Πολύ πολύ φθηνό usb dac για linux?

Reaction score
30.452
Τα σέβη μου!

Σε έναν πολύ μικρό χώρο με ελάχιστες "ποιοτικές" απαιτήσεις ως προς την αναπαραγωγή μουσικής ,θα χρησιμοποιηθεί ένα προϊστορικό λάπτοπ με σπεκς από αυτά που κάνουν τον @Costas Coyias να κλαίει και να οδύρεται. Το λάπτοπ έχει εγκατεστημένο λειτουργικό lubuntu 14.04 και μέσω του Audacious audio player θα αναπαράγει άυλα μουσικά αρχεία από έναν εξωτερικό σκληρό. Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά αυτή και δεν θα είναι ούτε καν συνδεδεμένο στο ίντερνετ. Από την έξοδο των ακουστικών με το κατάλληλο καλώδιο ,το σήμα θα οδηγείται σε ένα mini hi-fi.

Το ερώτημα είναι αν κάποιος γνωρίζει και έχει να προτείνει ,κάποιο πολύ φθηνό usb dac που θα είναι συμβατό με linux και που θα δώσει ενδεχομένως το κάτι παραπάνω σε σχέση με τον ενσωματωμένο dac του laptop.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
4.586
Μπορείς να ορίσεις λίγο το "πολύ φθηνό" γιατί είναι κάτι που διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Επίσης έχω πρόταση: γιατί το laptop κι όχι το smartphone με ένα dac?

Reaction score
30.452
Μπορείς να ορίσεις λίγο το "πολύ φθηνό" γιατί είναι κάτι που διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση.
Σίγουρα κάτω από 100€ και όσο πάει πιο κάτω...(αν δηλαδή υπάρχει κάτι..)
Επίσης έχω πρόταση: γιατί το laptop κι όχι το smartphone με ένα dac?
Γιατί το λάπτοπ ούτως ή άλλως κάθεται σε ένα ντουλάπι και αν χρησιμοποιηθεί θα είναι αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. Δεν θα το στερηθώ από κάποια άλλη χρήση.
Γιατί θα συνδεθεί με έναν σκληρό 1tb που θα είναι η μοναδική πηγή μουσικής ,αφού στον χώρο δεν θα υπάρχει internet προκειμένου να εκμεταλλευτώ τυχόν δυνατότητες streaming του smartphone.
Και κυρίως γιατί όταν ψάχνω για μουσική σε φακέλους και υποφακέλους ,προτιμώ μια οθόνη 15" και ένα ποντίκι ,από μια οθόνη αφής 5" .;)

Last edited:

Reaction score
4.586
Η πιο απλή και βολική λύση για μένα είναι ένα usb dac/headamp σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/13706414/Audioquest-Dragonfly-Black.html ή ακόμα καλύτερα (και φθηνότερα) ένα κινέζικο αντίστοιχο όπως αυτό https://www.banggood.com/SMSL-IDEA-....html?rmmds=detail-left-hotproducts__8&ID=224 .

Αυτές οι λύσεις προτείνονται ως πρακτικές, διότι μπορείς να κάνεις χρήση των συσκευών αυτών με το smartphone σου (αν είναι σχετικά σύγχρονο δλδ android 5.1 και πάνω) με άριστα αποτελέσματα. Αν επιμείνεις στο laptop δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι πολύ, πας εδώ και τελειώνεις https://www.skroutz.gr/s/8556466/Behringer-U-Phoria-UMC202HD.html .Φαντάζομαι θα τη δει το Linux χωρίς ίσως να μπορείς να πάρεις όλες τις δυνατότητές της. Πιο χαμηλά δεν πας θα είναι πεταμένα λεφτά, εξαιρούνται τα μεταχειρισμένα φυσικά.

Επιμένω πάντως να ξανασκεφτείς τη λύση του smartphone σαν player και να αφήσεις στο ντουλάπι το laptop. Παίρνεις και μία sd 128gb με άλλα 25€ και ξεχνάς και τον εξωτερικό σκληρό στο ντουλάπι.

Reaction score
30.452
Αν επιμείνεις στο laptop δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι πολύ, πας εδώ και τελειώνεις https://www.skroutz.gr/s/8556466/Behringer-U-Phoria-UMC202HD.html .Φαντάζομαι θα τη δει το Linux χωρίς ίσως να μπορείς να πάρεις όλες τις δυνατότητές της. Πιο χαμηλά δεν πας θα είναι πεταμένα λεφτά, εξαιρούνται τα μεταχειρισμένα φυσικά.
Αν παίζει με linux μου φαίνεται μια χαρά.
Επιμένω πάντως να ξανασκεφτείς τη λύση του smartphone σαν player και να αφήσεις στο ντουλάπι το laptop. Παίρνεις και μία sd 128gb με άλλα 25€ και ξεχνάς και τον εξωτερικό σκληρό στο ντουλάπι.
Δεν βολεύει...αφ΄ενός μεν το υλικό είναι πολύ πάνω από 128gb και δεν θέλω να διαθέσω άλλα χρήματα για μεγάλη κάρτα ,αφ΄ετέρου δε το τηλέφωνο θα πρέπει να είναι δεσμευμένο πάνω στο dac και αυτό με τη σειρά του πάνω στο mini hi fi για όση ώρα παίζω μουσική. Εγώ μπορεί να θέλω εκείνη τη στιγμή να έχω το τηλέφωνο κλειστό ,ή σε κάποιο άλλο σημείο να φορτίζει ,ή να μιλάω..ή οτιδήποτε άλλο. Δεν με βολεύει...
[DOUBLEPOST=1538987717][/DOUBLEPOST]Και επίσης..πες με γεροπαράξενο ,αλλά εγώ επιμένω...
όταν ψάχνω για μουσική σε φακέλους και υποφακέλους ,προτιμώ μια οθόνη 15" και ένα ποντίκι ,από μια οθόνη αφής 5" .;)

Reaction score
30.452

Reaction score
5

Reaction score
4.586
Κοίτα αν το κόστος είναι ο βασικότερος παράγοντας τότε η πιο φθηνή λύση είναι αυτή https://www.audiophonics.fr/en/dac-...-stereo-pcm5102-24bit96khz-black-p-11597.html .Θα σου βγει κάπου 40€ με τα ταχυδρομικά αλλά θα κάνει μόνο τη δουλειά που αυτή τη στιγμή θέλεις, ένα βασικό usb dac για χρήση σε φθηνό σύστημα. Με 20€ ακόμα η Behringer είναι ένα αξιόλογο audio interface με καλό dac, με είσοδο μικροφώνου και έξοδο ακουστικών που αν και δεν τα χρειάζεσαι τώρα ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις για το μέλλον. Δε χρειαζόμαστε κάτι μέχρι να το χρειαστούμε.

Το D10 της topping είναι επίσης μία πολύ καλή περίπτωση για τα λεφτά του. Με το massdrop καλό θα ήταν να μην μπλέξεις, μεγάλος χρόνος αναμονής και δεν παρέχει εγγύηση, οι τιμές όμως κάποιες φορές είναι εξαιρετικές.

Reaction score
6.819
Το mini hi-fi ποιο ειναι? Γιατι αν ειναι κατι της κατηγοριας 100 ευρω,δεν αξιζει να ασχοληθεις με usb dac.Το on board ειναι μια χαρα.

Reaction score
996
Από ότι βλέπω ,η usb θύρα που έχει είναι μόνο για τροφοδοσία...
Για κοίτα στο πλάι του laptop βρε Χάρη... βλέπεις ένα μικρό μοχλό;
Αν έχει, θα είναι για να φορτίζει το δυναμό :p

Σίριουσλυ του πότε είναι το λάπτοπ; Για πες μοντέλο.
USB port μόνο για τροφοδοσία και όχι για data transfer δεν έχω ξανακούσει. Τί είδους USB είναι;
Δες εδώ και ενημέρωσε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik