- Reaction score
- 6.191
Ποιον anthem έχεις;Στοv Anthem πάντως το AnthemLogic-Music μου ακούγετε λίγο καλύτερα από το Neo 6.
Το έβαλα (πάλι) σε full surround το 2ch input. ΤΟΎΜΠΑΝΟ
Ποιον anthem έχεις;Στοv Anthem πάντως το AnthemLogic-Music μου ακούγετε λίγο καλύτερα από το Neo 6.
Το έβαλα (πάλι) σε full surround το 2ch input. ΤΟΎΜΠΑΝΟ
Μη μου το χαλάς τώρα, όχι άλλες Μπουχάρες!Με το να βγάλεις ένα τραπεζάκι από τον χώρο ακρόασης και να βάλεις ένα χαλί στο δάπεδο αν δεν υπάρχει ( τα πιο απλά και εύκολα σου λέω
Συμφωνώ.Παντως μιας και το θρηντ αφορα το χαι εντ να κανω καποιες επισημανσεις.
Πολύ ευκολα τα βαζουμε εναντιον αυτων που εχουν δωσει πολλα χρηματα για τα μηχανήματα τους. Ωστόσο υποτιμαμαι μια σημαντικη παραμετρο. Μπορει αυτος που αγοραζει τα μηχανήματα να δινει πολλα λεφτα κι ενδεχομένως καποιος με πολύ λιγοτερα χρηματα να ακουει καλυτερα, αλλα αυτό ενδεχομένως δεν είναι το ζητουμενο για τον αγοραστη των ακριβων μηχανηματων.
Όταν επερνα το High Fidelity, σε καποιες περιπτώσεις διαβαζα γι ανθρώπους που εδωσαν πολλα χρηματα για να φτιαξουν ένα καλο ηχοσυστημα, αλλα το βαριοντουσαν μετα από καποιο διάστημα και το συστημα στη συνεχεια εμενε παροπλισμενο.
Το θεμα της αισθητικης παιζει τεραστιο ρολο. Αν για παράδειγμα παρει καποιος ένα ακριβο ρολοι, δεν το κανει πρωτίστως για να εχει ακριβεια του κλασματος του δευτερολεπτου απο το ρολοι του γιατι αυτό ενδεχομένως δεν τον ενδιαφερει. Ούτως η αλλως την ωρα μπορει να την βλεπει κι από το κινητο του. Το ρολοι το εχει και σαν κόσμημα, και υπο αυτή την ενοια πληρωνει αδρα.
Ποσες φορες δεν θαυμασαμε καποια εντυπωσιακα ομορφα πικαπ. Πολλες φορες ελεγα από μεσα μου, να το εχω κι ας μην παιζει! Κι αυτό φυσικα δεν ισχυει μονο για τα πικαπ. Ετσι αν καποιος εχει έναν πολύ ωραιο χωρο που μαζεύονται οι φιλοι του κι εχει ξοδεψει ένα πολύ μεγαλο ποσο γι αυτό τον χωρο, και σε καποια φαση αποφασισει να βαλει κι ένα συστημα ηχητικο, δεν θα το πολυψαξει οσον αφορα τις επεμβάσεις στο χωρο κι αυτό είναι απολυτως κατανοητο.
Σωστά. Είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που λένε στη ψυχολογία. Για να λύσεις το πρόβλημα πρέπει πρώτα να καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Μόνο και μόνο αυτό ως παραδοχή είναι μεγάλη κίνηση, και καθορίζει το αποτέλεσμα.Για να γίνει αντιληπτή η αξία του upmixing, πρέπει πρώτα να περάσουμε απο την αμφισβήτηση και την απόρριψη του δικάναλου. Η κατανόηση της ανεπάρκειας του δικάναλου ειναι απελευθερωτική.
Μέχρι τότε, ας συζητήσουμε για την αναπαραγωγή πολυκάναλων αρχείων.
MRX 500.Ποιον anthem έχεις;
Δάσκαλε, εγώ που δεν έχω τίποτα στο ταβάνι προς το παρόν, να μη κρατήσω το χαλάκι μπροστά απο τα ηχεία; Απάντα μου γρήγορα γιατι η παντοφλοκρατούσα ετοιμάζεται να τα βγάλει. Να δώσω μάχη ή όχι;;;;;Μη μου το χαλάς τώρα, όχι άλλες Μπουχάρες!
Είπαμε, όχι χαλιά κάτω. Τίποτα κάτω. Αφήστε άδειο το δάπεδο, γεμίστε το ταβάνι λεμεεεεε.
Τι δε καταλαβαίνετε;
Ξέρει αυτή.Να δώσω μάχη ή όχι;;;;;
Η γνώμη μου είναι πως δεν γνωρίζουμε αν δεν δούμε μετρήσεις του χρόνου αντήχησης.Δάσκαλε, εγώ που δεν έχω τίποτα στο ταβάνι προς το παρόν, να μη κρατήσω το χαλάκι μπροστά απο τα ηχεία; Απάντα μου γρήγορα γιατι η παντοφλοκρατούσα ετοιμάζεται να τα βγάλει. Να δώσω μάχη ή όχι;;;;;
Αν θεωρείς το φουμπαρ αξιόλογο ως player, σημαίνει ότι δε ψάχνεις transport με τη μορφή διακριτής συσκευής, και παίζεις μουσική από κάποιο πισί.Επί του παρόντος, όπου η πολυκάναλη αξιοποίηση των δικαναλικών εγγραφών είναι εκ των ων ουκ άνευ, το πρόβλημα το εντοπίζω στο upmixing. Πείτε τί υπάρχει στην αγορά.
Αν θεωρείς το φουμπαρ αξιόλογο ως player, σημαίνει ότι δε ψάχνεις transport με τη μορφή διακριτής συσκευής, και παίζεις μουσική από κάποιο πισί.
Τότε λοιπόν, υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
Είτε παίρνεις ψηφιακή έξοδο από την κάρτα ήχου, είτε χρησιμοποιείς τα ενσωματωμένα dac σε αυτήν και παίρνεις αναλογικές εξόδους για να οδηγήσεις τους ενισχυτές σου.
Στην πρώτη περίπτωση, έχεις κάποιο δικάναλο Ντακ. Την πάτησες, θες πολυκάναλο.
Κλείνω παρένθεση, και συνέχεια στο επόμενο..
Γιατί καλέ εμείς το πηγάδι κατουρήσαμε;Οχι για Mac
Γιατί καλέ εμείς το πηγάδι κατουρήσαμε;
Μια διευκρίνηση εδώ, για να μην υπάρχει σκιά. Ο Foobar έχει ένα plugin για upmix to 5.1 και ένα άλλο για 7.1 αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Αυτό που έχω βάλει στο λινκ λίγες σελίδες πίσω, είναι άλλο, κατά τη γνώμη μου κάνει καλά τη δουλειά του.η απόρριψη του foobar από τον zizik τον απειλητικό είναι μισή δουλειά. Άσε δηλαδή που δεν ξέρουμε τί μας επιφυλάσσει το βραχυπρόθεσμο τεχνολογικό μέλλον του foobar.
Πως; δεν έχουν 11+κανάλια τα dacs? και δεν είμαι σίγουρος πως θα γίνει η αποκωδικοποίηση του Atmos και το πέρασμα σε pcmΕ, θα το κάνει ο υπολογιστής με Win10 με αγορασμένη την άδεια.
Απάντα μου γρήγορα γιατι η παντοφλοκρατούσα ετοιμάζεται να τα βγάλει. Να δώσω μάχη ή όχι;;;;;
Καραlike with sugar on top.View attachment 125897
Διαβάζοντας λίγο τη σχετική θεωρία, ανακάλυψα το λόγο για τον οποίο διάφοροι μαλακισμέν... γκουχ, διάφοροι διαπρεπείς ρηβγιουεράδες διετείνοντο ότι άκουγαν καταπgληκτιεκgήε στερεοφωνικήε εικουόνα - ίνα περιγράψω συμπαγώς τη μαλακ... γκουχ, τον ενθουσιασμό που τους έδερνε, ενώ εγώ σε διαφόρων ποιοτικών επιπέδων συστήματα, χρησιμοποιώντας παρόμοιες ή και τις ίδιες εγγραφές εντός αντιστοίχων χώρων, δεν άκουγα ούτε καν τα εκ του μακρόθεν αντίστοιχα, σιγομουρμουρίζοντας κάθε - ΚΑΘΕ - φορά, "τί λέει ρε ο μαλ..." γκουχ, "τί είπε πάλι ρε το άτομο!", τη εξαιρέσει των περιπτώσεων κατά τις οποίες συνέτρεχον αθροιστικώς ή διαζευκτικώς δύο προϋποθέσεις ανάξιες λόγου, λόγω σπανιότητας. Αυτό συνέβαινε καθ' όλη τη διάρκεια της Μαύρης Περιόδου του hi-fi, δηλαδή κατά την 25ετία 1990-2015.
Για να μην υπεισέλθω σε δυσάρεστες αντικειμενικές λεπτομέρειες και με λέτε πάλι κακό και ρατσιστή καιδεγκζερωτιάλλο, περίπου το 60% του πληθυσμού εμπίπτει στην ως άνω εκτίμηση του Ντάγκλας Άνταμς. Άρα μας μένει το υπόλοιπο 40%, πλήθος αφ' ενός μεν διόλου ευκαταφρόνητο, και αφ' ετέρου πρόθυμο να αγκαλιάσει τη νέα τεχνολογία και να αγοράσει. ΌΜΩΣ...
Ο ενθουσιασμός του Ear του σαρωτικού δε φτάνει, οι νύξεις του Dimi του ισοπεδωτικού δεν επαρκούν και η απόρριψη του foobar από τον zizik τον απειλητικό είναι μισή δουλειά. Άσε δηλαδή που δεν ξέρουμε τί μας επιφυλάσσει το βραχυπρόθεσμο τεχνολογικό μέλλον του foobar. Γουέρς γιετ, τα περί ηχείων και ενισχυτών είναι τα εύκολα. Επί του παρόντος, όπου η πολυκάναλη αξιοποίηση των δικαναλικών εγγραφών είναι εκ των ων ουκ άνευ, το πρόβλημα το εντοπίζω στο upmixing. Πείτε τί υπάρχει στην αγορά. Και μη μου πείτε πάλι για τους Trinnov, τέλος πάντων μην περιορίζεστε σ' αυτούς. Όταν η τεχνολογία γίνει μαζική, αυτοί θα έχουν την τύχη των Φαρουτζά.
Αυτά που λες δεν τα ξέρω, είναι αχαρτογράφητη περιοχή για μένα. Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω με τα παρακάτω δεδομένα:Πως; δεν έχουν 11+κανάλια τα dacs? και δεν είμαι σίγουρος πως θα γίνει η αποκωδικοποίηση του Atmos και το πέρασμα σε pcm