Προβολέας 4Κ ή τεράστια TV;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Τις τελευταίες εβδομάδες σκέφτομαι συχνά να μικρύνω λίγο το κύριο home theater και να εγκαταστήσω μια 80"-85" στα δυόμισι μέτρα.
Η έλευση του 4Κ αλλάζει τόσο τα δεδομένα που μόνο αυτή μου φαίνεται σήμερα ολοκληρωμένη λύση για 2 θεατές, και βαρέθηκα να περιμένω τον "τέλειο"* προβολέα σε λογική τιμή.
Μετά απο τόσα χρόνια με διάφορους προβολείς έχω επίσης λίγο κουραστεί απο τη διαδικασία.

Τον αντίλογο τον γνωρίζω και τον έχω χρησιμοποιήσει, αλλά στα μεγέθη τηλεοράσεων που κυκλοφορούν σήμερα σε μεγάλο βαθμό δεν ισχύει.

Τι λέτε; Θα φρίξω ή όχι;

*με τον οποίο δεν θα πρέπει να ασχοληθώ με settings αναλόγως υλικού (HDR 1, 2, SDR) έχοντας συγχρόνως αντίστοιχο επίπεδο μαύρου με τους HD JVC.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.006
Ear mode on/
Οι προβολεις πεθαναν. Καπουτ, οφ, δι εντ!
Οπως το γραμμοφωνο, οι τηλεορασεις-μπαουλα και τα βι εϊτς ες βιντεα.
Οι μεγαλες οθονες με τεραστιες αναλυσεις, φωτεινοτητα να βλεπεις και στη βεραντα μεσημεριατικα και δυνατοτητες που δεν εχουμε φανταστει ακομα, ειναι το μελλον!
Γκόου φορ ιτ!
/Ear mode off

:lolsign:

Οριστε, με 48 ατοκες δοσεις:
https://www.kotsovolos.gr/site/soun.../177187-samsung-qled-qe88q9f-88?cmicc=skroutz
:p

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.702
Τις τελευταίες εβδομάδες σκέφτομαι συχνά να μικρύνω λίγο το κύριο home theater και να εγκαταστήσω μια 80"-85" στα δυόμισι μέτρα.
Διαφωνώ!

Πιστεύω ότι βιάζεσαι.

Θα το έκανα όταν βγει, (αν προλάβω):rolleyes:, σε φυσιολογική τιμή μια τηλεόραση τουλάχιστον 100''.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Για πες μοντέλο, ίντσες και τιμή της τεράστιας TV...:whistling:

Δεν γνωρίζω τίποτα απο τιβές. :p

Μπήκα στον Κωτσόβολο και το Mediamarkt και είδα πολλές 80-82-85-86 με 3-4-5.000€. Λιγότερα απο προβολέα, κι αν πουλήσω φακό κι οθόνη παίρνω ακόμα ακριβότερη.

Ear mode on/
Οι προβολεις πεθαναν. Καπουτ, οφ, δι εντ!
Οπως το γραμμοφωνο, οι τηλεορασεις-μπαουλα και τα βι εϊτς ες βιντεα.
Οι μεγαλες οθονες με τεραστιες αναλυσεις, φωτεινοτητα να βλεπεις και στη βεραντα μεσημεριατικα και δυνατοτητες που δεν εχουμε φανταστει ακομα, ειναι το μελλον!
Γκόου φορ ιτ!
/Ear mode off

:lolsign:

Οριστε, με 48 ατοκες δοσεις:
https://www.kotsovolos.gr/site/soun.../177187-samsung-qled-qe88q9f-88?cmicc=skroutz
:p
Ξέχασες "δε φάκεν φακτς οβ λάιφ" ή "λάιφ σακς, χιρ'ζ ε κούκι". :p

EDIT: Άνοιξα μόλις το link, παλάβωσες; :o

Στα πόσα μέτρα πόσες ίντσες βλέπει ο Μήτσος είπαμε;
137" 2,40 και 110" 16/9 στα 3,50.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.602
Κάποιο ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού, που ο ήλιος έλαμπε και τα πουλάκια κελαηδούσαν, πριν περίπου 2 μήνες, είχα επισκεφθεί με έναν βλαμμένο φίλο γιατρό το μεντιαμαρκτ και τον κοτσόβολο, προκειμένου να δούμε από κοντά τις μεγάλες τηλεοράσεις OLed και QLed, καθώς αυτός άρχισε να σκέφτεται σοβαρά να προβεί στην αγορά μιας τέτοιας μεγάλης τηλεόρασης.
Πήγαμε και στο ένα κατάστημα και στο άλλο διότι έχουν το πλεονέκτημα της ζωντανής παρουσίασης των συσκευών.

Είδαμε όλα τα τρέχοντα μοντέλα των Sony, Samsung και LG σε ίντσες 75 και άνω.
Η εικόνα τους είναι πολύ εντυπωσιακή, με μαύρο που σκοτώνει, πλούσια χρώματα, φως, λεπτομέρεια και όλα τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ.
Αν πρόκειται για κάποιον, όπως εγώ που έχω μάθει πια με τις 120 ίντσες, οι τηλεοράσεις των 75 ιντσών μου φαίνονται πολύ μικρές.
Από 85 ίντσες και πάνω αρχίζω να το συζητάω.
Αν πρέπει να ζυγίσω τα πράγματα λέω ότι ενώ οι 75 ιντσών είναι πολύ προσιτές, οι καλές και μεγάλες των 85 και άνω, είναι πανάκριβες.
Ακόμη.
Αν είχα την δυνατότητα να πάρω μία των 100 ιντσών σε αντικατάσταση του προβολέα θα το έκανα.
Αν έπρεπε να συμβιβαστώ με μια 85άρα θα το σκεφτόμουν πολύ.
Αυτή είναι η δική μου άποψη επί του θέματος.

Όταν βγήκαμε τα πουλάκια δεν κελαηδούσαν πλέον.
Είχαν βγει τα τζιτζίκια.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Τυχαία παραδείγματα μεγάλων με λογική τιμή που μπορεί να είναι demo ή με άθλια εικόνα, γιατί OLED σε τέτοιες διαστάσεις δεν νομίζω να παίρνουμε (και δεν πολυενδιαφέρει για τη σύγκριση με προβολέα):

https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/187515-samsung-qled-qe82q6fn-82

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-86uh955v-1180777.html

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_sony-kd-85xd8505-baep-1186887.html

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Διαφωνώ!

Πιστεύω ότι βιάζεσαι.

Θα το έκανα όταν βγει, (αν προλάβω):rolleyes:, σε φυσιολογική τιμή μια τηλεόραση τουλάχιστον 100''.
αυτο ακριβως που λεει ο abcd. 100" και πανω σε μια τιμη που αξιζει.

ναι οντως το μελλον ειναι στις μεγαλες τηλεορασεις (για τα σιγουρα αποτελεσματα) οπως λεει και ο Akis_G γιατι με τους προβολεις το τοπιο ειναι ακομα θολο ομως αξιζει ν'αναφερθει πως εχουν γινει βηματα εξελιξης στους προβολεις που ειναι αξιολογα. Περιμενουμε εντυπωσεις απο τον Dr. Kastrounis. :geek:

προσφατα οπως γνωριζεις πηρα μια LG 65" OLED. φοβερα ολα. μαυρο απο αλλο πλανητη λεπτομέρεια και πληροφορία στις ταινιες και γενικα παιζεις οπως θες ειδικα με ρυθμισεις. την εστησα στο δωματιο μου για δοκιμη ακριβως στα 2,4m.

σε 16:9 ειναι χορταστικη σε ολα (ταινιες,ειδικα netflix σειρες,4K, youtube) σε 2,35 κατι λειπει εντονα αμεσως. βασικα κατι ελειπε απο την αρχη εκει στο 2,35. δεν μπορουσα να δεχτω τη θεαση σε 2,35. εστω και με το εξυπνο ζουμ που εχει. Σαν τη μεγαλη οθονη δεν υπαρχει. την προσοχη σου με το πολυ κοντα που λες...τα ματακια κουραζονται ευκολα.

οποτε κατέληξα ταινιες στο προβόλι, σειρες netflix youtube tv δορυφορικα στην tv.;)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.923
Εντυπωσιακές οι TV δεν λέω!
Όμως άλλη χάρη ο Προβολέας, πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικά κινηματογραφική αίσθηση! Ετερόφωτη προβολή, όπως ο κινηματογράφος.

Δεν θα έκανα αυτήν την κίνηση! Ειδικά σε σχέση με το κόστος, αποκτάμε σε αυτό το ύψος τιμών, κορυφαίας ποιότητας προβολικά!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δημητρη
καλα τωρα θες και τα λες ?
και πως θα βαλεις τα ηχεια πισω απο την ηχποερατη που λεει καποια ψυχη ?
(πλακα κανω)
Περα της πλακας....πιστευω οτι μια τιβι θελει πιο αργα χεριασμα στην εικονα της....
δεν πεφτει η λαμπα της....δεν της φευγουν τα χρωματα....
την αναβεις οποτε θες
δεν φοβασαι μην σκασει λαμπα......
βασικα μια μεγαλη τιβι 100 ιντσες και κοντα (οπως ειπες)
λυνει πολλα.......ταπεινη μου αποψη

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.044
αυτο ακριβως που λεει ο abcd. 100" και πανω σε μια τιμη που αξιζει.

ναι οντως το μελλον ειναι στις μεγαλες τηλεορασεις (για τα σιγουρα αποτελεσματα) οπως λεει και ο Akis_G γιατι με τους προβολεις το τοπιο ειναι ακομα θολο ομως αξιζει ν'αναφερθει πως εχουν γινει βηματα εξελιξης στους προβολεις που ειναι αξιολογα. Περιμενουμε εντυπωσεις απο τον Dr. Kastrounis. :geek:

προσφατα οπως γνωριζεις πηρα μια LG 65" OLED. φοβερα ολα. μαυρο απο αλλο πλανητη λεπτομέρεια και πληροφορία στις ταινιες και γενικα παιζεις οπως θες ειδικα με ρυθμισεις. την εστησα στο δωματιο μου για δοκιμη ακριβως στα 2,4m.

σε 16:9 ειναι χορταστικη σε ολα (ταινιες,ειδικα netflix σειρες,4K, youtube) σε 2,35 κατι λειπει εντονα αμεσως. βασικα κατι ελειπε απο την αρχη εκει στο 2,35. δεν μπορουσα να δεχτω τη θεαση σε 2,35. εστω και με το εξυπνο ζουμ που εχει. Σαν τη μεγαλη οθονη δεν υπαρχει. την προσοχη σου με το πολυ κοντα που λες...τα ματακια κουραζονται ευκολα.

οποτε κατέληξα ταινιες στο προβόλι, σειρες netflix youtube tv δορυφορικα στην tv.;)
Και κάπως έτσι γκρεμίζονται τα όνειρα για μεγάλη tv...:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao