Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
οπότε θα μπορούσαμε να δούμε αν γίνεται να κάνουμε routing τα κανάλια του 7.1 ή 7.2.4 ή ότι..... στις εξόδους ενός πολυκάναλου στουντιακού audio interface... π.χ. https://www.skroutz.gr/s/6393003/Tascam-US-16X08.html1. Ο ASIO Driver μου δίνει τη δυνατότητα στο Foobar να δηλώσω ό,τι γουστάρω από ηχεία στην έξοδό του.
2. Ο Media player Classic HC μου δίνει πάλι τη δυνατότητα να δώσω κάθε κανάλι της ταινίας σε έξοδο ήχου.
3. Αυτοί "δίπλα" που το έφτιαξαν γνωρίζουν προγραμματισμό.
Υποθέτω ότι σε ένα DIY 16κάναλο DAC, θα μπορώ να δώσω ό,τι θέλω σε κάθε είσοδό του, με προγραμματισμό στο firmware του DAC.
Μόνο υποθέσεις και φαντασία.
Τι; Κουρεύω γκαζόνια γιατί οι βροχές τα έχουν κάνει για σαφάρι και περνούσαμε με τη μασέτα.
Ναι! Ποιός έχει ένα τέτοιο ή παρόμοιο να μου δανείσει για δοκιμές;οπότε θα μπορούσαμε να δούμε αν γίνεται να κάνουμε routing τα κανάλια του 7.1 ή 7.2.4 ή ότι..... στις εξόδους ενός πολυκάναλου στουντιακού audio interface... π.χ. https://www.skroutz.gr/s/6393003/Tascam-US-16X08.html
Που να ανεβαζε καμιά τέτοια φωτό κάνα μέλος εδώ μέσα για παρουσίαση και προτάσεις βελτίωσης του συστήματος του.Dr. Floyd Toole...
Χάλασε και ο Δόκτορας......
Που είναι το ισόπλευρο τρίγωνο;
Που είναι το ίδιο κεντρικό;
Που είναι η σπηλιά;
Που είναι ο Μπάτμαν;
Κάτι οθόνες, τραπέζια, χαλιά.......τι τα θέλει ο άνθρωπας; Αντί να ζουν τα μηχανήματα του, ζει αυτός στο σαλόνι του.....(έχει και κεκλιμένη οροφή ο μπαγάσας!).
[DOUBLEPOST=1557257590][/DOUBLEPOST]
Δεν διαβάζει Avsite, άσε που μπορεί να μη διαβάζει και τα pdf του
Και πιο ακριβό. Εγώ από τότε που διάβαζα για τη Lynx άρχισα να φαντάζομαι διάφορα. Και εννοείται τα παραπάνω κανάλια, για ενεργά cross για τυχών παθητικά ηχεία που μας έχουν ξεμείνει.Δεν είναι πιο απλό;
Σωστό, τουλάχιστον για αξιοπρεπείς av.Ψηφιακή έξοδος σε AV με upmix. Οι αλγόριθμοι Dolby, DTS, Auro3D δεν μπορούν να συγκριθούν με τα φουμπαροάντονζ.
Να σας το πω πιο απλά, για να δείτε τι εννοώ:Κατά βάση όμως, ο τυπικός χρήστης δεν έχει αξιώσεις συγκρίσεων dac, ασχέτως του τι νομίζει
Για να γίνει αυτό που λες θες μια κάρτα ήχου που να αποκωδικοποιεί atmos και μετά να στέλνει την πληροφορία στο dac. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή είναι το diy dac.Αυτά που λες δεν τα ξέρω, είναι αχαρτογράφητη περιοχή για μένα. Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω με τα παρακάτω δεδομένα:
1. Ο ASIO Driver μου δίνει τη δυνατότητα στο Foobar να δηλώσω ό,τι γουστάρω από ηχεία στην έξοδό του.
2. Ο Media player Classic HC μου δίνει πάλι τη δυνατότητα να δώσω κάθε κανάλι της ταινίας σε έξοδο ήχου.
3. Αυτοί "δίπλα" που το έφτιαξαν γνωρίζουν προγραμματισμό.
Υποθέτω ότι σε ένα DIY 16κάναλο DAC, θα μπορώ να δώσω ό,τι θέλω σε κάθε είσοδό του, με προγραμματισμό στο firmware του DAC.
Μόνο υποθέσεις και φαντασία.
Μα νομίζω ότι η αποκωδικωποίηση ATMOS γίνεται software-ικά από τον υπολογιστή (τον επεξεργαστή του δηλαδή, καμία σχέση με την κάρτα ήχου). Για αυτό άλλωστε έχει στα Win10 να κατεβάζεις demo τον αποκωδικοποιητή και μετά, αν σου αρέσει να τον πληρώνεις 15 ευρώ.Για να γίνει αυτό που λες θες μια κάρτα ήχου που να αποκωδικοποιεί atmos και μετά να στέλνει την πληροφορία στο dac. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή είναι το diy dac.
Πειράματα κάνω Κώστα και βλέποντας και κάνοντας μετά.Μη μου το χαλάς τώρα, όχι άλλες Μπουχάρες!
Είπαμε, όχι χαλιά κάτω. Τίποτα κάτω. Αφήστε άδειο το δάπεδο, γεμίστε το ταβάνι λεμεεεεε.
Τι δε καταλαβαίνετε;
Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που ο κόσμος δεν προτιμά το πολυκάναλο για μουσική.Μη σνομπαρετε τους av, δε θα σας βγει σε καλό.
Δεν γνωρίζω.To Atmos for Win10 περιέχει DSU upmixer; Νομίζω πως είναι μόνο decoder.
Εκεί κωλώνω εγώ. Δεν είναι ότι υπάρχει κάτι με 400-500 ευρώ και δεν το παίρνω (καλά όχι ότι έχω ψάξει και εξονυχιστικά κιόλας)Βέβαια ο φτηνότερος είναι ο Yamaha ο οποίος περνά τι διχίλιαρο, και μπορεί κάποιος να μην θέλει να δώσει τόσα μόνο για προενίσχυση.
Επίσης, αυτά εμένα μου τα κάνει ο υπολογιστής. Γιατί να ξαναπληρώσω να τα πάρω σε pro;Μην ξεχνάτε όμως οτι ο δικάναλος δεν έχει ούτε ισοστάθμηση, ούτε διαχείρηση για σαμπ, ούτε streamer με δική του εφαρμογή που έχουν οι περισσότεροι AV σήμερα
Με τι έξοδο θα το βγάλει σε dac; usb;Μα νομίζω ότι η αποκωδικωποίηση ATMOS γίνεται software-ικά από τον υπολογιστή (τον επεξεργαστή του δηλαδή, καμία σχέση με την κάρτα ήχου). Για αυτό άλλωστε έχει στα Win10 να κατεβάζεις demo τον αποκωδικοποιητή και μετά, αν σου αρέσει να τον πληρώνεις 15 ευρώ.
(Ίσως ξεφύγαμε λίγο από το θέμα)
Είναι θέμα ευχρηστίας Πέτρο. Ο AV είναι ένα μηχάνημα κατασκευασμένο να κάνει πάρα πολλά, αλλά να τα κάνει εύκολα. Στήνεις μια φορά το μικρόφωνο, κάνει τα μαγικά του και ξεμπέρδεψες. Από κει και πέρα πατάς το on στο remote, το τάμπλετ ανα χείρας και κάνεις παιχνίδι.Επίσης, αυτά εμένα μου τα κάνει ο υπολογιστής. Γιατί να ξαναπληρώσω να τα πάρω σε pro;