Τα Δυο ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ...(HARBETH 40.1)


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.453
Reaction score
21.754
Λοιπόν σου έβαλα λαϊκ αλλά θα μου εξηγήσεις τι είναι τα Τσιτσιραβλα?????:dance:
Τα τσιτσίραβλα είναι τρυφερές κορφές της τσιτσιραβλιάς. Πρόκειται για μικρόσωμο δεντράκι, θά ‘λεγα θάμνο με ξυλώδη κορμό. Η συγκομιδή τους γίνεται κατά τη διάρκεια του Απριλίου, αλλά παίζει ρόλο το κλίμα και το γεωγραφικό πλάτος. Δηλαδή, στα βόρεια και ημιορεινά, προφανώς οι κορφές θα ωριμάζουν λίγο αργότερα, ενώ στην Πελοπόννησο λίγο ενωρίτερα. Τα σωστά τσιτσίραβλα είναι πρασινοκόκκινα ή εντελώς κόκκινα, ενώ μετά το βράσιμο γίνονται εντελώς πράσινα. Μπορείς να τα βράσεις με δύο τρόπους. Πρώτον, ζεμάτισμα και βράσιμο για κανα δεκάλεπτο, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να “κρατάνε” στο δόντι και μετά να τα κάνεις τουρσί για όλη τη χρονιά, και δεύτερον, για να καταναλωθούν αμέσως, ως φρέσκια σαλάτα, χρειάζονται περισσότερο βράσιμο, γύρω στο ημίωρο.

Πώς να τα κάνεις τουρσί:

Υλικά:
τσιτσίραβλα μισοβρασμένα
νερό
αλάτι
ένα ωμό αυγό
δυό – τρεις σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
μάραθος χοντροκομμένος (ο μάραθος είναι ξάδερφος του άνιθου, με πιο διακριτικό, φίνο άρωμα)
ένα - δυό βάζα με αεροστεγές καπάκι, (ή περισσότερα, αναλόγως της ποσότητας)
ένα ζευγάρι Χάρμπεθ

Σουρώνεις τα τσιτσίραβλα από το βράσιμο και τα αφήνεις να κρυώσουν αρκετά. Ενώ κρυώνουν, ετοιμάζεις το γάρο. Σε μια λεκάνη βάζεις κρύο νερό και διαλύεις μια ποσότητα αλατιού, περίπου μισή χούφτα σε ενάμισυ λίτρο νερό. Δοκιμάζεις την άνωση του νερού σε ένα ωμό αυγό. Κανονίζεις ώστε το νερό να έχει συγκέντρωση αλατιού τέτοια, ώστε το αυγό να είναι βυθισμένο περίπου στο μισό βάθος της λεκάνης. Σ’ αυτήν την αναλογία, τα τσιτσίραβλα θα βγουν στο πιάτο διακριτικά αλμυρά, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο. Αν τα θέλεις πιο αλμυρά, προσθέτεις και διαλύεις στο νερό λίγο ακόμα αλάτι, ώστε τελικά το αυγό να φθάσει στην επιφάνεια και ίσα που να ξεμυτίζει, να είναι δηλαδή ύφαλος.

Βάζεις μια στρώση τσιτσίραβλα στο βάζο, πάχους περίπου καναδυό δάχτυλα, μετά απλώνεις σκορδάκι και μάραθο, ξαναστρώνεις τσιτσίραβλα, κ.ο.κ., μέχρι το βάζο να γεμίσει, αλλ’ αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου δυό πόντους. Τα πατάς καλά να πιεσθούν κι αν υπάρχει χώρος απλώνεις άλλη μια στρώση. Μετά συμπληρώνεις το βάζο με το γάρο έως τη στάθμη του υλικού, και προσθέτεις λίγο ξίδι, φαντάσου περίπου 1/3 του λαϊκού κρασοπότηρου, ή λιγώτερο, αναλόγως πόσο δυνατό είναι. Κλείνεις το βάζο προσωρινά και το γυρίζεις λίγο, να πάει το ξίδι παντού. Μετά προσθέτεις λίγο λάδι, ώστε να σχηματίσει μια στρώση γύρω στο μισό πόντο και να τα σφραγίσει όλα, κλείνεις με το καπάκι και τοποθετείς το βάζο στο ψυγείο. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ώστε τα αλάτι και το ξίδι να “ψήσουν” τα τσιτσίραβλα και να τα φέρουν σε βρώσιμη μορφή.

Ως τουρσί, σερβίρονται με λίγο λάδι και ξίδι, αναλόγως του γούστου. Ταιριάζουν με όλα τα ψητά κρέατα και ψάρια, όλα τα θαλασσινά και τις λευκές λεμονάτες σάλτσες, με φέτα και πολλά κίτρινα τυριά, ταιριάζουν δαιμονισμένα στην τοματοσαλάτα, και συνοδεύονται με λευκό κρασί, τσίπουρο, βότκα ή ουίσκυ.

Όταν τελειώσουν, πλένεις το βάζο και πετάς τα Χάρμπεθ από το παράθυρο.
 

I

iason

Guest
Τα τσιτσίραβλα είναι τρυφερές κορφές της τσιτσιραβλιάς. Πρόκειται για μικρόσωμο δεντράκι, θά ‘λεγα θάμνο με ξυλώδη κορμό. Η συγκομιδή τους γίνεται κατά τη διάρκεια του Απριλίου, αλλά παίζει ρόλο το κλίμα και το γεωγραφικό πλάτος. Δηλαδή, στα βόρεια και ημιορεινά, προφανώς οι κορφές θα ωριμάζουν λίγο αργότερα, ενώ στην Πελοπόννησο λίγο ενωρίτερα. Τα σωστά τσιτσίραβλα είναι πρασινοκόκκινα ή εντελώς κόκκινα, ενώ μετά το βράσιμο γίνονται εντελώς πράσινα. Μπορείς να τα βράσεις με δύο τρόπους. Πρώτον, ζεμάτισμα και βράσιμο για κανα δεκάλεπτο, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να “κρατάνε” στο δόντι και μετά να τα κάνεις τουρσί για όλη τη χρονιά, και δεύτερον, για να καταναλωθούν αμέσως, ως φρέσκια σαλάτα, χρειάζονται περισσότερο βράσιμο, γύρω στο ημίωρο.

Πώς να τα κάνεις τουρσί:

Υλικά:
τσιτσίραβλα μισοβρασμένα
νερό
αλάτι
ένα ωμό αυγό
δυό – τρεις σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
μάραθος χοντροκομμένος (ο μάραθος είναι ξάδερφος του άνιθου, με πιο διακριτικό, φίνο άρωμα)
ένα - δυό βάζα με αεροστεγές καπάκι, (ή περισσότερα, αναλόγως της ποσότητας)
ένα ζευγάρι Χάρμπεθ

Σουρώνεις τα τσιτσίραβλα από το βράσιμο και τα αφήνεις να κρυώσουν αρκετά. Ενώ κρυώνουν, ετοιμάζεις το γάρο. Σε μια λεκάνη βάζεις κρύο νερό και διαλύεις μια ποσότητα αλατιού, περίπου μισή χούφτα σε ενάμισυ λίτρο νερό. Δοκιμάζεις την άνωση του νερού σε ένα ωμό αυγό. Κανονίζεις ώστε το νερό να έχει συγκέντρωση αλατιού τέτοια, ώστε το αυγό να είναι βυθισμένο περίπου στο μισό βάθος της λεκάνης. Σ’ αυτήν την αναλογία, τα τσιτσίραβλα θα βγουν στο πιάτο διακριτικά αλμυρά, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο. Αν τα θέλεις πιο αλμυρά, προσθέτεις και διαλύεις στο νερό λίγο ακόμα αλάτι, ώστε τελικά το αυγό να φθάσει στην επιφάνεια και ίσα που να ξεμυτίζει, να είναι δηλαδή ύφαλος.

Βάζεις μια στρώση τσιτσίραβλα στο βάζο, πάχους περίπου καναδυό δάχτυλα, μετά απλώνεις σκορδάκι και μάραθο, ξαναστρώνεις τσιτσίραβλα, κ.ο.κ., μέχρι το βάζο να γεμίσει, αλλ’ αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου δυό πόντους. Τα πατάς καλά να πιεσθούν κι αν υπάρχει χώρος απλώνεις άλλη μια στρώση. Μετά συμπληρώνεις το βάζο με το γάρο έως τη στάθμη του υλικού, και προσθέτεις λίγο ξίδι, φαντάσου περίπου 1/3 του λαϊκού κρασοπότηρου, ή λιγώτερο, αναλόγως πόσο δυνατό είναι. Κλείνεις το βάζο προσωρινά και το γυρίζεις λίγο, να πάει το ξίδι παντού. Μετά προσθέτεις λίγο λάδι, ώστε να σχηματίσει μια στρώση γύρω στο μισό πόντο και να τα σφραγίσει όλα, κλείνεις με το καπάκι και τοποθετείς το βάζο στο ψυγείο. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ώστε τα αλάτι και το ξίδι να “ψήσουν” τα τσιτσίραβλα και να τα φέρουν σε βρώσιμη μορφή.

Ως τουρσί, σερβίρονται με λίγο λάδι και ξίδι, αναλόγως του γούστου. Ταιριάζουν με όλα τα ψητά κρέατα και ψάρια, όλα τα θαλασσινά και τις λευκές λεμονάτες σάλτσες, με φέτα και πολλά κίτρινα τυριά, ταιριάζουν δαιμονισμένα στην τοματοσαλάτα, και συνοδεύονται με λευκό κρασί, τσίπουρο, βότκα ή ουίσκυ.

Όταν τελειώσουν, πλένεις το βάζο και πετάς τα Χάρμπεθ από το παράθυρο.
:hi::hi::hi:
 

Μηνύματα
493
Reaction score
596
φυτρώνουν κοντά στη θάλασσα- είναι μακρόστενα χόρτα. Τα βάζεις στην άλμη και μετά ξέρεις τη συνέχεια :D

ώπα, με πρόλαβε ο ημίθεος - πάσο στο άρθρο :)
 

Μηνύματα
342
Reaction score
1
Και εσύ πας να πιάσεις τα 200 μηνύματα που έγραψε ο Χάρης; :laugh:
άλλα 100 :download:
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
9.012
Reaction score
30.190
Η φέτα των Αβραμούληδων είναι σούπερ γαμάουα. Έχουν βρει τη χρυσή τομή μεταξύ της πιπεράτης χωριατογιδίλας και της ελαφρής γεύσης που δίνει το πρόβειο γάλα. Παρκάρεις κανα τέταρτο στο πιάτο μαζί με ελιές, τσιτσίραβλα και μισό μπουκάλι Τσιλιλή κι εκεί να δεις χροιές...
Αλήθεια; Πίνεις αυτό το πράγμα ή το έγραψες έτσι για την ποίηση;:o:D
Και τι να πιεί? Αποστολάκη?
Λοιπόν. Είμαι 3ης γενιάς Πειραιώτης, άλλο αν τα τελευταία 27 ζω στη Λευκάδα. Το γράφω για να δείξω ότι δεν έχω τοπικιστικές τάσεις :p ούτε και για τη γειτονιά :cautious:
Το καλύτερο τσίπουρο -κι έχω δοκιμάσει από όλη την ηπειρωτική χώρα- το φιάνουν στον νομό Άρτας στα Τζουμέρκα (μιλάω για απλά πράματα τώρα, όχι εξεζητημένα, παλαιωμένα, καπνιστά κ.λ.π.)
Όσο για φέτα, έχω δοκιμάσει από όλη την Ελλάδα και το λέω χωρίς δισταγμό. Την πιο νόστιμη την φιάνουν Ακαρνάνες.
 


Μηνύματα
1.989
Reaction score
4.697
Απλό να εξηγήσεις πως οι διαθέσιμες μετρήσεις συσχετίζονται με το ηχητικό αποτέλεσμα. Καθόλου απλό να φτιάξεις μία πετυχημένη εταιρία κατασκευής ηχείων.
Ετσι ειναι. Και πηγαινοντας το λιγο παρα περα.
Αν ισχυουν αυτα- που στη περιπτωση μας ισχυουν- εχεις φτιαξει ντεφακτο
μια επιτυχημενη εταιρια κατασκευης ηχειων.

Και η τρομερη υποψια. Μηπως ειναι παντα η επιτυχια
που δεν συγχωρει, σχεδον περιφρονει αυτος ο -υποθετικος ετσι;- Ελληνας;
Μηπως για αυτο οι επιτυχιες ηταν και ειναι παντα στην Ελλαδα
βαλλομενες περιθωριακες εξαιρεσεις;
Μηπως ετσι εξηγειται αυτο το επικο, ατελειωτο harbeth bashing;
 

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
684
Reaction score
1.991
Και η τρομερη υποψια. Μηπως ειναι παντα η επιτυχια
που δεν συγχωρει, σχεδον περιφρονει αυτος ο -υποθετικος ετσι;- Ελληνας;
Μηπως για αυτο οι επιτυχιες ηταν και ειναι παντα στην Ελλαδα
βαλλομενες περιθωριακες εξαιρεσεις;
Μηπως ετσι εξηγειται αυτο το επικο, ατελειωτο harbeth bashing;
Λάθος έχεις αυτή την υποψία. Ούτε μυστικό είναι, ούτε και ζήλια. Ο Έλληνας(ρας) έχει ζήλια μόνο για τον Έλληνα, τον ξένο αν πετύχει τον θαυμάζει.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.473
Reaction score
57.381
Ετσι ειναι. Και πηγαινοντας το λιγο παρα περα.
Αν ισχυουν αυτα- που στη περιπτωση μας ισχυουν- εχεις φτιαξει ντεφακτο
μια επιτυχημενη εταιρια κατασκευης ηχειων.

Και η τρομερη υποψια. Μηπως ειναι παντα η επιτυχια
που δεν συγχωρει, σχεδον περιφρονει αυτος ο -υποθετικος ετσι;- Ελληνας;
Μηπως για αυτο οι επιτυχιες ηταν και ειναι παντα στην Ελλαδα
βαλλομενες περιθωριακες εξαιρεσεις;
Μηπως ετσι εξηγειται αυτο το επικο, ατελειωτο harbeth bashing;
Χωρίς να μπαίνουν υπό καθεστώς αμφισβήτησης ιδιαίτερες συλλογικές κι εκφάνσεις στους κόλπους της φυλής - έκδηλες ακόμα και από την εποχή της Αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας - οφείλει να επισημανθεί ότι ο αντίλογος στην παραδοσιακή βρετανική σχολή ήχου - με αιχμή τους εμπορικά επιτυχημένους εκπροσώπους από τη Harbeth - στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα αντί... συκοφαντιών.

Και τον θεωρώ ο ίδιος αναγκαίο για όσους θα ενδιαφέρονταν να μην παραμείνουν στάσιμοι κι επαναπαυόμενοι στην ακροαματική τους ενασχόληση.Ο αντίλογος δεν γίνεται για τους ευτυχείς και πλήρως ικανοποιημένους κατόχους ,αλλά για όσους μπορεί να εξυπηρετούνταν περισσότερο από κάτι διαφορετικό.

Και για να μην προκύπτουν ζητήματα εκ του μηδενός,τονίζω ότι αυτό το ΄΄διαφορετικόν΄΄ μπορεί να διακρίνεται από κατασκευαστική ανωτερότητα μεταφραζόμενη σε ανάλογη απόδοση και αξιοπιστία υπό δεδομένα κριτήρια.Δεν γίνεται να μη θίγεται αυτό το στοιχείο από φόβο μήπως στιγματιστούμε ως...φθονεροί χαρακτήρες.
 

Μηνύματα
273
Reaction score
227
Λοιπόν σου έβαλα λαϊκ αλλά θα μου εξηγήσεις τι είναι τα Τσιτσιραβλα?????:dance:

.....σήμα κατατεθέν στα Βολ. τσιπουράδικα !!!!!! κατι σα μαγικά κλαδάκια !!!!!

[DOUBLEPOST=1556818277][/DOUBLEPOST]
Καθαρό φαντάζομαι :dance2:
[DOUBLEPOST=1556871766][/DOUBLEPOST]
Τα τσιτσίραβλα είναι τρυφερές κορφές της τσιτσιραβλιάς. Πρόκειται για μικρόσωμο δεντράκι, θά ‘λεγα θάμνο με ξυλώδη κορμό. Η συγκομιδή τους γίνεται κατά τη διάρκεια του Απριλίου, αλλά παίζει ρόλο το κλίμα και το γεωγραφικό πλάτος. Δηλαδή, στα βόρεια και ημιορεινά, προφανώς οι κορφές θα ωριμάζουν λίγο αργότερα, ενώ στην Πελοπόννησο λίγο ενωρίτερα. Τα σωστά τσιτσίραβλα είναι πρασινοκόκκινα ή εντελώς κόκκινα, ενώ μετά το βράσιμο γίνονται εντελώς πράσινα. Μπορείς να τα βράσεις με δύο τρόπους. Πρώτον, ζεμάτισμα και βράσιμο για κανα δεκάλεπτο, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να “κρατάνε” στο δόντι και μετά να τα κάνεις τουρσί για όλη τη χρονιά, και δεύτερον, για να καταναλωθούν αμέσως, ως φρέσκια σαλάτα, χρειάζονται περισσότερο βράσιμο, γύρω στο ημίωρο.

Πώς να τα κάνεις τουρσί:

Υλικά:
τσιτσίραβλα μισοβρασμένα
νερό
αλάτι
ένα ωμό αυγό
δυό – τρεις σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
μάραθος χοντροκομμένος (ο μάραθος είναι ξάδερφος του άνιθου, με πιο διακριτικό, φίνο άρωμα)
ένα - δυό βάζα με αεροστεγές καπάκι, (ή περισσότερα, αναλόγως της ποσότητας)
ένα ζευγάρι Χάρμπεθ

Σουρώνεις τα τσιτσίραβλα από το βράσιμο και τα αφήνεις να κρυώσουν αρκετά. Ενώ κρυώνουν, ετοιμάζεις το γάρο. Σε μια λεκάνη βάζεις κρύο νερό και διαλύεις μια ποσότητα αλατιού, περίπου μισή χούφτα σε ενάμισυ λίτρο νερό. Δοκιμάζεις την άνωση του νερού σε ένα ωμό αυγό. Κανονίζεις ώστε το νερό να έχει συγκέντρωση αλατιού τέτοια, ώστε το αυγό να είναι βυθισμένο περίπου στο μισό βάθος της λεκάνης. Σ’ αυτήν την αναλογία, τα τσιτσίραβλα θα βγουν στο πιάτο διακριτικά αλμυρά, αλλά τίποτε το ιδιαίτερο. Αν τα θέλεις πιο αλμυρά, προσθέτεις και διαλύεις στο νερό λίγο ακόμα αλάτι, ώστε τελικά το αυγό να φθάσει στην επιφάνεια και ίσα που να ξεμυτίζει, να είναι δηλαδή ύφαλος.

Βάζεις μια στρώση τσιτσίραβλα στο βάζο, πάχους περίπου καναδυό δάχτυλα, μετά απλώνεις σκορδάκι και μάραθο, ξαναστρώνεις τσιτσίραβλα, κ.ο.κ., μέχρι το βάζο να γεμίσει, αλλ’ αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου δυό πόντους. Τα πατάς καλά να πιεσθούν κι αν υπάρχει χώρος απλώνεις άλλη μια στρώση. Μετά συμπληρώνεις το βάζο με το γάρο έως τη στάθμη του υλικού, και προσθέτεις λίγο ξίδι, φαντάσου περίπου 1/3 του λαϊκού κρασοπότηρου, ή λιγώτερο, αναλόγως πόσο δυνατό είναι. Κλείνεις το βάζο προσωρινά και το γυρίζεις λίγο, να πάει το ξίδι παντού. Μετά προσθέτεις λίγο λάδι, ώστε να σχηματίσει μια στρώση γύρω στο μισό πόντο και να τα σφραγίσει όλα, κλείνεις με το καπάκι και τοποθετείς το βάζο στο ψυγείο. Πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ώστε τα αλάτι και το ξίδι να “ψήσουν” τα τσιτσίραβλα και να τα φέρουν σε βρώσιμη μορφή.

Ως τουρσί, σερβίρονται με λίγο λάδι και ξίδι, αναλόγως του γούστου. Ταιριάζουν με όλα τα ψητά κρέατα και ψάρια, όλα τα θαλασσινά και τις λευκές λεμονάτες σάλτσες, με φέτα και πολλά κίτρινα τυριά, ταιριάζουν δαιμονισμένα στην τοματοσαλάτα, και συνοδεύονται με λευκό κρασί, τσίπουρο, βότκα ή ουίσκυ.

Όταν τελειώσουν, πλένεις το βάζο και πετάς τα Χάρμπεθ από το παράθυρο.

......σεφ ??????
 


lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.828
Reaction score
2.427
Ο ορισμός της "απαξιωσης" (επιστημονικής κιολας) ενός προϊόντος και του "σπρωξιματος" σε οποιοδηποτε άλλο, πλην αυτού, με "κατασκευαστή ανωτεροτητα" όμως για να έχουμε και μια κάποια δικαιολογία περί αυτού (του... σπρωχνειν, εννοω). Με "δεδομένα κριτηρια" ποια;
- το πάχος του mdf;
- τα μεγαφωνα, τους ακροδέκτες, υλικα κροσσοβερ, καλωδιωσης;
-τα λουστρα και τις λακκες;
- την τιμη;
- τις μετρήσεις (αντικειμενικες ή οχι);
- τον ...ερ'μο τον ήχο μηπως, έστω και τελευταιο;
Και δεν στέκομαι στην ανηλεή κριτικη των Χαρμπεθ (από πιθανούς γνώστες και απίθανους ...κουτσομποληδες), που ποσώς με ενδιαφέρει μα είναι αποδεκτή προς γνώση, μα στο ότι αυτή γίνεται με περισπουδαστο ύφος ανωτερότητας προς τον αντιλεγοντα (δεν εχεις ιδεα, μονο pdf και ξερό ψωμι), αλλά και προς τον κατασκευαστή. Λες και είναι οχι μονον κανένας άσχετος, μα και κοινός απατεώνας ( "σας κοροιδευουν, είναι απατεώνες, θέλουν μόνο τα λεφτά σας"), και μάλιστα με τόση ευκολία που λες "δεν μπορεί, κάτι τρέχει με αυτούς, δεν εξηγείται τόσο μένος μόνον λόγω ...audiophile κριτηριου".
Ρώτησα ποιο ηχείο μέχρι 2500€ πληρωτέα μπορεί να αντικαταστησει το shl5+, κι ακόμη περιμένω απαντηση -μπας και ωφεληθουμε..

Τα παραπάνω για το σχόλιο του Μπουτία
 

Μηνύματα
4.963
Reaction score
4.158
Ξαναθυμησε ποσα τετραγωνικα είναι ο χωρος και ποση η αποσταση ακροασης. Αν δεν κανω λαθος καπου ειχες βαλει φωτο
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.828
Reaction score
2.427
Ξαναθυμησε ποσα τετραγωνικα είναι ο χωρος και ποση η αποσταση ακροασης. Αν δεν κανω λαθος καπου ειχες βαλει φωτο
Περί τα 28τμ (3.8χ7.3 με μικρό σπάσιμο σε μια γωνια), ακρόαση αν θέλω και στα 3μ, άρα με τα 2.30 που έχω τα ηχεία μεταξύ τους μπορώ να "παιξω". Το θέμα είναι η "αφροντισια" του χώρου και ο,τι μάλλον θέλει μικρότερο ηχειο. Αλλά και έτσι που ακούω ο ήχος είναι άκρως ικανοποιητικος (και κρίμα που ο...νεαρός που ήρθε προχθές δεν είχε το περιθώριο για να τα ακούσει, και κρίνει, σωστα)
 

Μηνύματα
4.963
Reaction score
4.158
Εφ οσον είναι σαλονι για την αφροντισιά του χωρου μπορεις να κανεις από λιγα εως ...καθολου! :biggrin:

Γι αυτό δυστυχως μονο ακριβες λυσεις ηχειων θα μπορουσαν να βοηθησουν, οποτε το ξεχναμε.

Ο Μπουτιας ειχε ανεβασει ένα ενδιαφερων θεμα πριν λιγο καιρο που νομιζω ότι είναι στον προυπολογισμο σου (Dunaudio).

Προσωπικα εχω τα Adam A7X για 21 τετραγωνικα (αποσταση ακροασης και ηχειων μεταξυ τους 2.00 μ.), αλλα εσυ αντιστοιχα πρεπει να πας στο Α77Χ λογω αποστασης, θα είναι σα να εχεις περιπου 11 ιντσες γουφερ. ΑΝ προσθεσεις κι ένα presonus templor 10 νομιζω ότι θα γεμισεις υπεραρκετα το χωρο σου. Το ιδανικα θα ηταν δυο presonus, αλλα εσυ ξερεις την διαρυθμιση του χωρου σου και κατά ποσο μπορεις να τα βολεψεις.

Μπορεις να τ ακουσεις σε μενα αν περασεις από Θεσσαλονικη. Εγω χρησιμοποιώ το Focal sub6. Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες στειλε μου πμ
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
28.559
Reaction score
84.081
Ρώτησα ποιο ηχείο μέχρι 2500€ πληρωτέα μπορεί να αντικαταστησει το shl5+, κι ακόμη περιμένω απαντηση -μπας και ωφεληθουμε..
Παθητικά ή ενεργά; (γιατί στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να προσθέσεις και το κόστος των ενισχυτικών στο μπάτζετ, ,πχ 4000 σύνολο).
Είναι δεκάδες οι επιλογές πάντως. Οσο και να "αρέσουν" τα χάρμπεθ, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που και "αρέσουν" και είναι αντικειμενικά καλύτερα.
Απο την άλλη, για την περίπτωση σου δεν συνιστώ αλλαγή, μείνε όπως είσαι, δεν έχει νόημα περαιτέρω ξόδεμα χρημάτων.
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.473
Reaction score
57.381
Ο ορισμός της "απαξιωσης" (επιστημονικής κιολας) ενός προϊόντος και του "σπρωξιματος" σε οποιοδηποτε άλλο, πλην αυτού, με "κατασκευαστή ανωτεροτητα" όμως για να έχουμε και μια κάποια δικαιολογία περί αυτού (του... σπρωχνειν, εννοω). Με "δεδομένα κριτηρια" ποια;
- το πάχος του mdf;
- τα μεγαφωνα, τους ακροδέκτες, υλικα κροσσοβερ, καλωδιωσης;
-τα λουστρα και τις λακκες;
- την τιμη;
- τις μετρήσεις (αντικειμενικες ή οχι);
- τον ...ερ'μο τον ήχο μηπως, έστω και τελευταιο;
Και δεν στέκομαι στην ανηλεή κριτικη των Χαρμπεθ (από πιθανούς γνώστες και απίθανους ...κουτσομποληδες), που ποσώς με ενδιαφέρει μα είναι αποδεκτή προς γνώση, μα στο ότι αυτή γίνεται με περισπουδαστο ύφος ανωτερότητας προς τον αντιλεγοντα (δεν εχεις ιδεα, μονο pdf και ξερό ψωμι), αλλά και προς τον κατασκευαστή. Λες και είναι οχι μονον κανένας άσχετος, μα και κοινός απατεώνας ( "σας κοροιδευουν, είναι απατεώνες, θέλουν μόνο τα λεφτά σας"), και μάλιστα με τόση ευκολία που λες "δεν μπορεί, κάτι τρέχει με αυτούς, δεν εξηγείται τόσο μένος μόνον λόγω ...audiophile κριτηριου".
Ρώτησα ποιο ηχείο μέχρι 2500€ πληρωτέα μπορεί να αντικαταστησει το shl5+, κι ακόμη περιμένω απαντηση -μπας και ωφεληθουμε..
Τα παραπάνω για το σχόλιο του Μπουτία
O οποίος παρεμπιπτόντως δεν προέβη σε κάποια από τις ενέργειες που δαιμονοποιούνται,αλλά αρκείται στα τεχνικά δεδομένα,χωρίς να κάνει πλάκα πάνω στην ισχύ τους.Από εκεί και πέρα,είναι εξίσου ανώφελο να δαιμονοποιούνται και όσοι κάνουν χαβαλέ ευκαιρίας δοθείσης μπας και ξεσκάσουν λίγο από την πιεστική καθημερινότητα..

Και είναι άτοπον ν'αναφέρονταν εναλλακτικά μοντέλα,αφού μπορεί τότε ορ(γ)ισμένοι χαρακτήρες να επιρρίψουν πονηρές προθέσεις.Το βέβαιο είναι ότι τέτοια μοντέλα θα ήταν διαφορετικής φιλοσοφίας σε κατασκευή και απόδοση σε σχέση με τα Harbeth.

Από πότε κιόλας τα SHL5+ κοστίζουν 2500 ευρά το ζεύγος πληρωτέα;Άμα ισχύει κάτι τέτοιο,μπορεί να προμηθευτώ και ο...ίδιος για να συνοδεύσουν παλαιές συσκευές που έχω κρατήσει και να μπορώ να δηλώνω ότι...΄΄έκλεισα΄΄ επιτέλους ως ακροαματικόφιλος.:D
 
Last edited:


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.608
Μηνύματα
2.945.883
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john
Top