Yamah rx-a2070 vs Marantz sr7012 vs Denon x4400h

Reaction score
7.877
τα klipsch rp280f με 150watt στην θεση ακροασης φτανουν τα 106+ db
....δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι παραπανω ....μιλαω για home theater spl
δλδ ...στανταρ spl στην θεση ακροασης 105db για ως 7.1 setup και 103db ως 11.1 setup

αυτα τα db ειναι πολλα και δεν τα πιανεις αν δεν εισαι τρελος :D
και μόλις γνώρισες τον τρελό (τρελούς) :hi::help::dance2:. Μου αρέσει η ένταση τι να κάνω..... η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνω συχνά, αλλά όταν μαζευτούμε παρεάκι για movie time και είναι στα μέτρα μας η ταινία εκεί το ξεζουμίζω.

Reaction score
15.543
αφοβα μπορεις να οδηγησεις με τον adcom τα κλιπς σε home theater εντασεις.....
....αλλο AV θελεις για να παιξει τα 150 watt

Reaction score
15.543
ναι ....

μπορεις να βαλεις εναν crown στα L-R αν θελεις να παιξεις στερεο πιο δυνατα καποιες φορες...
....αν και δεν ειμαι υπερ του ηχου του ....

Reaction score
7.877
ναι ....
δεν μπορώ να πω ότι δε παρασύρομαι, γιατί ότι forum περί home cinema και να διαβάσω έναν sr7011-7012 βλέπω μπροστά μου. Οπότε προς τα εκεί θα πάω αν και έχω κάποιο ενδοιασμό για τα προβλήματα περι hdcp και hdmi που αναφέρουν κάποιοι χρήστες τα οποία βέβαια φτιάχνονται με κάποιο hard reset αλλά εκεί μετά πας πάλι από την αρχή ρυθμίσεις.....

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Τι, λένε κι εκεί για οροθριντι και ξερό ψωμί; :D

Από την προσωπική μου εμπειρία πάντως με τους ενισχυτές Home cinema,μπορώ να πω πως στα δικά μου αυτιά καλύτερα ακούγονται οι μαραντζ. Μπάσο καλύτερο είχα με τους Pioneer ενώ με τους γιαμαχα, δεν τα πήγαιναν τόσο καλά τα ηχεία μου, λίγο κουραστικό το αποτέλεσμα.

Ούτε τ αυτιά μου τα παν καλά με τα Klipsch που αναφέρεις και έχεις, αλλά είναι προσωπικό γούστο αυτό βέβαια και εσυ ακούς και γουστάρεις άρα αυτό μετράει πάνω απ όλα.

Εάν θα πάρεις Crown σίγουρα θα έχεις οδήγηση για τα ηχεία σου, αν αυτό είναι που σου λείπει. Το εάν θα ανεβάσεις περισσότερα dB είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο.

Το σίγουρο όμως είναι, αφού ακούς στο -3 τα ηχεία της ευαισθησίας των Klipsch και της ισχύς του Adcom, πως η τα Klipsch δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο δηλώνουν, η ότι ο Adcom υπό οδηγείται λόγω χαμηλής τάσης εξόδου από τον ενισχυτή σου και δεν δίνει τα ονομαστικά του βατ, παρά ένα μικρό κομμάτι αυτών.

Reaction score
7.877
Τι, λένε κι εκεί για οροθριντι και ξερό ψωμί; :D

Από την προσωπική μου εμπειρία πάντως με τους ενισχυτές Home cinema,μπορώ να πω πως στα δικά μου αυτιά καλύτερα ακούγονται οι μαραντζ. Μπάσο καλύτερο είχα με τους Pioneer ενώ με τους γιαμαχα, δεν τα πήγαιναν τόσο καλά τα ηχεία μου, λίγο κουραστικό το αποτέλεσμα.

Ούτε τ αυτιά μου τα παν καλά με τα Klipsch που αναφέρεις και έχεις, αλλά είναι προσωπικό γούστο αυτό βέβαια και εσυ ακούς και γουστάρεις άρα αυτό μετράει πάνω απ όλα.

Εάν θα πάρεις Crown σίγουρα θα έχεις οδήγηση για τα ηχεία σου, αν αυτό είναι που σου λείπει. Το εάν θα ανεβάσεις περισσότερα dB είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο.

Το σίγουρο όμως είναι, αφού ακούς στο -3 τα ηχεία της ευαισθησίας των Klipsch και της ισχύς του Adcom, πως η τα Klipsch δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο δηλώνουν, η ότι ο Adcom υπό οδηγείται λόγω χαμηλής τάσης εξόδου από τον ενισχυτή σου και δεν δίνει τα ονομαστικά του βατ, παρά ένα μικρό κομμάτι αυτών.
Αυτό που λέτε για τη χαμηλή τάση εξόδου είναι αυτά?
και αν κάνουμε απλή μέθοδο των τριών πέφτει στα 131w στο 1v που βγάζει ο yamaha?

yamaha out

Καταγfhnbtραφή.PNG

adcom input

Καταγfgrgραφή.PNG

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Αυτά είναι ναι για τη χαμηλή τάση εξόδου,
Από την άλλη, δε γνωρίζουμε με ποιο ρυθμό ανεβαίνουν τα βατ σε σχέση με την τάση και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα 1 βολτ είναι131 βατ, μπορεί να είναι και αρκετά λιγότερα

Reaction score
7.877
Νομίζω ότι με crown δεν θα είχα θέμα γιατι έχει κάποια ρυθμιση στα 0.7 v? Από την άλλη ο sr7012 τι τάση εξόδου έχει?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Ο μαραντζ έχει 1.2 βολτ, ο Κράουν έχει επιλογές για 1.4 και 0.775 βολτ

Reaction score
7.877
Ο μαραντζ έχει 1.2 βολτ, ο Κράουν έχει επιλογές για 1.4 και 0.775 βολτ
Ο sr7012 αν θεωρήσουμε ότι front lr kai center θα τα οδηγήσει κάποιος τελικός είναι ικανός να δώσει αρκετά watt στα rp250s kai rp150m? Η σκέψη μου είναι να δώσω τον yamaha και τον adcom και να πάρω τον marantz και 2 crown 1502

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Ο 7011 που έχω οδηγά 5 ηχεία vandersteen και 2 Audiovector που έχω σαν front height.
Προφανώς και δε τα οδηγά όπως ο Πεντακαναλος Anthem που υπάρχει και παίζει, αλλά τα οδηγά.

Από την άλλη, επειδή ανέφερες ότι θες να ακούς δυνατά, να βάλεις μόνο τελικούς και εάν δε θες τις περισσότερες επιλογές που προσφέρει ο 7012 σε σχέση με τον 6012, να πας στον μικρότερο και τα ρέστα τελικοί.

Όλα αυτά βέβαια, αφού ακούσεις με κάποιον τρόπο τα ηχεία σου με τον Crown

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.909
Τον Μαραντζ πρεπρο που λέει ο Κεφάλας + τελικοί για LCR + τον adcom που εχεις για τα surround

Reaction score
7.877
Τον Μαραντζ πρεπρο που λέει ο Κεφάλας + τελικοί για LCR + τον adcom που εχεις για τα surround
Ζω επικίνδυνα. Από εκει που ήμουν με ένα samsung 5.1 πριν 4 χρόνια πάω για av + 3 τελικούς με 7.1 και τα θηρία τα klipsch και το svs. Με βλέπω να τρώω πόδι από το σπίτι...:help:

Reaction score
600
Από τη σειρά 2060/3060 και μετά, το pre-out 1.0 V/470 Ω που αναφέρεται, είναι η ονομαστική τάση.

Το maximum output level για τα pre-out είναι 2.0 V or more. Το λέει ξεκάθαρα στο manual.

Το ίδιο ισχύει και για τη σειρά 2050/3050 που είχα ρωτήσει με mail το tech support της yamaha, αλλά για κάποιο λόγο δεν αναφέρεται στο manual.

Reaction score
7.877
Από τη σειρά 2060/3060 και μετά, το pre-out 1.0 V/470 που αναφέρεται, είναι η ονομαστική τάση.

Το maximum output level για τα pre-out είναι 2.0 V or more. Το λέει ξεκάθαρα στο manual.

Το ίδιο ισχύει και για τη σειρά 2050/3050 που είχα ρωτήσει με mail το tech support της yamaha, αλλά για κάποιο λόγο δεν αναφέρεται στο manual.
Στον 830 που έχω εγώ λέει 1v

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.021
-
klipsch rp280f - rp450c - rs-250 στα 2.7μ περίπου από θέση ακρόασης και στα 3.2μ μεταξύ τους τα front l,r
Και παρ όλα αυτά, τέλειος εστιασμός φαντάζομαι, και η φωνή στο κέντρο'

Και προσωπικά (αναγκαστικά) είναι μεγαλύτερη η απόσταση μεταξύ τους από αυτήν από την θέση ακρόασης.
Και όμως, ο τραγουδιστής πχ φεύγει τελείως από τα ηχεία, και βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής (σαν να υπάρχει δηλαδή κεντρικό ηχείο και να βγαίνει μόνο από αυτό)...! Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα dali (Β σύστημα) , τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στα κλιπς και άρα αυτά εφαρμόζουν τον κανόνα Ισόπλευρο τρίγωνο. Εδώ όμως η φωνή ακούγεται μεν κεντραρισμένη, αλλά με τάση να διαχέεται μέχρι τα ηχεία.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.164
Members
38.296
Νεότερο μέλος