Ιδέα για Ebooks Avsite

Reaction score
90
Έχω μια ιδέα να οργανώσουμε όλη την πληροφορία του AvSite όσον αφορά επιλογή ηχοσυστημάτων, ματσάρισμα, speakers positions, room sound treatment σε 2-3 οργανωμένα ebooks σε μορφή PDF στα Ελληνικά.

Τα ebooks θα δινονται δωρεαν μονο στα μελη, και αυτο θα βοηθησει την κοινοτητα και οποιονδηποτε νεο. Επισης θα βοηθησει την ανοδο της ποιοτητας σε συζητησεις.

Πως σας φαινεται αυτο???

ΥΓ
Ειμαι σε διαδικασια ηδη που εχω ξεκινησει ενα σκαριφημα των ebooks

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..εξαιρετικη ιδεα, πραγματι! Μια επιφυλαξη μονο: πως θα συμφωνηθουν, εστω και τα βασικα;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.015
Δικηγόρος © AVsite said:
Οποιοσδήποτε έχει γράψει κάτι που μπαίνει σε ένα pdf, όπου και να διανεμηθεί αυτό μπορεί να ζητήσει δικαιώματα. Ακόμα και αν υπάρχει ρητή συγκατάθεση, χρειάζεται γραπτή. Πράγμα πρακτικά αδύνατο με τα γραπτά ενός φόρουμ.

Reaction score
90
Μια ιδεα ειναι να γινει κοινοποιηση του online εγγραφου (πχ google doc) σε ολους τους contributors
με δικαιωματα edit
και αναφορα στους συντακτες

η αλλη ιδεα ειναι απλα curation της γνωσης απο το διαδικτυο (ελλαδα και εξωτερικο)

μου ηρθε αυτη η ιδεα γιατι στην ερευνα μου τελευταια ειδα οτι χανω πολυ χρονο, στο να κροσαρω τη γνωση, και θα ηταν καλο να υπαρχει ενα reference

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.781
Αν υπαρχει σε μορφη pdf εδω μεσα στο site τι διαφορα εχει απο τα γραπτα που ηδη υπαρχουν?

Νομιζω οτι το δυσκολο ειναι να κανει καποιος την δουλεια :thumbsup:

D

deleted user 10898

Guest
Υπάρχει διαφορά .. Μόλις θυμώσω θα σας κάνω μυνηση για το pdf. Για τα ποστ μου δεν μπορώ να σας μυνήσω...

Reaction score
138
Σωστό καταρχήν αλλά υπάρχει λύση. Τα προβλήματα είναι αλλού κατά την ταπεινή μου γνώμη:
1) υπάρχουν θέσφατα και ευαγγέλια στο hi-fi? (το γούστο π.χ. δεν έχει θέσφατα...)
2) Η τεχνολογία προχωράει. Καθώς και τα προϊόντα που συνεχώς βγαίνουν. Πως θα ενημερώνονται τα e-books?
3) Συμφωνώ με τον Τεγόπουλο
4) Αν μπουν όλα σε e-books, μετά τι θα (ξανα)συζητάμε????β

Reaction score
90
Σωστό καταρχήν αλλά υπάρχει λύση. Τα προβλήματα είναι αλλού κατά την ταπεινή μου γνώμη:
1) υπάρχουν θέσφατα και ευαγγέλια στο hi-fi? (το γούστο π.χ. δεν έχει θέσφατα...)
2) Η τεχνολογία προχωράει. Καθώς και τα προϊόντα που συνεχώς βγαίνουν. Πως θα ενημερώνονται τα e-books?
3) Συμφωνώ με τον Τεγόπουλο
4) Αν μπουν όλα σε e-books, μετά τι θα (ξανα)συζητάμε????β
Σωστος ο παιχτης

Κανενα ebook δεν μπορει να τα καλυψει ολα. Θα ειναι απλα η προθερμανση, και καποιοι μπουσουλες/γνωμες

π.χ. σκεφτομαι για το speakers positioning να λεει πως ο Α προτεινει αυτο το κολπο, ο Β εκεινη τη μεθοδο, ο Γ λεει πειραματισου ελευθερα (sorry για την απλοποιηση του παραδειγματος).

Κοινως να εχει μια "φιλτραρισμενη" πολυφωνια, για να ξερει ο αναγνωστης πως να ξεκινησει το ταξιδι του σε αυτο το μαγικο κοσμο, με οσο το δυνατον λιγοτερα απροοπτα και λιγοτερες σπαταλες και απογοητευσεις

Μια ενοτητα FAQ & Common Problems Troubleshooting θα ειναι επισης χρησιμη

Επισης σκεφτομαι να φτιαξω ενα public google doc και να δωσω προσβαση read & comments σε οποιον εχει ενα ειδικο Link (το οποιο οι contributors θα το στελνουμε σε επιλεγμενα μελη μεσω PM)

Αφου βγει κατι ικανοποιητικο βγαινει η beta version του πρωτου ebook

Δε μπορω να δεσμευτω για το ποσο χρονο θα διαθεσω σε αυτο το project ουτε για μελλοντικα updates. Τα ebooks σιγουρα δεν θα ειναι copyrighted απο μενα. Θα ειναι ας πουμε GPL και ο καθενας ας το κανει οτι θελει.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.418
Φιλε @karolost κάνε την παρακάτω σκέψη-άσκηση.
Οποιος θέλει, π.χ. εσύ, φτιάχνει ένα ebook με το θέμα ή τα κεφάλαια που τον ενδιαφέρει. Και αρχίζει να βάζει στοιχεία από βιβλιογραφία και από πηγές όπως εδώ μέσα και αλλού. Σε πρώτη φάση η αξιοπιστία του πράγματος θα έχει να κάνει με τη σωστή καταγραφή (όχι όμως copy paste) των απόψεων και φυσικά τη σωστή και αλάθητη παραπομπή στην πηγή κάθε φορά π.χ. ο costasEAR στις 30/02/2049 ανέφερε ότι τα facts of life είναι 1,2,3,4....
Οταν λοιπόν το κάνεις αυτό θα διαπιστώσεις πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα, πόσο δύσκολη είναι η τεκμηρίωση των απόψεων του καθενός πάνω σε μια επιστημονική βάση και πως θα πρέπει κάθε φορά να διαχωρίζεις τι είναι προσωπική άποψη και τι είναι αποτέλεσμα ερευνητικής δουλειάς σε κάποιο εργαστήριο (αν θέλεις να έχει κάποια αξία αναφοράς το εγχειρίδιο αυτό αλλιώς είναι θα είναι ακόμα καφενείο :whistling: ) και τέλος πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είσαι ώστε να μη βρεθεί κάποιος και σε κατηγορήσει για λογοκλοπή, ιδιόχρηση πνευματικής ιδιοκτησίας, προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δενξερωγωτιαλλο.
Οταν συνειδητοποιήσεις πόσο δύσκολο είναι αυτό να το κάνεις μόνος σου τότε σκέψου πόσες τάξεις μεγέθους πιο δύσκολο θα είναι αυτό αν οι συγγραφείς είναι πολλοί. Θα καταλήξει στην ουσία ένα ακόμα wiki-audio-video το οποίο όμως λόγω της μικρής συμμετοχής δεν θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιο credibility όπως η wikipedia όπου και εκεί σκέψου τι moderation χρειάζεται από πίσω.
Εν ολίγοις, αυτό που φαντάζεσαι προσπαθούμε να γίνει στο φορουμ με τα εκάστοτε sticky threads. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτά τα νήματα είναι must read για κάποιον που ψάχνεται και πριν αρχίσει να ανοίγει θέματα και να ρωτάει δεξιά αριστερά θα έπρεπε πρώτα να έχει διαβάσει τα σχετικά. Θα συμφωνούσα ότι θα έπρεπε να γίνει περισσότερη δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα λείπει ένα sticky καλοφτιαγμένο νήμα με θέμα την πολυκάναλη ισοστάθμιση με υποκατηγορίες τα έτοιμα αυτόματα συστήματα (π.χ. audyssey) ή manually με μικρόφωνο και rew, και να είναι εμπλουτισμένο με τα τελευταία 3d immersive audio συστήματα.
Ισως, ιδέα ρίχνω, αν έχεις χρόνο και διάθεση θα μπορούσες να πιάσεις ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και αφού κάνεις μια ανασκόπηση του τι έχει γραφεί στο φόρουμ σκόρπια σε διάφορα νήματα να γίνει μια λίστα με τα "σωστά" posts και μετά σε συνεργασία με ένα διαχειριστή να φτιαχτεί ένα νήμα με τον κατάλληλο τίτλο και να γίνουν duplicate εκεί μέσα όλα αυτά τα σχόλια και να συντηρείται αντίστοιχα στην πορεία το νήμα ώστε να αποτελεί ένα knowledge repository.

Reaction score
90
Φιλε @karolost κάνε την παρακάτω σκέψη-άσκηση.
Οποιος θέλει, π.χ. εσύ, φτιάχνει ένα ebook με το θέμα ή τα κεφάλαια που τον ενδιαφέρει. Και αρχίζει να βάζει στοιχεία από βιβλιογραφία και από πηγές όπως εδώ μέσα και αλλού. Σε πρώτη φάση η αξιοπιστία του πράγματος θα έχει να κάνει με τη σωστή καταγραφή (όχι όμως copy paste) των απόψεων και φυσικά τη σωστή και αλάθητη παραπομπή στην πηγή κάθε φορά π.χ. ο costasEAR στις 30/02/2049 ανέφερε ότι τα facts of life είναι 1,2,3,4....
Οταν λοιπόν το κάνεις αυτό θα διαπιστώσεις πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα, πόσο δύσκολη είναι η τεκμηρίωση των απόψεων του καθενός πάνω σε μια επιστημονική βάση και πως θα πρέπει κάθε φορά να διαχωρίζεις τι είναι προσωπική άποψη και τι είναι αποτέλεσμα ερευνητικής δουλειάς σε κάποιο εργαστήριο (αν θέλεις να έχει κάποια αξία αναφοράς το εγχειρίδιο αυτό αλλιώς είναι θα είναι ακόμα καφενείο :whistling: ) και τέλος πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είσαι ώστε να μη βρεθεί κάποιος και σε κατηγορήσει για λογοκλοπή, ιδιόχρηση πνευματικής ιδιοκτησίας, προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δενξερωγωτιαλλο.
Οταν συνειδητοποιήσεις πόσο δύσκολο είναι αυτό να το κάνεις μόνος σου τότε σκέψου πόσες τάξεις μεγέθους πιο δύσκολο θα είναι αυτό αν οι συγγραφείς είναι πολλοί. Θα καταλήξει στην ουσία ένα ακόμα wiki-audio-video το οποίο όμως λόγω της μικρής συμμετοχής δεν θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιο credibility όπως η wikipedia όπου και εκεί σκέψου τι moderation χρειάζεται από πίσω.
Εν ολίγοις, αυτό που φαντάζεσαι προσπαθούμε να γίνει στο φορουμ με τα εκάστοτε sticky threads. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτά τα νήματα είναι must read για κάποιον που ψάχνεται και πριν αρχίσει να ανοίγει θέματα και να ρωτάει δεξιά αριστερά θα έπρεπε πρώτα να έχει διαβάσει τα σχετικά. Θα συμφωνούσα ότι θα έπρεπε να γίνει περισσότερη δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα λείπει ένα sticky καλοφτιαγμένο νήμα με θέμα την πολυκάναλη ισοστάθμιση με υποκατηγορίες τα έτοιμα αυτόματα συστήματα (π.χ. audyssey) ή manually με μικρόφωνο και rew, και να είναι εμπλουτισμένο με τα τελευταία 3d immersive audio συστήματα.
Ισως, ιδέα ρίχνω, αν έχεις χρόνο και διάθεση θα μπορούσες να πιάσεις ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και αφού κάνεις μια ανασκόπηση του τι έχει γραφεί στο φόρουμ σκόρπια σε διάφορα νήματα να γίνει μια λίστα με τα "σωστά" posts και μετά σε συνεργασία με ένα διαχειριστή να φτιαχτεί ένα νήμα με τον κατάλληλο τίτλο και να γίνουν duplicate εκεί μέσα όλα αυτά τα σχόλια και να συντηρείται αντίστοιχα στην πορεία το νήμα ώστε να αποτελεί ένα knowledge repository.
ναι ειναι πολυ καλη ιδεα

απο την αλλη επειδη ειμαι πρακτικος ανθρωπος, και δε με ενδιαφερει (σε αυτο το θεμα) η επιστημονικη κατευθυνση (ή να έχω δίκιο ή να το τεκμηριώσω) μαλλον θα κανω ενα ξεκινημα και θα δημοσιευσω το link καπου για να το σχολιασετε, εμπλουτισετε, κρινετε κτλ

το ξεκινησα ως ιδεα για προσωπικη χρηση, αλλα θεωρω εγωιστικο να το κρατησω για παρτη μου

αν αναφερθει το post καποιου απο εδω θα αναφερθει ως πηγη. οποιος δεν επιθυμει να αναφερθει με το forum handle του εννοειται πως θα αφαιρειται (αν και ολο το site ειναι public στη google και με ενα site:avsite.gr room treatment π.χ. θα βγουν διαφορα, και ενα σημαντικο μερος του site μαλλον ειναι ηδη στο webarchive)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.676
Προσωπικά ΔΕΝ δίνω την συγκατάθεσή μου να εκδοθώ, έστω και ηλεκτρονικά. :D

...για την φυσική μου έκδοση αν ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός καταστεί ασύμφορος. :roflmao:

Απολαύστε με ελεύθερα εδώ. :D

D

deleted user 10898

Guest
Ορίστε, σας το έλεγα θα έχουμε αντιρρησίες...
Άντε μετά το PDF να ανεβεί στο απο εκεί φόρουμ να δεις τι θα μας κάνει ο τριανταφιλλος...

Reaction score
90
Προσωπικά ΔΕΝ δίνω την συγκατάθεσή μου να εκδοθώ, έστω και ηλεκτρονικά. :D

...για την φυσική μου έκδοση αν ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός καταστεί ασύμφορος. :roflmao:

Απολαύστε με ελεύθερα εδώ. :D
OK

Οσο το σκεφτομαι μαλλον δε θα χρησιμοποιησω τιποτα απο το φορουμ
θα στειλω PM σε καποια ατομα κατ'εξαιρεση

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ