Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Antonios Darzentas

Για τον χειρισμό της πολιτείας στις τελευταίες πυρκαγιές πολλά ειπώθηκαν και άλλα τόσα θα ειπωθούν.
Ειδικοί θα ψάξουν, θα ερευνήσουν θα τοποθετηθούν.
Εμείς οι απλοί πολίτες δεν είμαστε ειδικοί, καλούμαστε όμως να κρίνουμε και να τοποθετηθουμε. Όχι ως ειδικοί αλλά ως πολίτες που αύριο θα κληθουμε να κρίνουμε αυτούς που θα έπρεπε να είναι υπεύθυνοι για την απρόσκοπτη λειτουργία σωτηριων μέσων ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.
Άλλωστε αυτή είναι η σημασία της παρουσιας του κράτους. Η προάσπιση των πολιτών του όταν κινδυνεύουν.
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως ήταν μια αιφνίδια και ακραία φυσική καταστροφή που ενδεχομένως ακόμα και με την καλύτερη προετοιμασία θα είχε θύματα.
Ωστόσο η απάντηση μας σε αυτούς που λένε πως τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει και πως όλοι ίδιοι είναι, είναι η αντιμετώπιση της εκκένωσης των παιδικών κατασκηνωσεων από τον Δήμο Αθηναίων. Υπήρχε προυπαρχον σχέδιο και εφαρμόστηκε άμεσα και αποτελεσματικά
Ο χειρισμός λοιπόν των ακραίων συνθηκών που προέκυψαν μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερα από αυτόν της κυβέρνησης και υπάρχει απτό και συγκεκριμένο παράδειγμα.
Αυτό όμως που είναι απόλυτα χυδαίο είναι ο επικοινωνιακος χειρισμός που έγινε μετά την τραγωδία.
Απόκρυψη των γεγονότων αλλά ακόμα χειρότερο και απόλυτα χυδαιοτερο, ενοχοποιηση των θυμάτων.
Ο τύπος αποκάλυψε γρήγορα όχι μόνο πως η περιοχή ήταν νόμιμος οικισμός και ήταν εκεί πριν το δάσος αλλά τους οικιστικους νόμους τους έχουν ψηφίσει ο παρόντες κυβερνήτες. Και όχι μόνον αυτό. Στήριξαν μετά την εκλογή τους νομιμοποιησεις και αντέδρασαν με την ηχηρή παρουσία τους σε κάθε εφαρμογή του νόμου αναστελλοντας κατεδαφισεις.
Και έγιναν ακόμα χυδαιοτεροι κουνώντας το δάχτυλο σε ανθρώπους που είχαν χάσει τα πάντα. Λες και η αστυνομία επεμβαίνει να σώσει κάποιον, μόνο όταν έχει καθαρό ποινικό μητρώο, ή ο γιατρός θεραπεύει μόνο αυτόν που κάνει υγιεινή διατροφή και ζωή.
Μέρα με τη μέρα μάλιστα γίνονται ακόμα χυδαιοτεροι στοχοποιωντας με τη βοήθεια των πληρωμένων τρολ και της κρατικής τηλεόρασης ιδιώτες που είχαν το θράσος λέει να περιφραξουν την περιουσία τους.
Η αντιστροφη των ρόλων και των ευθυνών είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά που κάνουν οι πορωμενοι κακοποιοι. Κακοποιουν και μετά ρίχνουν τις ευθύνες στα θύματα.
Και τώρα θα αρχίσουν τις έρευνες για δήθεν παρανομίες. Και κάθε μη δηλωμένη μάντρα ή γκαράζ θα στοχοποιηθει και θα γίνει άλλοθι της ανικανότητας τους.
Ο πολίτης από θύμα θα γίνει θύτης. Όπως κάνουν οι βιαστές. Με προκάλεσε το θύμα κε Πρόεδρε. Φόραγε τολμηρά ρούχα. Και θα μας κουνησουν πάλι το δάχτυλο. Αυτοί. Που ορίζουν τους νόμους και τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτοί που μπήκαν μπροστά να αναστρέψουν κατεδαφισεις. Αυτοί. Που ψήφισαν τους οικοδομικους κανονισμούς
Μικροί. Και όχι μόνο μικροί αλλά και χυδαίοι.
Βιαστές της αλήθειας και της λογικής.
Κι όπως μαύρισε η φωτιά την Αττική, και ο θάνατος των συνανθρωπων μας τις ψυχές μας, μαυριστε τους μικρούς και χυδαιους που θρασυτατα βιάζουν την λογική και την αλήθεια.
Μαυριστε τους
Συμφωνώ. Ξέρεις όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι ασχολούμαστε με το εάν ήταν νόμιμα και όχι εάν ήταν ασφαλή. Το ότι κάποιοι γελοίοι τους έδωσαν το δικαίωμα να χτίσουν εκεί πέρα και για πολιτικό συμφέρον δεν τους τα γκρέμισαν με τη μια, δεν σημαίνει ότι όλα έγιναν σωστά. Νόμοι γράφονται και ξεγράφονται. Το θέμα είναι, τί είναι το σωστό;

Reaction score
16.355
Εγώ θέλω να δω μερικούς τρελούς να ζητήσουν τη ψήφο του κόσμου λέγοντάς τους ότι θα πατάξουν την αυθαιρεσία και θα τερματίσουν το πελατεικό κράτος, στην οποιαδήποτε βαθμίδα του. Να δω πόσες ψήφους πάνω απο μια θα πάρουν...
764AF4DA-DCEC-41CD-BE8D-B660E3135A14.jpeg

Όχι,αγαπητέ! Εμείς» πρέπει ν αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Μου θυμίζει το όλο θέμα .....
8EE72711-91FE-4F5D-898F-D3CF6D0E9D56.jpeg
««ανάποδο κόσμο» ....

Reaction score
8.348
https://www.protothema.gr/politics/...e-kalutera-proetoimasmenoi-gia-tis-purkagies/

Επιμένει και προκαλεί ο Τόσκας:

αυτός ο αναίσχυντος ανθρωπος.Αλλα δεν βλέπω να του κάνουν μια απλή ερώτηση όταν λεει ότι εκαναν ότι μπορούσαν.Οταν βλέπανε ότι η φωτιά θα μπεί στο Μάτι,πού ηταν η αστυνομια και η πυροσβεστικη να βοηθάει τον κόσμο να βγει στην παραλία?αν ηταν εκει και ειχαν καεί με τους ανθρώπους θα ελεγα ,κανανε ότι μπορούσαν και δεν πρόλαβαν.Αλλα δεν καηκε κανενας τους,γιατι δεν υπήρχε κανένας τους να βοηθήσει τον κόσμο.Η απλη αλήθεια είναι ότι τους αφησαν ΕΝΤΕΛΩΣ στο ελεος της φωτιάς και ουτε καν τους ειχαν προειδοποιήσει .Βασικα μιλάμε για εγκλημα και θαπρεπε να τον κυνηγήσει ο εισαγγελέας τον κ.Τόσκα.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.174
Συμφωνώ. Ξέρεις όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι ασχολούμαστε με το εάν ήταν νόμιμα και όχι εάν ήταν ασφαλή. Το ότι κάποιοι γελοίοι τους έδωσαν το δικαίωμα να χτίσουν εκεί πέρα και για πολιτικό συμφέρον δεν τους τα γκρέμισαν με τη μια, δεν σημαίνει ότι όλα έγιναν σωστά. Νόμοι γράφονται και ξεγράφονται. Το θέμα είναι, τί είναι το σωστό;
Το θέμα του εν λόγω σχολίου δεν είναι η ορθότητα ή η νομιμότητα των κατασκευών.
Το θέμα είναι η ευθύνη που έχει το κράτος για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του πολίτη με προληπτικά μέτρα (νόμοι, έλεγχος κλπ), με σωστες ενέργειες την ώρα του προβλήματος και θεραπευτικά μετά.
Αντί αυτών εδώ έχουμε τη μεθοδευμένη ενοχοποίηση των θυμάτων από την κυβέρνηση και τα μισθωμένα τρολια τους.

Reaction score
8.348
:(:(πονάει η καρδιά μου,οπως φαντάζομαι και πολλών αλλων, και βαζω ένα μηνυμα που εγραψε ενας φιλος στο ΦΒ που με εκφραζει απόλυτα

Δυστυχως σε αυτην εδω τη ζωη,σε αυτον τον κοσμο δεν καταφεραμε να σας προσφερουμε κατι.
Δυστυχως δεν μπορεσαμε να σας ανταποδωσουμε τη χαρα και την αισιοδοξια ,την τρυφεροτητα και την ευαισθησια ,την αθωοτητα και την λαχταρα με την οποια γεμισατε τον κοσμο μας με την ψυχουλα σας και το γλυκο χαμογελακι σας.
Σε αυτο το τοσο λιγο που ζησατε ,σε αυτο το τοσο συντομο περασμα σας απο εδω....
Δυστυχως... δεν μπορεσαμε ουτε καν να σας κρατησουμε εδω ,κοντα μας,αναμεσα μας.
Σε αυτην εδω την κοινωνια ,δεν φανηκαμε ανταξιοι οχι των προσδοκιων σας και των ονειρων σας ,γιατι εισαστε μικρουλια και ακομη δεν γνωριζατε τις λεξεις αυτες..
Δεν φανηκαμε ανταξιοι του χαμογελου και της καθαροτητας της ψυχουλας σας.
Δυστυχως.
Εστω και τωρα που ειναι πλεον αργα σας δινουμε μια υποσχεση
Δεν θα σας ξεχασουμε ποτε.......
Και εσας αλλα και τα αλλα ατυχα παιδακια που εφυγαν μεσα σε αυτην την τραγωδια και τα οποια αφησαμε απροστατευτα μεσα στην φωτια και στα κυματα.
Εμεις...Ολοι μας....
Επιτρεψτε μας ομως να κρατησουμε το χαμογελο σας ,στο ομορφο και πανεξυπνο αθωο μουτρακι σας....
Να κρατησουμε αυτην την υπεροχη γαληνια εικονα σας..
Ωστε να μεινει οσο περισσοτερη γινεται ζωντανη η αναμνηση σας
Και να ειστε για εμας τους υπολοιπους φως και οχι σκοταδι....
Υγ...Εσβησε και το φεγγαρι αποψε....Συμμετεχει και αυτο στο βαρυ πενθος μας...:(

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
https://true.gr/axios-o-diikitis-to...ea-gkremise-tin-perifraxi-ke-esose-ton-kosmo/

Σε κάποιο post έγινε αναφορά στα ΚΑΑΥ.
Είναι αυτό που έλεγα παραπάνω Νικόλα. Υποδειγματική αντιμετώπιση του κινδύνου απο ανθρώπους που γνωριζουν τι διατάσσουν, και ανθρώπους που γνωρίζουν να εκτελούν. Σημαντικότατο συστατικό επιτυχίας.

Μπορεί άραγε να γίνει αυτό και με τους Δημάρχους; ....ο Ψινακης ας πούμε, μπορεί να εκπαιδευθεί έτσι;

D

Deleted member 23222

Guest
Nicky Lyberaki
(Ξερω πως οι μαρκοσκελείς αναρτήσεις είναι κουραστικές και δεν τις συνηθίζω . Σας παρακαλώ όμως αυτήν να τη διαβάσετε μέχρι τέλους.)
Δεν είμαι πυροσβέστης κι έτσι δεν μπορώ με ακρίβεια να ξέρω τι έγινε σωστά και τι λάθος σ' αυτήν την τραγική ιστορία. Δεν χρειάζεται βέβαια να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει πως με τουλάχιστον 87 νεκρούς σε μία πυρκαγιά, έγιναν λάθη. Κι όταν τα λάθη έχουν τόσο τραγικό αποτέλεσμα, τότε, κατά τεκμήριο αμάχητο, τα λάθη είναι πολύ σοβαρά, είναι μοιραία.
Είμαι όμως πολίτης και δημοσιογράφος με αυτιά και μάτια κι έτσι θα σταθώ - ξέροντας ακριβώς τι λέω - σε κάτι άλλο:
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός της χώρας μας έφτασε εσπευσμένα στην Αθήνα και μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων για να ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν εκείνη την ώρα με σειρά εν εξελίξει πυρκαγιών.
Εκατομμύρια πολιτών γίναμε λοιπόν μάρτυρες αυτής της ενημέρωσης του πρωθυπουργού, αφού επελέγη αυτή να λάβει χώρα μπροστά στις κάμερες. Παρακολουθήσαμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον γγ Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερώνουν τον κ.Τσίπρα. Εκείνος κρατούσε σημειώσεις για μέτωπα σε ρεματιές και αλλού, ρωτώντας τι ώρα θα σηκωθούν τα αεροσκάφη μας την επόμενη μέρα, αν έχει κόσμο σε παραλίες κτλ.
Ενώ λοιπόν οι επικεφαλής ενημέρωναν τον πρωθυπουργό για τα μέτωπα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, οι διασώστες της ΕΜΑΚ είχαν ήδη βρει νεκρούς- κατά τη μαρτυρία που κατέθεσαν σήμερα στον ΣΚΑΙ, οι διασώστες επιπυραγός Ι.Κολοβός και πυρονόμος Μ.Βάσιλας.
"Κατ' εκτίμηση μπορώ να σας πω τις πρώτες ώρες, 2, 3 ή και τέσσερις ώρες, το νούμερο (των νεκρών) ήταν διψήφιο". Αυτό μου είπαν.
Τους ρωτώ: Δηλαδή μέχρι τα μεσάνυχτα γνωρίζαμε πια ότι είμαστε μπροστά σε αυξημένο αριθμό θυμάτων.
Απαντούν: "Εμείς σαν διασώστες γνωρίζαμε".
Ρωτώ και πάλι: Εσείς βρίσκετε κάποιον νεκρό και ενημερώνετε αμέσως το στρατηγείο;
Απαντούν: "Ναι, ναι".

Συμπέρασμα πρώτο, μεσάνυχτα είχε ήδη βρεθεί διψήφιος αριθμός νεκρών και η ηγεσία της πυροσβεστικής το γνώριζε.

Στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε στη συνέχεια η υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. και υπεύθυνη για τη διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι. Η κ. Μηνιάτη προϊσταται της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (Disaster Victim Identification - DVI). Πρόκειται για την ειδική ομάδα στελεχών του ελληνικού CSI και της Ασφάλειας Αττικής που ενεργοποιείται σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. Τη συγκρότηση της ομάδας διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ. Η κ. Μηνιάτη μάς εξήγησε πως η Ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Τη ρωτώ: Είπατε πως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εκλήθητε να αναλάβετε τα καθήκοντά σας;
Απαντά: "Λίγο πριν και 12 η ώρα έγινε ήδη η πρώτη σύσκεψη".
Τη ρωτώ και πάλι: Επομένως ας πούμε από τις εντεκάμιση γνωρίζαμε ότι έχουμε πολλά θύματα.
Απαντά: Ότι έχουμε κάποια θύματα, εγώ τον αριθμό δεν τον ήξερα.
Τη ρωτώ: Δεν τον ξέρατε αλλά η ομάδα σας συγκροτείται όταν υπάρχουν... (πολλά θύματα)
Επιβεβαιώνει πως μπορεί να συγκροτηθεί ακόμη και για πέντε νεκρούς, αλλά πάντως πρέπει να υπάρχουν αρκετά θύματα.

Συμπέρασμα: Την ώρα που εκατομμύρια πολιτών παρακολουθούσαμε τον πρωθυπουργό να ενημερώνεται για εστίες σε ρεματιές και ριπές ανέμων, εκείνοι που τον ενημέρωναν γνώριζαν πως είχαμε ήδη αρκετούς νεκρούς. Διψήφιο αριθμό κατά τους διασώστες, τουλάχιστον 5 κατά την κ. Μηνιάτη.

Ή λοιπόν σκοπίμως άφησαν τον πρωθυπουργό στο σκοτάδι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ή τον είχαν ήδη ενημερώσει και παρακολουθούσαμε ένα στημένο μονόπρακτο εν γνώσει του.
Στην πρώτη περίπτωση, το θεατρικό στήθηκε από τους επιτελείς εν αγνοία του πρωθυπουργού και διερωτώμαι πώς γίνεται μετά τις νέες μαρτυρίες να μην αποπεμφθούν άμεσα. Απόψε κι όλας.
Στη δεύτερη περίπτωση, το θεατρικό στήθηκε με τον κ.Τσίπρα σε ρόλο συμπρωταγωνιστή.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Κι επειδή καθόλου δεν αποκλείεται να ειπωθεί πως για την ύπαρξη νεκρών ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε όταν έφυγαν οι κάμερες ή πριν αυτές στηθούν, ας ειπωθεί πως τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Αν είσαι πρωθυπουργός, ξέρεις πως στη χώρα έχει νεκρούς και κάθεσαι να κάνεις επικοινωνιακή παράσταση περί ανέμων και υδάτων, τα συμπεράσματα είναι προφανή. Το ίδιο προφανή είναι τα συμπεράσματα κι αν είσαι υπουργός, αρχηγός της πυροσβεστικής ή επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και κάθεσαι να μιλάς για ρεματιές και θερμοκρασίες, ενώ παραδίπλα γεμίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι νεκροσακοι.
Στις δημοκρατίες, η ενημέρωση των πολιτών αποτελεί υποχρέωση και καθήκον ιερό.
Η εξαπάτηση των πολιτών αποτελεί ταυτόχρονα σοβαρότατο παράπτωμα.
Κι όλοι εμείς, τα εκατομμύρια των πολιτών, τη νύχτα της Δευτερας εξαπατηθήκαμε σκοπίμως.
Aκριβώς έτσι είναι, έχω προσωπική άποψη.

Οι πρώτοι νεκροί ήταν δύο γείτονες μου (ζευγάρι ηλικιωμένων-τους έβγαλε γνωστός μου)
Μόλις η φωτιά ακούμπησε τον Βουτζά.
Μετά από 15 λεπτά ξεκίνησαν οι πληροφορίες και για άλλους.

Και για να το συνεχίσω, εφόσον δεν έχουν καρατομηθεί οι αρχηγοί που μετείχαν στην σύσκεψη, σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για τους νεκρούς.

Τι περίμενε?
Να αναστηθούν ή να μείνει κρυφό??
[DOUBLEPOST=1532778222][/DOUBLEPOST]
:(:(πονάει η καρδιά μου,οπως φαντάζομαι και πολλών αλλων, και βαζω ένα μηνυμα που εγραψε ενας φιλος στο ΦΒ που με εκφραζει απόλυτα

Δυστυχως σε αυτην εδω τη ζωη,σε αυτον τον κοσμο δεν καταφεραμε να σας προσφερουμε κατι.
Δυστυχως δεν μπορεσαμε να σας ανταποδωσουμε τη χαρα και την αισιοδοξια ,την τρυφεροτητα και την ευαισθησια ,την αθωοτητα και την λαχταρα με την οποια γεμισατε τον κοσμο μας με την ψυχουλα σας και το γλυκο χαμογελακι σας.
Σε αυτο το τοσο λιγο που ζησατε ,σε αυτο το τοσο συντομο περασμα σας απο εδω....
Δυστυχως... δεν μπορεσαμε ουτε καν να σας κρατησουμε εδω ,κοντα μας,αναμεσα μας.
Σε αυτην εδω την κοινωνια ,δεν φανηκαμε ανταξιοι οχι των προσδοκιων σας και των ονειρων σας ,γιατι εισαστε μικρουλια και ακομη δεν γνωριζατε τις λεξεις αυτες..
Δεν φανηκαμε ανταξιοι του χαμογελου και της καθαροτητας της ψυχουλας σας.
Δυστυχως.
Εστω και τωρα που ειναι πλεον αργα σας δινουμε μια υποσχεση
Δεν θα σας ξεχασουμε ποτε.......
Και εσας αλλα και τα αλλα ατυχα παιδακια που εφυγαν μεσα σε αυτην την τραγωδια και τα οποια αφησαμε απροστατευτα μεσα στην φωτια και στα κυματα.
Εμεις...Ολοι μας....
Επιτρεψτε μας ομως να κρατησουμε το χαμογελο σας ,στο ομορφο και πανεξυπνο αθωο μουτρακι σας....
Να κρατησουμε αυτην την υπεροχη γαληνια εικονα σας..
Ωστε να μεινει οσο περισσοτερη γινεται ζωντανη η αναμνηση σας
Και να ειστε για εμας τους υπολοιπους φως και οχι σκοταδι....
Υγ...Εσβησε και το φεγγαρι αποψε....Συμμετεχει και αυτο στο βαρυ πενθος μας...:(
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Αν πιασουν οι καταρες μου και οσοι ψηφισετε στις επομενες εκλογες σας κοπουν τα χερια μη μασησετε...

Αρπαξτε το ψηφοδελτιο και ψηφιστε με τα δοντια..>:(:frown:

D

Deleted member 23222

Guest
https://www.newsbomb.gr/ellada/news...urce=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

ΑΝ, ΑΝ αληθεύει, ότι εντοπίστηκε αυτός που έβαλε τη φωτιά, από αμέλεια...
Τι πρέπει να του κάνουν??

Όχι δεν πρέπει να τον σκοτώσουν...
Πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξαφανιστεί το DNA του από το ανθρώπινο είδος...

Ελπίζω να μην ισχύει...

Reaction score
4.707
Να αναλαβει καποιος την πολιτικη ευθυνη
για μία πράξη της οποιας τα αποτελεσματα θα φανουν στο μελλον
το καταλαβαινω...

Αυτή ή ανάληψη πολιτικης ευθυνης
για μια συντελεσμενη εθνικη τραγωδια με δεκάδες νεκρούς
που δεν συνοδευεται από παραιτησεις
πρέπει να είναι παντως παγκοσμια πατεντα.

Reaction score
25.764
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.....

Ζουράρις: Εγώ δεν θα υπέβαλα παραίτηση. Πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός

https://www.zougla.gr/politiki/arti...pevala-paretisi-politiki-ef8ini-exi-ke-o-laos
[DOUBLEPOST=1532781719][/DOUBLEPOST]Σταθάκης για Κόκκινο Λιμανάκι: H περιοχή δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

https://www.zougla.gr/politiki/arti...-den-poleodomi8ike-epi-kivernisis-siriza-anel

...ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ "ΞΕΧΑΣΕΙ" 20-30 ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ....

Reaction score
8.348

https://www.zougla.gr/politiki/arti...pevala-paretisi-politiki-ef8ini-exi-ke-o-laos
[DOUBLEPOST=1532781719][/DOUBLEPOST]Σταθάκης για Κόκκινο Λιμανάκι: H περιοχή δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

https://www.zougla.gr/politiki/arti...-den-poleodomi8ike-epi-kivernisis-siriza-anel

...ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ "ΞΕΧΑΣΕΙ" 20-30 ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ....
αναίσχυντα παχύδερμα είναι,τι να συζητήσεις.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609

.
Ο Ζουραρης μπορει να απομυθοποιηθηκε αφου εμπλεξε με την πολιτικη, οπως ολοι αλλωστε αλλα στο 2ο σκελος εχει δικιο, με το σκεπτικο οτι ο λαος εχει ευθυνη με την ψηφο του. Στο πρωτο σκελος εχει προφανως αδικο.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.800

Ειναι η κυβερνηση για το αναθεμα αλλα και ο σκαι μια απο τα ιδια ειναι....
«Ο κος Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση. Προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και έγινε χαμός», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Εγιναν σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων | iefimerida.gr

D

Deleted member 23222

Guest
Και κάτι ακόμα.

Μου κάνει εντύπωση η...ταχύτητα χαρακτηρισμού των κτιρίων από μηχανικούς.
Δεν γνωρίζω την διαδικασία, αλλά την...υποψιάζομαι.

Σύγχρονες όμως ιδιαίτερα κατασκευές, ενδέχεται να διαθέτουν ακόμα φέροντα οργανισμό, ικανό να αντέξουν μια νέα κατασκευή.
Χονδρικά, για την ανακατασκευή, εάν αποφευχθούν νέες σκυροδετήσεις, θα εξοικονομηθεί ένα 30% τουλάχιστον από το συνολικό κόστος της οικοδομής.

Αν ήμουν ιδιοκτήτης τέτοιου κτιρίου, θα έκανα μόνος μου μια μελέτη για την αντοχή του φέροντος οργανισμού ,σε εργαστήριο.

Reaction score
8.348
Και κάτι ακόμα.

Μου κάνει εντύπωση η...ταχύτητα χαρακτηρισμού των κτιρίων από μηχανικούς.
Δεν γνωρίζω την διαδικασία, αλλά την...υποψιάζομαι.

Σύγχρονες όμως ιδιαίτερα κατασκευές, ενδέχεται να διαθέτουν ακόμα φέροντα οργανισμό, ικανό να αντέξουν μια νέα κατασκευή.
Χονδρικά, για την ανακατασκευή, εάν αποφευχθούν νέες σκυροδετήσεις, θα εξοικονομηθεί ένα 30% τουλάχιστον από το συνολικό κόστος της οικοδομής.

Αν ήμουν ιδιοκτήτης τέτοιου κτιρίου, θα έκανα μόνος μου μια μελέτη για την αντοχή του φέροντος οργανισμού ,σε εργαστήριο.
δεν είναι δύσκολη αυτή η δουλειά Βαγγέλη για έναν εμπειρο μηχανικό.Φαινεται ένα κτίριο που εχει σωθεί ο φέροντας οργανισμός.Απαυτα που ειδα εγω στην τηλεόραση,η ταχε πιάσει η φωτια και ταλιωσε εντελώς ,η περασε ξοφαλτσα,οποτε επισκευάζονται.

Reaction score
23.871
αν ο χαλυβας εχει υποστει θερμικη καταπονηση (δειτε σχολειο μελιδη για τις ζαντες του οχηματος παραπανω, μιλαμε για θερμοκρασιες αρκετα πανω απο τους 500 βαθμους για αρκετη ωρα) ειναι αχρηστος.
συνεπως Φ/Ο με εμφανη ιχνη θερμικης καταπονησης (πχ χρωμα επιχρισματος) μπορουν να θεωρηθουν επικινδυνοι χωρις καμια δοκιμη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.036
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic