Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
569
Στην αρχή 5,1 μετά 7,2 μετά 15,3 μετά hdmi 1,3 μετά 1,4 μετά 1,7 Dolby d, Dolby atmos βαρέθηκα. Στέρεο, απλά πράγματα για να ακούς ωραία μουσικουλα. Δεν πεθαίνει έτσι το δικαναλο.
Αν μπορείς να έχεις δύο ξεχωριστά συστήματα το καλύτερο, αν όχι προτιμώ να ρίξω το home s.

Reaction score
1.368
Ή αυτό που λέει ο Κώστας είναι ή δεν του επέτρεψε η παντόφλα να τα βάλει ελεύθερα στο χώρο μπροστά από το έπιπλο, οπότε η μόνη λύση ήταν να τα βάλει έτσι.

Αυτά που λέμε συνέχεια...είναι σαλόνι και έχει περιορισμούς στην τοποθέτηση ακόμα και για τους μάστερ του είδους.

Reaction score
11.118
Το ότι τα γούφερ είναι καλό να είναι στο μέσο του ύψους, δεν λέτε να το καταλάβετε, ε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.694
Κάνετε κριτική άφοβα στον τουλ.
Σας θαυμάζω ώρες ώρες...
:o

Άγνοια κινδύνου το λένε στο χωριό μου.
:lol::lol::lol::lol:

Τέλος πάντων, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας: πάρτε το βιβλίο του Τουλ και διαβάστε το κιόλας.
8-)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Κάνετε κριτική άφοβα στον τουλ.
Σας θαυμάζω ώρες ώρες...
:o

Άγνοια κινδύνου το λένε στο χωριό μου.
:lol::lol::lol::lol:

Τέλος πάντων, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας: πάρτε το βιβλίο του Τουλ και διαβάστε το κιόλας.
8-)
Μήπως να το πάρουμε για να του το στείλουμε του κυρίου Toole, να το διαβάσει?
Το σαλόνι μου σας πείραζε ε?:p:p:p

D

Deleted member 38719

Guest
Εδώ οι απαντησεις του κ. toole για το στησιμο του συστηματος του.....

https://www.avsforum.com/forum/89-s...evel-home-theater-thread-51.html#post52520193

κι εδω μια γρήγορη ανάγνωση για τ΄ανεστραμμένα Salon2l-
In this case lifting the speakers keeps the right channel from being fried by the fireplace, and inverting them puts the tweeter closer to ear level and on target for movies and concerts on the 10 ft screen. The sound is superb, and there are refinements yet to be implemented.

Διαβάστε την, κρυβει πολλους θησαυρους- και τα συμπεράσματα δικά σας!

Reaction score
3.464
Εγώ βλέπω main ηχεία με το Τουίτερ στο 1 και κάτι σίγουρα και από εκεί και πάνω το χάος.
Χωμένα καμιά 30αρια πόντους το λιγότερο πίσω από το κεντρικό και κολλητά στο τοίχο.
Το κεντρικό θαμμένο στους 30 πόντους ύψος και μέσα στο έπιπλο.
Για ισόπλευρα τρίγωνα ούτε λόγος .
Σύμφωνα με τους γνωστούς κανόνες ότι να ναι και όλα βαρανε στην τύχη τους .
Όλα τα by the book πάνε στα σκουπίδια.

D

Deleted member 38719

Guest
Εγώ βλέπω main ηχεία με το Τουίτερ στο 1 και κάτι σίγουρα και από εκεί και πάνω το χάος.
Χωμένα καμιά 30αρια πόντους το λιγότερο πίσω από το κεντρικό και κολλητά στο τοίχο.
Το κεντρικό θαμμένο στους 30 πόντους ύψος και μέσα στο έπιπλο.
Για ισόπλευρα τρίγωνα ούτε λόγος .
Σύμφωνα με τους γνωστούς κανόνες ότι να ναι και όλα βαρανε στην τύχη τους .
Όλα τα by the book πάνε στα σκουπίδια.
ε, βέβαια φίλε μου, ειρωνικά μιλάω απο πάνω...! τι να σχολιάσουμε σ΄αυτο το χάλι!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.288
και ο Τουλ μας "διδάσκει" πως καλά είναι όλα αυτά τα περί τοποθέτησης "στο εκατοστό" αλλά στο μέρος που ζούμε.... καλό είναι να προσαρμοστούν τα ηχεία στο χώρο μας έστω και με λίγο χειρότερη ποιότητα, παρά να προσαρμοστούμε εμείς στο πως πρέπει να είναι τοποθετημένα τα ηχεία :p

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.027
Τα έχουμε ξαναπεί:

If one is constructing a dedicated listening room, control room or home theater, custom acoustical treatments are likely to be needed. Because it is a “designed” space, there can be no excuse for bad sound.

In contrast, if one is installing a stereo or multichannel system into a normal living space, there may be a reluctance to deviate from typical furnishings and decor. Fortunately, with a little thought, a perfectly satisfactory listening space can be created....”
(Σελίδα 17 απο το βιβλίο του)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.027
Πάλι απο το πρόσφατο βιβλίο του, για να μείνουμε στο θέμα, τον θάνατο του δικάναλου:

• ...it is sad to say that many recordings can be well described as : left loudspeaker, right loudspeaker and phantom center. This is mono, mono, and double mono.....we need more channels to capture, store and reproduce even the essential perceptions of 3-dimensional sound fields....now cinemas have as many as 62 channels in the immersive sound formats. That is excessive for musical needs, but more than two would be nice. Fortunately there are examples of excellent multichannel music....as good as stereo can be, more channels are better for a single listener, and most definitely for multiple listeners...unfortunately the 5 or 7 channel options almost universally used in movies have not been commercially successful in the music domain, even though they are capable of more engaging reproductions. The new immersive formats, employing even more channels and loudspeakers, were created for movies, where they provide exciting spatial dynamics...provide compelling impressions of real concert halls or cathedrals, even as one moves around the listening room...
  • ...multichannel systems for homes offer both thrilling movies and the prospect of engaging music. A state of the art home theater can also be a state of the art concert hall replicator.
Αγοράστε το βιβλίο. Διαβάστε το. Ξαναδιαβάστε το.
Θα κατανοήσετε πολλά για το HiFi.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Στην αρχή 5,1 μετά 7,2 μετά 15,3 μετά hdmi 1,3 μετά 1,4 μετά 1,7 Dolby d, Dolby atmos βαρέθηκα. Στέρεο, απλά πράγματα για να ακούς ωραία μουσικουλα. Δεν πεθαίνει έτσι το δικαναλο.
Αν μπορείς να έχεις δύο ξεχωριστά συστήματα το καλύτερο, αν όχι προτιμώ να ρίξω το home s.
Η ζωή του ανθρώπου καθορίζεται κατά 5% από το τμήμα του μυαλού που ονομάζεται συνειδητό και κατά 95% από ένα άλλο που λέγεται υποσυνείδητο. Το 5% αφορά αυτό που γίνεται τώρα τη στιγμή που μιλάμε και το άλλο 95% από αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν.
Αυτό το 95% έχει σχεδιαστεί να ζει με το παρελθόν, και δουλειά του είναι να ψάχνει για αυτό και να επιβεβαιώνει ότι έχει αποθηκευμένο. Δουλεύει σαν πρόγραμμα και είναι πολύ πιο δυνατό "σε επεξεργαστική δύναμη" , από το συνειδητό. Δεν χωράει ο νους σας τη διαφορά. Τα έχω ξανά πει αυτά. Όλη μας η ζωή τρέχει πάνω σε ένα πρόγραμμα και εξαρτάται από αυτό.
Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που έχουμε αντίρρηση σε ότι νέο, δεν προσαρμοζόμαστε εύκολα, ίσως και ποτέ, και θεωρούμε ότι είναι και επιλογή μας. Τρομάρα μας.
Ο μόνος τρόπος για να το προγραμματίσουμε ξανά είναι πρώτα από όλα να θέλουμε και δεύτερον να δράσουμε πάνω σε νέα πράγματα.

H νευροεπιστήμη πλέον εξελίσσεται καθημερινά. Νέες πανεπιστημιακες έρευνες αλλάζουν τα πράγματα όπως τα ξέραμε. Νέα μηχανήματα σχεδιάζονται για να βοηθήσουν τις έρευνες αυτές. Είναι τόσο ανατρεπτικά τα νέα δεδομένα που ακόμα και η συντηρητική επιστημονική κοινότητα δεν τα δέχεται εύκολα έως καθόλου. Αν είναι δυνατόν, συντηρητική επιστημονική κοινότητα. Και μόνο ο όρος τρομάζει. Αυτό λέγεται άρνηση σε νέα δεδομένα, και έρχεται σε αντίθεση με αυτά που πρέπει να κάνουν.
Προτρέπω όλους να ασχοληθούν με την νευροεπιστήμη, να την παρακολουθούν γιατί θα τους αλλάξει τη ζωή επειδή θα τους αλλάξει τη σκέψη.
Θα μου γράψουν μερικοί τη σχέση έχει αυτό με την κουβέντα μας.
Απόλυτη είναι η απάντηση. Όχι μόνο στο παρόν θέμα αλλά παντού.

Reaction score
4.156
Πάλι απο το πρόσφατο βιβλίο του, για να μείνουμε στο θέμα, τον θάνατο του δικάναλου:

• ...it is sad to say that many recordings can be well described as : left loudspeaker, right loudspeaker and phantom center. This is mono, mono, and double mono.....we need more channels to capture, store and reproduce even the essential perceptions of 3-dimensional sound fields....now cinemas have as many as 62 channels in the immersive sound formats. That is excessive for musical needs, but more than two would be nice. Fortunately there are examples of excellent multichannel music....as good as stereo can be, more channels are better for a single listener, and most definitely for multiple listeners...unfortunately the 5 or 7 channel options almost universally used in movies have not been commercially successful in the music domain, even though they are capable of more engaging reproductions. The new immersive formats, employing even more channels and loudspeakers, were created for movies, where they provide exciting spatial dynamics...provide compelling impressions of real concert halls or cathedrals, even as one moves around the listening room...
  • ...multichannel systems for homes offer both thrilling movies and the prospect of engaging music. A state of the art home theater can also be a state of the art concert hall replicator.
Αγοράστε το βιβλίο. Διαβάστε το. Ξαναδιαβάστε το.
Θα κατανοήσετε πολλά για το HiFi.
Μπα, ετσι είναι καλυτερα, βαζε κάθε φορα την περιληψη, αν κανεις που και που και καμμια μεταφραση ακομη καλυτερα!.
Δειξε ομαδικο πνευμα Dimifoot Μαζι σου ειμαστε! :drinks:

Reaction score
12.228
Η ζωή του ανθρώπου καθορίζεται κατά 5% από το τμήμα του μυαλού που ονομάζεται συνειδητό και κατά 95% από ένα άλλο που λέγεται υποσυνείδητο. Το 5% αφορά αυτό που γίνεται τώρα τη στιγμή που μιλάμε και το άλλο 95% από αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν.
Αυτό το 95% έχει σχεδιαστεί να ζει με το παρελθόν, και δουλειά του είναι να ψάχνει για αυτό και να επιβεβαιώνει ότι έχει αποθηκευμένο. Δουλεύει σαν πρόγραμμα και είναι πολύ πιο δυνατό "σε επεξεργαστική δύναμη" , από το συνειδητό. Δεν χωράει ο νους σας τη διαφορά. Τα έχω ξανά πει αυτά. Όλη μας η ζωή τρέχει πάνω σε ένα πρόγραμμα και εξαρτάται από αυτό.
Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που έχουμε αντίρρηση σε ότι νέο, δεν προσαρμοζόμαστε εύκολα, ίσως και ποτέ, και θεωρούμε ότι είναι και επιλογή μας. Τρομάρα μας.
Ο μόνος τρόπος για να το προγραμματίσουμε ξανά είναι πρώτα από όλα να θέλουμε και δεύτερον να δράσουμε πάνω σε νέα πράγματα.

H νευροεπιστήμη πλέον εξελίσσεται καθημερινά. Νέες πανεπιστημιακες έρευνες αλλάζουν τα πράγματα όπως τα ξέραμε. Νέα μηχανήματα σχεδιάζονται για να βοηθήσουν τις έρευνες αυτές. Είναι τόσο ανατρεπτικά τα νέα δεδομένα που ακόμα και η συντηρητική επιστημονική κοινότητα δεν τα δέχεται εύκολα έως καθόλου. Αν είναι δυνατόν, συντηρητική επιστημονική κοινότητα. Και μόνο ο όρος τρομάζει. Αυτό λέγεται άρνηση σε νέα δεδομένα, και έρχεται σε αντίθεση με αυτά που πρέπει να κάνουν.
Προτρέπω όλους να ασχοληθούν με την νευροεπιστήμη, να την παρακολουθούν γιατί θα τους αλλάξει τη ζωή επειδή θα τους αλλάξει τη σκέψη.
Θα μου γράψουν μερικοί τη σχέση έχει αυτό με την κουβέντα μας.
Απόλυτη είναι η απάντηση. Όχι μόνο στο παρόν θέμα αλλά παντού.
Λίγο αυτό και λίγο το ότι νιώθουμε ικανοποίηση απο τα δικάναλά μας συστήματα, προφανώς οδηγούν στο να μη συνεχίζουμε με τη νέα τεχνολογία. Άσε που είναι και ένα κοστοβόρο χόμπι, οπότε αν κάθε τρεις και λίγο αλλάζουμε σετάπ, τη κάτσαμε τη βάρκα. Για κάποιον που τώρα χτίζει σύστημα όμως, είναι καλό να ασχοληθεί και να εξετάσει όλες τις εκδοχές και να πάρει αυτό που υποστηρίζει η τσέπη του και ικανοποιεί τις ακουστικές ανάγκες του.

Reaction score
4.156
Λίγο αυτό και λίγο το ότι νιώθουμε ικανοποίηση απο τα δικάναλά μας συστήματα, προφανώς οδηγούν στο να μη συνεχίζουμε με τη νέα τεχνολογία. Άσε που είναι και ένα κοστοβόρο χόμπι, οπότε αν κάθε τρεις και λίγο αλλάζουμε σετάπ, τη κάτσαμε τη βάρκα. Για κάποιον που τώρα χτίζει σύστημα όμως, είναι καλό να ασχοληθεί και να εξετάσει όλες τις εκδοχές και να πάρει αυτό που υποστηρίζει η τσέπη του και ικανοποιεί τις ακουστικές ανάγκες του.

Εδώ Νικο συμβαινει το εξης.
Παρακολουθείς τις εξελιξεις ενημερώνεσαι κι εφόσον εχεις την δυνατοτητα προχωρας στο παρασύνθημα (αγορα νεου προιοντος). Σε διαφορετικη περιπτωση περιμενεις να μεστωσει το πραγμα (περνωντας καποια χρονια) και τοτε επωφελησε και από τις σαφως καλυτερες τιμες. Κατι αναλογο που γινεται με τηλεοράσεις υπολογιστες κλπ.

Αν δουμε στην εικονα τι συμβαινει, φτασαμε στο σημειο οι τηλεοράσεις να μας τα δινουν όλα. Να είναι υπολογιστες και μιντια πλαιυερ ταυτοχρόνως. Να μας εχουν και Netflix και Spotify. Και αυτό μαλιστα να είναι και το ζητουμενο για τους αγοραστες. Ταυτοχρόνως και στην ιδια την εικονα εχουμε καποια προοδο (μικρη η μεγαλη είναι δευτερευούσης σημασιας).

Αντιστοιχα αν κατι αναλογο συμβει στα του ηχου τοτε από μεριδα όχι μικρη (συνηθως συμμετεχει το συνολο των χαιενταδων) ριχνουν στην πυρα τις νεες τεχνολογιες.

Βλέπεις πικαπ, ξεχωριστο μοτερ, phono stage, κεφαλη, cdplayer, τρανσπορτ, ξεχωριστο dac, προενισχυτης, ενισχυτες μονομπλοκ, ξεχωριστο dirac και τελος επιτελους φτασαμε και στα ηχεια (δεν εβαλα καλωδια)

Υπαρχουν όμως καποιες εταιριες και μαλιστα τι εταιριες. Ασχολούνται πολλα χρονια με τον επαγγελματικο ηχο (και όχι μονο). Εκει δηλαδή που ασχολείται εξειδικευμένος κοσμος με μεγαλη τεχνογνωσια. Κι εκει τους πουλανε ηχεια που σχεδόν ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ. Εχουν ενσωματομενους ενισχυτες, εχουμε ειδικα φιλτρα που μπορει να σου κανουν και ισοσταθμιση χωρου, μπορει να εχουν κι ενσωματομενα ντακ. Στην ουσια για ένα δικαναλο συστημα χρειαζεσαι μια πηγή κι εχεις έναν απιστευτο ηχο. Οπωσδήποτε αυτό το ηχειο δεν θα το πληρωσεις οσο πληρωνες ένα αντιστοιχο ηχειο παθητικο. Ομως με την παροδο του χρονου φτασαμε στο σημειο να εχουμε κι εδώ προσιτες τιμες.

Κι ερχομαστε μετα εμεις με την ακομη μεγαλυτερη εμπειρια και τους λεμε ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ! Ε μετα το Ζαπαντης τρωει τα ρουχα του. Με ποιον να μιλησει τι να πει. Όταν εχει ορεξη να γελασει μπαινει και διαβαζει αυτά που γραφουμε.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Ο Αnthony Grimani είναι μηχανικός ήχου, ήταν μηχανικός στις Dolby & THX. Έχει κάνει τρομερές δουλειές σε σαλόνια, αισθητικά εξαιρετικές και ηχητικά δεν χρειάζεται νομίζω να αναφερθώ.

Ψάξτε τον για ιδέες.

https://www.msr-inc.com/about/anthony_grimani.html

http://www.grimanisystems.com/about/

Reaction score
12.228
Εδώ Νικο συμβαινει το εξης.
Παρακολουθείς τις εξελιξεις ενημερώνεσαι κι εφόσον εχεις την δυνατοτητα προχωρας στο παρασύνθημα (αγορα νεου προιοντος). Σε διαφορετικη περιπτωση περιμενεις να μεστωσει το πραγμα (περνωντας καποια χρονια) και τοτε επωφελησε και από τις σαφως καλυτερες τιμες. Κατι αναλογο που γινεται με τηλεοράσεις υπολογιστες κλπ.

Αν δουμε στην εικονα τι συμβαινει, φτασαμε στο σημειο οι τηλεοράσεις να μας τα δινουν όλα. Να είναι υπολογιστες και μιντια πλαιυερ ταυτοχρόνως. Να μας εχουν και Netflix και Spotify. Και αυτό μαλιστα να είναι και το ζητουμενο για τους αγοραστες. Ταυτοχρόνως και στην ιδια την εικονα εχουμε καποια προοδο (μικρη η μεγαλη είναι δευτερευούσης σημασιας).

Αντιστοιχα αν κατι αναλογο συμβει στα του ηχου τοτε από μεριδα όχι μικρη (συνηθως συμμετεχει το συνολο των χαιενταδων) ριχνουν στην πυρα τις νεες τεχνολογιες.

Βλέπεις πικαπ, ξεχωριστο μοτερ, phono stage, κεφαλη, cdplayer, τρανσπορτ, ξεχωριστο dac, προενισχυτης, ενισχυτες μονομπλοκ, ξεχωριστο dirac και τελος επιτελους φτασαμε και στα ηχεια (δεν εβαλα καλωδια)

Υπαρχουν όμως καποιες εταιριες και μαλιστα τι εταιριες. Ασχολούνται πολλα χρονια με τον επαγγελματικο ηχο (και όχι μονο). Εκει δηλαδή που ασχολείται εξειδικευμένος κοσμος με μεγαλη τεχνογνωσια. Κι εκει τους πουλανε ηχεια που σχεδόν ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ. Εχουν ενσωματομενους ενισχυτες, εχουμε ειδικα φιλτρα που μπορει να σου κανουν και ισοσταθμιση χωρου, μπορει να εχουν κι ενσωματομενα ντακ. Στην ουσια για ένα δικαναλο συστημα χρειαζεσαι μια πηγή κι εχεις έναν απιστευτο ηχο. Οπωσδήποτε αυτό το ηχειο δεν θα το πληρωσεις οσο πληρωνες ένα αντιστοιχο ηχειο παθητικο. Ομως με την παροδο του χρονου φτασαμε στο σημειο να εχουμε κι εδώ προσιτες τιμες.

Κι ερχομαστε μετα εμεις με την ακομη μεγαλυτερη εμπειρια και τους λεμε ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ! Ε μετα το Ζαπαντης τρωει τα ρουχα του. Με ποιον να μιλησει τι να πει. Όταν εχει ορεξη να γελασει μπαινει και διαβαζει αυτά που γραφουμε.
δεν μου αρέσει η γενίκευση, απο όπου κι αν προέρχεται. Δεν έχω ακούσει πολυκαναλικό σύστημα, υποψιάζομαι τί συμβαίνει εκεί πέρα, απλά προσωπικά την έχω βρει με το δικαναλάκι μου και δεν τρελαίνομαι να ακολουθήσω τη τεχνολογία. Τη σέβομαι, αλλά δεν νιώθω την ανάγκη να την ακολουθήσω. Για'μένα λοιπόν, ο δικάναλος δεν πέθανε. Είναι εκεί κάθε μέρα, στο σαλονάκι μου και με ικανοποιεί ολοένα και περισσότερο ( ειδικά τώρα που έχω αρχίσει και ασχολούμαι πιο σοβαρά μαζί του ). Βέβαια, με το ίδιο σκεπτικό θα είχαμε μείνει όλοι στην ασπρόμαυρη tv και στα τρανζιστοράκια, για να μη πω στα γραμμόφωνα.
Χωρίς να είμαι ιδιοφυία ή ξερόλας, εξ'αρχής και πριν διαβάσω τις λεπτομέρειες υποψιάστηκα ότι αυτό που κάνει το πολυκαναλικό είναι να μιμείται τη πραγματικότητα ( δηλαδή τις αντηχήσεις μιας αίθουσας ). Δεν ξέρω με ποιο τρόπο το καταφέρνουν απο μια δικάναλη εγγραφή, αλλά ξέρω ότι οι υπολογιστές ( και οι προγραμματιστές τους ) έχουν προοδεύσει πολύ και αυτά τα μηχανάκια δεν τρέχουν κώδικα που πετάει απλά ένα ξερό delay ( όπως π.χ. κάνει η τηλεόρασή μου στη λειτουργία "surround" και σπάω πλάκα ). Επίσης, θυμήθηκα και τις παλιές μπροσούρες απο εκείνα τα bose ηχεία που διαφήμιζαν ακριβώς την ίδια επιθυμία, τη μίμηση της αίθουσας ακρόασης. Τίποτα δεν μου φαίνεται παράξενο πια.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.027
Δεν ξέρω με ποιο τρόπο το καταφέρνουν απο μια δικάναλη εγγραφή,
Σε αναλογία με την εικόνα, είναι σαν να αναρωτιέσαι πως παίζουν οι 4Κ/HDR τηλεοράσεις 720p υλικό, για να μην πω ασπρόμαυρο :p.
Και αν αυτό είναι ικανοποιητικό ή σωστό.

Σαφώς και μπορουμε να δούμε τις παλιές ταινίες μας σε 4Κ, αλλά βγαίνουν καθε χρόνο και καινούργιες. ;)

Στο κάτω κάτω, μια χαρά ακούγαμε μέχρι τώρα τις μονοφωνικές όπερες της Κάλας απο τα δυο ηχεία του δικάναλου, δεν γκρίνιαξε κανένας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof