Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
370
Πολιτική προστασία, σεισμολόγοι και "υπεύθυνοι" πολιτικοί αερολόγοι παντός "χρώματος"...φέξε μου και γλίστρησα...πεταμένα λεφτά των ανελέητα φορολογούμενων εργαζόμενων πολιτών...κατα τα άλλα "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" !!!

Reaction score
6.918
Πριν λιγο μιλησα με τον αδερφο μου,το εξοχικο της γυναικας του στο νεο Βουτζα καηκε τελειως,το περιμεναν βεβαια, αλλα σημερα ειδαν και την πραγματικοτητα (παντα υπαρχει η ελπιδα να γλυτωσει η περιουσια σου). Χθες το απογευμα την ωρα που πλησιαζε η φωτια στην περιοχη, μιλουσαμε στο τηλεφωνο και μου ειπαν οτι στα παρα πεντε πτρολαβαν και εσωσαν το σκυλι απο το σπιτι......."ευτυχως σωσαμε το σκυλι,τα αλλα ετσι και αλλιως δεν θα εχουν σημασια,δεν θα μεινει τιποτα στην περιοχη".
Οι εικονες απο τα καμμενα σπιτια,αυτοκινητα,το δασος,καποια στιγμη θα ξεχαστουν,θα ξαναγινουν αν και θα απρει πολλα χρονια και πολυ κοπο.Οι εικονες ομως απο τις μανες με τα παιδια στην αγκαλια νεκρα ,δεν θα ξεχαστουν ποτε.

Προχθες Κυριακη ειχα παει για μπανο στο κοκκινο λιμανακι με τη γυναικα μου και τη μικρη μας,ημουν εκει 9,30 το πρωι και με δυσκολια βρηκα μια θεση να παρκαρω.Η παραλια μεχρι τις 11,30 που φυγαμε ειχε γεμισει ασφυκτικα,οι ομπρελες ακουμπουσαν η μια την αλλη.Γκρινιαζα στη γυναικα μου οτι αργησαμε να ξεκινησουμε και την επομενη Κυριακη να φυγουμε πιο νωρις............στην ιδια παραλια 30 ωρες μετα χαθηκαν τοσοι ανθρωποι.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.848
Δείτε το γινοταν με τη ΛΕΑ στην ΝΕΟΑΚ.
Εδώ βλέπουμε τη συμβολή μας στην γρήγορη πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής στα μέτωπα της φωτιάς, από την ΛΕΑ.

Δεν φταίει σε όλα ο κρατικός μηχανισμός. Μας εκπροσωπούν αυτοί ακριβώς που μας αξίζουν.

Reaction score
16.585
8F14394E-38CD-4911-B930-274300189D43.jpeg

Εικόνες ντροπής και θλίψης....Σαν να πιάστηκαν όλοι στον ύπνο!

Όταν βλέπεις πως το κράτος σ έχει γραμμμενο — παρατημένο στο έλεος σου σε πυρκαγιές,πλημμύρες και άλλες θεομηνίες κάνε έναν σύλλογο,μια ομάδα με τους γειτόνους σου,ανέλαβε εσυ πρωτοβουλία!Για τη ζωή σου πρόκειται! Και Από την άλλη πλευρά να το δούμε, δεν μιλάμε για σπάνια φαινόμενα στην Ελλάδα και συγκεκριμένες περιοχές έχουν πληγεί Κατ επανάληψη από τα ίδια ακραία καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους.

Συμφωνώ κι επαυξάνω με αυτούς που μίλησαν για την προσωπική ευθύνη και τη συνέπεια στον καθαρισμό σπιτιών και οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες.

Λυπάμαι πολύ....

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.428
Τίποτα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια φωτιά στα 8 μποφόρ. Αυτό σημαίνει ότι η φλόγα ταξιδεύει με 75km/h, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
Για αυτό έλεγαν ότι από τα 2km ξαφνικά τη φωτιά τη έβλεπαν τα 100m. Και ότι σχέδιο και να υπάρχει, δεν γίνεται τίποτα εκείνη την ώρα.
Όλα πρέπει να γίνουν ώρες πριν πιστεύω.

Reaction score
8.348
ασφαλώς δεν μπορεις να κανεις τίποτα με 9 μποφορ.Την φωτια πρέπει να την πιασεις αμέσως όταν ανάβει.Ξερανε ότι ειχε τρομερο αέρα,και αναψε πού,?στην Πεντέλη που εχει καει εκατο φορες.Κι ουτε ξερουμε τελικά πώς αναψε η φωτια.

Reaction score
16.585
Έχω έναν γείτονα με οικόπεδο μεγάλο ακριβώς δίπλα μου.Δεν το πουλάει εδώ και δεκαετίες.Ερχεται όμως χειμώνα καλοκαίρι μόνος του η με τον γιο του — μεσήλικας πια ο γιος — και το θερίζουν με μηχανές,προστατευτικά για τους ίδιους _ μάσκες,ειδικά γυαλιά κτλ._. Κάθε φορά που έρχεται και κάποιος έχει παρκάρει ακριβώς μπροστά στην είσοδο του οικοπέδου,με ρωτά αν ξέρω ποιος είναι και τον ψάχνει στο τετράγωνο για να τον βρει,ώστε να μπει μέσα στο μη περιφραγμένο οικόπεδο του.Την τελευταία φορά,πριν λίγες μέρες βγήκα να τον χαιρετίσω και να του εκφράσω τη χαρά μου που ήρθε διότι είχα ανησυχισει:το χορτάρι είχε μεγαλώσει αρκετά κι αυτός δεν εμφανιζόταν ( σκέφτηκα πως είχε πρόβλημα υγείας ).Ήταν πάντα συνεπής κι έγκαιρος στον καθαρισμό!

Μου ζήτησε πρώτα συγνώμη για την μικρή καθυστέρηση και μου ομολόγησε πως η γυναίκα του ήταν στο νοσοκομείο ....

Στις αρχές που τον έβλεπα μου είχε φανεί υπερβολικός με το οικόπεδο του: Δεν ήθελε να πετούν άλλοι χορτάρι στα άγριοχορταρα του,δεν ήθελε σκυλιά να το χρησιμοποιούν σαν τουαλέτα, μάλλον ιδιοκτήτες σκυλιών που τα είχαν δεμένα με το λουράκι κι όταν περνώντας με το αυτοκίνητο έπιανε κάποιον ΕΠ αυτοφόρω ,του τα ψέλνε σε επίσημα γερμανικά.

Κι η δίκη μας πρώτη γνωριμία έτσι ξεκίνησε: με μια παρατήρηση που μου έκανε,μια που του έκανα εγώ....κι έτσι γίναμε φίλοι.Εχω μάθει πολλά από αυτόν!

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.734
- δεν ξέρω εάν ήταν εφικτό η πυροσβεστική να είχε ανακόψει την φωτιά στην Μαραθώνος , καταβρέχοντας τις παράπλευρές της μεριές , έτσι ώστε να φτιαχνόταν αντιπυρική ζώνη

Reaction score
6.918
- δεν ξέρω εάν ήταν εφικτό η πυροσβεστική να είχε ανακόψει την φωτιά στην Μαραθώνος , καταβρέχοντας τις παράπλευρές της μεριές , έτσι ώστε να φτιαχνόταν αντιπυρική ζώνη

και ο θεος ο ιδιος θα ειχε ενα ζορι.....

Reaction score
4.235
ειναι ομως τραγικο σε περιοχες που η θαλασσα ειναι μερικα μετρα παρακατω να μην εχει στηθει ενας απλος μηχανισμος με σωληνες και οι οποιες θα μπορουν να τροφοδοτουν με νερο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.014
Μόλις έφτασα στην περιοχή και τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι περίμενα.

Με κάποιες γρήγορες συζητήσεις με υπεύθυνους του Δήμου τα καμμένα σπίτια είναι πάνω από 1500. Και οι νεκροί θα αυξηθούν σίγουρα αφού ο έλεγχος στο εσωτερικό των σπιτιών αυτών άρχισε πριν 2 ώρες. Είναι τόσο μεγάλο το θερμικό τους φορτίο που δεν μπορείς ακόμα να πλησιάσεις στα περισσότερα.

Φωτογραφίες μέσα στο Μάτι δεν έχω βγάλει ακόμα. Δεν θέλω να πάω γιατί στεναχωριέμαι.

Κάποιες από την κεντρική λεωφόρο.

37010522-C1F0-40C6-8842-7BDAC0171710.jpeg
BE8F9890-199C-4356-AB6F-7329B3CD0618.jpeg
4FCE9631-532C-47F1-8A73-55C33259394E.jpeg
CF16253D-67AF-4B5F-BD30-71E03E2F04C0.jpeg

Reaction score
16.585
ΕΣΥ τώρα δίχως βυτιοφόρο τι δουλειά είχες στην περιοχή?:p ———>faderx x-man
Και οι συζητήσεις τέτοιες ώρες είναι άσκοπες.Τωρα είναι ώρα για δράση....!

Συζητήσεις και αποφάσεις αργότερα!

Reaction score
16.585
https://gizmodo.com/how-wildfires-are-fought-and-what-you-can-do-if-one-th-1588353871

The biggest mistake is not providing for safety first — methods to extinguish the fire — and just being careless. People don't think their fire could be the one that puts lives in harm's way.

Πώς σβήνει η φωτιά απο το νερό; ;) Ή και οποιοδήποτε άλλο υλικό;
:thumbsup:
[DOUBLEPOST=1532435130][/DOUBLEPOST]
Βαλτο και στην θρησκεια παρακαλω :angel:

Βρε κάνε εσυ το σταυρο σου ( πες κι ένα « έλα Θεέ και Κύριε!)και θα δεις....

Reaction score
8.348
δύο πράγματα είναι αναμφισβήτητα,οι αρχές υποτίμησαν την φωτιά και δεύτερον,μαλλον ως συνέπεια του πρώτου, δεν εγινε καμμια εγκαιρη εκκενωση της περιοχης.Για να καει τόσος κόσμος από τη φωτιά σημαινει ότι ακούγανε την φωτια να ερχεται και περιμένανε να τη δουνε κοντα στο σπίτι τους.Κανεις δεν τους ειδοποίησε εγκαιρα να φυγουν.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.421
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot