Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
6.790
Και όταν δεν βρισκω στο web τι κανω?
Μοιαζει με ...αλλα λογια ν αγαπιομαστε. Η και λιγο πιο διαφορετικα από ένα στιχο του Κ Χατζη "μιλαμε ετσι για να μιλαμε"

Οκ καταλαβα. Βασικα κουραστηκα από την επιχειρηματολογια! Ας παμε ν ακούσουμε λιγο την μουσικουλα μας
Αυτό τώρα το πήρα χαμπάρι!!
Εύγε εν Χριστώ αδελφέ vastsar..
Φίλος μου πολύ!!:D:D:D

Reaction score
2.994
Γιατι ειμαι απολυτα σιγουρη οτι οσοι ακουνε καλωδια, πιστευουν και στο θεο; Μπα...η ιδεα μου θα' ναι. Σανο οι χριστιανοι, σανο οι χαιενταδες. Αλλες παρεες και οχι βεβαια 4 ατομων αλλά 4 χιλιαδων ατομων βλεπουν το ιδιο θαυμα. Ποιοι ειστε εσεις που θα το αμφισβητησετε;:p:D:angel:

Αυτοι οι χρυσοαυτιαδες του ''ηχου'' των 90ς θα 'πρεπε να βρισκονται ολοι στη φυλακη για εγκληματικο πνευματικο αποπροσανατολισμο κατα συρροην.

Δεν είναι κακό να μιλάς καμιά φορά στον θεό, κακό είναι όταν.... σου απαντάει !

.

P

PMC

Guest
Υπό κάποια περίεργη όμως συνθήκη,όποτε εκθειάζονται τα τελευταία σου αποκτήματα,κατανοείς...αβίαστα.;)
Θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα να καταλάβαινα κάθε σου λέξη,πρόταση,κείμενο.
Πραγματικά πιστεύω ότι χάνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό πράγματα που θα ήταν χρήσιμα να γνωρίσουμε ,μέσα από τα κείμενα σου. Δυστυχώς έχεις επιλέξει έναν τρόπο γραφής που δεν τον καταλαβαίνω πάντα και προσπαθώ να σου πω πως αν γίνεις πιο κατανοητός και εσυ θα το χαρείς πιο πολύ αλλά και εμείς θα μάθουμε ...
Επισεις όταν αναφέρεσαι σε μένα με τόσο καλά λόγια νιώθω πως οφείλω να σου πω ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.693
Οκ. Αν όμως σε αφρόντιστο χώρο,το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να διαπιστώσεις αν είναι αλήθεια η μύθος ότι τα καλωδια ρεύματος..
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς να διαπιστώσεις ότι θες.

Όπως και σε έναν πολυτραυματία από τροχαίο, με πολλαπλά κατάγματα και ανοιχτό κρανίο να χύνεται έξω εγκέφαλος, και τρύπα στην κοιλιά να βγαίνουν έξω τ'άντερα, μπορείς ως θεράπων ιατρός να κάνεις δοκιμή μαλακτικής κρέμας για τα χέρια, να διαπιστώσεις πχ αν η νιβέα ενυδατώνει.

Νόου πρόμπλεμ.

Last edited:

Reaction score
30.452
Όπως και σε έναν πολυτραυματία από τροχαίο, με πολλαπλά κατάγματα και ανοιχτό κρανίο να χύνεται έξω εγκέφαλος, και τρύπα στην κοιλιά να βγαίνουν έξω τ'άντερα, μπορείς ως θεράπων ιατρός να κάνεις δοκιμή μαλακτικής κρέμας για τα χέρια, να διαπιστώσεις αν η νιβέα ενυδατώνει.
Αυτό δεν είναι θρεντ.. Είναι το Grey Cable' s Anatomy... :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.492
Εγω ρώτησα αν στρώνονται τα καλώδια και απάντηση δεν πήρα.
Το ίδιο φυσικά και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα.

Τελικά μετά το στρώσιμο τους αλλάζουν και λάδια?

Οπως κάποιες άλλες εποχές στα 1000 ή 2000 χλμ άλλαζαν το ειδικό λάδι του εργοστασίου που απλώς επιτάχυνε το "στρώσιμο " του κινητήρα? ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ.

Αλλά σε ένα καλώδιο τι διάολο να στρώσει ρε παιδιά? Να αλλάξει η κρυσταλική δομή του? Αν είναι κρυσταλική και δεν είναι δενξερωεγωτιαλλο?

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Τα κείμενα του κ. Μπούχτια πέρα από την σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας όσο και
των τεχνικών όρων στερούνται αμεσότητας διότι δεν είναι ''διαλογικού'' τύπου παρά
είναι μάλλον ''δηλωτικά'' και ''αξιωματικά'' χωρίς ουσιαστικά να ενδιαφέρεται για κάποια απάντηση
από αυτούς που θα τα διαβάσουν.
Όταν ξέρω ότι έχω δίκιο δεν με ενδιαφέρει η γνώμη του άλλου. Και έτσι με τρόπο ανάλογο συντάσσω και ένα κείμενο.
Αν ένας λέει Α και το ξέρει επειδή το έχει σπουδάσει ή επειδή το έχει διαβάσει όσο ελάχιστοι, ακόμα και επαγγελματίες του χώρου, δεν συνεπάγεται ότι κάνει λάθος επειδή άλλοι 100 άσχετοι ή εμπειρικά σκεπτόμενοι με ελάχιστες γνώσεις λένε Β έχουν και δίκιο επειδή είναι 100/ 1.
Το λέω αυτό και από προσωπική εμπειρία γιατί πάρα πολλές φορές διαβάζω σε διάφορα groups στο FB τόσες ασυναρτησίες για αυτά που έχω σπουδάσει και έχω δει στο χώρο μου, που αν κάτσω και ασχοληθώ και πω αυτά που πρέπει θα είμαι 1 "εναντίον" 100 τουλάχιστον. Παλιά είχα ασχοληθεί παραπάνω μπας και μάθουν μερικά πράγματα σωστά και όχι να αραδιαζουν ότι μ@λ@κια ακούσουν από άλλους άσχετους κυρίως YouTubers.
Τωρα πλέον απλά δεν ασχολούμαι καν. Βαρέθηκα που λένε.
[DOUBLEPOST=1557118423][/DOUBLEPOST]
Παραμύθια για να πουλήσουν αυτό...
Τι κάνει δηλαδή?? "Εξαερώνει" τα τυχόν παγιδευμένα αέρια (!!!) ?? :gotcha::focus:
Όσο για την ... διόρθωση της πολικότητας... :lolsign::lolsign::lolsign:
Θέλω οι άνθρωποι εδώ μέσα να είναι έξυπνοι, να μην τσιμπάνε που λένε.
Μην ξεχνάτε ότι ένας από τους κανόνες επιτυχίας του Marketing λέει ότι ποτέ δεν διαφημίζεις το προϊόν, διαφημίζεις το πρόβλημα που λύνεις.
Δεύτερη κομπίνα : κανείς δεν σου λέει αν όντος υπάρχει πρόβλημα. Το παίρνεις όμως σαν δεδομένο γιατί σου "βρήκαν λύση".

Think about it. ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Αντε παιδια, μετα το επιστημονικο, αδιαβλητο αλλά και αυταποδεικτο, επομενως εγκυροτατο τεστ καλωδιων ρευματος, προχωρηστε και στα ρακ. Καντε ενα τεστ για να ''ακουσετε'' 3-4 racks. Συσκευη στην αλυσιδα ειναι κι αυτα, μετα τα καλωδια φυσικα...Κι αμα ''ακουσετε'' κανενα που εξαφανιζει τον κοκκο και εχει αυξημενη...ροη, θα το αγορασω.:D:D:o

Γιατι ειμαι απολυτα σιγουρη οτι οσοι ακουνε καλωδια, πιστευουν και στο θεο; Μπα...η ιδεα μου θα' ναι. Σανο οι χριστιανοι, σανο οι χαιενταδες. Αλλες παρεες και οχι βεβαια 4 ατομων αλλά 4 χιλιαδων ατομων βλεπουν το ιδιο θαυμα. Ποιοι ειστε εσεις που θα το αμφισβητησετε;:p:D:angel:

Αυτοι οι χρυσοαυτιαδες του ''ηχου'' των 90ς θα 'πρεπε να βρισκονται ολοι στη φυλακη για εγκληματικο πνευματικο αποπροσανατολισμο κατα συρροην.
καλώς την!
Καλή ή ιδέα σου μιας ΚΑΙ τα rack ή τα στηρικτικά μηχανημάτων κάνουν διαφορά στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα!
Φυσικά, κομματάκι δύσκολο ν' αλλάξουμε racks σε ένα σπίτι για να λύσουμε τις απορίες σου, αλλά μπορεί να γίνει ευκολότερα μεταξύ στηρικτικών ή μη.
Αν αποφασίσουμε ότι κάτι τέτοιο το διοργανώνουμε θα έρθεις ή πάλι, έχεις κατασταλάξει και επ ΄ αυτού??
Λέανδρος
sunny γαβ:p:p

Reaction score
1

Τελικά μετά το στρώσιμο τους αλλάζουν και λάδια?

Οπως κάποιες άλλες εποχές στα 1000 ή 2000 χλμ άλλαζαν το ειδικό λάδι του εργοστασίου που απλώς επιτάχυνε το "στρώσιμο " του κινητήρα? ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ.

Αλλά σε ένα καλώδιο τι διάολο να στρώσει ρε παιδιά? Να αλλάξει η κρυσταλική δομή του? Αν είναι κρυσταλική και δεν είναι δενξερωεγωτιαλλο?
Στην τελική δεν έχει σημασία αν το σκεφτείς γιατί αφού τα παίζεις στο σύστημα ισχύει ή δεν ισχύει δεν θα αλλάξει κάτι. Τα μηχανήματα και τα ηχεία όμως; τι λες;
όλο ερωτήσεις παγίδες κάνω :prankster:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Nαι, στρώνει, αλλάζει ο ήχος που ακούμε μεταξύ ενός καινούργιου κι ενός μετ/νου καλωδίου της ίδιας φίρμας, του ίδιου είδους και τύπου. Ένας μέσος περίπου χρόνος ¨στρωσίματος καλωδίων" κυμαίνεται από 200-400 ώρες.
Το γιατί αυτό συμβαίνει πραγματικά δε το γνωρίζω, αλλά είναι εντυπωσιακό και πολύ εύκολο να διαπιστωθεί απ όποιο θέλει να το δοκιμάσει.
π.χ. βάζει στο σύστημα του καλώδια ηχείων ή ιντερκονεκτ, ή ρεύματος τα ίδια σε αμεταχείριστα και μετ/να και ακούει αν υπάρχουν διαφορές.
Φυσικά, πάντα θα υπάρχουν οι pdfers που θα λεν...μετρήσεις έχετε?:p:p:p
Δεν έχετε???....Δεν ακούσατε σωστά!!! placebo κύριοι...placebo!:p:p:D

Reaction score
1
Να ένα ωραίο συγκριτικό, παλιό με νέο καλώδιο. Γίνεται, το νέο να φτιαχτεί από κουλούρα εκείνη τη στιγμή. Καλώδια ηχείων γυμνά για να μην υπάρχουν βύσματα κλπ.

D

deleted user 10898

Guest
Nαι, στρώνει, αλλάζει ο ήχος που ακούμε μεταξύ ενός καινούργιου κι ενός μετ/νου καλωδίου της ίδιας φίρμας, του ίδιου είδους και τύπου. Ένας μέσος περίπου χρόνος ¨στρωσίματος καλωδίων" κυμαίνεται από 200-400 ώρες.
Το γιατί αυτό συμβαίνει πραγματικά δε το γνωρίζω, αλλά είναι εντυπωσιακό και πολύ εύκολο να διαπιστωθεί απ όποιο θέλει να το δοκιμάσει.
π.χ. βάζει στο σύστημα του καλώδια ηχείων ή ιντερκονεκτ, ή ρεύματος τα ίδια σε αμεταχείριστα και μετ/να και ακούει αν υπάρχουν διαφορές.
Φυσικά, πάντα θα υπάρχουν οι pdfers που θα λεν...μετρήσεις έχετε?:p:p:p
Δεν έχετε???....Δεν ακούσατε σωστά!!! placebo κύριοι...placebo!:p:p:D
Λέανδρος δεν έχεις βαρεθεί να αναπαράγεις ότι χαζομάρα διαβάζεις στο διαδίκτυο και να την επιβεβαιώνεις και με τα ίδια σου τα αυτιά;

Reaction score
4.156
Το επομενο συγκριτικο.

1ο συγκριτικο: Καλωδιο 30 ωρων λειτουργιας με το ιδιας μαρκας καλωδιο αλλα 300 ωρων. Και θα εχουμε κι ένα τριτο γερασμενο καλωδιο στις 3.000 ωρες

2ο συγκριτικο: Καλωδιο να παιζει τα πρωτα 10 λεπτα με το ιδιο καλωδιο να παιζει 90 λεπτα. Θα εχουμε κι ένα τριτο καλωδιο να ζεματάει. Να παιζει δηλαδή από την προηγουμενη μερα ασταμάτητα.

Δεν θα είναι blid test γιατι οι διαφορες θα είναι τεράστιες οποτε δεν υπαρχει λογος να βαζουμε τη μασκα του Ζορό.

Το συγκριτικο θα γινει αφου προηγηθει τραπεζι με φυστικια αμυγδαλα πατατακια και αφθονο παλαιωμενο ουισκυ τουλάχιστον 12 ετων (105.000 ωρες παλαιωσης).

Reaction score
12.228
Αυτό δεν είναι θρεντ.. Είναι το Grey Cable' s Anatomy... :D
Που είναι αυτό το γκρίζο καλώδιο να το ακροαστώ;;; Θέλω να τα ακούσω ούλα!!

Το επομενο συγκριτικο.

1ο συγκριτικο: Καλωδιο 30 ωρων λειτουργιας με το ιδιας μαρκας καλωδιο αλλα 300 ωρων. Και θα εχουμε κι ένα τριτο γερασμενο καλωδιο στις 3.000 ωρες

2ο συγκριτικο: Καλωδιο να παιζει τα πρωτα 10 λεπτα με το ιδιο καλωδιο να παιζει 90 λεπτα. Θα εχουμε κι ένα τριτο καλωδιο να ζεματάει. Να παιζει δηλαδή από την προηγουμενη μερα ασταμάτητα.

Δεν θα είναι blid test γιατι οι διαφορες θα είναι τεράστιες οποτε δεν υπαρχει λογος να βαζουμε τη μασκα του Ζορό.

Το συγκριτικο θα γινει αφου προηγηθει τραπεζι με φυστικια αμυγδαλα πατατακια και αφθονο παλαιωμενο ουισκυ τουλάχιστον 12 ετων (105.000 ωρες παλαιωσης).
Αυτό το ουίσκι να το φέρει κάποιος άλλος. Εγώ έχω ένα χώρο να φροντίσω. :p

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Λέανδρος δεν έχεις βαρεθεί να αναπαράγεις ότι χαζομάρα διαβάζεις στο διαδίκτυο και να την επιβεβαιώνεις και με τα ίδια σου τα αυτιά;
Καλώς τον pdfer! δεν σας τα έλεγα εγώ??:p:p
[DOUBLEPOST=1557126336][/DOUBLEPOST]
Το επομενο συγκριτικο.

Καλώς και τον έτερο pdfer:p:p
Είναι πολλοί, κυκλοφορούν ανάμεσα μας.. μη τους φοβάστε.. υπάρχει αντίδοτο.. λέγεται ακρόαση!! Με το που ακούν κάτι τέτοιο, ως δια μαγείας εξαφανίζονται!:D:D

Last edited:

Reaction score
4.156
Καλώς τον pdfer! δεν σας τα έλεγα εγώ??:p:p
[DOUBLEPOST=1557126336][/DOUBLEPOST]
Μα εγω στ αυτια στηρίζομαι και προτεινα συγκριτικο! Τι pdf και πρασινα αλλογα. Αυτά είναι για τον … Argi!

Να δεις που αν το κανουμε αυτό που γραφω οι πρωτες 6 θεσεις θα είναι από τωρα κλεισμενες. Dimifoot, EAR, Boutia, Koyas, Arvanitakis, J Markou. Ο Χαρης ψηνεται αλλα δεν τον βαζουμε :fuckyou:.

Μαλλον στου EAR θα γινει που εχει και καλο πικαπ. Αρκει και να βρει σε ποιο μπαουλο το εχει το βαλει για να μη σκονιζεται :idk:. Εδώ να δεις εμπειρο πικαπ, τουλάχιστον 30 χρονια παλαιοτητα. Του μιλας και παιζει, δεν χρειαζεται βινυλιο, εχει γινει smart! :biggrin::rofl:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Είναι πολλοί, κυκλοφορούν ανάμεσα μας.. μη τους φοβάστε.. υπάρχει αντίδοτο.. λέγεται ακρόαση!! Με το που ακούν κάτι τέτοιο, ως δια μαγείας εξαφανίζονται!:D:D
Η κατασκευή του @wizzy σου απαντά εξαιρετικά θα έλεγα.
Ο μηχανικός ήχου, μορφωμένος αλλά μάλλον κουφός γιατί δεν θέλει να ακούσει ένα πράμα, πήρε τα σχέδια του χώρου, ακολούθησε τα δεδομένα του χώρου, έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και τέλος. Μόλις τελειώσει το έργο, πάλι δεν άκουσε ένα πράμα, μέτρησε και ως δια μαγείας τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν σύμφωνα με αυτά που είχε σχεδιάσει.
Δεν άκουσε για να φτιάξει τον ήχο, μέτρησε, ακολούθησε τα δεδομένα του ήχου και ήρθε εκεί που έπρεπε να έρθει, χωρίς ακρόαση.
Κουφός ρε παιδί μου, και αδαής.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof