Κάθε πρόταση ή διόρθωση δεκτή

Reaction score
0
Kαλησπερα παιδιά :)
Φίλος έχει μεζεδοπωλειο που εχει μεσα και εξω χώρο, και απο ηχο ειναι ασχετος.
Και στους δυο χώρους μέχρι πρότινος έπαιζε μουσική με ένα μικρό στερεοφωνικό(το πολυ να βγαζει 30rms) με μικρα ηχειάκια τα οποια δεν επαρκουν γιατι όταν γεμιζει δεν ακουγεται καθόλου και μου είπε να τον βοηθήσω για να βαλει κατι πιο δυνατο,φυσικα με περιορισμενο μπατζετ....
Έψαξα λιγακι και θελω την γνωμη σας αλλα και μια συμβουλη:
Για ηχεία επέλεξα αυτα https://www.skroutz.gr/s/4007972/Magnat-Monitor-Supreme-202.html αφού σε αυτα τα χρηματα έχουν καλές κριτικες γενικα και με βαση τις απαιτησεις που δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο, νομιζω πως αρκουν....
Το θεμα μου ειναι ο ενισχυτής και ειναι αυτό που δεν ξερω kαι δεν ειμαι σιγουρος...
Mια επιλογη ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/1937559/Sony-STR-DH130.html που ειναι δικαναλος που νομιζω θα κανει την δουλεια που τον θελει...
Και μια άλλη επιλογη επειδη ειναι στα ιδια χρηματα βεβαια,ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/1918413/Akai-AS006RA-2000H.html#reviews αλλα δεν ξερω κατα ποσο κανει...Το σκεφτηκα λίγο μπακαλιστικα και δεν ξερω αν ειναι σωστο...επειδη εχει 5 εξοδους,θα βαλει πανω τα ηχεια που θα αγορασει το ενα μεσα και το αλλο εξω και στις αλλες δυο εισόδους να βαλει τα μικρα ηχειάκια που ήδη εχει το μαγαζι μεσα και εξω....Μου ειπε πως εχει ηδη ενα subwofer στην αποθηκη που ανετα μπαινει στον μεσα χώρο.....

Τι νομιζετε?Ποιο ειναι καλύτερη επιλογη?Ο δευτερος ενισχυτης ειναι τελείως λαθος?Θα κανει δουλεια ή τζαμπα τα λεφτα και να επιλεξω τον πρωτο?
Καποια άλλη επιλογη φυσικα δεκτη :)

Reaction score
0
Όχι αν το budget του είναι αυτό θα πάρει 2 τέτοια https://www.thomann.de/gr/the_box_pa108_passive_fullrangebox.htm κι ένα τέτοιο https://www.thomann.de/gr/samson_servo_300.htm ή αντίστοιχα μηχανάκια που θα προτείνει κάποιος.
Σκεφτηκα και εγω κατι αναλογο φιλε μου να σαι καλα...απλα νομιζα οτι αυτα τα ηχεια και οι ενισχυτες ειναι πιο πολυ για live ηχο και οτι δεν ειναι και τοσο καλα για αναπαραγωγη μουσικης απο laptop ας πουμε.
Αυτα που προτεινα εγω δηλαδη λες οτι δεν κανουν καθολου?Να στραφω προς Γερμανια μερια?
Σαν bundle με τα ηχεια βγαζει αυτον τον ενισχυτη https://www.thomann.de/gr/the_tamp_e800.htm,ειναι πολυ μεγαλος για τα ηχεια και να προτιμησω αυτον που ειπες?

Reaction score
4.587
Μια χαρά είναι, αν τον έχει σε κάποιο bundle με καλώδια και σχετική έκπτωση να πάρει αυτόν. Ο επαγγελματικός χώρος θέλει επαγγελματικά μηχανήματα, για αντοχή και απόδοση. Δεν έχεις λόγο να πας σε οικιακά, ακόμα κι αν πούμε πως τα δεύτερα έχουν καλύτερο ήχο αφού αυτό δεν είναι το βασικό ζήτημα. Προσωπικά θα αγόραζα από Γερμανία, δωρεάν ταχυδρομικά από 300€ και πάνω και στην πόρτα σου σε 2-3 μέρες αλλά αν βρεις κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα ακόμα καλύτερα.

Reaction score
5.360
Αν θελει αλλη ενταση μεσα αλλη εξω; τι πρεπει να κανει;
Για αγορα απο ελλαδα αν κοιταζε για κατι σε ibiza; τα εχει το γυμναστηριο που παω και τα εχει και βαρανε ολη μερα στα ομαδικα....(;;)

Reaction score
0
Μια χαρά είναι, αν τον έχει σε κάποιο bundle με καλώδια και σχετική έκπτωση να πάρει αυτόν. Ο επαγγελματικός χώρος θέλει επαγγελματικά μηχανήματα, για αντοχή και απόδοση. Δεν έχεις λόγο να πας σε οικιακά, ακόμα κι αν πούμε πως τα δεύτερα έχουν καλύτερο ήχο αφού αυτό δεν είναι το βασικό ζήτημα. Προσωπικά θα αγόραζα από Γερμανία, δωρεάν ταχυδρομικά από 300€ και πάνω και στην πόρτα σου σε 2-3 μέρες αλλά αν βρεις κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα ακόμα καλύτερα.
Εχω παρει απο thomann μια φορα ηχεια,μεικτη,καλωδια κτλ ως ερασιτεχνης μουσικος και γνωριζω το μαγαζι και αυτα που προσφερει,οι ανθρωποι ειναι 100% επαγγελματιες!!!
Επειδη την τελικη αποφαση δεν την παιρνω εγω,θα ηθελα αν θελεις την γνωμη σου αν σου ειναι ευκολο.
Οι επιλογες που εβαλα στο αρχικο μου post πιστευεις οτι ειναι χαλια?Δεν θα δουλευαν μια χαρα και αυτες?Αν επιλεξει κατι απο αυτα που εβαλα στο αρχικο post επειδη δεν θελει να μπλεξει με Γερμανιες κτλ,ποιος θα ηταν καλυτερος ενισχυτης πιστευεις?Ο δικαναλος με τα ηχεια που εβαλα ή ο άλλος που εχει περιθωρια να μπουν και τα ηχεια που διαθετει ηδη?
Οπως και να εχει σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!
[DOUBLEPOST=1524669392][/DOUBLEPOST]
Πολύ καλές κριτικές αυτό. Και η νέα του έκδοση. Σε 10".

Κι αυτά. Σε 12".

Μονοφωνικά θα παίζει.
Να σαι καλα φιλαρακι αλλα ειναι πολυ εκτος μπατζετ....Φυσικα τα RCF κορυφη,τα πιο vfm νομιζω :D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.080
Kαλησπερα παιδιά :)
Φίλος έχει μεζεδοπωλειο που εχει μεσα και εξω χώρο, και απο ηχο ειναι ασχετος.
Και στους δυο χώρους μέχρι πρότινος έπαιζε μουσική με ένα μικρό στερεοφωνικό(το πολυ να βγαζει 30rms) με μικρα ηχειάκια τα οποια δεν επαρκουν γιατι όταν γεμιζει δεν ακουγεται καθόλου και μου είπε να τον βοηθήσω για να βαλει κατι πιο δυνατο,φυσικα με περιορισμενο μπατζετ....
Έψαξα λιγακι και θελω την γνωμη σας αλλα και μια συμβουλη:
Για ηχεία επέλεξα αυτα https://www.skroutz.gr/s/4007972/Magnat-Monitor-Supreme-202.html αφού σε αυτα τα χρηματα έχουν καλές κριτικες γενικα και με βαση τις απαιτησεις που δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο, νομιζω πως αρκουν....
Το θεμα μου ειναι ο ενισχυτής και ειναι αυτό που δεν ξερω kαι δεν ειμαι σιγουρος...
Mια επιλογη ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/1937559/Sony-STR-DH130.html που ειναι δικαναλος που νομιζω θα κανει την δουλεια που τον θελει...
Και μια άλλη επιλογη επειδη ειναι στα ιδια χρηματα βεβαια,ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/1918413/Akai-AS006RA-2000H.html#reviews αλλα δεν ξερω κατα ποσο κανει...Το σκεφτηκα λίγο μπακαλιστικα και δεν ξερω αν ειναι σωστο...επειδη εχει 5 εξοδους,θα βαλει πανω τα ηχεια που θα αγορασει το ενα μεσα και το αλλο εξω και στις αλλες δυο εισόδους να βαλει τα μικρα ηχειάκια που ήδη εχει το μαγαζι μεσα και εξω....Μου ειπε πως εχει ηδη ενα subwofer στην αποθηκη που ανετα μπαινει στον μεσα χώρο.....

Τι νομιζετε?Ποιο ειναι καλύτερη επιλογη?Ο δευτερος ενισχυτης ειναι τελείως λαθος?Θα κανει δουλεια ή τζαμπα τα λεφτα και να επιλεξω τον πρωτο?
Καποια άλλη επιλογη φυσικα δεκτη :)
Και με τί θα παίζει; Λάπτοπ; Cd player; Κάτι άλλο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.653
Να σαι καλα φιλαρακι αλλα ειναι πολυ εκτος μπατζετ....
Σιγά βρε το πολύ εκτός μπάτζετ!
Αυτά που σου λέω, έχουν ενσωματωμένους ενισχυτές.
Με 5 κατοστάρικα, δυό 12" θα έχει στο μαγαζί, ένα μέσα κι ένα έξω. Αρχηγός.

Reaction score
15.469
επαγγελματικα ... επαγγελματιας ειναι , θα φερει και καμμια κομπανια να παιξει κανα ρεμπετικο ...

Reaction score
0
Σιγά βρε το πολύ εκτός μπάτζετ!
Αυτά που σου λέω, έχουν ενσωματωμένους ενισχυτές.
Με 5 κατοστάρικα, δυό 12" θα έχει στο μαγαζί, ένα μέσα κι ένα έξω. Αρχηγός.
To ξερω αυτο που λες,απλα τα ηχεια ειναι κρεμασμενα ψηλα και θα ειναι πολυ δυσκολο να ανεβοκατεβαινει καθε μερα σε σκαλες για να ανοιγοκλεινει τα ηχεια....Αλλιως δεν θα υπηρχε συζητηση καν :)
Ειναι πρακτικο το θεμα :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.653
To ξερω αυτο που λες,απλα τα ηχεια ειναι κρεμασμενα ψηλα και θα ειναι πολυ δυσκολο να ανεβοκατεβαινει καθε μερα σε σκαλες για να ανοιγοκλεινει τα ηχεια....Αλλιως δεν θα υπηρχε συζητηση καν :)
Ειναι πρακτικο το θεμα :)
Ποτέ δε γίνονται αυτά που λες, σιγά μην ανεβοκατεβαίνει κάποιος με σκάλες όπου έχουν ενεργά....
Πάντα ανοιχτά μένουν.
Αν δεν έχουν σήμα, κλείνουν μόνα τους και θα ξανανοίξουν μόλις δώσεις σήμα.
Τα συνδέεις πάνω σε ένα μικρό μικτη, και κάνεις δουλειά από οποια πηγή θες, είτε λάπτοπ είτε μικρόφωνο ή κάποιο μουσικό όργανο.
Και πικάπ βέβαια, μκ2.
Όλα πάνω στο μικτη τα καρφώνεις.
Τον βάζεις να παίζει μονοφωνικά, δίνεις ότι στάθμη θες σε κάθε ηχείο ξεχωριστά, βάζεις μπάσα πρίμα κλπ
Και όποτε θες, παίρνεις κι άλλα ηχεια και τα συνδέεις επίσης πάνω στο μικτη.
Τα ηχεία δε χρειάζεται να είναι όμοια. Μπορεί μέσα να έχει πιο μικρά κι έξω πιο μεγάλα, ή το ανάποδο, ότι χρειάζεται.

Last edited:

TGD

Reaction score
9.094
Εγώ δεν συμφωνώ με τα 12ιντσα για έναν απλό λόγο. Κάτω απότο ηχείο θα είναι δυνατά, στην άλλη άκρη του μαγαζιού θα είναι σιγά. Πολύ καλύτερη λύση είναι μικρότερα ηχεία διασκορπισμένα. Αλλά, συμφωνώ ότι πρέπει να δεις επαγγελματικές λύσεις.

Reaction score
4.587
Όπως σου είπαν όλοι, επαγγελματικά θα πάρει. Τώρα ποια και πόσο είναι άλλο θέμα, πάντως επαγγελματικά και θα ξεχάσει πεντακάναλους και ηχειάκια με 5'' γούφερ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.080
Με laptop παιζει μουσικη είτε απο μουσικη που εχει στο λαπτοπ ειτε απο youtube
Πολύ ωραία! Τρεις κατευθυντήριες γραμμές:

1. Να πάρετε ενεργά, δηλαδή ηχεία με ενσωματωμένους ενισχυτές, που μπαίνουν στο ρεύμα και οδηγούνται κατ' ευθείαν με σήμα line. Ενεργά. Επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος, μην τον μπλέξετε με οικιακούς ενισχυτές και παθητικά ηχεία. Κατά προτίμηση μαύρου χρώματος. Τα λευκά και τα μπεζ θέλουν συχνό ξεσκόνισμα ενώ λερώνονται πολύ εύκολα από τη σκόνη και την αιθάλη και τελικά σιχαίνεσαι να τα βλέπεις. Μην τα κρεμάσετε απλώς, είναι επικίνδυνο. Επιλέξτε ηχεία που να δέχονται επιτοίχια βάση, και πάρτε και τέσσερις βάσεις που να στερεώνονται στον τοίχο με στριφόνι σε ούπα. Όχι μισές δουλειές...

2. Τα ενεργά ηχεία να τα οδηγήσετε με ένα USB audio interface, αυτό που λέμε εξωτερική κάρτα ήχου USB και με καλώδιο balanced, και μάλιστα έτοιμο, προκατασκευασμένο στο εργοστάσιο. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε μια κάρτα με δύο ζεύγη εξόδων, ή με μια μόνον έξοδο στην οποία θα μπει Y splitter. Εξετάστε τη χωροταξία του πράγματος και υπολογίστε πόσα μέτρα καλώδιο χρειάζεται - δεν πειράζει αν είναι μακρύ. Ας είναι και 50 μέτρα.

3. Πλήρες ζεύγος ηχείων μέσα και έξω. Όχι ένα ηχείο μέσα και το άλλο έξω. Ε πια...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.653
Εγώ δεν συμφωνώ με τα 12ιντσα
Βασικά και γω δε συμφωνώ με 12".
Θα προτιμούσα 18".

Εδώ ο άλλος ο δικός μας έχει 4 18" μέσα σε δωμάτιο 4*4..

Τες πα.
Ας κάνει οικονομία.
Παίρνει 2 ηχεία τώρα, κι άλλα 2 μετά 3 μήνες, κι άλλα 2 αργότερα.

TGD

Reaction score
9.094
Αν θέλεις περισσότερο χαμηλό, σίγουρα σαμπγούφερ και δύο μάλιστα, αλλά μικρότερα ηχεία στους τοίχους.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.290
Members
38.293