bretsos
Μπάμιας
- Reaction score
- 55.865
Αν και μόλις έφαγα, πες μου που μένεις και έρχομαι να πάρω μια κουταλιά μόνο....φαίνεται πολύ δυνατό!!Νόστιμο Ρεβυθορυζο με μπόλικο κουρκουμά, πάπρικα κύμινο, κρεμμυδάκι.
View attachment 107651
Αν και μόλις έφαγα, πες μου που μένεις και έρχομαι να πάρω μια κουταλιά μόνο....φαίνεται πολύ δυνατό!!Νόστιμο Ρεβυθορυζο με μπόλικο κουρκουμά, πάπρικα κύμινο, κρεμμυδάκι.
View attachment 107651
Πάρε το ποδηλατο και έλα στο Ίλιον, κερνάω και τσιπουροΑν και μόλις έφαγα, πες μου που μένεις και έρχομαι να πάρω μια κουταλιά μόνο....φαίνεται πολύ δυνατό!!![]()
"Ο Γιαννης".Ακριβως στο υψος του συντριβανιου που βρισκεται στον κεντρικο δρομο.Ελπιζω να βρισκεται στη θεση της γιατι εχω να παω αρκετα χρονια.Κυριως ψαροταβερνα.Ειχε καλο φαγητο,λογικες τιμες,μεγαλες-πολυ μεγαλες μεριδες και το ψωμι δε χρεωνοταν.Ενδεικτικα,ποικιλια θαλασσινων 2 ατομων,δεν καταφερναν ουτε 4 ατομα να τη φανε.Ετρωγα γαριδες σαγανακι,μεγαλες,καθαρισμενες,και το λιωμενο τυρι να γεμιζει το πιατο, και δεν "κατεβαινε" τιποτα αλλο κατω.Ενω η ταβερνα ειναι αχανης,αν πηγαινες Σαββατοκυριακο,περιμενες ορθιος μεχρι ν' αδειασει τραπεζι.Δεν εχω ιδεα πως ειναι τα πραγματα τωρα.Οσο για τα αδελφια-ιδιοκτητες,πολυ καλα παιδια,εγω πηγαινα εκει,επιτηδες, με την "Πρασινη",την εφημεριδα οχι τη μπυρα, και οταν την εβλεπαν,πρεπει να μας ακουγαν ως το καζινο.Μην μου πείς αυτήν την ταβέρνα όπως ανεβαίνεις για περαχώρα στην στροφή πάνω?
Η λές για το Μαϊστράλι" κάτω στην παραλία?
E καλά και πρέπει να πηγαίνουμε με την αυθεντική συνταγή;Η καρμπονάρα με κρέμα είναι μπαστάρδεμα.
Η αυθεντική συνταγή έχει αβγό. Η συγκεκριμένη έχει ένα ολόκληρο και δύο κρόκους. Τυρί παρμεζάνα, τη μισή μαζί με το αβγό στο μείγμα και την υπόλοιπη στο σερβίρισμα στα πιάτα.
Αφού το έχουμε πει, δεν υπάρχει "πρέπει" στο φαγητό. Η αλήθεια είναι όμως ότι στη σωστή καρμπονάρα δεν σου λείπει καθόλου η κρέμα, μάλιστα είναι πιο πλούσια. Θέλει όμως περισσότερη μαστοριά για να πετύχει...E καλά και πρέπει να πηγαίνουμε με την αυθεντική συνταγή;
Δεν είναι καλύτερα να εμπλουτίζουμε την συνταγή με έξτρα υλικά;
Και η πίτσα η αυθεντική είναι μόνο ζυμάρι, σάλτσα και τυρί της εκάστοτε περιοχής.
Αλλά δεν μας χαλάει που έχει ζαμπόν, μπέϊκον, μανιτάρια, πιπεριές, κ.λ.π.
Ε;![]()
Δεν αντιλέγω.E καλά και πρέπει να πηγαίνουμε με την αυθεντική συνταγή;
Δεν είναι καλύτερα να εμπλουτίζουμε την συνταγή με έξτρα υλικά;
Και η πίτσα η αυθεντική είναι μόνο ζυμάρι, σάλτσα και τυρί της εκάστοτε περιοχής.
Αλλά δεν μας χαλάει που έχει ζαμπόν, μπέϊκον, μανιτάρια, πιπεριές, κ.λ.π.
Ε;![]()
Mα τι στραβόξυλο! Τίποτα δεν σ΄αρέσει;Δεν αντιλέγω.
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η εύκολη λύση των πολλών λιπαρών συστατικών που μετατρέπει τα φαγητά σε θερμιδικές βόμβες. Άσε που δεν μου αρέσει η κρέμα γάλακτος κι ό,τι κάνει ζουμερό το φαγητό.
Την πίτσα τη θέλω σχετικά απλή, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν οι γεύσεις των υλικών.
Υ.Γ. Το κεφαλοτύρι δεν μου αρέσει, κι ακόμα χειρότερα η κεφαλογραβιέρα που έχει τα στραβά και των δύο.![]()

Αν πιεί και τσίπουρο θα περνάει πάλι με κόκκινο τα φανάρια, μόνο που θα μας φασκελώνει κιόλας...Πάρε το ποδηλατο και έλα στο Ίλιον, κερνάω και τσιπουρο
Τον ξέρω.."Ο Γιαννης".Ακριβως στο υψος του συντριβανιου που βρισκεται στον κεντρικο δρομο.Ελπιζω να βρισκεται στη θεση της γιατι εχω να παω αρκετα χρονια.Κυριως ψαροταβερνα.Ειχε καλο φαγητο,λογικες τιμες,μεγαλες-πολυ μεγαλες μεριδες και το ψωμι δε χρεωνοταν.Ενδεικτικα,ποικιλια θαλασσινων 2 ατομων,δεν καταφερναν ουτε 4 ατομα να τη φανε.Ετρωγα γαριδες σαγανακι,μεγαλες,καθαρισμενες,και το λιωμενο τυρι να γεμιζει το πιατο, και δεν "κατεβαινε" τιποτα αλλο κατω.Ενω η ταβερνα ειναι αχανης,αν πηγαινες Σαββατοκυριακο,περιμενες ορθιος μεχρι ν' αδειασει τραπεζι.Δεν εχω ιδεα πως ειναι τα πραγματα τωρα.Οσο για τα αδελφια-ιδιοκτητες,πολυ καλα παιδια,εγω πηγαινα εκει,επιτηδες, με την "Πρασινη",την εφημεριδα οχι τη μπυρα, και οταν την εβλεπαν,πρεπει να μας ακουγαν ως το καζινο.![]()
Αμα θές να ακριβολογούμε τότε θα πρέπει να διορθώσουμε την ανωτέρω διατύπωση. Τα καλαμαράκια κ τα θράψαλα δεν ονομάζονται ζώα. αλλά μαλάκια..Άλλο ζώο το θραψαλο και άλλο το καλαμάρι.
[Prime Minister mode on] This again say it...[Prime Minister mode off]Ζώα είμαστε όλοι.