Εξαγορά της Musical Fidelity από την Pro-Ject

Reaction score
653
Διαβάζοντας για την νέα κυκλοφορία της σειράς Μ2 της MF, είδα ότι η γνωστή εταιρεία εξαγοράστηκε από την Pro-Ject .

http://www.hxoseikona.gr/nea/6689-musical-fidelity.html

Παρεμπιπτόντως υπάρχει και νέος ενισχυτής και CDp
"Ο M2si, έχει μεταλλικό σασί, πρόσοψη αλουμινίου και φέρει τεχνολογίες από την κορυφαία σειρά της εταιρίας, την Titan. Δίνει 76W ανά κανάλι στα 8Ω (137W στα 4Ω) και έχει προενίσχυτικό στάδιο σε τάξη Α με δική του ξεχωριστή τροφοδοσία. Με μόνο έξι εισόδους γραμμής, ο ενισχυτής είνα ένας πλήρως αναλογικός ενισχυτής, χωρίς ψηφιακές δυνατότητες.

Το M2sCD έχει και αυτό μεταλλικό σασί, πρόσοψη αλουμινίου. Έχει δύο φίλτρα, ένα choke και ένα που ονομάζει «digital stream noise filter», που σύμφωνα με την εταιρία «μειώνει την παραμόρφωση, τον θόρυβο, το jitter και προσφέρει γραμμική συχνοτική απόκριση».

Χρησιμοποιεί μετατροπή Delta-Sigma (24bit) με oversampling «8x»

Και τα δύο βγαίνουν σε λευκό και μαύρο φινίρισμα, έχουν τηλεχειρισμό και θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβρη στις 799£."

Reaction score
653
Η αναφορά μπορεί να έγινε για να μας θυμίσει τον θρυλικό Α1 κι όλους τους ενισχυτές της σε τάξη Α. :D

S

sk4t4

Guest
Η αναφορά μπορεί να έγινε για να μας θυμίσει τον θρυλικό Α1 κι όλους τους ενισχυτές της σε τάξη Α. :D
Οι ενισχυτες της MF εβγαζαν απλως τα πρωτα βαττακια σε ταξη Α,3 για τον Α1 και 13 για τον P370,δεν ηταν σε καθαρη ταξη Α.To οτι τηγανιζες αυγα πανω στα σασι των ολοκληρωμενων της σειρας Α,οδηγουσε στο λειωσιμο των ποτενσιομετρων τους γι αυτο σχηματιζαν στοιβες,προς επισκευη,στα ραφια της SPZ.H σειρα Α "οδηγουσε" μονο τα πολυ "ευκολα",σαν φορτιο,ηχεια,ο δε P370 ηταν πολυ κατωτερος των προσδοκιων,στον τομεα αυτο.Οσο για τον ηχο της σειρας Α,τετοια "θολουρα" και χαμηλο που να "στριβει απο τη γωνια",εχω ξανακουσει μονο σε λαμπατους χαμηλης κατηγοριας τιμης.:DΟταν,περιπου 30 χρονια πριν,ειχα εναν Αγγλικο Linx Nebula, φθηνοτερο απο τον Α1 και πολυ φθηνοτερο απο τον Α100,τους οποιους ειχαν δυο φιλοι,μου αρεσε να τους τον πηγαινω στα σπιτια τους για να τους κανω πλακα.:D

Reaction score
30
Οι ενισχυτες της MF εβγαζαν απλως τα πρωτα βαττακια σε ταξη Α,3 για τον Α1 και 13 για τον P370,δεν ηταν σε καθαρη ταξη Α.To οτι τηγανιζες αυγα πανω στα σασι των ολοκληρωμενων της σειρας Α,οδηγουσε στο λειωσιμο των ποτενσιομετρων τους γι αυτο σχηματιζαν στοιβες,προς επισκευη,στα ραφια της SPZ.H σειρα Α "οδηγουσε" μονο τα πολυ "ευκολα",σαν φορτιο,ηχεια,ο δε P370 ηταν πολυ κατωτερος των προσδοκιων,στον τομεα αυτο.Οσο για τον ηχο της σειρας Α,τετοια "θολουρα" και χαμηλο που να "στριβει απο τη γωνια",εχω ξανακουσει μονο σε λαμπατους χαμηλης κατηγοριας τιμης.:DΟταν,περιπου 30 χρονια πριν,ειχα εναν Αγγλικο Linx Nebula, φθηνοτερο απο τον Α1 και πολυ φθηνοτερο απο τον Α100,τους οποιους ειχαν δυο φιλοι,μου αρεσε να τους τον πηγαινω στα σπιτια τους για να τους κανω πλακα.:D
Υπερβολές, γενικεύσεις και προχειροτητα . Πρώτον ο Α100 , που έτυχε να είμαι ο πρώτος αγοραστης του έπαιξε για πολλά χρόνια απροβληματιστα, και επίσης έριχνε στα αυτιά στους καλύτερους ενισχυτές της εποχής του αρχίζοντας από τον Mission Cyrus σε άπειρα συγκριτικα που είχαμε κάνει την δεκαετία του 80. Η αξιοπιστία για να είμαστε αντικειμενικοί ηταν σχετικα προβληματικη σε ενα μικρό ποσοστο και οχι αντίστοιχη των ιαπωνικών κλπ γιατί το κυκλωμα του ηταν ιδιομορφο με οχι τα υψηλοτερα στάνταρ ασφαλείας, και η υψηλή θερμοκρασία δοκιμαζε τους πυκνωτες του ( με προδιαγραφες 85 °C) οι οποιοι μετα την δεκαετία ήθελαν αλλαγή . Τώρα για τις στοίβες τι να πω , θα είχες πρόσβαση στο σέρβις της Spz . Ο ηχητικός του χαρακτηρας για πολλούς ήταν ιδιαίτερος μεν, λιγο εντονο και ασαφες χαμηλο, εξαιρετικα μεσαία ομως, προσιδίαζε σε καλή λαμπα, και για αυτό εξηγείται η μεγάλη εμπορική του επιτυχία παρά την όχι ιδιαίτερα προσιτή τιμή του. Τώρα ως προς το θέμα του πόσα βατ ήταν σε τάξη Α, υπάρχει η ξεχωριστή και γνωστη αντιπαράθεση μεταξύ του τεχνικού κριτικου του Hi fi news, το όνομα του μου διαφεύγει, με τον Αντονι Μαικελσον τον σχεδιαστή με παράθεση απο πολλά τεχνικα στοιχεία , που κατά την γνώμη μου δείχνουν ότι ο πάγκος τρόπος υπολογισμού στην περιπτωση του MF δεν ισχύει και ότι τα περισσότεραβατ είναι όντως σε τάξη Α. Επιφυλάσσομαι να την βρω ...

S

sk4t4

Guest
Υπερβολές, γενικεύσεις και προχειροτητα . Πρώτον ο Α100 , που έτυχε να είμαι ο πρώτος αγοραστης του έπαιξε για πολλά χρόνια απροβληματιστα, και επίσης έριχνε στα αυτιά στους καλύτερους ενισχυτές της εποχής του αρχίζοντας από τον Mission Cyrus σε άπειρα συγκριτικα που είχαμε κάνει την δεκαετία του 80. Η αξιοπιστία για να είμαστε αντικειμενικοί ηταν σχετικα προβληματικη σε ενα μικρό ποσοστο και οχι αντίστοιχη των ιαπωνικών κλπ γιατί το κυκλωμα του ηταν ιδιομορφο με οχι τα υψηλοτερα στάνταρ ασφαλείας, και η υψηλή θερμοκρασία δοκιμαζε τους πυκνωτες του ( με προδιαγραφες 85 °C) οι οποιοι μετα την δεκαετία ήθελαν αλλαγή . Τώρα για τις στοίβες τι να πω , θα είχες πρόσβαση στο σέρβις της Spz . Ο ηχητικός του χαρακτηρας για πολλούς ήταν ιδιαίτερος μεν, λιγο εντονο και ασαφες χαμηλο, εξαιρετικα μεσαία ομως, προσιδίαζε σε καλή λαμπα, και για αυτό εξηγείται η μεγάλη εμπορική του επιτυχία παρά την όχι ιδιαίτερα προσιτή τιμή του. Τώρα ως προς το θέμα του πόσα βατ ήταν σε τάξη Α, υπάρχει η ξεχωριστή και γνωστη αντιπαράθεση μεταξύ του τεχνικού κριτικου του Hi fi news, το όνομα του μου διαφεύγει, με τον Αντονι Μαικελσον τον σχεδιαστή με παράθεση απο πολλά τεχνικα στοιχεία , που κατά την γνώμη μου δείχνουν ότι ο πάγκος τρόπος υπολογισμού στην περιπτωση του MF δεν ισχύει και ότι τα περισσότεραβατ είναι όντως σε τάξη Α. Επιφυλάσσομαι να την βρω ...
Tα λειωμενα ποτενσιομετρα δεν ηταν κατι κρυφο.Τις στοιβες προς επισκευη,τις ειχα δει,και οχι μονο εγω, με τα ματια μου,οχι στο σερβις αλλα στα ραφια που ειχε τα μεταχειρισμενα ο αντιπροσωπος.Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισαν και οι δυο φιλοι που αναφερω.Αργοτερα,κυκλοφορησε η σειρα Χ,για την οποια αναφεροταν οτι δεν παρουσιαζε πλεον το γνωστο προβλημα.Οσο για την ταξη Α,θυμαμαι οτι φοιτητες Αγγλικου πανεπιστημιου,την εποχη εκεινη, απεδειξαν οτι ο P370 εβγαζε μονο 13W σε ταξη Α ,οπως επισης οτι,τουλαχιστον στην Ελλαδα,οι συγκεκριμενοι ενισχυτες διαφημιζονταν οτι ηταν σε καθαρη ταξη Α,πραγμα το οποιο "μετρησε" στις πωλησεις.Κανοντας ενα παραλληλισμο,ο τελικος της Luxman,εκεινης της εποχης,δε θυμαμαι το μοντελο,για να βγαλει 50W σε ταξη Α,ηταν,σε μεγεθος, σαν τραπεζι.:DΟσο για την οδηγηση,η ιδια η MF δε συνιστουσε φορτιο κατω απο 8 Ohm,ακομη και στον P170.Για τους μεγαλυτερους δε θυμαμαι,θυμαμαι ομως τον P370-2 σαν εντελως ακαταλληλο για να οδηγησει τα Martin- Logan ενος γνωστου.Για να οδηγηθουν τα "δυσκολα" ηχεια της εποxης, η MF κατασκευασε τους μονοφωνικους 570.Θυμηθηκα και τον, μακαριτη, reviewer που συνεδεσε τον Α1,στο τεστ του,στα 801FS και τον εαυτο μου να "χτυπιεται" στο πατωμα απο τα γελια απο το συμπερασμα του για την οδηγηση.:roflmao:Φυσικα,στη συγκεκριμενη περιπτωση,δεν ευθυνοταν ο ενισχυτης αλλα,θελω να πιστευω,η φαντασια του reviewer.

Last edited by a moderator:

Reaction score
653
Αν θυμάμαι καλά ο Α1 είχε 7 βαττ σε καθαρή τάξη Α.
Ο Α120 που είχα αρκετά χρόνια, είχε 14 βαττ σε τάξη Α (με αρκετή παραμόρφωση πάντα για τρανζίστορ) μέχρι εκεί έπαιζε όμορφα, ειχα βρει ακριβώς το σημείο στο ποντεσιόμετρο για δεδομένη πηγή όπου άλλαζε εντελώς ο χαρακτήρας.
Χρειαζόταν οπωσδήποτε ευαίσθητα ηχεία ΚΑΙ 8ωμα. Επίσης είναι και ενεργειακά ασύμφοροι, δεδομένου ότι χρειάζονται και προθέρμανση κι αν ακούς όλη μέρα άστα. Τέλος το χειμώνα ειδικά σε μικρό χώρο έχουμε υπολογίσιμη θέρμανση!! ;)

S

sk4t4

Guest
Καλε μου Mr.Spock,βαλτος εισαι;:D
Να με συγχωρουν οι κατοχοι αλλα ιδιαιτερα στην τελευταια κριτικη,δεν μπορεσα να συγκρατηθω.Cleaner and firmer bass!!! πως και απο ποιον;Απο κανεναν ενισχυτη της δεκαετιας του 60;Καποτε,ειχα τους μονοφωνικους MF ΜΑ-50Χ,μονο για μερικες μερες,γιατι τους "καταπιε" αμασητους ο C-J MF- 80,τον οποιο και αγορασα.Σε ηχο,οδηγηση και ποιοτητα υλικων και κατασκευης εχοντας και παραπλησια τιμη.Μαλιστα, ειχε ξεφλουδισει η βαφη απο τα καπακια τους.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
353
Απλά το αναφέρω ο musical fidelity Α220 που είχα για αρκετά χρόνια ξετίναζε τα b&w 805 matrix και ήταν μαγικός!!!!Τίποτε άλλο!!

C

chrispo

Guest
...δεν πρόκειται να μου λείψει κανένας MF, απλά γιατί δεν ασπάζομαι τον ήχο της. ( ..στο καλό ...:stinker:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.