Decembered
Μαϊμού
- Reaction score
- 42.517
εσυ = ? (αν θες μου λες)Εγώ πάντως ήθελα να μου κάνει ο καλύτερος mastering .
εσυ = ? (αν θες μου λες)Εγώ πάντως ήθελα να μου κάνει ο καλύτερος mastering .
Ναι αυτό ακριβώς σκέφτηκα.Μέσα σε μια σφαίρα, κάθε σημείο της περιμέτρου είναι παράλληλο με το απέναντι. Ένας τερατώδης Ρυθμός.
Τείνω στην διαφωνία, θα πιάσει ένα μεγάλο στάσιμο. Εκεί που θα συντονίσει ο τρούλος.Σε ένα δωμάτιο που το ταβάνι είναι τρούλος, έφυγε ο Ρυθμός του ταβανιού.
Το ίδιο με τον τρούλο, μόνο που ο τοίχος δεν είναι πάνω αλλά κάθετα.Σε ένα δωμάτιο που ένας τοίχος είναι κοίλος, έφυγε ο Ρυθμός με τον απέναντι τοίχο.
Όχι μόνο σαν κάτοπτρο στις υψηλές συχνότητες που είναι αντιμετωπίσιμο. Οι χαμηλές συχνότητες που ακτινοβολούν κυκλικά είναι που θα συντονίσουν. Όταν ματσάρει ο κύκλος της συχνότητας με αυτόν του τοίχου.Η πιθανή "κατοπτρική" αντανάκλαση μιας κοίλης επιφάνειας, όπως θα συνέβαινε και με ακτίνες φωτός, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει πρόβλημα, και έτσι κι αλλιώς απαιτεί διάχυση και ηχητική φροντίδα κάθε κοίλη επιφάνεια, όπως κάθε άλλη ίσια επιφάνεια, σε ένα χώρο που θες νορμάλ χρόνους αντήχησης. Δεν έρχονται από μόνοι τους..
Δε θα συντονιστούν, απλώς θα αντανακλαστούν προς ένα σημείο του χώρου, κι όχι διάχυτα.. Οι χαμηλές συχνότητες που ακτινοβολούν κυκλικά είναι που θα συντονίσουν.
Οι Κινέζοι ακούν διαφορετικά.-
Όχι, ήμανε αγέννητος! Για πες.Οι Κινέζοι ακούν διαφορετικά.-
Θυμάστε οι παλιότεροι τι έλεγαν οι πωλητές για τις ιαπωνικές CRT τηλεοράσεις προκειμένου να πουλήσουν ευρωπαϊκές;
Αυτό ακριβώς, υποθέτω θα οδηγήσει σε χαλαρό μπάσο.δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από μη συντονισμένες δευτερογενείς πηγές.
Ένα ηχείο στο κέντρο μιας σφαίρας με ακτίνα 2,8μέτρα στα 60Hz.
RT 60 θα τείνει στο συν άπειρο
...Το κέντρο του σαμπ, φυσικά, δε μπορεί να είναι στο κέντρο της σφαίρας που ορίζει ο τρούλος.
Αγέννητος τη δεκαετία του '90;Όχι, ήμανε αγέννητος! Για πες.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί αν έχουμε ένα χώρο με τη παραπάνω διάταξη που είναι εντελώς απορροφητικός και παίρνουνε μόνο την άμεση ακτινοβολία από τα ηχεια γιατί δεν θα δουλέψει χωρίς να ψάχνουμε να δαμάσουμε τους ιδιοσυντονισμους του χώρου.Η σκέψη μού ήρθε συνδυάζοντας την κυκλική τοποθέτηση των ηχείων ώστε να ισαπέχουν από τη θέση ακρόασης και την ιδέα του εντοιχισμού αυτών.
Που πήγαν τα kii;Οι ενεργοί(ες) αυξάνονται
Θα στηθούν καλύτερα,είναι πρόχειρα τοποθετημένα λόγω κοντού cat6 καλωδίου και χριστουγεννιάτικου(ακόμη) ντεκόρ.
Μάλλον θα προστεθεί σαμπ.
Καμμία προταση;
View attachment 115270
Έψαχνε ο ear για σαράουντ που να μην μπουκώνουν και τα πήρε σκότωμαΠου πήγαν τα kii;
Πουθενά.Που πήγαν τα kii;
Ένα output έχουν,πως θα συνδεθεί δεύτερο;2 σαμπ.. ένα σε κάθε γωνιά πίσω από τα ηχεία, ...