- Reaction score
- 58.077
Για να υφίσταται επαρκές δυναμικό περιθώριο (headroom) υπό διψήφιο πλήθος Watts ωφέλιμης ισχύος,η ακρόαση οφείλει να γίνεται με συνεχή μέση στάθμη αντιστοιχούσα σε απόδοση ισχύος κατώτερη - έως και ίση με σχετική επιείκεια - του 1 (ενός) Watt.Αντε παλι, η μερα που 'ναι εγω καρφωνω εαυτον στο σταυρο του hi-fi ...
λοιπον
τα ηχειακια μου εχουν 92 db ευαισθησια
τα δυο 95 στο μετρο
92 στα 2 μετρα
89 στα 3 στα οποια εγω θελω να καθομαι γιατι ετσα μου καπνισε ...
παμε λοιπον (δις)
1 watt 89 db
2 92
4 95
8 98
16 101
32 104
64 107
128 110
256 113
512 116
1024 119
2048 121
4096 124
για να ακροαστω λοιπον συνφωνα με τα ευαγγελια θελω ενισχυτικα στα 4κwatt ...
κανω σωστα τσι λογαριασμους ?
ο χωρος μου ομως προσθετει καποια db λογω των οριων του, ομως το πραμα αρχιζει και βρωμει καθοτι αφροντιστος ηχητικα ...
ερωτησις
εαν εγω με καποιο τροπο περιορισω τσι ακροασεις μου (ακουστικως - μη βαρατε- μπορω να το κανω, καθως απο μια ενταση και πανω ο ηχος μου δεν εχει τη μαγεια που ειχε πριν) στα 107 db με τα 64 βατακια απου σιγουρα εχει ο παρασαουντας ακουω ασυμπιεστα ? (ας βγαλωμε το χωρο απο την εξισωση ...)
οποτε - καθοτι αφραγκος- μενοντας εκει μπορω μετα ν' ασχοληθω με τσι χροιες και τα ρεστα ?
ή κανω καπου λαθος στη συλλογιστικη μου ? - αν μου ξεφευγει κανα db επισημανατε μεν συνχωρησατε δε ...
Ακόμα και αυτή η συνθήκη δεν θα ήταν από μόνη της ικανή,σε συνάρτηση προς το ενεργειακό περιεχόμενο του προγράμματος,την κατανομή στην απορρόφηση ηχητικής ενέργειας από τις επιφάνειες δεδομένου χώρου και τις ικανότητες του τροφοδοτικού...
Και ανάλογα με τα μουσικά ιδιώματα που προτιμάς,δεν θα αναμενόταν ποτέ να εισπράξεις ρεαλιστική ψευδαίσθηση για το αποδιδόμενο ηχητικό πεδίο...
Κι εδώ ερχόμαστε στην πλύση εγκεφάλου επί δεκαετίες με ολιγόβατα ενισχυτικά και ΄΄Μαγικό Πρώτο Watt΄΄.Η επικαλούμενη ΄΄Μαγεία΄΄ στηρίζεται ακριβώς στο ότι δυναμικό περιθώριο με αποδεκτές παραμορφώσεις νοείται σε τέτοια ενισχυτικά αποκλειστικά για αποδιδόμενη ισχύ ίση προς...υποδιαιρέσεις του Watt.
Γι αυτό και ανάλογα ενισχυτικά στάδια καθίστανται πρόσφορα για οδήγηση...ακουστικών.Το Headroom είναι που θα παρέχει το αβίαστο και με απουσία γρεζιού ακροαματικό αποτέλεσμα...
Ας ληφθεί ως παράδειγμα ο ολοκληρωμένος Emotiva A-100.Η έξοδος των ακουστικών παρέχει δυνατότητα να παρακαμφθεί μέσω jumpers το κύκλωμα υποβάθμισης της ισχύος,ούτως ώστε ν'αποδιδόταν από εκείνη ίδια τιμή ισχύος με την έξοδο ηχείων...Έστω και αν είναι μονοτελική η τοπολογία,θα παρέχεται εν τοιαύτη περιπτώσει επαρκές headroom - με δεδομένη τη λογική εγκράτεια ως προς τη στάθμη κατά την εφαρμογή.
Οφείλεις να γνωρίζεις την τιμή στην οποία προδιαγράφεται η δυνατότητα για στιγμιαία απολαβή ισχύος.Αυτά όμως τα έχουμε ήδη πει σε παρελθούσα περίσταση...πως μπορω να το ξερω-μαθω αυτο ? αυτα ειναι
Για λόγους ασφαλείας,μπορείς να θεωρήσεις πως ισχύει η παρακάτω προδιαγραφή ως προς τη διαχείριση ισχύος τους:δηλαδη μπορω να ακουω υγειως μεχρι 89 db ? και αυτα υπο τσι προϋποθεσεις που θετεις παρακατω ...
οκ , πως θα το λογαριασω ομως ? δε το 'χω ...
...
Maximal power handling with musical program: 250W
Αλλιώτικα,μπορείς ν'αποταθείς στον κατασκευαστή.
Headroom επίσης είναι μεταφορικώς ο χώρος που μένει αδιάθετος εντός του...ακατοίκητου,άμα η φαιά ουσία του εγκεφάλου μένει ανενεργή.Παραδείγματος χάριν,διαθέτεις μπόλικο headroom άμα εξακολουθείς να ψάχνεσαι με μονοτελικές προενισχυτικές βαθμίδες ενώ ακόμα και η διαθέσιμη πηγή σου (Yamaha SACD) έχει πλήρως ισορροπημένη τοπολογία στην αναλογική της έξοδο...Ρε μάγκες ήντα μοδαφάκας είν' αφτό τοπωστολεειοηαρκαιοντιμιφούτης ... χέντρουμ! Γιου χεβ του χήαρ ιτ του μπιλήβ ιτ! Γρέζι ρούλλλλζζζζζζζ ..... Κράουν ούμπερ άλλες!
Τον Εμοτίβα ΠΤ-100 τον έχει κανείς επαέ στο αβουσάιτ;
Έβγαλες κιόλας το ενισχυτικό σου σύνολο στο κλαρί όπως διαπιστώνεται...
Last edited: