Monitor Audio Silver RS6-yamaha rxv-1000

Reaction score
9
Kαλησπερα...αγορασα τα παρακατω ηχεια
της Monitor Audio αλλα ο Yamaha rxv 1000 αποδειχθηκε λιγος...τα εχει καποιος να μου προτεινει κατι?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.448
Τα ηχεία σου έχουν ευχάριστο και σύγχρονο ήχο.
Οι ενισχυτές av και μάλιστα αυτής της κατηγορίας σαν τον παραπάνω, παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα ισχύος. Φυσικά και δεν έχει την δυνατότητα να τα οδηγήσει αξιοπρεπώς. Αν δεν σε ενδιαφέρει το home sinema, ένας οποιοσδήποτε stereo ενισχυτής θα λύσει το πρόβλημα. Η αγορά στα μεταχειρισμένα είναι μεγάλη, ακόμη και εδώ μέσα. Με μικρό λοιπόν κόστος λύνεται το πρόβλημα.
Αν οπωσδήποτε θέλεις να τον κρατήσεις, λόγω του ότι έχει έξοδο προ ενίσχυσης (ευτυχώς) λύνεις το πρόβλημα προσθέτοντας κάποιο τελικό.

Reaction score
782
Η εαν θες να παιξεις με yamaha μονο πας σε as1000 μεταχ η as2000 .
Μετα πας σε νεα σειρα εαν εχεις το κασερι 1100 ,2100 και οι μεν και οι δε θα στα οδηγησουν

Reaction score
1.391
Είναι 6ωμ το ηχείο με 91 db ευαισθησία..
Με 100 βατ είσαι καλά..
Γενικά μιλώντας διότι δεν ξέρω την απόσταση ακρόασης κλπ..
Αλλά αυτής της κατηγορίας av εκτός ότι ποτέ δεν ανταποκρίνονται τα βατ τους δεν παίζουν σωστά μουσική ..
Ούτε καν για προ κάνουν ..
Χαμένα λεφτά δηλ να βάλεις τελικό ...

Reaction score
9
Είναι 6ωμ το ηχείο με 91 db ευαισθησία..
Με 100 βατ είσαι καλά..
Γενικά μιλώντας διότι δεν ξέρω την απόσταση ακρόασης κλπ..
Αλλά αυτής της κατηγορίας av εκτός ότι ποτέ δεν ανταποκρίνονται τα βατ τους δεν παίζουν σωστά μουσική ..
Ούτε καν για προ κάνουν ..
Χαμένα λεφτά δηλ να βάλεις τελικό ...
ακουω και βλεπω στα 5 μετρα μουσικη και Home cinema,σιγουρα ο συγκεκριμενος δεν μπορει να ανταποκριθει...οταν τα αγορασα τα ακουσα με ενισχυτη τον
Denon AVR-X1400H και επαιζαν φανταστικα αλλα σε μικροτερο χωρο απο τον δικο μου!

Reaction score
5.872
Kαλησπερα...αγορασα τα παρακατω ηχεια
της Monitor Audio αλλα ο Yamaha rxv 1000 αποδειχθηκε λιγος...τα εχει καποιος να μου προτεινει κατι?
Οποιονδήποτε δικάναλο (εκατοντάδες επιλογές), από 100 W στα 8Ω και πάνω! Αν πας σε δεύτερο χέρι, demo κ.λ.π βγαίνεις σαφώς κερδισμένος!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.448
Συμφωνώ απόλυτα με τα παιδιά. Έθεσα την πρόσθεση του τελικού σαν λύση ανάγκης, αν για κάποιο λόγο δεν θέλουμε να παροπλισθεί το μηχάνημα.

Reaction score
15.469
ακουω ... στα 5 μετρα μουσικη
μακρια εισαι φιλε μου ,
τι θα γινει κι αυτος που λεει
"...Εντελώς εμπειρικά, θα έλεγα ότι ένα ζευγάρι ηχεία με ένα γούφερ 6,5 ιντσών είναι κατάλληλα μόνο για κοντινές ακροάσεις, όχι πάνω από 2 μέτρα. Γύρω στα 3 μέτρα, μια καλή λύση είναι δύο γούφερ 6,5 ή 8 ιντσών, ενώ στα 4 μέτρα δε σας σώζει τίποτα. Εκεί, αναγκαστικά πρέπει να πάτε σε τουλάχιστον ένα 10άρι, δύο 8άρια ή ένα 12άρι γούφερ..."
(εγω να υπογραμμισω το "τουλαχιστον")
τι θα γινει και με τους αλλους που μιλανε για το "χωρο"
λες "...σε μικροτερο χωρο ..." ...
- να μικρανεις το χωρο δε μπορεις (...) ,
να μεγαλωσεις το ακουσμα σου ?
(αυτο φανταζομαι σημαινει το οτι ο ενισχυτης σου αποδειχτηκε λιγος)
- παρε σαμπ !
ή πηγαινε πιο κοντα ...
φανταζομαι και η αποσταση μεταξυ των ηχειων σου ειναι πενταμετρη (?) ...

Reaction score
9
μακρια εισαι φιλε μου ,
τι θα γινει κι αυτος που λεει
"...Εντελώς εμπειρικά, θα έλεγα ότι ένα ζευγάρι ηχεία με ένα γούφερ 6,5 ιντσών είναι κατάλληλα μόνο για κοντινές ακροάσεις, όχι πάνω από 2 μέτρα. Γύρω στα 3 μέτρα, μια καλή λύση είναι δύο γούφερ 6,5 ή 8 ιντσών, ενώ στα 4 μέτρα δε σας σώζει τίποτα. Εκεί, αναγκαστικά πρέπει να πάτε σε τουλάχιστον ένα 10άρι, δύο 8άρια ή ένα 12άρι γούφερ..."
(εγω να υπογραμμισω το "τουλαχιστον")
τι θα γινει και με τους αλλους που μιλανε για το "χωρο"
λες "...σε μικροτερο χωρο ..." ...
- να μικρανεις το χωρο δε μπορεις (...) ,
να μεγαλωσεις το ακουσμα σου ?
(αυτο φανταζομαι σημαινει το οτι ο ενισχυτης σου αποδειχτηκε λιγος)
- παρε σαμπ !
ή πηγαινε πιο κοντα ...
φανταζομαι και η αποσταση μεταξυ των ηχειων σου ειναι πενταμετρη (?) ...
οχι καμια σχεση τα ηχεια ειναι στα 2.80 μεταξυ τους

Reaction score
1.391
οχι καμια σχεση τα ηχεια ειναι στα 2.80 μεταξυ τους
Σου το είπε για να υπάρχει ένα τρίγωνο ισοσκελες καθώς πρέπει για τη σωστή ακρόαση ..
Όμως.. Έτσι κι αλλιώς κ να τα είχες τα 5 μέτρα για το άνοιγμα , δεν είναι ηχείο που θα μπορέσει να αντέξει να γεμίσει το κενό ανάμεσα τους..

Reaction score
9
Σου το είπε για να υπάρχει ένα τρίγωνο ισοσκελες καθώς πρέπει για τη σωστή ακρόαση ..
Όμως.. Έτσι κι αλλιώς κ να τα είχες τα 5 μέτρα για το άνοιγμα , δεν είναι ηχείο που θα μπορέσει να αντέξει να γεμίσει το κενό ανάμεσα τους..
το καταλαβα...οποτε η λυση ειναι δυνατος ενισχυτης?

Reaction score
8
Εχω τα ιδια ηχεια. Τα επαιζα με εναν av denon 3 χρονια και νομιζα οτι επαιζαν καλα. Μετα πηρα εαναν ATOLL IN 100 που που εχει και pass through και νομιζα οτι αλλαξα ηχεια. Στον συστηνω ανεπιφυλακτα Ειναι πολυ δυνατος με δυο rotary μετασχηματιστες και απιστευτη δυναμη

Reaction score
21
Έχω τα συγκεκριμένα ηχεία, καθώς και το αντίστοιχο κεντρικό και subwoofer της MA. Για surround χρησιμοποιώ 4 Cabasse Eole 3.
Τα 2 ηχεία, το κεντρικό και τα 2 από τα surround τα οδηγώ με έναν Adcom 7805. Τα άλλα 2 surround κατευθείαν στον Marantz SR7010. Ο Adcom έχει αστείρευτη δύναμη, υπέρ του δέοντος επαρκής για τα συγκεκριμένα ηχεία. Το όλο σύστημα παίζει άψογα. Αν έβρισκες τον Adcom, έστω και μεταχειρισμένο, σου τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.448
Όπως αναφέρουν και τα παιδιά, έτσι όπως γράφεις αρχικά (5μ), δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι αξιοπρεπές. Δεν είναι θέμα ηχείων ή ενισχυτικών.
Καλό είναι να μας σχεδιάσεις τον χώρο μήπως και βοηθήσουμε. Οποιαδήποτε περίπτωση με ηχεία να απέχουν μεταξύ τους πάνω από 2,8 - 3,00 μέτρα + ανάλογη θέση ακρόασης, θεωρείται αποτυχία, (για την προσιτή - μέση, κατηγορία φυσικά). Αν θέλουμε κάτι σωστό πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους απαράβατους κανόνες....Δυστυχώς.

Και κάτι άλλο: Αν δεν σε ενδιαφέρει το home cinema, δεν βλέπω τον λόγο αγοράς av. Στα χρήματα του marantz πχ (αναφέρθηκε παραπάνω) αγοράζουμε δικάναλο απείρως ποιοτικότερο. Αν δε το μηχάνημα είναι αξιοπρεπές, η πιο άχρηστη κίνηση για συμπλήρωση, είναι η προσθήκη sub. Το μόνο που θα κάνει είναι να "λερώνει" το σήμα.

Last edited:

Reaction score
9
Όπως αναφέρουν και τα παιδιά, έτσι όπως γράφεις αρχικά (5μ), δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι αξιοπρεπές. Δεν είναι θέμα ηχείων ή ενισχυτικών.
Καλό είναι να μας σχεδιάσεις τον χώρο μήπως και βοηθήσουμε. Οποιαδήποτε περίπτωση με ηχεία να απέχουν μεταξύ τους πάνω από 2,8 - 3,00 μέτρα + ανάλογη θέση ακρόασης, θεωρείται αποτυχία, (για την προσιτή - μέση, κατηγορία φυσικά). Αν θέλουμε κάτι σωστό πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους απαράβατους κανόνες....Δυστυχώς.

Και κάτι άλλο: Αν δεν σε ενδιαφέρει το home cinema, δεν βλέπω τον λόγο αγοράς av. Στα χρήματα του marantz πχ (αναφέρθηκε παραπάνω) αγοράζουμε δικάναλο απείρως ποιοτικότερο. Αν δε το μηχάνημα είναι αξιοπρεπές, η πιο άχρηστη κίνηση για συμπλήρωση, είναι η προσθήκη sub. Το μόνο που θα κάνει είναι να "λερώνει" το σήμα.

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef