Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
6.791
Επειδή αναφέρθηκε ο χώρος ακριβώς από πάνω, προσωπικά πιστεύω ότι στον ιδανικά τέλειο ηχο-φτιαγμένο χώρο είναι που θα γίνεται της ροκσάνας το κάγκελο με κάθε αλλαγή οποιουδήποτε καλωδίου σε ένα βαρβάτο αναλυτικό σύστημα.
Καλό Πάσχα να έχουμε φίλοι :):)

Reaction score
891
44 σελίδες ρε παλικάρια; Αφού θα μαζευτείτε εκεί για τεστ, κάντε και έναν κόπο με ένα umik και πάρτε καμιά μέτρηση να δούμε τί εκουαλάιζινγκ κάνει το κάθε καλώδιο
Να φτιάξουμε καμπύλες και θα λέμε "τώρα ακούς χοντρό χαλκό, τώρα ασήμι 500ευρό, αυτό είναι το επινικελομένο" κτλ. και θα γελάμε :)

Reaction score
5.413
ότι αποφασιστεί από κοινού από τους παρευρισκόμενους συμφορουμίτες.
Η όλη ιδέα είναι ΑΝ υπάρχουν εύκολα αντιληπτές διαφορές από το σύνολο των παρευρισκομένων μεταξύ ενός stock καλωδίου κι ενός άλλου ακριβότερης κατηγορίας.
Όχι ποιό μας αρέσει καλύτερα, αλλά αν είναι ακουστές οι διαφορές επαναλαμβάνω,
Αν τώρα, το 80% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ακούσει διαφορές στα φανερά, τότε αναλόγως του χρόνου, θα δοκιμάσουμε κι άλλα καλώδια για να δούμε αν καταλαβαίνουμε διαφορές μεταξύ τους και μια περιγραφή /καλώδιο τι ακούσαμε από κάθε διαφορετικό τύπο καλωδίου ρεύματος με ελάχιστο το όριο του 70% όμως να συμφωνεί για να έχει μετρήσιμα & στατιστικά αποδεκτά νούμερα.
όπως είναι διαμορφωμένος ο χώρος μου, θα είναι ημίτυφλο ως τυφλό:D:D, ανάλογα πόσο ανοιχτομάτες θα είναι οι παρευρισκόμενοι.(Δείτε φωτό του χώρου ακρόασης για να καταλάβεται τι εννοώ) εκ των πραγμάτων, είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω στο χώρο μου.
View attachment 124528
View attachment 124525 View attachment 124526 View attachment 124527
[DOUBLEPOST=1555846191][/DOUBLEPOST]
μπορέι να στείλετε ¨αντιπρόσωπο¨αγαπητέ στη διαδικασία ακρόασης, τα κουδούνια μπορείτε να τα κρατήσετε για άλλη χρήση, μόνο καλώδια ρεύματος δεχόμεθα!:D:D
Δεν είναι φυσικά σωστή μια φανερή δοκιμή. Μόνο και μόνο λόγω της ύπαρξης του φαινομένου που λέγεται αυθυποβολή. Που σημαίνει ότι εγγυημένα θα "ακουστούν διαφορές¨. Το σωστό και πιο εύκολο είναι να μην γνωρίζει ο ακροατής τίποτε. Ακόμη και να του πεις ότι αλλάζεις καλώδια ενώ πραγματικά δεν αλλάζεις τίποτε (το πιο πιθανό είναι ότι ακόμη και σε αυτό το σενάριο κάποιοι θα ακούσουν διαφορές!!!). Επομένως αν θέλουμε να έχουμε ένα κατ' αρχήν δεδομένο αποδεκτό από τους περισσότερους, τότε αυστηρά και μόνο τυφλή δοκιμή. Επιμένω δε οπωσδήποτε τυφλή δοκιμή που να μην αλλάζει καθόλου καλώδιο!! (απλά θα ανακοινώνεται στους ακροατές ότι έγινε αλλαγή καλωδίου).
[DOUBLEPOST=1555934184][/DOUBLEPOST]
..........προτιμω να παραχωρησω την θεση μου
εξαλλου να ερθω , και να επηρεασω εστω ψυχολογικα τον οποιδηποτε .....σιγουρα δεν το θελω.
Επειδη το στεροφωνικο του καθενος ειναι προσωπικη υποθεση ,
και εγω δεν πουλαω καλωδια....ουτε αγοραζω.
Το κεφαλαιο Home cinema εκλεισε χρονια πισω.
Επιπλεον το στερεακι μου ειναι ενα ταπεινο πιονερακι των 100 ευρω
Το χρησιμοποιω για να ακουω μουσικη......και τιποτα περισοτερο.
Οποτε
δεν με ενδιαφερει
να κανω ανθρωπους να αλλαζουν γνωμη εξαιτιας μου.....
Ειναι πολυ πιο μαγικο να ανακαλυπτει πραματα -λαθη καθε τι
ο καθενας μονος του.
Στρίβειν δια του αρραβώνος;;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
εν είναι φυσικά σωστή μια φανερή δοκιμή. Μόνο και μόνο λόγω της ύπαρξης του φαινομένου που λέγεται αυθυποβολή. Που σημαίνει ότι εγγυημένα θα "ακουστούν διαφορές¨. Το σωστό και πιο εύκολο είναι να μην γνωρίζει ο ακροατής τίποτε. Ακόμη και να του πεις ότι αλλάζεις καλώδια ενώ πραγματικά δεν αλλάζεις τίποτε (το πιο πιθανό είναι ότι ακόμη και σε αυτό το σενάριο κάποιοι θα ακούσουν διαφορές!!!). Επομένως αν θέλουμε να έχουμε ένα κατ' αρχήν δεδομένο αποδεκτό από τους περισσότερους, τότε αυστηρά και μόνο τυφλή δοκιμή. Επιμένω δε οπωσδήποτε τυφλή δοκιμή που να μην αλλάζει καθόλου καλώδιο!! (απλά θα ανακοινώνεται στους ακροατές ότι έγινε αλλαγή καλωδίου).
..να νεκραναστήσουμε το Χουντίνι τότε! μιας και δεν υπάρχει όπως είδες στις φωτο άλλος τρόπος για να γίνει η πρόταση σου πραγματικότητα....
Με το συμπάθιο δλδ, αν ακούσεις το riders on the storm των doors σε βινύλιο σε1η κόπια αμερικάνικη, σε αμερικάνικη κόπια σύγχρονη, σε ελληνική ή σε γιαπωνέζικη ή σε classic records, χρειάζεσαι blind test για να καταλάβεις τις διαφορές???????????
ειλικρινά τώρα???
κι εκεί θα μιλάμε για αυθυποβολή????
δηλαδή τα πιστεύεται και τα λέτε αυτά τώρα??
είπαμε, καταρρίπτω το μύθο σας, αλλά λίγο σεβασμό στη νοημοσύνη μας!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Όπως υποσχέθηκα, αρχίζω να "χαρίζω" καλώδια και φίλτρα, από τη συλλογή μου.

Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

;)
ώστε άλλαζε πολύ τον ήχο και κυρίως το μπάσο ε? μάλιστα..:):) καλοπούλητο αγαπητέ Κώστα!
ευχαριστώ για την επιβεβαίωση ότι τα καλώδια ρεύματος ακούγονται!:drinks:

Reaction score
2.994
...
Κατά τα άλλα,καλός και άξιος ο leandros που διαθέτει τον οικιακό του χώρο για τη διερεύνηση πάνω σε ζητήματα ηχητικής αναπαραγωγής,αλλά η διαρρύθμιση διακρίνεται από διάφορα ατοπήματα.

Οντως … Leandre μου, ο χώρος δεν προσφέρεται .:)
Απορώ, πως δεν βρέθηκε ένας άνθ(g)ωπος να στο πει.
Και όχι τίποτα άλλο, αλλά θα μας πάρεις όλους στο λαιμό σου, μέρες που έρχονται.

Χθες ακούστηκε το κατά Καρβέλαν ευαγγέλιο, αύριο ίσως το κατά Φοίβον, που θα πάει αυτό ?
Θες να πέσει κανένας άσπρος νάνος… να τρέχουμε όλοι μας ?

Νομίζω ότι θα πρέπει να ευθυγραμμιστείς με τις σύγχρονες τάσεις.
Λοιπόν, έχουμε μπροστά μας 10 μέρες, αύριο κιόλας ξεκινάνε γκρεμίσματα (θα το πας στεγνά).
Εάν υπάρχει γυναίκα - παιδί… κατά την διάρκεια των εργασιών τους απομακρύνεις,
(την γυναίκα οριστικά) .

.

Attachments

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Και όχι τίποτα άλλο, αλλά θα μας πάρεις όλους στο λαιμό σου, μέρες που έρχονται.

Χθες ακούστηκε το κατά Καρβέλαν ευαγγέλιο, αύριο το κατά Φοίβον, που θα πάει αυτό ?

Λοιπόν, έχουμε μπροστά μας 10 μέρες, αύριο κιόλας ξεκινάνε γκρεμίσματα (θα το πας στεγνά).
(την γυναίκα οριστικά) .

.
χαχαχαχα!! να σαι καλά!!
να γελάσουμε και λίγο!!
γιατί μ αυτά που ακούω... το πανε φιρί-φιρί να..κουφαθώ για να μη μπορεί να γίνει το τεστάκι!:D:D
αυθυποβολή.. τι άλλο θ ακούσω!
Δε προσφέρθηκε κανείς όμως να βάλει το σπίτι του, το σύστημα του για να αποδέίξει ότι ΔΕΝ ακούγονται διαφορές..
αυτά!!:lolsign::lolsign::lolsign:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Μετα λοιπον τον μικρο χαμο που εγινε για τα καλωδια ρευματος, το μονο που πραγματικα μου εμεινε ειναι αυτη η μικρη φραση..

Αναγεννητές Ρεύματος

Ολα τα αλλα η ιδια η λογικη λεει πως δεν πρεπει να παιζουν μπαλα, εδω ομως βλεπω ψωμακι, ποιος θα μπορουσε να μας ανοιξει λιγο τα ματακια? Π.χ. σε ενα σετ Hypex Fusion αξιζει? Απλη ερωτηση για μια απλη απαντηση, δεν χρειαζεται να το κουραζουμε αφου καποιος αλλος κοπιασε και μας προσφερει την γνωση free. Οποτε Respect

Reaction score
12.228
Το παράξενο είναι ότι αφενός δεν έχουμε φάει ακόμα τα μουστάκια μας, αφετέρου ότι η αντικαλωδιακή ομάδα συμφωνεί πως υπάρχουν διαφορές μεν, αλλά εμμένει στην άποψη ότι δεν είναι απαραίτητα προς το καλύτερο. Η συζήτηση πάντως, είναι μια απο τις πιο απολαυστικές που έχω συμμετάσχει, κυρίως λόγω του κλίματος.

Reaction score
4.327

Χθες ακούστηκε το κατά Καρβέλαν ευαγγέλιο, αύριο ίσως το κατά Φοίβον, που θα πάει αυτό ?

(την γυναίκα οριστικά) .

.
Ωραίος. Όμως δείξτο και σε 3d ρε συ σε κάποιο view πλάγιο και πάνω (sw κατα προτίμηση) και σε perspective projection να καταλάβει το κάθε μέλος τι πρέπει να κάνει να γκρεμίσει κ.λ.π. :roflmao:

BLUES

TV
Reaction score
974
χαχαχαχα!! να σαι καλά!!
να γελάσουμε και λίγο!!
γιατί μ αυτά που ακούω... το πανε φιρί-φιρί να..κουφαθώ για να μη μπορεί να γίνει το τεστάκι!:D:D
αυθυποβολή.. τι άλλο θ ακούσω!
Δε προσφέρθηκε κανείς όμως να βάλει το σπίτι του, το σύστημα του για να αποδέίξει ότι ΔΕΝ ακούγονται διαφορές..
αυτά!!:lolsign::lolsign::lolsign:
Προτεινω τον δικο μου χωρο για τεσταρισμα παραφερναλιων
Μονο που επιτρεπει 3-4 ακροατες
Ειναι ηχητικα φροντισμενος και μετρημενος(15 τμ) με σετ απ ανω του μεσου ορου
Τις μετρησεις ανελαβε ο Χαρις Τσακιρης
Σετ απ
Asr Emitter I blue version
Dac Rokcna Wavedream signature 4.55 version
Melco n1a60/2
Singxer Su-i (DDC-Usb to i2s-με εξωτερικο γραμμικο τροφοδοτικα χαμηλου θορυβου( σε 4 παραλληλα LT-3045-(5/7V-1A)
Atc smc-50sl με Mundorf siver gold στο κροσοβερ
Kαλωδια ρευματος και ιντερκονεκτ Signalprojects Hydra-Neotech nep-3200
Πολυμπριζο--αισολειτορ Vibex 6R
Ξεχωριστη γραμμη απο πινακα
Για οσους δυσπιστους

Reaction score
12.228
Σετ απ
Melco n1a60/2
Singxer Su-i (DDC-Usb to i2s-με εξωτερικο γραμμικο τροφοδοτικα χαμηλου θορυβου( σε 4 παραλληλα LT-3045-(5/7V-1A)
Για οσους δυσπιστους
Τώρα πρέπει να το παίξω δύσπιστος δηλαδή;

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.298
..να νεκραναστήσουμε το Χουντίνι τότε! μιας και δεν υπάρχει όπως είδες στις φωτο άλλος τρόπος για να γίνει η πρόταση σου πραγματικότητα....
Με το συμπάθιο δλδ, αν ακούσεις το riders on the storm των doors σε βινύλιο σε1η κόπια αμερικάνικη, σε αμερικάνικη κόπια σύγχρονη, σε ελληνική ή σε γιαπωνέζικη ή σε classic records, χρειάζεσαι blind test για να καταλάβεις τις διαφορές???????????
ειλικρινά τώρα???
κι εκεί θα μιλάμε για αυθυποβολή????
δηλαδή τα πιστεύεται και τα λέτε αυτά τώρα??
είπαμε, καταρρίπτω το μύθο σας, αλλά λίγο σεβασμό στη νοημοσύνη μας!
Για να καταλάβω.... λες πως μια "φανερή" δοκιμή είναι πιο αξιόπιστη από μια "blind" ;;;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Για να καταλάβω.... λες πως μια "φανερή" δοκιμή είναι πιο αξιόπιστη από μια "blind" ;;;
ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο!
αυτό που είπα είναι ότι οι διαφορές ακούγονται ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ που είτε το κάνεις τυφλά είτε φανερά δεν υπάρχει περίπτωση να μη τις καταλάβεις!
το έχω πει με πόσους τρόπους ως τώρα!
άλλος ένας λοιπόν: όσοι έχουν ενασχόληση με το βινύλιο χρειάζονται blind test για να ακούσουν διαφορές ανάμεσα από το ελληνικής κόπιας riders on the storm ή το moby dick από led zeppelin 2 ή της classic records στο πικάπ τους??
Αν είσαι από το λεκανοπέδιο, μπορείς είτε να έρθεις στις 3/5 να καταλάβεις γιατί επιμένω τόσο, είτε όποια άλλη μέρα να ¨¨παίξουμε¨
με τα καλώδια.
αυτός ο αφοριστικός τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων από μερικούς είναι πράγματι αξιοπερίεργος αν μη τι άλλο!!(και δεν αναφέρωμαι στο πρόσωπο σου)..
[DOUBLEPOST=1555947606][/DOUBLEPOST]
Σετ απ
Melco n1a60/2
Για οσους δυσπιστους
τώρα που εσύ φίλε Γιώργο μπορείς να κάνεις τυφλό τεστ, αλλά μπορείς μέχρι 3-4, θα σου πουν όχι γιατί είναι λίγοι οι ακροατές!!:):)
θα διαπιστώσεις ότι κι εγώ...Κανείς από τους αμφισβητίες δε θα έρθει!
Τους ακυρώνεις το αφήγημα ρε φίλε!
γιατί?
ότι θέλουν πάντως, σπίτι μου, σπίτι σου, ή και κάπου αλλού:D:D:D

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.298
ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο!
αυτό που είπα είναι ότι οι διαφορές ακούγονται ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ που είτε το κάνεις τυφλά είτε φανερά δεν υπάρχει περίπτωση να μη τις καταλάβεις!
το έχω πει με πόσους τρόπους ως τώρα!
άλλος ένας λοιπόν: όσοι έχουν ενασχόληση με το βινύλιο χρειάζονται blind test για να ακούσουν διαφορές ανάμεσα από το ελληνικής κόπιας riders on the storm ή το moby dick από led zeppelin 2 ή της classic records στο πικάπ τους??
Αν είσαι από το λεκανοπέδιο, μπορείς είτε να έρθεις στις 3/5 να καταλάβεις γιατί επιμένω τόσο, είτε όποια άλλη μέρα να ¨¨παίξουμε¨
με τα καλώδια.:D
αυτός ο αφοριστικός τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων από μερικούς είναι πράγματι αξιοπερίεργος αν μη τι άλλο!!(και δεν αναφέρωμαι στο πρόσωπο σου)..
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ καλώδια και θα ερχόμουν με μεγάλη ευχαρίστηση αλλά είμαι στην επαρχία, μακριά...
Πάντως, αν και δηλώνω "αντικαλωδιάκιας" κυρίως για το λόγο πως θα ήθελα μετρήσεις και τεχνικές αποδείξεις για να πεισθώ για το αντίθετο, εύχομαι να καταφέρετε να κάνετε το τεστ όσο πιο σωστά γίνετε να δούμε και μεις οι υπόλοιποι τα αποτελέσματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.552
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM