Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
14.360
Παιδιά εμείς τηρώντας την παράδοση φυσικά (αλλά κ συχνότερα!;)) φτιάξαμε πασχαλινά κουλουράκια (σμυρνέϊκα) με μία φοβερή συνταγή που ακολουθούμε όλα τα χρόνια!:)

DSC03352_2048x1365.JPG

DSC03354_2048x1365.JPG

Κ φυσικά να μην ξεχνάμε κ το Avsite μας..!!:)

DSC03355_2048x1365.JPG

Last edited:

Reaction score
14.360
Βγήκανε κάτι κουλούρια παιδιά δεν το συζητώ!!!!
Δεν ξέρουμε ακόμη από γεύση, αλλά από άρωμα κ εμφάνιση σκίζουν..!!!

DSC03360_2048x1365.JPG

DSC03356_2048x1365.JPG

Σπάσανε οι μύτες όλων εδώ στην πολυκατοικία, κ οι δικές μας περισσότερο..!:p

DSC03366_2048x1365.JPG

Αντε κ του χρόνου να είμαστε καλά παιδιά.. με υγεία κ αγάπη μεταξύ μας πάνω από όλα!!:drinks:

Reaction score
14.360
Παιδιά εμείς κατεβήκαμε καλαμάτα από Μ. Σάββατο κ φυσικά την κυριακή του Πάσχα μαζευτήκαμε στο σπίτι του θείου μου κ σουβλίσαμε εκεί το αρνί..
Λόγω του ότι τον λένε Τάσο κ εόρταζε κ επίσης κ ο ξάδελφος μου γιώργος, όπως κ εγώ εορτάζαμε ετοιμάστηκαν φαγητά για ένα λόχο, κ καταλαβαίνετε φάγαμε το καταπέτασμα!! (κλασσικά!!:p)

Το αρνί αν κ μεγάλο παιδιά ήταν απίστευτα γευστικό, προερχόμενο από γνωστό βοσκό του θείου μου..

DSC_00100 (43)_2048x1152.jpg

DSC_00100 (44)_2048x1152.jpg

Εδώ έτοιμο πλέον για να κοπεί σε μερίδες!!

image-0-02-05-f2acc0515b9bf1aabff926afc271aa43b2a6e6ba296d4f0a059d1ba18e88fa72-V_2048x1536.jpg

Reaction score
14.360
Βέβαια επειδή συνολικά είμασταν περίπου 25 με 27 άτομα οι ετοιμασίες ήταν ρωμαϊκού συμποσιακού επιπέδου!!:D

DSC_00100 (93)_2048x1536.JPG

Χοντρικά θα αναφέρω τα εξής..
Τυροπιτάκια κλασσικά, μπουρεκάκια με κιμά, σπανακοτυρόπιτα, τυρόπιτα, πρασόπιτα, όλα αυτά φυσικά με ανοιγμένο φύλο κανονικά κ όχι του Σούπερ μάρκετ κλπ.. ;)
Συνεχίζω.. πατάτες βραστές με ζωμό από μοσχάρι, τζατζίκι..:geek::p

DSC_00100 (94)_2048x1536.JPG

Μαρουλοσαλάτα, μαζί με μπρόκολο κλπ, χειροποίητη ρωσική σαλάτα απίστευτης γεύσης, σαλάτα λάχανο καρότο κ πιπεριές ανάμεικτες, μελιτζανοσαλάτα σπέσιαλ, παντζάρια γεμιστά με τυροσαλάτα χειροποίητη κ καρύδια τριμμένα, τυριά φέτα κ γραβιέρα τοπική απίστευτη, τυροσαλάτα χειροποίητη,:geek::p

DSC_00100 (95)_2048x1536.JPG

Κομμάτια κοτομπέϊκον χειροποίητο μαζί με αρακά κ φασόλια μαυρομάτικα (απίστευτο!!) μοσχάρι βραστό λεμονάτο, ντολμαδάκια αυγολέμονο, σουφλέ τρομερό, κρέπες αλμυρές φανταστικές, χοιρινό κοκκινιστό,:geek::p

DSC_00100 (96)_2048x1536.JPG

Κ εννοείται το αρνί της σούβλας μαζί κ με σουτζουκάκια με μία απίστευτη σάλτσα κ συνταγή τοπική..:geek::p

DSC_00100 (97)_2048x1536.JPG

Κ όπως αντιλαμβάνεστε δεν περίσσεψε τίποτα!!
Μέχρι την τρίτη που θα κάτσουμε εδώ θα φάμε φυσικά κ άλλα πολλά..!:D

Αντε παιδιά κ του χρόνου να είμαστε καλά για να φάμε καλύτερα κ πιό πλούσια..!:roflmao::cry::drinks:

Reaction score
29.631
Φαγανοί είστε σίγουρα , ποτά δε βλέπω :p ! μας γουρλώσατε τα μάτια.......ωραία πράματα και καλή παρέα !:spiteful:

Reaction score
14.360
Κανένα σαλαμάκι δεν είχε; :D :laugh:
Σαλαμάκι..?:eek:
Ασε βρε μιχάλη.. μιλάμε έχω ξαναβρεθεί σε πλούσια "τράπεζα", αλλά οι θείοι μου στην καλαμάτα είναι τελείως hardcore!!
Μιλάμε μόνο στο ψήσιμο του αρνιού έπαιζαν καμιά δεκαριά πιάτα για "τσίμπημα" ενόσω το αρνί ψηνόταν..
Εκεί να δείς σαλάμια μπύρας, ρέγγες ψητές, παστό χοιρινό, λουκάνικο χωριάτικο βρασμένο που το τρώγανε χωρίς να το ψήσουν κ άλλα πολλά..!
Εβλεπα εφιάλτες από το φαγητό το βράδυ..!:laugh:
Αλλά την επόμενη μέρα τα ίδια από την αρχή..!
Αμετανότητος..!:roflmao:
Φαγανοί είστε σίγουρα , ποτά δε βλέπω :p ! μας γουρλώσατε τα μάτια.......ωραία πράματα και καλή παρέα !:spiteful:
Ασε υπήρχαν τσίπουρα χειροποίητα απίστευτα.., κρασί χύμα κόκκινο ημίγλυκο κ λευκό ξηρό, coca colla που πάει με όλα, χυμούς για τα πιτσιρίκια, κ καμιά εκατοσταριά μπύρες!!!:drinks:
Οντως sportteo η παρέα πραγματικά είναι βασικό..;)
Κ με σκέτες φακές κ τουρσί περνάς όμορφα αν έχεις καλή παρέα:drinks:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.700
Εκεί να δείς σαλάμια μπύρας, ρέγγες ψητές, παστό χοιρινό, λουκάνικο χωριάτικο βρασμένο που το τρώγανε χωρίς να το ψήσουν κ άλλα πολλά..!
Εβλεπα εφιάλτες από το φαγητό το βράδυ..!:laugh:
Αλλά την επόμενη μέρα τα ίδια από την αρχή..!
Αμετανότητος..!
Γιώργο θα έπρεπε να νιώθεις τύψεις. :laugh:

Η περιγραφή σου μου θυμίζει την παρακάτω εικόνα.
food.jpg

Reaction score
14.360
Μιχάλη μου έχεις απόλυτο δίκιο κατά βάσει (είδες χρησιμοποιώ δοτική πτώση:p) αλλά κ υπό οποιαδήποτε περαιτέρω προέκταση της δώσεις!:oops:
Πραγματικά θέτεις ένα ζήτημα πολύ ουσιώδες άσχετα αν αστειευόμαστε κ λίγο επ' αυτού..
Κανονικά δεν πρέπει να τα λέμε αυτά (χάνεται η ουσία έτσι!);) αλλά θα σου εξομολογηθώ φίλε μιχάλη ότι εγώ προσωπικά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κ έναν άλλο (σχεδόν άστεγο) μόνο του στην γειτονιά μας που ξέρουμε ότι έχουν πραγματικό πρόβλημα τους "βοηθάμε" πολύ τακτικά με φαγητό κ λίγα χρήματα, επίσης κ σε γεύματα αγάπης στην τοπική ενορία μας συχνά πυκνά στέλνουμε ότι μπορούμε, καθόλην την διάρκεια του έτους..
Το ξέρω ότι αυτό είναι λίγο ή τουλάχιστον δεν αρκεί, συγκριτικά με το όλο πρόβλημα βεβαίως:(
Ομως έχουμε μεγάλη ευαισθητοποίηση στο θέμα των άπορων, άστεγων, κ όλων αυτών των συνανθρώπων μας που χάριν του οποιουδήποτε λόγου υποφέρουν καθημερινά..
Ο δε θείος μου στην καλαμάτα μιχάλη κάθε μεγάλη εορτή (Χριστούγεννα, Πάσχα,Δεκαπενταύγουστο, κλπ) ή όταν κάνει γλέντι, βγαίνει έξω κ πιάνει κάποιον πραγματικά άστεγο ή ζητιάνο από τον δρόμο (όποιον βρεί πρώτο) πολλές φορές κ δύο, κ τον ή τους φέρνει στο σπίτι του κ τους βάζει να φάνε παρέα με εμάς κανονικά σαν να είναι άτομα της οικογενείας του..
Κάθονται ώρες κ τρώνε από όλα χωρίς μέτρο, κ όταν φύγουν παίρνουν κ μαζί τους..
Αυτό το κάνει πάρα πολλά χρόνια κ το έχει υιοθετήσει από τον πατέρα του κ μου λέει ότι θα το κάνει μέχρι να πεθάνει κ θα το συνεχίσουν κ τα παιδιά του τα οποία τα έχει δεσμεύσει ο ίδιος επ' αυτού..
Κ μάλιστα πολλές φορές ιδιαίτερα προεόρτια ή ανήμερα μεγάλων εορτών τους επιτρέπει να κάνουν μπάνιο να πλυθούν, να ανακουφιστούν κ κάποιες φορές τους δίνει κ ρούχα με τα οποία φεύγουν με αυτά μετά!!
Το έχω ζήσει πολλές φορές αυτό (να τρώμε μαζί) κ το έχω επιβεβαιώσει ιδίοις όμμασι!!
Μακάρι να μπορούσα να το κάνω κ εγώ εδώ στην αθήνα..

Πολλές φορές είμαι βέβαιος σίγουρα όσοι έχουμε να φάμε σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σκεφτούμε στο ελάχιστο κ κάποιους συνανθρώπους μας οι οποίοι πεινάνε πραγματικά κ "δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι" :(

Last edited:

Reaction score
14.360
Ναί βρε μιχάλη μου.. όλα καλά..:)
Δεν σε παρεξηγώ εννοείται, άλλωστε η απάντηση μου είχε απολογητικό ύφος..;)
Κ μάλλον ο chief θα προσπάθησε να προλάβει να ανακόψει τυχόν επόμενες τοποθετήσεις ή μακρυγορίες στο συγκεκριμένο νήμα που προφανώς θα ήταν λάθος κ άτοπες τουλάχιστον όσον αφορά την θεματολογία που αφορά το συγκεκριμένο νήμα..:drinks:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.700
Καμιά φορά το χιούμορ δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό Γιώργο.
Είναι και αρκετοί πιο ευαίσθητοι και εύθικτοι.
Τέλος πάντων, νο πρόμπλεμ, συνεχίζουμε.

Reaction score
14.360
Ορίστε τι μου άφησαν οι φαταούλες.. οι αντίχριστοι..:mad:
Σου λένε άσε τον να τα λέει εκεί κ εσείς τρώτε τώρα που είναι απασχολημένος!!:mad:
Φταίω εγώ τώρα να φύγω μόνος μου κ να τις αφήσω μάνα κ κόρη να γυρίσουν απόψε αθήνα με το ΚΤΕΛ?:D

Δες μιχάλη μου τι έμεινε από ένα φανταστικό ραβανί που μας έδωσε η θεία μου να πάρουμε για αθήνα :(!!

IMG-1391722850601-V_2048x1152.jpg

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.700
Δες μιχάλη μου τι έμεινε από ένα φανταστικό ραβανί που μας έδωσε η θεία μου να πάρουμε για αθήνα :(!!

View attachment 125181
Πάλι καλά που έμεινε τόσο.
Τι θυμήθηκα όμως τώρα.

Κάποτε σε μια από τις μαζώξεις της ΕΒΒΕ στην έδρα μου μετά το φαγητό, έβγαλα ένα πακέτο με 2 κιλά ρεβανί Βεροίας από τον γνωστό και μοναδικό Χοχλιουρού.

revan.jpg

Πλάκωσαν οι βλαμμένοι σαν κοράκια.

vlamen.jpg

Και δες τι απέμεινε.

revani.jpg

Reaction score
14.360
Πω καλά το δικό σου φαντάζομαι θα ήταν τέλειο..
Φοβερό χρώμα!!
Πραγματική σφαγή έγινε..:)
Φαντάζομαι τον ήχο των πιρουνιών..!:D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.012
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan