Χαμηλη σταθμη εξοδου απο την οπτικη

Reaction score
1.055
Καλημερα και ευχομαι να εχετε μι καλη χρονια !
Εχω τη Samsung ue55h6400 η οποια εχει πολυ χαμηλη σταθμη ενταση του ηχου απο την οπτικη
Εχει κανεις τη ιδιο προβλημα ? Εχει βρει καποιος καποια λυση ?
Σας ευχαριστω!

Reaction score
15.467
Αυτη η οπτικη δεν εχει καποια στανταρτς? οπως και καθε αλλη ψηφιακη διασυνδεση ? δε νομιζω πως ειναι προβλημα δικο της η ενταση του ηχου ...

Reaction score
1.055
Αυτη η οπτικη δεν εχει καποια στανταρτς? οπως και καθε αλλη ψηφιακη διασυνδεση ? δε νομιζω πως ειναι προβλημα δικο της η ενταση του ηχου ...
Δεν βρισκω specs στα μανιουαλ για το συγκεκριμενο

Reaction score
1.203
Το ίδιο παρατηρώ και εγώ με την **H6800!
Λίγο που το έψαξα το θέμα δεν έβγαλα άκρη.
Όποιος έχει κάτι κατά νου του, ας μας δώσει τα φώτα!

Reaction score
1.055
Το ίδιο παρατηρώ και εγώ με την **H6800!
Λίγο που το έψαξα το θέμα δεν έβγαλα άκρη.
Όποιος έχει κάτι κατά νου του, ας μας δώσει τα φώτα!
Ειναι θεμα καποιον μοντελων Samsung κυριως . Ζητησα απο την samsung να μου δωσει καποιες πληροφοριες σχετικα με το output voltage αλλα δεν ειχαν .Πρεπει να μιλησω με την Samsung στο εξωτερικο .
Το θεμα ειναι οτι μεχρι να καταλαβω τι ακριβως τρεχει πουλησα dacs , ηχεια νομιζοντας οτι ηταν εκει το προβλημα.
Επισης απο οτι διαβασα αυτο δεν ισχυει μονο για την optical αλλα και για την hdmi εξοδο.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.899
Συνήθως η τάση από τις οπτικές κυμαίνεται στα 0,75 v p-p. αν το θυμάμαι καλά.

Reaction score
1.203
Δεν νομίζω να έχουν και οι HDMI ίδια θέματα.
Με το Denon που είχα παίζανε μια χαρά και σε ένταση και σε εικόνα αλλά το ARC είχε καλή ανταπόκριση!

Reaction score
1.055
Δεν νομίζω να έχουν και οι HDMI ίδια θέματα.
Με το Denon που είχα παίζανε μια χαρά και σε ένταση και σε εικόνα αλλά το ARC είχε καλή ανταπόκριση!
Fotis78 εχεις κανει δοκιμες και με οπτικη και με hdmi και το hdmi ειναι ενταξει? Ψαχνομαι καιρο για αγορα πολυκαναλου και με φοβιζει μονο αυτο γιατι αν εχει το ιδιο θεμα και με hdmi o ηχος ειναι απαραδεκτος .
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι το optical output voltage πρεπει να ειναι οχι πανω απο 1v και σε συνδιασμο με καποια καναλια τα οποια ο ηχος δεν ειναι ο καλυτερος πεφτει ακομη πιο πολυ με αποτελεσμα ο ηχος να μην ακουγετε σωστα.
Σε σχεση με spotify πρεπει να ανεβασω την ενταση του ενισχυτη σχεδον στο διπλασιο ωστε να ακουγετε στα ηχεια το ιδιο
που ομως και παλι λειπουν τα δυναμικα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.899
Λοιπόν το βρήκα , optical digital output, 550nm. Μιάς και είναι led. Δεν υπάρχει τάση αλλά φώς.

Αυτό που λές για τα δυναμικά και το spotify, δεν ισχύει με τίποτα.
Απλά σαν εφαρμογή έχει χαμηλότερο output. Γι αυτό έχεις το volume για να το φέρεις εκεί που θέλεις.
Το HDMI δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το optical output.

Reaction score
1.055
John Markou τεχνικα δεν μπορω να το εξηγησω αλλα το περιγραφω ακουστικα .
Χρησιμοποιωντας dac με οπτικη εισοδο και στην εξοδο του dac συνδεω ενισχυτη με μεγαλη ευαισθησια εισοδου .
Τοτε ειμαι μια χαρα.
Επισης οταν συνδεσα το dac σε προενισχυτη με gain και ανεβασα 6 db περιπου παλι καλα ημουν
Ομως στο πολυκαναλο δεν υπαρχει καμμια δυνατοτητα απο τις παραπανω
Στον αναλογικο ηχο αν εχουμε μια πολυ χαμηλη ταση εισοδου σε ενισχυτη με πολυ χαμηλη ευαισθησια οσο και αν
ανεβασουμε τη σταθμη εντασης παλι προβλημα δεν θα εχουμε στον ηχο?

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
817
Η οπτική ίνα δεν έχει έξοδο σε τάση αφού δεν μεταφέρει αναλογικό σήμα.
Η οπτική ίνα μεταφέρει ψηφιακά δεδομένα και δεν έχει απολύτως καμία
σχέση με την ένταση που ακούμε.
Από πολυκάναλο δεν γνωρίζω πάντως η οπτική δεν έχει καμία σχέση με την ένταση.
Το πρόβλημα είναι αλλού.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.899
John Markou τεχνικα δεν μπορω να το εξηγησω αλλα το περιγραφω ακουστικα .
Χρησιμοποιωντας dac με οπτικη εισοδο και στην εξοδο του dac συνδεω ενισχυτη με μεγαλη ευαισθησια εισοδου .
Τοτε ειμαι μια χαρα.
Επισης οταν συνδεσα το dac σε προενισχυτη με gain και ανεβασα 6 db περιπου παλι καλα ημουν
Ομως στο πολυκαναλο δεν υπαρχει καμμια δυνατοτητα απο τις παραπανω
Στον αναλογικο ηχο αν εχουμε μια πολυ χαμηλη ταση εισοδου σε ενισχυτη με πολυ χαμηλη ευαισθησια οσο και αν
ανεβασουμε τη σταθμη εντασης παλι προβλημα δεν θα εχουμε στον ηχο?

οχι.

Reaction score
1.055
Ειναι ενα θεμα που υπαρχει σε διαφορα forum στο ιντερνετ για τις samsung για το οποιο δεν εχω βρει απαντηση ακομη. Το σιγουρο ειναι οτι ολες οι οπτικες δεν εχουν ιδια ενταση στην εξοδο γαιτι εχω δοκιμασει στο ιδιο dac διαφορετικες συσκευες με optical out και δεν ηταν το ιδιο

Reaction score
1.055
Κατοπιν απομακρυσμενου τεχνικου ελεγχου απο την samsung με ενημερωσαν οτι δεν βρηκαν κατι .
Παρολαυτα το προβλημα υπαρχει .
Δοκιμες εγιναν και απο hdmi αλλα το αποτελεσμα το ιδιο
Ειδικα αν βαλω dvd με 5.1 το βαζω τερμα για να ακουσω σε φυσιολογικη σταθμη
Δοκιμη εδειξε οτι αλλαζοντας το ηχο της τηλεορασης σε dts ανεβαζει τη σταθμη αλλα
Ο ηχος δεν ειναι καθολου καλος
Σκεφτομαι να παει σε καποιο τεχνικο αλλα δεν ξερω αν ειναι κατασκευαστικο το προβλημα και τελικα πληρωσω επισκεψη τσαμπα
Ποια ειναι η γνωμη σας?
Γνωριζετε καποιον ηλεκτρονικο για tv που να μην με γδαρει?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29