Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
786
Η μονη δομη που λειτουργησε υποδειγματικα, ηταν οι κατασκηνωσεις του Δημου Αθηναιων.

Ευτυχως εκει βρεθηκαν ανθρωποι καταρτισμενοι και μη ευθυνοφοβοι. Αποτελεσμα να σωθουν εκατονταδες παιδια, σχεδον χωρις κανενας να καταλαβει τιποτα. Μαλιστα απο οτι διαβαζω, οχι απλα εγινε υποδειγματικη (σε ολα τα επιπεδα) εκκενωση αλλα υπηρχε και αμεση και συνεχης ενημερωση των γονεων.

Δεν τολμω ουτε να φανταστω τι θα συνεβαινε αν οι διαδικασιες δεν γινονταν οπως εγιναν, εστω και αν τελικα η φωτια περασε "ξωφαλτσα" διπλα απο τις εγκαταστασεις.

Ενα μπραβο στους υπευθυνους, δεν ειναι αρκετο. Αυτοι οι ανθρωποι θα πρεπει να τιμηθουν επισημως και να καταστουν παραδειγμα για οσους αλλους ανευθυνοϋπευθυνους, ευθυνοφοβους και ασχετους κατεχουν αντιστοιχες δημοσιες θεσεις.

ΥΓ: Εχω κατηγορησει πολλες φορες τον Καμινη, για την κατασταση της Αθηνας επι δημαρχιας του. Στο συγκεκριμενο θεμα ομως, αποδειχθηκε 100% αποτελεσματικος και αυτο πρεπει να του πιστωθει.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Προτιμώ να μη πω τη μπούρδα μου και πραγματικά δίνετε χρήσιμες / καίριες πληροφορίες. Με πονάει αφάνταστα το ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, ειδικά παιδιών. Πραγματικά, το μόνο παρήγορο είναι ότι έσπευσαν αμέσως οι εθελοντές και χαίρομαι που ( απο όσο βλέπω στη τηλεόραση ) στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι νέα παιδιά. Υπάρχει ελπίδα, ευτυχώς.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
παρακολουθώ αυτή την ιστορία με τα δυο κοριτσάκια που ψαχνει ο πατερας τους.Εφτασε η βαρκα στη Ραφήνα και ακομα δεν ξερουν ποια ηταν τα κοριτσάκια και που βρίσκονται.Και μετα μιλάμε για σχεδιο εκκένωσης!!!.Εδω δεν μπορουν να βρουνε ποιοι ηταν πανω στη βαρκα που εφτασε στη Ραφηνα!!
- δυστυχώς επισημοποιήθηκε . . .

D

Deleted member 23222

Guest
Όλοι σεβάστηκαν τον πόνο, την οδύνη, την απώλεια ψυχών και περιουσιών...
Εκτός από έναν.

Αυτόν τον Αμβρόσιο.
Θα ήθελα να είμαι πιο βίαιος, αλλά συγκρατούμαι.
Τόση κακία, δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, τέτοια δαιμονοποίηση ψυχής και συναισθημάτων...
Και δεν μιλάω μόνο για τώρα, απλά τώρα ξεχείλισε το ποτήρι...

Φτού!!!!

D

Deleted member 23222

Guest
Θα γίνεις αθεούσα Βαγγελιώ; :p
Θα ήθελα να τον επαναφέρω στο δρόμο του Θεού.
Αλλά πιο πολύ ελπίζω στον spylab παρά σε αυτόν!!!:D

Άλλωστε ο Spylab θεωρώ ότι έχει κατάρτιση καλού χριστιανού ήδη...κι ας μη το ξέρει!!:p
Ο γέρος δεν σώζεται με τίποτα!!!>:(

Reaction score
8.348
Η μονη δομη που λειτουργησε υποδειγματικα, ηταν οι κατασκηνωσεις του Δημου Αθηναιων.

Ευτυχως εκει βρεθηκαν ανθρωποι καταρτισμενοι και μη ευθυνοφοβοι. Αποτελεσμα να σωθουν εκατονταδες παιδια, σχεδον χωρις κανενας να καταλαβει τιποτα. Μαλιστα απο οτι διαβαζω, οχι απλα εγινε υποδειγματικη (σε ολα τα επιπεδα) εκκενωση αλλα υπηρχε και αμεση και συνεχης ενημερωση των γονεων.

Δεν τολμω ουτε να φανταστω τι θα συνεβαινε αν οι διαδικασιες δεν γινονταν οπως εγιναν, εστω και αν τελικα η φωτια περασε "ξωφαλτσα" διπλα απο τις εγκαταστασεις.

Ενα μπραβο στους υπευθυνους, δεν ειναι αρκετο. Αυτοι οι ανθρωποι θα πρεπει να τιμηθουν επισημως και να καταστουν παραδειγμα για οσους αλλους ανευθυνοϋπευθυνους, ευθυνοφοβους και ασχετους κατεχουν αντιστοιχες δημοσιες θεσεις.

ΥΓ: Εχω κατηγορησει πολλες φορες τον Καμινη, για την κατασταση της Αθηνας επι δημαρχιας του. Στο συγκεκριμενο θεμα ομως, αποδειχθηκε 100% αποτελεσματικος και αυτο πρεπει να του πιστωθει.
κι εγώ μπορώ να σουρω πολλά στον Καμίνη,αλλα εδώ λειτουργησε αψογα.Οταν ρωτήσανε τοΔημαρχο Ραφήνας(αφου ο Ψινάκης ηταν εξαφανισμενος) γιατι δεν πηρε πανω του την ευθύνη να εκκενώσει,απάντησε με τελεια γραφειοκρατική λογική,,υπαρχει πρωτόκολλο ειπε σ αυτά τα πράγματα!!!
Ουτε δεκα ανθρώπους δεν στειλανε να στέλνουν τον κόσμο προς την παραλία.Τα μεγαλύτερα δραματα γινανε εκει στα βραχια,που δεν ξεραν από που να βγουνε στην παραλία.

ika

News
Reaction score
15.213

Reaction score
731
παρακολουθώ αυτή την ιστορία με τα δυο κοριτσάκια που ψαχνει ο πατερας τους.Εφτασε η βαρκα στη Ραφήνα και ακομα δεν ξερουν ποια ηταν τα κοριτσάκια και που βρίσκονται.Και μετα μιλάμε για σχεδιο εκκένωσης!!!.Εδω δεν μπορουν να βρουνε ποιοι ηταν πανω στη βαρκα που εφτασε στη Ραφηνα!!
τελικά φαίνεται ότι δεν ήταν αυτά τα κοριτσάκια στη βάρκα.........:(

http://www.iefimerida.gr/news/43344...dyo-koritsakia-sti-varka-den-einai-oi-didymes

D

Deleted member 23222

Guest
Από τα παραλειπόμενα:

Αν πάτε στο protothema , θα δείτε να μιλάει για έναν μακαρίτη σέφ, ο οποίος πέθανε (στο Μάτι λέει το ρεπορτάζ)ενώ είχε προφητεύσει το θάνατο συνανθρώπων από τη φωτιά...

Λοιπόν, πήγα στη σελίδα του στο φατσοβιβλίο...
Βρήκα μια live μετάδοση της φωτιάς...
Και ανακαλύπτω ότι ο μακαρίτης ήταν έξω από το σπίτι μου και τραβούσε εικόνες!!!!
Γιατί τόση απρονοησία;;;
Πέθανε άδικα και συνέβαλε άθελα του, στο να διαφύγουν με δυσκολία οι κάτοικοι της περιοχής και να κυκλοφορεί η Πυροσβεστική!!!

Χωρίς περαιτέρω σχόλια γιατί πέθανε πλέον δυστυχώς, απλά αμφιβάλλω αν γύρισε στο Μάτι για να πεθάνει εκεί!!!!

melina

Cargo 200
Reaction score
43.179
κι εγώ μπορώ να σουρω πολλά στον Καμίνη,αλλα εδώ λειτουργησε αψογα.Οταν ρωτήσανε τοΔημαρχο Ραφήνας(αφου ο Ψινάκης ηταν εξαφανισμενος) γιατι δεν πηρε πανω του την ευθύνη να εκκενώσει,απάντησε με τελεια γραφειοκρατική λογική,,υπαρχει πρωτόκολλο ειπε σ αυτά τα πράγματα!!!
Ουτε δεκα ανθρώπους δεν στειλανε να στέλνουν τον κόσμο προς την παραλία.Τα μεγαλύτερα δραματα γινανε εκει στα βραχια,που δεν ξεραν από που να βγουνε στην παραλία.
Ο Καμίνης που είχε σχέδιο και πρωτόκολλο για το πως να γίνει η εκκένωση της κατασκήνωσης το κατάφερε ακριβώς γιατί είχε σχέδιο και πρωτόκολλο, δεν εκκένωσε με γιούρια την κατασκήνωση. Οταν ο άλλος λέει ότι υπάρχει πρωτόκολλο και δεν μπορεί να πάρει μόνος του απόφαση για εκκένωση περιοχής σας φταίει που επικαλείται το πρωτόκολλο.
Τρικυμία στο κρανίο που είναι μεταδοτική και πονάει το μυαλό μας με αυτά που γράφετε. Μπορείτε απλά και να μην γράψετε, δεν είναι υποχρεωτικό, έλεος κάπου!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Γνώρισα προχθές μια κυρία, από την οποίαν έμαθα πως ο γιός της δουλεύει σε ΜΚΟ. Προ ημερών πληρώθηκε το μισθό του Φεβρουαρίου...

Reaction score
8.348
Ο Καμίνης που είχε σχέδιο και πρωτόκολλο για το πως να γίνει η εκκένωση της κατασκήνωσης το κατάφερε ακριβώς γιατί είχε σχέδιο και πρωτόκολλο, δεν εκκένωσε με γιούρια την κατασκήνωση. Οταν ο άλλος λέει ότι υπάρχει πρωτόκολλο και δεν μπορεί να πάρει μόνος του απόφαση για εκκένωση περιοχής σας φταίει που επικαλείται το πρωτόκολλο.
Τρικυμία στο κρανίο που είναι μεταδοτική και πονάει το μυαλό μας με αυτά που γράφετε. Μπορείτε απλά και να μην γράψετε, δεν είναι υποχρεωτικό, έλεος κάπου!
το "μας" σε ποιους ακριβώς αναφέρεται εκτος από σένα,εκτος αν προκειται για τον βασιλικό πληθυντικό.Κι εγώ πρέπει να διαβάζω εσενα όμως,αυτο δεν το συμμερίζεσαι,μονο τον εαυτό σου σκέφτεσαι.:p

τωρα επι του θέματος τι να απαντήσω,αφου δεν νομίζεις ότι επρεπε να κινηθούν να σωσουν τον κόσμο αλλα καλώς επραξαν και τους αφησαν να καούν ,αλλα και να πνιγούν,,εγω δεν εχω να πω τιποτα άλλο.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
  • Αυτός είναι ο "Χάτσικο" στο Μάτι - Παρά την πυρκαγιά δεν εγκατέλειψε τον νεκρό ιδιοκτήτη του

• Όπως προκύπτει από μαρτυρίες πληγέντων κατοίκων της περιοχής, ένας πιστός σκύλος αρνούνταν να να αφήσει μόνο του τον νεκρό ιδιοκτήτη του παρά τη φωτιά που έκαιγε το σπίτι, στο οποίο βρισκόταν.

Έτσι ο σκύλος των φωτογραφιών που ακολουθούν, βρέθηκε πάνω στο απανθρακωμένο σώμα του ιδιοκτήτη του στο κατεστραμμένο σπίτι.

Πλέον, ο άτυχος σκύλος με εγκαύματα στο σώμα του αλλά ζωντανός έχει βρει καταφύγιο σε διπλανό σπίτι και αρνείται να εγκαταλείψει την γειτονιά που ζούσε.

• http://www.enikos.gr/society/586471...o-sto-mati-para-tin-pyrkagia-den-egkateleipse

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.598
Ο προϊστάμενος ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, περιέγραψε την κατάσταση με τις δεκάδες σορούς από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

«Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Σορούς έχουμε γύρω στους 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει»,

Πηγή: Ιατροδικαστής: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση -Είναι μαζική καταστροφή» | iefimerida.gr

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.035
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr