Αγορά tv 55 - 60. Ποια;

Reaction score
3
Διαθέσιμο budget: 1000 -1200

Απόσταση 3.5-4 μέτρα

Χρήση Netflix, otetv, ταινίες, αθλητικά

μέγεθος 55-65 ''

Τωρα είμαι κάτοχος μίας 46 Sony 8ετιας, κ σκεφτομαι να πάω πάλι σε Sony, αξίζει να κάνω υπέρβαση κ να δώσω 1500 για την xf9005 στις 55; η δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά κ με μια tv 1000 euro θα έχω πάνω κάτω την ίδια ποιότητα στην οθόνη, θα πέσουν οι τιμές λέτε άμα περιμένω μέχρι Black friday;

Ακούω προτάσεις, ευχαριστώ

melina

Cargo 200
Reaction score
43.031
θα πέσουν οι τιμές λέτε άμα περιμένω μέχρι Black friday;

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά οταν απομένει σχεδόν ένας μήνας μέχρι τοτε γιατί να μην περιμένεις;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.161
Απόσταση 3.5-4 μέτρα
μέγεθος 55-65 ''... αξίζει να κάνω υπέρβαση κ να δώσω 1500 για την xf9005 στις 55;
Καταρχάς,εφόσον παρακολουθείς ποικιλία τηλεοπτικών σταθμών και σε συνθήκες άπλετου φωτισμού,δεν αξίζει να πάρεις OLED.

Κατά δεύτερον,αξίζει η προμήθεια 65άρας - και όχι μεγαλύτερης αφού όσο μεγαλώνουν οι διαστάσεις αυξάνεται και η πιθανότητα εγγενών τεχνουργημάτων - όπως και η αναμονή έως το Black Friday.Ακόμα και αν δεν προλάβεις συγκεκριμένο μοντέλο,όλο και κάτι θα υπάρχει διαθέσιμο.Υπόψιν βεβαίως ότι τα πάνελ της σειράς 9005 έχουν ήδη λανσαριστεί υπό καθεστώς προσφοράς σε κάποιο γνωστό κατάστημα...
Η σειρά της Sony xf85xx τι διαφορές έχει με την xf9005?
Εκτός από τα τετριμμένα όπως καλύτερη επεξεργασία Motion Flow,ανώτερη φωτεινότητα κτλ,το πιο σημαντικό είναι η ιδιότητα Full Array Local Dimming (FALD εν συντομία) από το πάνελ της 9005.Είναι το κύριο σημείο υπεροχής έναντι των LED-LCD με περιθωριακό φωτισμό (Edge Lit).Μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα τη διαφορά κατά την παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών υπό συνθήκες μειωμένου φωτισμού,όπου οι μαύρες μπάρες άνω και κάτω του κάδρου θα είναι αφύσικα εμποτισμένες από παρασιτικό φωτισμό στις δεύτερες,αλλά και σε προγράμματα HDR.

Έτερο στοιχείο υπεροχής το γεγονός ότι το πάνελ της XF9005 φαίνεται να έρχεται ήδη καλιμπραρισμένο από τον κατασκευαστή.

Last edited:

Reaction score
8
Για την απόσταση που είσαι ήταν ιδανική η προσφορά της Sony KD-70XF8305 στα 999ε
που είχε ο κωτσοβολος στο mall χτες. Ρίξε μια ματιά πάντως αν έχει μείνει τίποτε.

Reaction score
0

Απόσταση 3.5-4 μέτρα

μέγεθος 55-65 ''

Τωρα είμαι κάτοχος μίας 46 Sony 8ετιας, κ σκεφτομαι να πάω πάλι σε Sony, αξίζει να κάνω υπέρβαση κ να δώσω 1500 για την xf9005 στις 55; η δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά κ με μια tv 1000 euro θα έχω πάνω κάτω την ίδια ποιότητα στην οθόνη, θα πέσουν οι τιμές λέτε άμα περιμένω μέχρι Black friday;

Θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου άποψη περί TV.
Αγόρασα μια LG 55 ´ που μαύρη η ώρα και η στιγμή.
Αξία 2500 €.
Συνοπτικά συνέβησαν τα εξείς :
Με τη λήξη της εγγύησης χάλασε το πανελ αξίας 1100 €. Με τα χίλια ζόρια το άλλαξαν δωρεάν.
Το δεύτερο χρόνο ξανά τα ίδια, πάλι αντικατάσταση δωρεάν.
Τον τρίτο χρόνο χάλασε το tuner επισκευή από εμένα.
Μες το εξάμηνο επισκευής του tuner ξαναχαλάει.
Αγοραζω εξωτερικο αποκοδικωποιητή.
Το επόμενο χρόνο φέτος δηλαδή πριν λίγες μέρες χάθηκε και ο ήχος.
Αγορα εξωτερικων ηχείων με χρήση από την έξοδο ακουστικών.
Χθες το απόγευμα πήγε στην ανακύκλωση.
Πάνε τα 2500 €.
Σύσταση : Μακριά από LG & SAMSUNG TV.
Καλή τύχη στις δικές σας αγορές.

Reaction score
3.465
Αξία 2500 €.
Με τη λήξη της εγγύησης χάλασε το πανελ αξίας 1100 €. Με τα χίλια ζόρια το άλλαξαν δωρεάν.
Πάνε τα 2500 €.
Όλα τα έπαθες άνθρωπε μου.
Χαράς την υπομονή σου
Τελικά τι πήρες για αντικατάσταση τις καταραμένης???

Reaction score
3
Εγώ έχω την Sony hx820 από το 2011 κ δεν έχει πάθει τπτ απολύτως, μόνο το smart δεν υποστήριζε η Sony αναβάθμιση καμία youtube μετά από ένα τρίμηνο σταμάτησε να παίζει γιατί δεν υποστηρίζοταν η εφαρμογή κ γενικά καμία αναβάθμιση όλα αυτά τα χρόνια (ευτυχώς λύνονται όλα με το Chrome as) όπως κ σε άλλα προϊόντα Sony που έχω κατά τα άλλα κανένα θέμα γιαυτό κοιτάω πάλι για Sony

Reaction score
3.465
Καλά και εγώ εχω ακόμα μια samsung από το 2009 που παίζει ακόμα αξιόλογα και χωρίς κανένα προβλημα αλλά αυτό δεν αναιρεί τα σημερινά δεδομένα (χαλια) των εταιριων.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
154
α ρε philips αθανατη βιαστηκαν να την ξεκανουν,εχω ακομα στο εξοχικο 46 9706 !!! γκμ κ δερνει ακομα

minas

Πισιά
Reaction score
3.957
Αξία 2500 €.
Πάνε τα 2500 €.
Θα συμφωνήσω ότι η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία των συσκευών εν γένει έχει ελαττωθεί σε σχέση με παλαιότερα.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον αφορισμό "μακριά από [μάρκα]".

Αφενός θα πρέπει να αναγνωριστεί στα θετικά η δωρεάν αλλαγή του πάνελ εκτός εγγύησης.
Αφετέρου, μία τηλεόραση 55" υψηλής κατηγορίας τιμής, ακόμη και με χαλασμένο ήχο και tuner δεν είναι για πέταμα. Σίγουρα δεν θα πάρεις τα χρήματα που ξόδεψες, αλλά κάλλιστα μπορεί να καλύψει μέρος της αγοράς της επόμενης...

Όλα αυτά υπό την αίρεση ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την περίπτωσή σου, πέρα από όσες μοιράστηκες μαζί μας.

Reaction score
1.947
Αξία 2500 €.
Πάνε τα 2500 €.
Και εγώ έχω μια LG 42άρα αγορασμένη προ 6ετίας (κοντα στο χιλιάρικο) και πλέον "παρακαλάω" να βγάλει ζημιά για να έχω δικαιολογία να την αλλάξω.....αλλά που.....!!!

Αυτά είναι τυχερά παίδες....και αν ψάξεις σε διάφορα φόρα θα δείς ότι όλοι έχουν θέμα με όλους....είναι να σου κάτσει η μπίλια στο ζερό!!!!

Reaction score
1
Γενικεύσεις για αποφυγή κάποια μάρκας είναι καλό να μην γίνονται. Αυτά διαβάζω και εγώ και αρχίζω και φοβάμαι τη στιγμή που πρέπει να πάρω νέα τηλεόραση. Η αγορά τηλεόρασης είναι πάντα μια επένδυση πολύ περισσότερο σε αυτές τις ιντσες.Κακά τα ψέματα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αγοράζει νέα τηλεόραση τόσο σύντομα..!!!!!

Reaction score
1.055
H αποσταση θεασης που εχω ειναι ιδια με τη δικη σου. Οταν αγορασα την 55 μου ερχοταν ζαλαδα .
Μετα απο 6 μηνες μου φαινεται πολυ μικρη ποια και χτυπαω το κεφαλι μου που δεν πηρα μεγαλυτερη.
Αν ο χωρος στο επιτρεπει βουρ για 65.
Βασικη προυποθεση να πετυχεις 4 ετη τουλαχιστον εγγυηση γιατι ειναι λοττο οι κατασκευες.
Και παρε οποια θελεις με dvb-t2 .
Συγκριτικα Sites υπαρχουν πολλα . Ριξε μια ματια πριν αποφασισεις

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Τελικά η 55" XE9005 που την περιμένω καιρό να "πέσει" ...εξαντλήθηκε (την πάτησα:bang:) και στο ΠΛΑΙΣΙΟ υπάρχει μόνον σε εκθεσιακό στα 1079€.

https://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/55-65-intses/Sony-TV-55-KD55XE9005.htm

Θα αγοράζατε εκθεσιακό κομμάτι (μου είπαν ότι έχει κανονικά 2ετή εγγύηση) ή όχι ?

Το δέλεαρ είναι σημαντικό μιας και το επόμενο μοντέλο XF9005 είναι στα 1500€.

Με εκτίμηση

Γιώργος-Μαρούσι

Reaction score
3.465
Αν έχεις γερό στομάχι και υπομονή γαϊδάρου για την περίπτωση τις βλάβης μπορείς ελεύθερα να το κάνεις.

Απλά επειδή δουλεύει μέρα νύχτα μπορεί να είναι ταλαιπωρημένο το πάνελ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες βλάβης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29