- Reaction score
- 22
Καλημέρα! Μετέφερα το χθεσινό post μου στη σωστή ενότητα του forum. Πρόκειται για στήσιμο home cinema στο σαλόνι του σπιτιού μου. Χρήση περισσότερο για ταινίες και λιγότερο για μουσική. Το σαλόνι έχει διαστάσεις 5,00m * 8,00m και απόσταση TV από καναπέ περίπου στα 3,50m. Το ηχητικό αποτέλεσμα με ενδιαφέρει περισσότερο για την περιοχή του καναπέ και λιγότερο για όλο το σαλόνι. Προσανατολιζομαι σε TV LG OLED65C8PLA, ενισχυτή Denon AVR-X4500H και subwoofer Svs sb2000. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την θέση των μπροστά ηχείων καθώς λόγω κακής και προχειρης μελέτης μου, δεν χωράει να μπουν βάσεις και αναγκαστικά θα τοποθετηθούν σε ράφι της σύνθεσης της TV. Το βάθος του ραφιου είναι στους 31 πόντους και επομένως πρέπει να κοιτάζω ηχεία με front bass reflex, σωστά;; Είχα ψηθεί για τα Kef Q300 bookshelves αλλά έχουν αποσυρθεί και δεν υπάρχουν πουθενά διαθέσιμα. Για κεντρικό κοιτούσα το Kef Q650c και για πίσω τα Kef Q150. Σταδιακά θέλω να φθάσω σε αποτέλεσμα 5.2.4 με χρήση ηχείων atmos kef q50a. Να μην ξεχάσω να επισημάνω και το αισθητικό αποτέλεσμα γιατί η αρραβωνιαστικα μου γκρινιάζει (το λιγότερο). Οποιαδήποτε βοήθεια - προταση θα ήταν ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη. Επισυνάπτονται φωτογραφίες για καλύτερη κατανόηση του χώρου. Σημείωση ότι το καλωδιο που κρέμεται στο κέντρο και ψηλα στην θέση της τηλεορασης, έχει φύγει από εκεί και κατέβηκε χαμηλά στο ύψος του ραφιου για το κεντρικό ηχείο.
Attachments
-
152,1 KB Προβολές: 0
-
102,4 KB Προβολές: 0
-
66 KB Προβολές: 0
-
90,2 KB Προβολές: 0
-
163,6 KB Προβολές: 0