BLUES
TV
- Reaction score
- 974
View attachment 105733 View attachment 105738 View attachment 105729 View attachment 105728 View attachment 105727
Μερικες φωτο της προυγουμεν
ης δεκαετιας με πλη
ρες αναλογικο φροντ εντ
View attachment 105733 View attachment 105738 View attachment 105729 View attachment 105728 View attachment 105727
Μερικες φωτο της προυγουμεν
ης δεκαετιας με πλη
ρες αναλογικο φροντ εντ
Προς τους διαχειριστας----------Δεν μπορω να αναβασω αλλες φωτο-εσεις εχετε την δυνατοτητα?
Πρωτη μετρηση σε πειραματικο σταδιο μια πλήρη βασική πλακέτα με Talema 2Χ7Vac@25VA, στην οποία παραλλήλια τα δύο δευτερεύοντα.Αναβαθμισεων συνεχεια
Προσθηκη γραμμικου εξωτερικου τροφοδοτικου χαμηλου θορυβου
για το Singxer SU-1 δια χειρος Μανωλη aka Lemon
Το Singxer συνδεεται με usb με το MelcoN1a60/2 και δινει εξοδο I2S στο Rockna Wavedream Signature
Κουτι απο Hammond 1455n1601bk
https://www.hammfg.com/files/products/1455/1455n1601bkrb.jpg
Τα υλικά του τροφοδοτικού είναι:
IEC = Kobiconn
Switch = Miyama Japan
Fuse = LittelFuse Double 160mA Slow
M/T = Talema 70060K 2X7Vac @ 25VA
Quasimodo Filter = Vishay Verdestein MKP1837 double (CRC), X2
Capacitor = Cornell Dubilier CDE Series 10000uf/35V @105°, X2
Reg1 = Διπλό παράλληλο 5V fix LT3045, θορύβου 0,56uV, 1Α peak, 0.6A continues
Reg2 = Διπλό παράλληλο 7V variable LT3045, θορύβου 0.56uV, 1A peak, 0.4-0.6A continues(για μελλοντικη χρηση σε usb reclocker-redrive)
View attachment 125002
View attachment 125004 View attachment 125005
Αλλαγη 3.3v reg με LT-3045 και νεα καλωδιωση
Van Damme Pro Grade Classic XKE Super Flexible,
http://www.van-damme.com/vandamme_p...1537534903486-fd935797-f35124df-956f4009-5c89
Είναι καλώδιο OFC, χαλκού με επαργύρωση σε κάθε κλώνο
View attachment 125007 View attachment 125008
Συνδεθηκε με καλωδιο ρευματος Neotech nep-3200 στο dc blocker Vibex
Το τροφοδοτικό μπορεί να παραμετροποιηθεί με αρκετούς τρόπους ως προς την έξοδο.
1) διπλή ανεξάρτητη έξοδος, για παράδειγμα 5Vdc + 7,5Vdc
2) συμμετρική έξοδος π.χ ±6Vdc, ±15Vdc
3) μονή έξοδος για μεγαλύτερο ρεύμα, όπου παραλληλίζονται όλα τα ρεγκ της πλακέτας
4) μεταβλητού εύρους τάσης αναλόγως εάν βάλεις 7+7 ή 12+12 μετασχηματιστή.
Η επάρκεια ρεύματος, είναι πολυπαραγοντική Το θεωρητικό είναι 1Α ανά δευτερεύων, 2Α εάν παραλληλιστούν όλα, αλλά αυτά είναι μόνο στη θεωρία, η σωστή υλοποίηση λαμβάνει υπόψη ποιο είναι το σύνηθες που θα απαιτηθεί και ποιες οι κορυφές, επίσης σημαντικός παράγοντας ο τρόπος που θα υλοποιηθεί η αποβολή θερμοκρασιας. Τώρα εάν κάποιος θέλει να σηκώνει HDD ή να δουλεύει σε NAS που τραβά ότι του κατέβει...όχι πρέπει να στραφεί σε άλλη λύση, να μην κοιτάξει τα θεωρητικά αμπέρ.
Οι κύριες χρήσεις του είναι: ψηφιακά απαιτήσεων όπως dac, receiver, reclocker, αναλογικά στάδια, μπάφερ..
Το πως μετραει ,καλυτερα να μην σας το δειξω ακομη,θα βαλετε τα κλαμματα
Το τροφοδοτικό του Lemon είναι ένα cost no object τροφοδοτικό αναφοράς. Οι μετρήσεις του μαρτυρούν πόσο προσεγμένο είναι και πόση δουλειά έχει βάλει ο Lemon σε αυτή την κατασκευή. Το σκεπτικό κατασκευής του είναι με τα διπλά rail του ιδανικός σύντροφος ψηφιακών κατασκευών ειδικά dac που χρειάζονται διπλή τροφοδοσία 3,3v και 5v. Το γεγονός ότι είναι ένα απόλυτο εργαλείο και με το σκεπτικό ότι είναι κατασκευασμένο να δίνει απόλυτες τάσεις σε εξειδικευμένα εξαρτήματα το κάνει μάλλον χρήσιμο για συσκευές και κατασκευές ά τύπου (πχ εσωτερική τροφοδοσία DAC chip και receiver)
Το τροφοδοτικο του Μανωλη πρακτικα δεν εχει χαρακτηρα,το ηχητικο φασμα ειναι φλατ
Το ιδιαιτερα χαμηλο noise floor,δινει μια πιο τρισδιαστατη σκηνη και εχτρα λεπτομερεια
Εχει δυο μειονεκτηματα
Μεγάλο κόστος υλικών (πραγματικά state of the art τσιπακια, πλακέτες και υλικα) και ταυτόχρονα η επιλογή των υλικών είναι τέτοια που δεν μπορεί να υλοποιηθεί από κάποιον ερασιτέχνη χωρίς εξειδικευμένο εργαστήριο.
Η Λαμπρη για μενα ηρθε προωρα
Respect Lemon
Θα ήθελα μια διευκρίνιση.Εφερε μαζι του ο gpol(Γιωργος), ενα Mikrotik router board RB 260GS,(αξιας 40 ε),ενα εξωτερικο τροφοδοτικο ιφι(αξιας 50 ε),και ενα καλωδιο εθερνετ κατ 7 Μελκο,(αξιας 60 ε),τα οποια και αντικατεστησαν τα χειροποιητα δικα μου κατ 7 και το σουιτς της τπ λινκ
Αξιο λογου ειναι οτι δεν στριμαραμε μουσικη μεσω τινταλ,( οπου ενδεχομενως να υπηρχαν καποιες διαφορες )αλλα ακουσαμε το μελκο απο τα αρχεια του εσωτερικου του σκληρου
Ακουσαμε το ιδιο κομματι τουλαχιστον 10 φορες εναλλαξ(αβ) με σταθερη την σταθμη του ενισχυτη
Το συμπερασμα μου
Με την χρηση του Μικροτικ,τροφοδοτικου ιφι και καλωδιου Μελκο,ο ηχος απεκτησε μεγαλυτερα σωματα ,ογκο,οι φωνες ηρθαν
πιο μπροστα,η χωρικη πληροφορια μεγαλωσε,τα δε ακουσματα του πιανου και της ακουστικης κιθαρας,πιο φυσικα,με καλυτερη ροη και εν τελει πιο μουσικα
Όχι δε θα αρκούσε ομολογώ...Και πες οτι γίναν, θα έφτανε να πεισθείς?
Επίτηδες έβαλα αυτό το υπέροχο τραγούδι αντί σχολίου για να επαναφέρω το θέμα στο προσκήνιο. Από το πρωί εκτός του Λέανδρου & του Νίκου κανείς δεν σχολίασε κάτι. Εγώ ήμουν έτοιμος να γράψω πριν αλλά το σκέφτομαι. Ίσως να μην αξίζει να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου με κάποιους που αδιαφορούν για κάτι ωραίο όπως μία χομπίστικη συνάντηση. Ίσως να φταίει ότι δεν συμμετείχαν οι γνωστοί/άγνωστοι του site. Λυπάμαι πολύ.
Γιατί να τις χάλαγες? Θα έριχνες κανένα τραγούδι?E, να σχολιασω εγω: η Γιωργος και η παρεα του ειναι φιλαρακια τρελαμενα και περασαν σουπερ! Εμενα γιατι δε με καλεσατε ρε αγλητες; Φοβηθηκατε οτι θα ερθω με κανενα μικροφωνο, οπως με κοροιδευει ο ψηλος, και θα σας χαλαγα τις δοκιμες;
Δεν νομίζω να αδιαφορεί κανείς γι' αυτό. Ίσως κάποιος κακόψυχος μόνο. Μακάρι όλοι να περνούν καλά και να διασκεδάζουν με τον τρόπο τους.... Εγώ ήμουν έτοιμος να γράψω πριν αλλά το σκέφτομαι. Ίσως να μην αξίζει να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου με κάποιους που αδιαφορούν για κάτι ωραίο όπως μία χομπίστικη συνάντηση.