Λάθος πολικότητα ;

Reaction score
2.830
Συνδέω που λέτε κανονικά τα ηχεία στον ενισχυτή ,βάζω το Audyssey να κάνει τα μαγικά του και στη ν πρώτη λούπα μου βγάζει wrong phase και σταματάει .
Με προτρέπει βέβαια αν θέλω να συνεχίσω με την λάθος πολικότητα,
Συνεχίζω λοιπόν τελειώνω και τα ακούω όλα καλά.
Με έτρωγε όμως και αλλάζω τις συνδέσεις και βάζω το άσπρο στο μαύρο και το μαύρο στο άσπρο.
Ανάποδα δηλαδή .
Ξανά Audyssey και βουαλά...
Δεν μου βγάζει λάθος και σαν να μου φαίνεται ότι ακούγονται καλύτερα με πιο σφιχτά χαμηλά.
Αυτά μόνο στα μπροστά ηχεία . Τα πίσω από την αρχή τα έβλεπε σωστά.
Να τα αφ´ησω έτσι λάθος ;

Reaction score
11.759
Εγώ θα έβαζα το laptop σε μια είσοδο, θα έκλεινα την ψηφιακή επεξεργασία του ενισχυτή και θα έβαζα γεννήτρια συχνοτήτων για να εντοπίσω μόνος μου τη φάση. Θα το έκανα αυτό σε διάφορες συχνότητες στο φάσμα για να αποκλείσω την τραβηγμένη από τα μαλλιά περίπτωση να έχει γίνει κάτι μέσα στο ηχείο, και ένα μόνο από τα μεγάφωνά του να είναι συνδεδεμένο λάθος.

Reaction score
2.830
Ωραία έχω ανάποδα ηχεία :)
[DOUBLEPOST=1551272373][/DOUBLEPOST]
Εγώ θα έβαζα το laptop σε μια είσοδο, θα έκλεινα την ψηφιακή επεξεργασία του ενισχυτή και θα έβαζα γεννήτρια συχνοτήτων για να εντοπίσω μόνος μου τη φάση. Θα το έκανα αυτό σε διάφορες συχνότητες στο φάσμα για να αποκλείσω την τραβηγμένη από τα μαλλιά περίπτωση να έχει γίνει κάτι μέσα στο ηχείο, και ένα μόνο από τα μεγάφωνά του να είναι συνδεδεμένο λάθος.
Πολύ μπέρδεμα ,άμα δεν είναι να πάθουν τίποτα λέω να τα αφήσω έτσι που λέει και ο costas

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ωραία έχω ανάποδα ηχεία :)
[DOUBLEPOST=1551272373][/DOUBLEPOST]
Πολύ μπέρδεμα ,άμα δεν είναι να πάθουν τίποτα λέω να τα αφήσω έτσι που λέει και ο costas
https://audyssey.zendesk.com/hc/en-us/articles/212347823-Speaker-polarity

Ακριβώς αυτό που λέει. Η πολικότητα είναι σε ή εκτός φάσης, σε σχέση πάντα με κάτι άλλο.
Αν σε ένα ηχείο πολλών δρόμων οι γειτνιάζουσες με το σημείο κρος συχνότητες αλληλοαναιρούνται, εξαιτίας της διαφοράς φάσης, γυρνάς το ένα μεγάφωνο εκτός φάσης και κρατάς την καλύτερη περίπτωση, που είναι και το σωστότερο.
Τα αφήνεις με την ορθή πολικότητα τα ηχεία σου.

TGD

Reaction score
10.541
Μήπως εννοούσε λάθος απόλυτη φάση; Δηλαδή όταν "έσπρωχνε" το ηλεκτρικό σήμα "ρούφαγε" το ηχείο; Αυτό μπορεί να συμβαίνει αν αναστρέφει την πολικότητα ο ενισχυτής (δεν είναι καθόλου απίθανο). Αν άλλαξες και τα δύο ηχεία κι έφτιαξε, μάλλον αυτό θα ήταν.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τσαμπα εκαιγε η λαμπα....πριν 10 χρονια..............
αν καποιος ψαξει θα βρει οτι το κανει για να τσεκαρουμε τις φασεις μας
.......ολα τα αλλα ειναι ξεχασμενη ιστορια......

Reaction score
2.830
τσαμπα εκαιγε η λαμπα....πριν 10 χρονια..............
αν καποιος ψαξει θα βρει οτι το κανει για να τσεκαρουμε τις φασεις μας
.......ολα τα αλλα ειναι ξεχασμενη ιστορια......
Μα ανάποδα δεν βγάζει μήνυμα λάθος φάσης .
Τέσπα θα τα βάλω σωστά και ας βγάζει λάθος...
[DOUBLEPOST=1551277014][/DOUBLEPOST]
Μήπως εννοούσε λάθος απόλυτη φάση; Δηλαδή όταν "έσπρωχνε" το ηλεκτρικό σήμα "ρούφαγε" το ηχείο; Αυτό μπορεί να συμβαίνει αν αναστρέφει την πολικότητα ο ενισχυτής (δεν είναι καθόλου απίθανο). Αν άλλαξες και τα δύο ηχεία κι έφτιαξε, μάλλον αυτό θα ήταν.
Δεν το κατάλαβα αυτό .
Πάντως και με τελικό πάνω και χωρίς αυτόν τα βγάζει λάθος όταν τα συνδέω σωστά

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.525
- μα γιά να βγάλουμε εκτός φάσης και τα 2 ηχεία ( εάν είναι 2 ) , πρέπει να αντιστρέψουμε τα καλώδια μόνο στο ένα , διαφορετικά ( εάν αντιστρέψουμε και τα 2 ) , θα είναι πάλι σε φάση . . . έτσι δεν είναι ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.051
Σαλάτα το κάνατε, σταματήστε! :D

Ανάποδη φάση = 180 μοίρες διαφορά = ανάποδα συνδεδεμένο ηχείο (το συν στο πλην)

Τα προγράμματα ισοσταθμισης που τα βρίσκουν, καλά τα βρίσκουν και καλά τα φτιάχνουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να υπάρχει ανθρώπινο λάθος είτε σε κάποια σύνδεση καλωδίων εκτός ηχείου, είτε εντός ηχείου, είτε ακόμα και σε ένα κανάλι του ενισχυτή.

Από τη στιγμή που άκουσε αυτό που άκουσε (και άριστα το περιέγραψε) και συμφωνούσε μαζί του το πρόγραμμα ισοσταθμισης, μια χαρά είναι, ας το αφήσει ήσυχο.

Last edited:

Reaction score
13
Εμένα πάντως, με το αντίστοιχο πρόγραμμα της Pioneer, όταν βγάζει λάθος φάση σε κάποιο ή κάποια ηχεία, μετακινώ ελάχιστα το μικρόφωνο προς όλες τις κατευθύνσεις και μετά από 1, 2, 3... προσπάθειες τα βρίσκει όλα σωστά.
Άρα μήπως είναι και θέμα ανακλάσεων? Λέω εγώ τώρα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
..........το βραδυ θα ανεβασω τι εγραφε το μανουαλι του audyssey installer ...................

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516