Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.732
Καθοσον το θεμα εξελίσσεται παραλληλα εψαξα τι μοντελα και σε τι τιμες υπαρχουν στην αγορα. Μια πρωτη, εσεις θα μου πειτε εάν είναι σωστη , εκτιμηση είναι ότι για να ομιλούμε περι σοβαρου ενεργου ηχείου θα πρεπει να ειμαστε από τα 2500 ευρω και πανω. Είναι ετσι? Πριν όμως εμβαθύνουμε στην κατηγορι ανω των 2500 ας παρουμε πρωτα την κατηγορια budget η οποια πιθανον να αφορα και την συντριπτικη μεριδα αγοραστων. Θα κανω μια προταση για ένα διακριτο συστημα και θα ηθελα να μου πει καποιος εάν υπαρχει ενεργο ηχειο καλυτερο σε αυτά τα χρηματα.

Ηχεια Q Acoustics 3050 βραβευμενο με EISA με φοβερες κριτικες παντου και τιμη περι τα 700 ευρω.
Ενισχυτης Yamaha A-S701 2Χ100 watt στα 8Ohm, με ενσωματομενο dac και με εξοδο για subwoofer τιμη 500 ευρω.
Αυτά τα δυο λοιπον είναι συνολο 1200 ευρω, αντε και 100 ευρω ένα καλωδιο VDH συνολο 1300 ευρω.
Το συγκεκριμενο το αναφερω γιατι το θεωρω την καλυτερη αγορα εως τα 1500 ευρω με βαση αναφορες στο δικτυο από αγοραστες τους. Υπαρχει καποιο ενεργο σε αυτή την κατηγορια τιμης που να δινει καλυτερα αποτελέσματα?
Εν αναμονη απαντησεων ψαχνω για την επομενη προταση στα 2-2500 ευρω.
Αυτό για να δω εάν ομιλούμε για ολες τις κατηγοριες τιμων και όχι για κατηγοριες τυπου ATC 50 η Kii

Last edited:

A

AKARL

Guest
Καλό Μεσημέρι,
Αγαπητέ ΑΚΑRL,διαβάζοντας κάποιος την μισή απάντηση σου,χωρίς να κοιτάξει ποιος γράφει,θα νόμιζε ότι την έδινε ο Κώστας(EAR).
Οπωσδήποτε το να σεβόμαστε,αποδεχόμαστε και να θαυμάζουμε τις απόψεις/γνώσεις ατόμων που αποδεδειγμένα διαθέτουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις δικές μας είναι κατανοητό.
Αυτό που δεν προσυπογράφω είναι η πλήρης ταύτιση με αυτούς καθόσον ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός.
Δηλαδή αυτό που θέλω να πώ είναι ότι πραγματικά θεωρώ μεγάλο ψυχαναγκασμό την εκ των υστέρων προσπάθεια να μας αρέσει κάτι με το ζόρι επειδή μετράει σωστά.
Αν μας αρέσει από την αρχή όλα καλά.
Σου εύχομαι να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια σου.
>:(>:(>:( Κώστα ΕΑΡ είσαι πολύ μεγάλος κ@ρΓιόλης Κώστα ΕΑΡ! >:(>:(>:(

Με άρπαξες απ΄τον λαιμό και μου έκανες πλύση εγκεφάλου για τα γ@μωενεργά σου. Βρήκες, βέβαια, πρόσφορο έδαφος γιατί είμαι μικρός, κουτός, ανόητος, ευκολόπιστος, με χωρίς αυτοπεποίθηση, άσχιετος, στράβακας και πανίβλακας.

Επίσης, την έχεις πολύ μεγαλύτερη από εμένα με αποτέλεζμα να θαμπωθώ, να κομπλάρω και να αρχίσω να σε σέβομαι, να σε αποδέχομαι και να θαυμάζω τις απόψεις/γνώσεις που αποδεδειγμένα διαθέτεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις δικές μου.

Λόγω αδυναμίας χαρακτήρα και του γεγονότος ότι δεν είμαι μοναδικός ταυτίστηκα πλήρως μαζί σου και έγινα παπαγαλάκι σου ρε κ@ρΓιόλη ΕΑΡ. Ψυχαναγκαστικός εκατήντησα με την εκ των υστέρων προσπάθειά μου να μου αρέσει κάτι με το ζόρι επειδή μετράει σωστά. Με κατέστρεπσες ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΑΑΑΑΑΑ!!! >:(>:(>:(

Αλλά δε φταις μόνο εσύ, φταίει κι εκείνη η μουσίτσα ο Μπούτχιας με τα υποβαθύφωνα του και τα ενεργά, το μοχθηρό πχιατίνι ο Κόγιας με τσι τεχνολογικές εκσελίκσεις του και κειονάς ο Ζαπ που δεν γράφει τελεφταία αλλά που την έχει κάνει τη ζημνιά του ο παλιάθρωπας.

Να ΄ναι καλά ο Νάσκαρος απού με κσεστράβωσε και είδα το φως το αληθινό. Εικόνιζμα θέλει να του σάσω και να τόνε προσκυνώ. Χίλια εφχαριστώ Νάσκαρε, η Παναγιά να σου δίνει όλα τα καλά του κόζμου.

Ρε συ εφτυχώς που τα γίδγια εδώ μέσα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τη μπίζνα μας για τα ενεργά και τους Κραουνάκηδες. Μου ήρθε το νέο τσέκι από τη Χάρμα σήμερα και μου έφυγε ο κώλος. Έχω σταμπάρει κάτι τρομερές ΝΟΣ λαμπίτσες στον εκόλπο για τον ΣΕΤ μου και, επιτέλους, παρήγγειλα εκείνα τα Νόρντοστ που μου σύστησες. Με το τσέκι απ΄ τον "Μπάρμπα Θωμά" θα χτυπήσω μνιά δεκαεξάδα υποστηρικτικά για τα Νόρντοστ και σούπερ ασφάλειες ροδίου. Α, και πού΄σαι πέψε μαντάτο του Θωμά ότι με κάτω από 8% δε γκάνω πχιά προμόσιο στα ενεργά. Ακατέβατα. Σου έστειλα και 'κείνα τα βινύλια που έπσαχνες και δεν μπορούσες να βρεις. Τα λέμε ρε...

Reaction score
10
Καλησπέρα , να γράψω και εγώ την ταπεινή μου άποψη .
Τα τελευταία χρόνια ακούω μόνο με ενεργά ηχεία γιατί μου αρέσει η μουσική και προτιμώ να ακούω παρά να αλλάζω μηχανάκια και καλώδια , υπάρχουν λύσεις εξαιρετικές κατά την γνώμη μου για σωστό και ισορροπημένο ήχο.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό , τα ενεργά ηχεία απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες στον χώρο του ήχου , σαν αποτέλεσμα πουλάνε πολύ πρώτον και δεύτερον ο επαγγελματίας ότι ευρώ δίνει πρέπει να το αξίζει μιας και αφορά τον επαγγελματικό του εξοπλισμό.

Reaction score
11.253
τα ενεργά ηχεία απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες στον χώρο του ήχου
Όχι μόνο σε επαγγελματίες. Και εγώ θέλω το κάθε ευρώ που δίνω να πιάνει τόπο και να μην είναι απλώς κοσμητικό.

A

AKARL

Guest
Μια πρωτη, εσεις θα μου πειτε εάν είναι σωστη , εκτιμηση είναι ότι για να ομιλούμε περι σοβαρου ενεργου ηχείου θα πρεπει να ειμαστε από τα 2500 ευρω και πανω. Είναι ετσι?
[costas EAR mode on] Όχι. [costas EAR mode on]

Το συγκεκριμενο το αναφερω γιατι το θεωρω την καλυτερη αγορα εως τα 1500 ευρω με βαση αναφορες στο δικτυο από αγοραστες τους. Υπαρχει καποιο ενεργο σε αυτή την κατηγορια τιμης που να δινει καλυτερα αποτελέσματα?
[costas EAR mode on] Με κόστος πέριξ των τριών αβουγουδού, και στον κατάλληλο χώρο, δγυό τέτχοια μαζί με δγυό τέτχοια ή δγυό τέτχοια με ένα τέτχοιο γ@μούν και δέρνουν τα πάντα και τα κοάλα. ;) [costas EAR mode on]

Reaction score
1.229
...H συντριπτικη πλειοψηφια εταιρειων βγαζει μονο η κυριως παθητικα ηχεια. Καποιες δοκιμασαν και ενεργα και δεν...(Avantgarde). Καποιες δεν μπορω να τις φανταστω με ενεργα (Harbeth)…. αν τις δουμε τοτε σημαινει ότι ο πολεμος εχει τελειωσει.
Εμένα μου άρεσαν τα Solo της Avantgarde όπως και όλα τα ηχεία της εταιρείας που έχω ακούσει. Είχαν αυτοενισχυόμενα subwoofers στα ηχεία τους 20 χρόνια πριν όταν ήταν ταμπού για HiFi εταρεία να περιλαμβάνει subwoofer στα ηχεία της, ειδικά σε κόρνες. Τώρα έχουν και DSP και έχουν ανεβάσει την ισχύ στο 1lkw. Aκόμα κατασκευάζουν ενεργά ηχεία όπως το τρίδρομο Zero 1 XD. Δυστυχώς η τιμολόγηση τους τα κάνει ηχεία για συγκεκριμένο κοινό.

H Harbeth έχει το Monitor M30.1 powered το οποίο υποθέτω δεν είναι ενεργό, απλά του κολλάει έναν 60ρη ενισχυτή στη πλάτη.

Επειδή αναφέρθηκαν τα Adam... Έχω παρακολουθήσει την εταιρεία από την αρχή της, μπορεί να μην έχουν τη παράδοση εταιρειών όπως η ATC αλλά το ribbon που χρησιμοποιούν κάνει τα ηχεία τους να ξεχωρίζουν ηχητικά και προσωπικά μ' αρέσει πολύ. Έχω ακούσει παθητικά της με λάμπα και με τρανζίστορ, παλαιότερα παθητικά μοντέλα με powered sub και ενεργά της. Για μένα η ADAM αξίζει όταν είναι τρίδρομο το ηχείο, εκεί έχει υποδειγματική ηχητική ισορροπία. Στα δίδρομα το woofer δε προλαβαίνει το ribbon και ακούω δύο μεγάφωνα αντί για ηχείο.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.182
Καθοσον το θεμα εξελίσσεται παραλληλα εψαξα τι μοντελα και σε τι τιμες υπαρχουν στην αγορα. Μια πρωτη, εσεις θα μου πειτε εάν είναι σωστη , εκτιμηση είναι ότι για να ομιλούμε περι σοβαρου ενεργου ηχείου θα πρεπει να ειμαστε από τα 2500 ευρω και πανω. Είναι ετσι? Πριν όμως εμβαθύνουμε στην κατηγορι ανω των 2500 ας παρουμε πρωτα την κατηγορια budget η οποια πιθανον να αφορα και την συντριπτικη μεριδα αγοραστων. Θα κανω μια προταση για ένα διακριτο συστημα και θα ηθελα να μου πει καποιος εάν υπαρχει ενεργο ηχειο καλυτερο σε αυτά τα χρηματα.

Ηχεια Q Acoustics 3050 βραβευμενο με EISA με φοβερες κριτικες παντου και τιμη περι τα 700 ευρω.
Ενισχυτης Yamaha A-S701 2Χ100 watt στα 8Ohm, με ενσωματομενο dac και με εξοδο για subwoofer τιμη 500 ευρω.
Αυτά τα δυο λοιπον είναι συνολο 1200 ευρω, αντε και 100 ευρω ένα καλωδιο VDH συνολο 1300 ευρω.
Εν αναμονη απαντησεων ψαχνω για την επομενη προταση στα 2-2500 ευρω.
Αυτό για να δω εάν ομιλούμε για ολες τις κατηγοριες τιμων και όχι για κατηγοριες τυπου ATC 50 η Kii
Αφού βάζεις τη κατηγορία στα 1500 ευρώ τοτε σε παίρνει για ένα καλύτερο καλώδιο με 200 ευρώ ακόμα. Μην το χαντακωμένος το συστηματάκι με το VDH.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Ο ήχος είναι ακριβό σπορ, κακά τα ψέματα, με κλανιές δε βάφονται αβγά.

Ταυτόχρονα, οι οικιακές συνθήκες συνήθως δεν είναι ελεγχόμενες, οι χώροι ακατάλληλοι για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, και τα μηχανήματα όσο καλά κι αν είναι, χαντακώνονται.

Σα να μη φτάνουν αυτά, προστίθεται και το προσωπικό κριτήριο του καθενός, ο οποίος κατά βάση είναι ο ορισμός της ασχετοσύνης.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται με το χόμπι εναλλαγής μηχανημάτων, το οποίο συντηρείται από τους πονηρούς μαγαζάτορες, οι οποίοι κάνουν όσο πιο επικερδές γίνεται το επάγγελμά τους.

Σε αυτό το τοπίο, προσθέστε την άγνοια βασικών κανόνων της φυσικής, των κυρίως χαρακτηριστικών της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, και της προσκόλλησης στο δικάναλο ήχο, και βγάλτε άκρη αν μπορείτε, διότι εγώ δε βλέπω να βγαίνει άκρη, μόνο γέλιο. Άφθονο γέλιο. :D

Reaction score
5.613
Κανείς δεν είπε ότι το active των 2000€ θα παίξει καλύτερα από το παθητικό set των 2000€χ...... Σίγουρα θα παίξει καλύτερα από το set των 2000€ και είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρεί κάποιος οτι θα σετάρει το σύστημα να παίζει καλύτερα απο το fine tuning που θα κάνει ο μηχανικός ήχου του κατασκευαστή.
Απο εκεί και πέρα αφου μπορεί να δώσει παραπάνω χρήματα παίρνει καλύτερο ενεργό.
Απλά τα ενεργά δεν είναι για όλους. Είναι για αυτούς που αλλάζουν σύστημα κάθε 10 χρόνια μη πω παραπάνω, για αυτούς που δεν πιστεύουν σε θερμοκρασίες και υγρασιες χροιάς και για αυτούς που πιστεύουν στα μετρήσιμα αποτελέσματα ή διαφορές. Δεν είναι για τους μηχανάκιδες και για όσους πιστεύουν σε ηχητικούς χαρακτηρισμούς που στοχεύουν στην άγνοια και την τσέπη του αγοραστή.
Αν κατι απο αυτα που γραφεις ισχυε τοτε ολα τα ενεργα αλλα και τα μονιτορ θα επαιζαν το ιδιο,γιατι ολα μηχανικοι τα ρυθμιζουν ,και θεωρητικα το σωστο ειναι ενα,αλλα ακομη και εκει μπαινει ο ανθρωπινος παραγοντας και η ηχητικη αποψη της εταιριας παραγωγης.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
>:(>:(>:( Κώστα ΕΑΡ είσαι πολύ μεγάλος κ@ρΓιόλης Κώστα ΕΑΡ! >:(>:(>:(

Με άρπαξες απ΄τον λαιμό και μου έκανες πλύση εγκεφάλου για τα γ@μωενεργά σου. Βρήκες, βέβαια, πρόσφορο έδαφος γιατί είμαι μικρός, κουτός, ανόητος, ευκολόπιστος, με χωρίς αυτοπεποίθηση, άσχιετος, στράβακας και πανίβλακας.

Επίσης, την έχεις πολύ μεγαλύτερη από εμένα με αποτέλεζμα να θαμπωθώ, να κομπλάρω και να αρχίσω να σε σέβομαι, να σε αποδέχομαι και να θαυμάζω τις απόψεις/γνώσεις που αποδεδειγμένα διαθέτεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις δικές μου.

Λόγω αδυναμίας χαρακτήρα και του γεγονότος ότι δεν είμαι μοναδικός ταυτίστηκα πλήρως μαζί σου και έγινα παπαγαλάκι σου ρε κ@ρΓιόλη ΕΑΡ. Ψυχαναγκαστικός εκατήντησα με την εκ των υστέρων προσπάθειά μου να μου αρέσει κάτι με το ζόρι επειδή μετράει σωστά. Με κατέστρεπσες ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΑΑΑΑΑΑ!!! >:(>:(>:(

Αλλά δε φταις μόνο εσύ, φταίει κι εκείνη η μουσίτσα ο Μπούτχιας με τα υποβαθύφωνα του και τα ενεργά, το μοχθηρό πχιατίνι ο Κόγιας με τσι τεχνολογικές εκσελίκσεις του και κειονάς ο Ζαπ που δεν γράφει τελεφταία αλλά που την έχει κάνει τη ζημνιά του ο παλιάθρωπας.

Να ΄ναι καλά ο Νάσκαρος απού με κσεστράβωσε και είδα το φως το αληθινό. Εικόνιζμα θέλει να του σάσω και να τόνε προσκυνώ. Χίλια εφχαριστώ Νάσκαρε, η Παναγιά να σου δίνει όλα τα καλά του κόζμου.

Ρε συ εφτυχώς που τα γίδγια εδώ μέσα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τη μπίζνα μας για τα ενεργά και τους Κραουνάκηδες. Μου ήρθε το νέο τσέκι από τη Χάρμα σήμερα και μου έφυγε ο κώλος. Έχω σταμπάρει κάτι τρομερές ΝΟΣ λαμπίτσες στον εκόλπο για τον ΣΕΤ μου και, επιτέλους, παρήγγειλα εκείνα τα Νόρντοστ που μου σύστησες. Με το τσέκι απ΄ τον "Μπάρμπα Θωμά" θα χτυπήσω μνιά δεκαεξάδα υποστηρικτικά για τα Νόρντοστ και σούπερ ασφάλειες ροδίου. Α, και πού΄σαι πέψε μαντάτο του Θωμά ότι με κάτω από 8% δε γκάνω πχιά προμόσιο στα ενεργά. Ακατέβατα. Σου έστειλα και 'κείνα τα βινύλια που έπσαχνες και δεν μπορούσες να βρεις. Τα λέμε ρε...
Να καταργήσεις τους αντικανονικούς φωνητικούς διφθόγγους και να προσφωνείς ΄΄αγαπούλα΄΄ τους πάντες για ξεκάρφωμα.:dontmentionit:

A

AKARL

Guest
Αν κατι απο αυτα που γραφεις ισχυε τοτε ολα τα ενεργα αλλα και τα μονιτορ θα επαιζαν το ιδιο,γιατι ολα μηχανικοι τα ρυθμιζουν ,και θεωρητικα το σωστο ειναι ενα,αλλα ακομη και εκει μπαινει ο ανθρωπινος παραγοντας και η ηχητικη αποψη της εταιριας παραγωγης.
Λοιπόν, αντί να θεωρητικολογούμε ας δούμε τι ακριβώς είναι το σωστό στην πράξη. Θα παραθέσω διαγράμματα και μετρήσεις από δγυό ενεργά ηχεία. Στο Σκρούτζ το ένα κοστίζει 800 ευρώ το ζευγάρι και το άλλο κοστίζει 1.300 ευρώ το ζευγάρι. Προκαλώ οποιονδήποτε να αναρτήσει αντιστοίχου επιπέδου μετρήσεις συνδυαζμού ενισχυτή & παθητικών ηχείων σε τέτοιο κόστος.

Κουρτίνα Α, το ζευγάρι των 800 ευρώ:

Free-Field Response

Low-Mid Acoustical Controls

Phase Response

Group Delay

Maximum SPL at 1m (Blue: 3% THD, Green: 1% THD )

Harmonic Distortion at 90 dB SPL (Blue: THD, Green: 2nd harmonic, Red: 3rd harmonic)

Horizontal Directivity Plot

Vertical Directivity Plot

Cumulative Spectral Decay

Κουρτίνα Β, το ζευγάρι των 1.300 ευρώ:

Free-Field Response

Group Delay

Harmonic Distortion at 90 dB SPL (Purple: THD, Red: 2nd harmonic, Green: 3rd harmonic)

Maximum SPL at 1m (Red: 3% THD, Blue: 1% THD)

Bass, Low-Mid and Treble Acoustical Controls

Horizontal Directivity Plot

Vertical Directivity Plot

Cumulative Spectral Decay

A

AKARL

Guest
Να καταργήσεις τους αντικανονικούς φωνητικούς διφθόγγους και να προσφωνείς ΄΄αγαπούλα΄΄ τους πάντες για ξεκάρφωμα.:dontmentionit:
Θα προσπαθήσω αλλά αυτό με το αγαπούλα είναι προνόμιο ματαξύ τση Μελίνας και του Μέλους. :angel:

Reaction score
6.503
Πρισόνους ες8.
Του ρίχνει στα αφτιά.
Λατρεμενο ηχειο...
Αφου σου ειπε μεχρι 1500 βαλε και το temlorT 10 να καθαρισεις οτι κινειται και στα περιχωρα!!:)
Τι να συζηταμε για τις ακυρωσεις τετοιων ηχειων no cardio? δε θα επρεπε να γινει καν η ερωτηση...
Ασε που το συγκεκριμενο σαμπ το λιγουρευομαι για τα ταπεινα μου presonus eris 4.5...ντραμερ:;..fast as a shark λεμε...:cool:
στο 6o λεπτο κατευθειαν..

Reaction score
5.613
Ποιο οργανο γραφει flat,απαντηση κανενα. Αρα γιατι αυτο που παιζει flat πρεπει να ειναι σωστο; Και ξαναλεω οτι αν αυτο ειναι το σωστο τοτε ολα τα σωστα θα επρεπε να ειναι ετσι και να παιζουν το ιδιο,αλλα δεν ειναι,και ουτε προκειται να γινουν(ευτυχως!!!!).

Reaction score
4.587
Ποιο οργανο γραφει flat,απαντηση κανενα. Αρα γιατι αυτο που παιζει flat πρεπει να ειναι σωστο; Και ξαναλεω οτι αν αυτο ειναι το σωστο τοτε ολα τα σωστα θα επρεπε να ειναι ετσι και να παιζουν το ιδιο,αλλα δεν ειναι,και ουτε προκειται να γινουν(ευτυχως!!!!).
Το ηχείο πρέπει να παίζει flat ώστε μετά να το "πειράζεις" και να το φτιάχνεις όπως θες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.040
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74