.

B

Berzo

Guest
Ξεκινώ αυτό το πολύ γενικό θέμα με την προοπτική να φιάξουμε σιγά σιγά μια database από τα ηχεία που έχουν τα μέλη μας και τον τρόπο με τον οποίο τα οδηγούν.

Θα ήθελα λοιπόν να αναφέρετε εδώ τι ηχεία έχετε και με τι ενισχυτικά τα ακούτε. Δύο λόγια για τον λόγο της επιλογής θα ήταν επιθυμητό.

Έτσι βοηθούμε άμεσα κάποιους που ψάχνονται και δεν έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα εν λόγω σετ.

- Να σημειώσω ότι δεν είναι ανάγκη να είναι hi end πανάκριβες συσκευές... Όποιος νομίζει ότι έχει βρει ένα καλό ταίρι για τα ηχειάκια του, ας μας πει το σετάκι του. Φυσικά μπορεί να είναι και ιδιοκατασκευές.
Harbeth HL5S / Shindo Aurieges / Shindo Shinonia Monoblocks με στουντιακές λυχνίες Siemens F2A της δεκαετίας του ΄70 / Meridian 808. Υπέροχος ήχος με διαφάνια, φινέτσα, και εκπληκτικό soundstage. Ένα πιο "νορμαλ" και εξαιρετικό ματσάρισμα είναι Harbeth c7es3 με LFD mak V και Rega RP6 με κεφαλή Rega Elys 2. Έχει όλα τα καλά του Hi Fi με απίστευτη μουσικότητα. Καταπληκτικός συνδιασμός!!! Άλλος εξαιρετικός συνδιασμός είναι Harbeth c7es3 με Luxman 507ux. Ο Luxman είναι λίγο πιο διάφανος και παρέχει πολλές ευκολίες ενώ ο LFD έχει καλύτερες χροιές και τα όργανα έχουν λίγο πιο πολύ σάρκα. Τα μηχανήματα που περιγράφω τα είχα στο σπίτι μου για περισσότερο από ένα χρόνο και ήταν απόλυτα στρωμένα. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
[DOUBLEPOST=1519097050][/DOUBLEPOST]
Harbeth HL5S / Shindo Aurieges / Shindo Shinonia Monoblocks με στουντιακές λυχνίες Siemens F2A της δεκαετίας του ΄70 / Meridian 808. Υπέροχος ήχος με διαφάνια, φινέτσα, και εκπληκτικό soundstage. Ένα πιο "νορμαλ" και εξαιρετικό ματσάρισμα είναι Harbeth c7es3 με LFD mak V και Rega RP6 με κεφαλή Rega Elys 2. Έχει όλα τα καλά του Hi Fi με απίστευτη μουσικότητα. Καταπληκτικός συνδιασμός!!! Άλλος εξαιρετικός συνδιασμός είναι Harbeth c7es3 με Luxman 507ux. Ο Luxman είναι λίγο πιο διάφανος και παρέχει πολλές ευκολίες ενώ ο LFD έχει καλύτερες χροιές και τα όργανα έχουν λίγο πιο πολύ σάρκα. Τα μηχανήματα που περιγράφω τα είχα στο σπίτι μου για περισσότερο από ένα χρόνο και ήταν απόλυτα στρωμένα. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Ξέχασα να αναφέρω πως το τρέχον πικάπ μου είναι το Rega p6 - με κεφαλή την Audiotechnica Art 9 και καλώδια ηχείων LFD Hybrid. ; Έκανα και λάθος προηγουμένως αντί για RP6, Rega RP3 ήθελα να πω.

Reaction score
2.428
Nα μαι παλι κι εγω........:hi:

Το συστημα αλλαξε ξανα :idk: δεν φταιω εγω....το διαβολακι...:devilish:

Ριζικες αλλαγες δυναμικες :superman:

Pre/Dac Teac ud-503
Τελικος Crown xls 1502
Cd player Teac cd-1000 sacd
Tube buffer Musical Fidelity X10-V3
Πικαπ Lenco L-3808-AT95E

Ευτυχως μεινανε τα ηχεια :biggrin: Bc Acoustiques Act-2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ