Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.240
Και περιμενω τον πρώτο μαλακα που θα πει οτι ειμαι φιλοσυριζαιος και γράφω για 0,60....
Κορόιδοοο, εγώ παίρνω 0,70€. :D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.110
ότι να ναι...στον κόσμο σου εσύ...σταθερή πορεία λέμε
το ότι αυτός που το έγραψε αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχει κάψει κάδους,αυτοκίνητα,καταστήματα και γειτονιές κουβέντα έτσι?
τα δάση τον ένοιαξαν
ούτε απομόνωση στα βουνά δεν σας αξίζει!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.014
Και μέσα σ' όλα, έχουμε κι έναν εμετικό Συριζαίο Σέρλοκ

Αυτή η φωλιά ηλιθίων είναι αστείρευτη. Το μίσος που βγάζουν σε κάθε ευκαιρία δείχνει την πνευματική τους κατάσταση.
Κάθε φορά που βλέπω τον Πορτοσάλτε του λέω και περισσότερα μπράβο για την υπομονή του να τα βάζει με τα ζώα.

Δύο από τα πολλά εύστοχα σχόλια:

screenshot-twitter.com-2018.07.23-23-24-10.png
screenshot-twitter.com-2018.07.23-23-24-34.png

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.110
και αυτα συνομωσιες ειναι
ποτε δεν υπηρξαν πυρκαιες......
για να χαρείς...διάβασα κάπου ότι έπιασαν έναν ύποπτο

Εγώ προσωπικά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο εμπρησμού...κανένας πιστεύω
απλά αυτό το δείχνει η έρευνα της υπηρεσίας και συνήθως μετά εξετάζοντας στοιχεία πορείας εστιών,ευρημάτων κλπ

υπάρχουν ένα σωρό μ@λάκες εκεί έξω καλοκαιριάτικα
δεν θέλει πολύ να ξεκινήσει μία πυρκαγιά
στατιστικά το 2-3% των πυρκαγιών προέρχονται από φυσικά αίτια
και όλο το υπόλοιπο ποσοστό αποδίδονται στον ανθρώπινο παράγοντα με τους εμπρησμούς να κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις από αυτό

abcd

Super Moderator
Reaction score
103.240
24 νεκροί, τουλάχιστον 156 οι τραυματίες! :(

abcd

Super Moderator
Reaction score
103.240
Μη ξεχνάμε το '09 με Κωστάκη φωτιές στην Πελοπόννησο ,ασσύμετρες απειλές , Ιονία οδό κτλ
το 2007 ηταν
Αυτή η φωτιά με τους 50 νεκρούς αν θυμάμαι καλά, ήταν εμπρησμός από αμέλεια μιας 85χρονης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
για να χαρείς...διάβασα κάπου ότι έπιασαν έναν ύποπτο

Εγώ προσωπικά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο εμπρησμού...κανένας πιστεύω
απλά αυτό το δείχνει η έρευνα της υπηρεσίας και συνήθως μετά εξετάζοντας στοιχεία πορείας εστιών,ευρημάτων κλπ

υπάρχουν ένα σωρό μ@λάκες εκεί έξω καλοκαιριάτικα
δεν θέλει πολύ να ξεκινήσει μία πυρκαγιά
στατιστικά το 2-3% των πυρκαγιών προέρχονται από φυσικά αίτια
και όλο το υπόλοιπο ποσοστό αποδίδονται στον ανθρώπινο παράγοντα με τους εμπρησμούς να κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις από αυτό

να χαρω ? σχετικο
ασχετα αν μια φωτια πιανει τυχαια ή <ΤΥΧΑΙΑ>
μετα συνηθως ολο και κατι γινεται τσιμεντο............
αυτο ειναι το ασχηυμο..........για οποιον το καταλαβαινει αυτο.....
δεν λεω ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις οτι το <κρατος> αντι να τα κανει οπως πριν .......
ολο καμμια αδειουλα δινει.....ολο καποια οικοπεδοποιηση κανει........να βγαλει και αυτο το κατι τις του.........

οταν η συμφορα συμφαιρει τοτε λογιζεται σαν πορνη
Ελυτης

Last edited:

Reaction score
4.235
24 νεκροί, τουλάχιστον 156 οι τραυματίες! :(
και δυστηχως μιλανε για ακομα 24-26 νεκρους που εγκλοβιστηκαν σε χωραφι διπλα απο μια ταβερνα και καηκαν.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.524
και δυστηχως μιλανε για ακομα 24-26 νεκρους που εγκλοβιστηκαν σε χωραφι διπλα απο μια ταβερνα και καηκαν.
Οι νεκροί είναι δυστυχώς οι διπλάσιοι...:(

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.881
Είναι δυνατόν να κάηκαν άλλοι 24 μαζί στα 30 μέτρα από την θάλασσα;
Δεν μπορώ να το πιστέψω το τι έγινε εκεί πέρα.
Και είναι και παιδιά ανάμεσα στους 24 νεκρούς.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.524
Είναι δυνατόν να κάηκαν άλλοι 24 μαζί στα 30 μέτρα από την θάλασσα;
Δεν μπορώ να το πιστέψω το τι έγινε εκεί πέρα.
Και είναι και παιδιά ανάμεσα στους 24 νεκρούς.
10 μποφόρ Μιχάλη αέρας, δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.203
Με κάθε φωτιά σε προαστικές και ημιαστικές περιοχές, διαβάζω για την αδιαφορία της πολιτείας.
Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει για την αδιαφορία των ίδιων των κατοίκων...
Οταν το διπλανό σου οικόπεδο ή πεζοδρόμιο είναι πήχτρα στα χόρτα και τις πευκοβελόνες, δεν είναι λογικό να φας ένα απόγευμα για να μαζέψεις;

Όλοι τα ίδια σκ@τά είμαστε βέβαια. Αν και έχω καθαρίσει τα διπλανά οικόπεδα, αμέλησα να κλαδέψω τις ελιές του εξαφανισμένου απο πίσω που αγγίζουν τα δέντρα μου... Χθες θυμήθηκα ότι πρέπει να αλλάξω τροχούς στην ασήκωτη γεννήτρια. Πώς θα χρησιμοποιήσω τα 15 κυβικά νερού των δεξαμενών και το πηγάδι όταν κοπεί το ρεύμα; :rolleyes:

Reaction score
1.030
50 νεκροί....... Και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα θα βρεθούν μέσα στα καμμένα αυτοκίνητα και πόσους θα ξεβράσει η θάλασσα.....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.881
Αυτή η φωτιά με τους 50 νεκρούς αν θυμάμαι καλά, ήταν εμπρησμός από αμέλεια μιας 85χρονης.
Η μία φωτιά ήταν όντως τέτοια.
Αλλά είχαν ανάψει κι άλλες πολλές ταυτόχρονα και γι΄αυτό έλεγαν για εμπρησμό.

Reaction score
24.263
Δυστυχώς μια φωτιά μπορεί να μεταδοθεί απροσδόκητα.
Πχ η απορία όλων πώς περνάει ένα δρόμο 20 μέτρων . Η ξυλεία καίγεται παράγοντας φλόγα 800 βαθμών (όχι στοιχειομετρικά). Τα ξύλα ανάβουν στους 250 περίπου οπότε όταν ο αέρας σπρωχνει καυσαέρια 400+ βαθμών προς το μέρος των δέντρων αυτά ξεραινονται αρχικά και μετά ανάβουν. Αντίστοιχα και από ακτινοβολία. Οπότε νομιζεις ότι είσαι 60 μέτρα μακρυά και έχεις χρόνο και ξαφνικά ανάβουν όλα γύρω σου

Reaction score
24.263
Με κάθε φωτιά σε προαστικές και ημιαστικές περιοχές, διαβάζω για την αδιαφορία της πολιτείας.
Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει για την αδιαφορία των ίδιων των κατοίκων...
Οταν το διπλανό σου οικόπεδο ή πεζοδρόμιο είναι πήχτρα στα χόρτα και τις πευκοβελόνες, δεν είναι λογικό να φας ένα απόγευμα για να μαζέψεις;

Όλοι τα ίδια σκ@τά είμαστε βέβαια. Αν και έχω καθαρίσει τα διπλανά οικόπεδα, αμέλησα να κλαδέψω τις ελιές του εξαφανισμένου απο πίσω που αγγίζουν τα δέντρα μου... Χθες θυμήθηκα ότι πρέπει να αλλάξω τροχούς στην ασήκωτη γεννήτρια. Πώς θα χρησιμοποιήσω τα 15 κυβικά νερού των δεξαμενών και το πηγάδι όταν κοπεί το ρεύμα; :rolleyes:
Μια μάνικα πυρόσβεσης υπολογίζεται περίπου στα 15-20 κυβικά την ώρα. Δυστυχώς το νερό που έχεις δεν φτάνει ούτε για να πλυθείς . Η ισχύς που χρειάζεσαι για να πετάξεις το νερό αυτό δύσκολα στη δίνει φορητη γεννήτρια. Τουλάχιστον 20Kw.
Επιπλέον με τα μέσα που έχεις δεν μπορείς να πλησιάσεις στη φωτιά χωρίς πυρίμαχη στολή.
Καλό ειναι να έχεις νερό αλλά μόνο όχημα της πυσβεστικης μπορεί να το χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά με ασφάλεια.
Αν λοιπόν έχεις δουλεψει την πρόληψη (ξερά χόρτα , κλαδεμα κλπ) ίσως σου φτάσει να ρίξεις την θερμοκρασία του σπιτιού για να μην ανάψει μέχρι να έρθει κάποιος να σε βγάλει από κει.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.421
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot